Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
Odpowiedz

We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Hej.
    Jestem mamą siedmiolatka, majóweczką 2016. Kiedyś już staraliśmy się dość długo o rodzeństwo ale nie wychodziło. Miałam bardzo nieregularne cykle trwające nawet 2 miesiące. Odpuściliśmy starania na czas budowy domu. Teraz powróciliśmy do tematu. Cykle się unormowały, trwają pomiędzy 28 a 33 dni. Za nami pierwszy, póki co dość luźny cykl starań bez szczególnych obserwacji, jedynie aplikacja która podpowiada kiedy mogę spodziewać się owulacji. Aktualnie 22 dc. Po owulacji około tygodnia jeśli była wtedy kiedy być powinna. Ale do rzeczy...
    Zawsze przed okresem bolą mnie piersi. Okres powinien pojawić się za tydzień/półtora a póki co nic. Sutki za to od dwóch dni zrobiły się bardzo wrażliwe i libido skoczylo mi do góry jak nigdy. Wczoraj czulam jakieś przelewanie w podbrzuszu a dziś z rana lekkie ciągnięcie i jakby słabe mdłości. Ale czy to nie za szybko na takie objawy? Może sobie je wmawiam...? Na test jeszcze raczej za szybko. Chyba nic nie wyjdzie? Chciałam testować 16/17 września.

Hej 🩷 Wpisać Cię na jakiś termin testowania? 😊

👱‍♀️ 25L
    AMH 7,9
    • 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
    ✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
    12/2023 klinika
    02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔 28L
    • suple zalecane od androloga •
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne
    ✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu

obecnie 20 cs
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina666 wrote:
    Cukruś,wpisz mi 🐒

Tulę 🫂🫂🫂🫂 to pierwszy dzień Twojej ciąży! 🩷

👱‍♀️ 25L
    AMH 7,9
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
    12/2023 klinika
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔 28L
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne

obecnie 20 cs
  • Megi_92 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam 🐒

👧🏼31👦30

04.2023 CB

02.10.2023 ⏸️
    18.10.2023 ❤️
    15.11.2023 CRL 3,83cm

Następna wizyta: 27/28.11 (prenatalne)

preg.png
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Meg, Paulina 😰 ściskam!
    Ja mam dziś trochę załamkę...nic nie zwiastuje owulacji 🤷 bardzo to dobijające bo czuję że nawet nie mam szansy się starać... Bez sensu.

08.2021 - synek 💙

preg.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Hej 🩷 Wpisać Cię na jakiś termin testowania? 😊

Wpisz... Może wytrzymam do tego 16 😬

Rica, Cukruś lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Rica Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Wpisz... Może wytrzymam do tego 16 😬

Ja jestem mama 2017 i niedoszła 2020 :/ ale dalej u mnie trwa to 12 mcy i wtedy zaskakuje u mnie. Oby było tak tym razem. 3 mam kciuki za Ciebie bo fajnie zwiastują objawy :)

Staranie od 08.2022

TSH 2,42 06/06/2023
    ft3 4,46 (2,63-5,70)
    ft4 14,30 (9,00-19,00)

✔️ MamaDHA Premium
    ✔️Conceive Plus
  • Instynktowna29 Znajoma

Wysłany: 7 września 2023, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erdene wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :) Ja właśnie dzisiaj sobie zdałam sprawę, że przez przesuniętą owulację termin małpy wypada mi dokładnie na urlop... Lepiej, żeby okazało się, że żołnierzyki starego podziałały skutecznie :D. Chociaż nie nastawiam się, na USG 10 dc miałam cienkie endometrium, nie wiem, czy coś z tego w ogóle dało się zrobić.

To tak jak u mnie - urlop zaczynam 20.09 i miesiączka też ma przyjść mniej więcej w tym dniu także cudownieeee :D a ciążowo się nie czuje ,nie mam żadnego przeczucia ani nic z tych rzeczy ,więc do Turcji już szykuje dobre przeciwbólowe tabsy bo inaczej cały urlop zmarnowany 🥴 i mam naadzieje ,że Pms psychicznie też nie będzie mną mocno pomiatał :p a co do przeczuć o ciąży to pamiętam kiedy byłam w ciąży biochemicznej to już na drugi dzień po owulacji zalał mnie bardzo obfity sluz jakiego w życiu nie widzialam i to uczucie mokrosci non stop - w sumie od razu wiedziałam ,że się udało. Po prostu to czułam . Teraz niestety nic tylko cisza,susza i ból jajnikow czyli standard . Dla formalności na pewno zrobię test 17.09 ,ale wiem jaki będzie wynik 🫠 Staram się nie załamywać bo to dopiero pierwsza stymulacja 😁 a jak Wy się czujecie dziewczynki ? ❣️

Magdanka lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 Starania od 04.2020r.
    ... Maleństwo (*) 03.2021

🙋Ona 91'
    * Hiperprolaktynemia
    * Mutacja MTHFR
    * PCOS
    * endometrioza I stopień

🧔On 90'
    * Teratozospermia -
    * Morfologia 2%
    - suplementacja -

10.2021:
    Poznań
    Nareszcie ktoś się nami zajął ( naprorechnologia )
    Leczymy się i czekamy cierpliwie na efekty...

