Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
Odpowiedz

We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    A tak z ciekawości ile powinnam mieć bety jutro jak wczoraj była 14? Nie czaje mojego proga z tamtego piątku 0.239..

W prawidłowej, pojedynczej ciąży wzrasta o 66–100 proc. w ciągu 48 godzin

Magda_Z lubi tę wiadomość

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    Wiem właśnie ale taki był wiec wzięłam. Moja kuzynka miała cień cienia np a beta ponad 100. W moim przypadku się na nic nie nastawiam boję się że to może być np pozamaciczna ale mnie ani brzuch nie boli ani nic tylko głową i spać mi się chce.. A przecież już tydzien temu miałam "miesiaczke" nie mam pojęcia o co Kaman u mnie..
    jesli beta dodatnia to tydzień temu to krwawienie nie było miesiączka ;)

myślę że nawet jeśli dziś beta byłaby ok 30 to nie kaZdy test jednak to wykaże . druga neta jutro na tak wczesnym etapie może trochę rozjaśni

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia0623 wrote:
    Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Czy to oznacza ze jeżeli nie dostane dziś okresu to warto już testować?:)
    testuj w tym 33dc ;) nie wiem który dzień cyklu jesteś dziś ;)

Batylda przykro mi ale najważniejsze że są te nowe szanse.

ja dziś coś 7/8 dpo ... z jednej strony nie miałam objawu jak zawsze po którym wiedziałam że nic z tego a z drugiej strony ten śluz nie taki jak w poprzedniej ciąży ..się okaże za niedługo :)

Batylda lubi tę wiadomość

• Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda wrote:
    Szczęściara, można mi wpisać 🐒
    Tyle dobrego że przyszła o czasie i już mogę rozpocząć nowy cykl 🙂 termometr zamówiony, będę teraz dodatkowo mierzyć temperaturę.
    Jeszcze raz gratuluję wszystkich dwóch kreseczek o trzymam kciuki za te z Was, które testowanie mają jeszcze przed sobą 🍀
    Widzimy się w październikowym wątku, oby był już ostatnim ❤️
    Jaki termometr zamówiłaś?

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam ogólnie teraz dużo śluzu a niby to 8dc i rozciągliwy nawet serio nie czaje co u mnie się dzieje... Jedna niteczka różowa w sluzie..

w57vrjjgs1ia7rw6.png

Wysłany: 17 września 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda wrote:
    Szczęściara, można mi wpisać 🐒
    Tyle dobrego że przyszła o czasie i już mogę rozpocząć nowy cykl 🙂 termometr zamówiony, będę teraz dodatkowo mierzyć temperaturę.
    Jeszcze raz gratuluję wszystkich dwóch kreseczek o trzymam kciuki za te z Was, które testowanie mają jeszcze przed sobą 🍀
    Widzimy się w październikowym wątku, oby był już ostatnim ❤️
    Przykro mi :(

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Magda_Z Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Szczesciara - trzymam kciuki za wynik bety, mam nadzieję, że będzie ładnie rosła :)

Batylda - głowa do góry, październik będzie lepszy, widzimy się w przyszłym miesiącu na nowym wątku z nowymi szansami :)

My jesteśmy po seminogramie, czekamy na wyniki - mają być do 2 dni roboczych, a ja już siedzę jak na szpilach. Jeszcze mąż podał swój mail do wysłania wyników więc nie mogę sprawdzać co minutę czy już są. Trzymam kciuki żeby były dobre. W sobotę zaciągnę go na badania krwi i poszukam jakiegoś lekarza żeby je skonsultować. Wydaje mi się, że nawet jak będą dobre to warto iść żeby je pooglądał, może coś zaproponuje żeby zwiększyć szanse.

Ogólnie to wrzesień mamy przeznaczony na badania i lekarzy, chcemy wszystko zamknąć w tym miesiącu, ja ginekolog i endokrynolog, on androlog i urolog. Przynajmniej będziemy wiedzieć na czym stoimy.

Batylda, szczesciara30, Lolipop, PaulaSza, Olinka1329 lubią tę wiadomość

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 wrote:
    Jaki termometr zamówiłaś?

