We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
domi05 wrote:Hej.
Jestem mamą siedmiolatka, majóweczką 2016. Kiedyś już staraliśmy się dość długo o rodzeństwo ale nie wychodziło. Miałam bardzo nieregularne cykle trwające nawet 2 miesiące. Odpuściliśmy starania na czas budowy domu. Teraz powróciliśmy do tematu. Cykle się unormowały, trwają pomiędzy 28 a 33 dni. Za nami pierwszy, póki co dość luźny cykl starań bez szczególnych obserwacji, jedynie aplikacja która podpowiada kiedy mogę spodziewać się owulacji. Aktualnie 22 dc. Po owulacji około tygodnia jeśli była wtedy kiedy być powinna. Ale do rzeczy...
Zawsze przed okresem bolą mnie piersi. Okres powinien pojawić się za tydzień/półtora a póki co nic. Sutki za to od dwóch dni zrobiły się bardzo wrażliwe i libido skoczylo mi do góry jak nigdy. Wczoraj czulam jakieś przelewanie w podbrzuszu a dziś z rana lekkie ciągnięcie i jakby słabe mdłości. Ale czy to nie za szybko na takie objawy? Może sobie je wmawiam...? Na test jeszcze raczej za szybko. Chyba nic nie wyjdzie? Chciałam testować 16/17 września.
Hej 🩷 Wpisać Cię na jakiś termin testowania? 😊👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Paulina666 wrote:Cukruś,wpisz mi 🐒
Tulę 🫂🫂🫂🫂 to pierwszy dzień Twojej ciąży! 🩷👱♀️ 25L
AMH 7,9
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
12/2023 klinika
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
domi05 wrote:Wpisz... Może wytrzymam do tego 16 😬
Ja jestem mama 2017 i niedoszła 2020 ale dalej u mnie trwa to 12 mcy i wtedy zaskakuje u mnie. Oby było tak tym razem. 3 mam kciuki za Ciebie bo fajnie zwiastują objawyStaranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus -
Erdene wrote:Dzień dobry dziewczyny Ja właśnie dzisiaj sobie zdałam sprawę, że przez przesuniętą owulację termin małpy wypada mi dokładnie na urlop... Lepiej, żeby okazało się, że żołnierzyki starego podziałały skutecznie . Chociaż nie nastawiam się, na USG 10 dc miałam cienkie endometrium, nie wiem, czy coś z tego w ogóle dało się zrobić.
To tak jak u mnie - urlop zaczynam 20.09 i miesiączka też ma przyjść mniej więcej w tym dniu także cudownieeee a ciążowo się nie czuje ,nie mam żadnego przeczucia ani nic z tych rzeczy ,więc do Turcji już szykuje dobre przeciwbólowe tabsy bo inaczej cały urlop zmarnowany 🥴 i mam naadzieje ,że Pms psychicznie też nie będzie mną mocno pomiatał :p a co do przeczuć o ciąży to pamiętam kiedy byłam w ciąży biochemicznej to już na drugi dzień po owulacji zalał mnie bardzo obfity sluz jakiego w życiu nie widzialam i to uczucie mokrosci non stop - w sumie od razu wiedziałam ,że się udało. Po prostu to czułam . Teraz niestety nic tylko cisza,susza i ból jajnikow czyli standard . Dla formalności na pewno zrobię test 17.09 ,ale wiem jaki będzie wynik 🫠 Staram się nie załamywać bo to dopiero pierwsza stymulacja 😁 a jak Wy się czujecie dziewczynki ? ❣️Magdanka lubi tę wiadomość
👩❤️💋👨 Starania od 04.2020r.
... Maleństwo (*) 03.2021
🙋Ona 91'
* Hiperprolaktynemia
* Mutacja MTHFR
* PCOS
* endometrioza I stopień
🧔On 90'
* Teratozospermia -
* Morfologia 2%
- suplementacja -
10.2021:
Poznań
Nareszcie ktoś się nami zajął ( naprorechnologia )
Leczymy się i czekamy cierpliwie na efekty...