- Nici z efektów : intralipid,encorton ❌

12.2022r.:
    Nowy lekarz - Lublin 🔥
    Laparoskopia ✅
    Jajowody drożne ✅

08.2023r:
    Zaczynam stymulację -
    letrozol
    Ovitrelle
    Dieta z niskim IG
    ✊✊✊
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rica wrote:
    Ja jestem mama 2017 i niedoszła 2020 :/ ale dalej u mnie trwa to 12 mcy i wtedy zaskakuje u mnie. Oby było tak tym razem. 3 mam kciuki za Ciebie bo fajnie zwiastują objawy :)
    I wzajemnie :) oby wrzesień był dla nas szczęśliwy 😊

tb732n0a0czusv9c.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina666, Megi_92 dziewczyny przytulam i trzymam kciuki za następny cykl!

Instynktowna29, ja mam jakieś pozytywne przeczucie, ale to chyba kwestia tego, że pierwszy raz pęcherzyk mi pękł sam bez pomocy zastrzyku. I to już jest dla mnie sukces :)

Instynktowna29, Megi_92 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g

preg.png
  • Instynktowna29 Znajoma

Wysłany: 7 września 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Paulina666, Megi_92 dziewczyny przytulam i trzymam kciuki za następny cykl!

Instynktowna29, ja mam jakieś pozytywne przeczucie, ale to chyba kwestia tego, że pierwszy raz pęcherzyk mi pękł sam bez pomocy zastrzyku. I to już jest dla mnie sukces :)

Mocno trzymam kciuki ✊♥️🌷

Pusshka lubi tę wiadomość

🙋Ona 91'
    * Hiperprolaktynemia
    * Mutacja MTHFR
    * PCOS
    * endometrioza I stopień

🧔On 90'
    * Teratozospermia -
    * Morfologia 2%
    - suplementacja -

10.2021:
    Poznań

12.2022r.:
    Nowy lekarz - Lublin 🔥
    Laparoskopia ✅
    Jajowody drożne ✅

08.2023r:
    Zaczynam stymulację -
    letrozol
    Ovitrelle
    Dieta z niskim IG
    ✊✊✊
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to jest z ta temperatura przy owulacji?
    9dc podczas usg pecherzyk mial 15mm, jakos 12-15dc zaczal mnie pobolewac ten jajnik i tego ostatniego dnia w nocy mialam uczucie tak jakby pekl, bo nagle poczulam mocniejszy bol i po chwili przeszlo calkiem. Jednak temp utrzymywala sie w miare na tym samym poziomie, jajnik juz mnie nie bolal. Dopiero dzisiaj 18dc temp wrosla i dzis bylam na usg i doktor powiedziala, ze wyglada jakby bylo po owulacji.
    Wszedzie czytalam ze jesli temp wzrosla to poprzedniego dnia byla owulacja. A czy mozliwe ze u mnie byla 3 dni przed wzrostem temp?

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Instynktowna29 wrote:
    To tak jak u mnie - urlop zaczynam 20.09 i miesiączka też ma przyjść mniej więcej w tym dniu także cudownieeee :D a ciążowo się nie czuje ,nie mam żadnego przeczucia ani nic z tych rzeczy ,więc do Turcji już szykuje dobre przeciwbólowe tabsy bo inaczej cały urlop zmarnowany 🥴 i mam naadzieje ,że Pms psychicznie też nie będzie mną mocno pomiatał :p a co do przeczuć o ciąży to pamiętam kiedy byłam w ciąży biochemicznej to już na drugi dzień po owulacji zalał mnie bardzo obfity sluz jakiego w życiu nie widzialam i to uczucie mokrosci non stop - w sumie od razu wiedziałam ,że się udało. Po prostu to czułam . Teraz niestety nic tylko cisza,susza i ból jajnikow czyli standard . Dla formalności na pewno zrobię test 17.09 ,ale wiem jaki będzie wynik 🫠 Staram się nie załamywać bo to dopiero pierwsza stymulacja 😁 a jak Wy się czujecie dziewczynki ? ❣️

Czy wpisać Cię zatem w kalendarz testowan? 😊

👱‍♀️ 25L
    AMH 7,9
    12/2023 klinika
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔 28L
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne

obecnie 20 cs
  • kicia_kocia Ekspertka

Wysłany: 7 września 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie a macie jakieś doświadczenia że staraniami przy okazji zmiany pracy? U mnie tak to się zbiegło, że zaczynam stymulację w nowej pracy i wiadomo ze chcę by się udało, ale z drugiej strony boję się co im powiem, jeśli się uda i zaciążę zaraz na początku🫢

PCOS, starania o drugiego 👶🏼
  • Erdene Ekspertka

Wysłany: 7 września 2023, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Instynktowna29 wrote:
    No to dwie jesteśmy pechowe, mam nadzieję, że nie nawiedzą nas małpy :D :D :D Albo chociaż że będą łaskawe i mało uciążliwe.