Kupiłam termometr microlife mt 16c2, widziałam, że ktoś polecał na forum, mam nadzieję że wszystko mi wymierzy jak trzeba i będzie letni bobas 😜

Dzięki dziewczyny za Wasze słowa i wsparcie ❤️

relgtv73ymxx11gn.png

• Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara jestem ciekawa jak to u Ciebie bedzie.

Batylda nowy cykl, nowe moce do staran :*

Ja nie mam w ogole śluzu, powinien jakiś być aby wskazywać na ciążę?

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 wrote:
    szczesciara jestem ciekawa jak to u Ciebie bedzie.

Batylda nowy cykl, nowe moce do staran :*

Ja nie mam w ogole śluzu, powinien jakiś być aby wskazywać na ciążę?

to trzeba pod siebie. bo często kobietom dopiero po miesiączce Zaczyna się produkcją.

ja w ciazach mleczny gęsty zaraz po ovu i więcej a od 10 dpo woda i dużo ..potem znów mleczny

błyszczący tak normalnie mam i przed okresem się rozrzedza z reguły no ale zawsze może być inaczej bo jak to mówią ..każda ciąża inna jest 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 12:39

• justa33 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTrójki wrote:
    Skoro beta była 14 to lepiej sprawdzić na teście o czułości 25 czy rośnie ;)

Test o czulosci 25 jest gorszy od czułości 10. 10 wykrywa ciąże od 2-4 dni po zagniezdzeniu. 25 dopiero pozniej.

• justa33 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    Wiem właśnie ale taki był wiec wzięłam. Moja kuzynka miała cień cienia np a beta ponad 100. W moim przypadku się na nic nie nastawiam boję się że to może być np pozamaciczna ale mnie ani brzuch nie boli ani nic tylko głową i spać mi się chce.. A przecież już tydzien temu miałam "miesiaczke" nie mam pojęcia o co Kaman u mnie..

Chyba trzeba poczekać do jutra i wziąć wszystko na luzie, żeby nie było rozczarowania, ewentualnie miła niespodzianka :)

Wysłany: 17 września 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    Chyba trzeba poczekać do jutra i wziąć wszystko na luzie, żeby nie było rozczarowania, ewentualnie miła niespodzianka :)
    Nie no jasne najbardziej się boje ze to może być pozamaciczna.. Ale co ma być to będzie :)

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • MamaTrójki Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    Test o czulosci 25 jest gorszy od czułości 10. 10 wykrywa ciąże od 2-4 dni po zagniezdzeniu. 25 dopiero pozniej.
    Zgadzam się. To zależy kto co chce wiedzieć/zobaczyć. Czułość 10 potwierdza ze coś się dzieje a 25 ze dzieje się bardziej ;) generalnie tu mamy niecodzienną sytuację, jedynie jutrzejsza beta powie coś więcej :)

PaulaSza lubi tę wiadomość

Mama Piątki
    2005 🐭
    2019 🐹
    2021🐭
    2021 👼🏻 8tc
    2022 🐹🐹
  • Olinka1329 Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Z myślę że zawsze lepiej skonsultować. My możemy popatrzeć tylko na normy jakie daje lab A lekarz sprawdzi całościowo, relacje pomiędzy poszczególnymi wartościami, więc jak najbardziej 😉

Magda_Z lubi tę wiadomość

• Ewciia Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi z powodu dziewczyn które dostały @... Tak przykro się to czyta ;(

Szczesciara twoja sytuacja Trzyma mnie w napieciu, jestem ciekawa co z tego wszystkiego wyniknie.

A ze mną coś nie tak, farbowalam włosy i zamiast do farby dodać utleniacza, to dodałam odżywki. Gdyby tego było mało, zorientowałam się jak nalozylam już mieszankę na pół głowy. Do reszty co mi zostało w misce wcisnela ten utleniacz, ale nie wiem co z tego będzie. Zawsze wszystko czytam, sprawdzam po 10 razy a tym razem taka wtopa.. Ehhh
    PaulaSza wrote:
    noo, więc nie ma sensu wydawać kasy na testy, najlepiej zrobić 2 - 3 dni po terminie, bo wcześniej rodzi to naszą frustrację, wpadamy w doła, myślymy o tym, że nie mamy ani okresu, ani ciąży. Na opakowaniach testów możemy przeczytać, że wykryją 6 dniową ciążę, ale to jest minimalny % , więc to jest okropny chwyt marketingowy. Ja już nie zamierzam się tym stresować. Test powtarzam w poniedziałek i na 100% będę pewna :) chyba że wcześniej dostanę okres :D

No nie tak bez sensu, bo jak wyjdzie kilka dni Przed miesiączka, to można mieć podejrzenie o bliźniaki ;) Sens zawsze jest, a pieniądze raz są, a raz ich nie ma. A robienie testów ciążowych, to dla staraczek coś w stylu hobby ;) W sumie ja to odbieram jako swojego rodzaju "zabawę" przed terminem @.