Instynktowna29 lubi tę wiadomość

preg.png
  • rolka355 Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ale się dłużyło... ale już w kolejnym wątku mogę zacząć ponowne starania 😭😍 Mam ekscytację pomieszaną ze strachem, że znów pójdzie coś nie tak.

Termin 06/07.25 🩷
  • Erdene Ekspertka

Wysłany: 7 września 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Dziewczyny, jak to jest z ta temperatura przy owulacji?
    9dc podczas usg pecherzyk mial 15mm, jakos 12-15dc zaczal mnie pobolewac ten jajnik i tego ostatniego dnia w nocy mialam uczucie tak jakby pekl, bo nagle poczulam mocniejszy bol i po chwili przeszlo calkiem. Jednak temp utrzymywala sie w miare na tym samym poziomie, jajnik juz mnie nie bolal. Dopiero dzisiaj 18dc temp wrosla i dzis bylam na usg i doktor powiedziala, ze wyglada jakby bylo po owulacji.
    Wszedzie czytalam ze jesli temp wzrosla to poprzedniego dnia byla owulacja. A czy mozliwe ze u mnie byla 3 dni przed wzrostem temp?
    Jeśli dobrze rozumiem, to standardowo owulację się poznaje po tym, że temperatura rośnie i przez trzy kolejne dni jest wyższa od 6-u temperatur przed tym skokiem. Natomiast patrząc na wykresy różnych osób, chyba nie zawsze tak jest, może ze względu na to, że na temperaturę mogą wpłynąć inne sytuacji, typu niewyspanie, przeziębienie itp.

preg.png
  • Instynktowna29 Znajoma

Wysłany: 7 września 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Czy wpisać Cię zatem w kalendarz testowan? 😊

Chyba jestem wpisana na 17.09 🤔
    Chyba ,że coś źle zrozumiałam 😄 Jeśli tak to oczywiście proszę o wpisanie 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 15:24

🙋Ona 91'
    * Hiperprolaktynemia
    * Mutacja MTHFR
    * PCOS
    * endometrioza I stopień

🧔On 90'
    * Teratozospermia -
    * Morfologia 2%
    - suplementacja -

10.2021:
    Poznań

12.2022r.:
    Nowy lekarz - Lublin 🔥
    Laparoskopia ✅
    Jajowody drożne ✅

08.2023r:
    Zaczynam stymulację -
    letrozol
    Ovitrelle
    Dieta z niskim IG
    ✊✊✊
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie a macie jakieś doświadczenia że staraniami przy okazji zmiany pracy? U mnie tak to się zbiegło, że zaczynam stymulację w nowej pracy i wiadomo ze chcę by się udało, ale z drugiej strony boję się co im powiem, jeśli się uda i zaciążę zaraz na początku🫢
    Generalnie jeśli chodzi o umowę to automatycznie przedłuża się ona do dnia porodu, a bardziej szczegółowo:
    gdy w dniu rozwiązania umowy o pracę na okres określony/próbny ciąża nie przekroczy trzeciego miesiąca ciąży, umowa o pracę nie musi zostać przedłużona do dnia porodu

kicia_kocia lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g

preg.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Ja jestem właśnie w takiej sytuacji ale doświadczenia sama nie mam. Od jakiegoś roku planowaliśmy zacząć starania jesienią tego roku. Na wiosnę mój poprzedni zakład pracy został zamknięty i obecnie od maja pracuję w nowej firmie. Nie zamierzam czekać kolejnych miesięcy czy lat z ciążą dla pracy. Syn ma juz 7 lat a w ciąży mogę być już albo może to potrwać miesiące lub lata... Nie wiąże jednak z tą pracą raczej mojej przyszłości więc najwyżej nie przedłużą mi umowy w przyszłym roku. Po macierzyńskim mam plany na własną działalność ale zobaczymy jak to wszystko się potoczy

tb732n0a0czusv9c.png
  • Bluesky Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda nie zmieniałam pracy, ale awansowałam na stanowisko kierownicze i wiem, że to trochę inna sytuacja. Jednak jak dostałam tą propozycję, to też się zastanawiałam a co jak zaraz po podpisaniu aneksu zajde w ciążę? Na szczęście już trochę minął mi etap "czekania na ciążę" i staram się żyć w pełni, a nie tylko staraniami.
    A prawie rok temu byłam pewna, że już za chwilę, za moment będę w ciąży i nawet zastanawiałam się czy nie zrezygnować z wyjazdu służbowego w fajne miejsce 🙈 ciąży jak nie było tak nie ma, ale zostały wspomnienia z wyjazdu 🙂

age.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