Córka 07.08.2014
    Córka 05.04.2016
    Córka 28.03.2019

23.10.2020 pozytywny test.
    30.10.2020 spadek bety.
    1.11. 2020 krwawienie.
  • Magda_Z Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciia wrote:
    No nie tak bez sensu, bo jak wyjdzie kilka dni Przed miesiączka, to można mieć podejrzenie o bliźniaki ;) Sens zawsze jest, a pieniądze raz są, a raz ich nie ma. A robienie testów ciążowych, to dla staraczek coś w stylu hobby ;) W sumie ja to odbieram jako swojego rodzaju "zabawę" przed terminem @.

Ja to traktuję jak zabawę w zdrapki :P drapię/sikam i widzę że znowu nie nie wygrałam :P

Nie wiem co jest ze mną ostatnio ale jestem taka zmęczona... mogłabym spać i spać. Jak zawsze wstaję po 6 tak teraz ledwo wstaję po 9 a i tak ziewam cały dzień :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 14:36

Nastkaa97, PaulaSza, Ekta lubią tę wiadomość

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Z wrote:
    Ja to traktuję jak zabawę w zdrapki :P drapię/sikam i widzę że znowu nie nie wygrałam :P

Nie wiem co jest ze mną ostatnio ale jestem taka zmęczona... mogłabym spać i spać. Jak zawsze wstaję po 6 tak teraz ledwo wstaję po 9 a i tak ziewam cały dzień :(

Mam dokładnie tak samo :( ciągle chodzę niewyspana. Chyba coś z pogodą bo normalnie w pracy nie mogę usiedzieć.. głowa mi leci sama, a oczy zamykają :( a za nie długo zacznie się przesilenie jesienne... mega na to reaguję. A wy ?
    Ale powiem Wam, że jestem nadzwyczaj spokojna :) ostatnim razem to 6dpo i już szalałam, z niecierpliwością czekałam na to aż będę mogła zrobić test. Teraz to albo jestem za bardzo słaba, żeby się tym przejmować i zastanawiać albo wykończyło mnie oczekiwanie na owulację i już mi wszystko jedno :) Ale to mega uczucie :) życzę każdej oczekującej na testowanie :) Ten błogi spokój haha

Magda_Z, Ekta, Siilike lubią tę wiadomość

16.05.2021r. KLARA ❤
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • Ewciia Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo tak, właśnie zabawa jak w zdrapki, tylko tu gramy o najlepsza wygrana jaka może być ;)

A takie zmęczenie też mnie dopada. Coś chyba w powietrzu wisi.

Cały czas mam przeczucie, że w ciąży nie jestem...wkurzaja mnie takie myśli.

Magda_Z, Nastkaa97, PaulaSza lubią tę wiadomość

Córka 07.08.2014
    Córka 05.04.2016
    Córka 28.03.2019

23.10.2020 pozytywny test.
    30.10.2020 spadek bety.
    1.11. 2020 krwawienie.

Wysłany: 17 września 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie myślę o tej całej mojej sytuacji i co jest grane :D ale jakoś się nie nastawiam byle to nie pozamaciczna dziwię się tylko tym krwawieniem przez kilka dni... Zawsze miesiączkę miałam 4 dni a tu w 5 dniu takie plamy krwi mnie zalaly o wtedy myślę co się dzieje.. Później minimalnie na brązowo choć zawsze jest tego przez dwa dni.. No nie mam pojęcia. Modlę się tylko żeby nie była pozamaciczna a co ma być to będzie. Jeszcze te badania takie dziwne powychodzily później ten test ta beta.. Nosz kurde :D i to słabe samopoczucie i ten śluz rozciągliwy wczoraj :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 15:03

Nastkaa97 lubi tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