- Nici z efektów : intralipid,encorton ❌
12.2022r.:
Nowy lekarz - Lublin 🔥
Laparoskopia ✅
Jajowody drożne ✅
08.2023r:
Zaczynam stymulację -
letrozol
Ovitrelle
Dieta z niskim IG
✊✊✊ -
Paulina666, Megi_92 dziewczyny przytulam i trzymam kciuki za następny cykl!
Instynktowna29, ja mam jakieś pozytywne przeczucie, ale to chyba kwestia tego, że pierwszy raz pęcherzyk mi pękł sam bez pomocy zastrzyku. I to już jest dla mnie sukces
Instynktowna29, Megi_92 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Pusshka wrote:Paulina666, Megi_92 dziewczyny przytulam i trzymam kciuki za następny cykl!
Instynktowna29, ja mam jakieś pozytywne przeczucie, ale to chyba kwestia tego, że pierwszy raz pęcherzyk mi pękł sam bez pomocy zastrzyku. I to już jest dla mnie sukces
Mocno trzymam kciuki ✊♥️🌷Pusshka lubi tę wiadomość
🙋Ona 91'
* Hiperprolaktynemia
* Mutacja MTHFR
* PCOS
* endometrioza I stopień
🧔On 90'
* Teratozospermia -
* Morfologia 2%
- suplementacja -
10.2021:
Poznań
12.2022r.:
Nowy lekarz - Lublin 🔥
Laparoskopia ✅
Jajowody drożne ✅
08.2023r:
Zaczynam stymulację -
letrozol
Ovitrelle
Dieta z niskim IG
✊✊✊ -
Dziewczyny, jak to jest z ta temperatura przy owulacji?
9dc podczas usg pecherzyk mial 15mm, jakos 12-15dc zaczal mnie pobolewac ten jajnik i tego ostatniego dnia w nocy mialam uczucie tak jakby pekl, bo nagle poczulam mocniejszy bol i po chwili przeszlo calkiem. Jednak temp utrzymywala sie w miare na tym samym poziomie, jajnik juz mnie nie bolal. Dopiero dzisiaj 18dc temp wrosla i dzis bylam na usg i doktor powiedziala, ze wyglada jakby bylo po owulacji.
Wszedzie czytalam ze jesli temp wzrosla to poprzedniego dnia byla owulacja. A czy mozliwe ze u mnie byla 3 dni przed wzrostem temp?11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Instynktowna29 wrote:To tak jak u mnie - urlop zaczynam 20.09 i miesiączka też ma przyjść mniej więcej w tym dniu także cudownieeee a ciążowo się nie czuje ,nie mam żadnego przeczucia ani nic z tych rzeczy ,więc do Turcji już szykuje dobre przeciwbólowe tabsy bo inaczej cały urlop zmarnowany 🥴 i mam naadzieje ,że Pms psychicznie też nie będzie mną mocno pomiatał :p a co do przeczuć o ciąży to pamiętam kiedy byłam w ciąży biochemicznej to już na drugi dzień po owulacji zalał mnie bardzo obfity sluz jakiego w życiu nie widzialam i to uczucie mokrosci non stop - w sumie od razu wiedziałam ,że się udało. Po prostu to czułam . Teraz niestety nic tylko cisza,susza i ból jajnikow czyli standard . Dla formalności na pewno zrobię test 17.09 ,ale wiem jaki będzie wynik 🫠 Staram się nie załamywać bo to dopiero pierwsza stymulacja 😁 a jak Wy się czujecie dziewczynki ? ❣️
Czy wpisać Cię zatem w kalendarz testowan? 😊👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Dziewczyny, powiedzcie a macie jakieś doświadczenia że staraniami przy okazji zmiany pracy? U mnie tak to się zbiegło, że zaczynam stymulację w nowej pracy i wiadomo ze chcę by się udało, ale z drugiej strony boję się co im powiem, jeśli się uda i zaciążę zaraz na początku🫢PCOS, starania o drugiego 👶🏼
-
Instynktowna29 wrote:To tak jak u mnie - urlop zaczynam 20.09 i miesiączka też ma przyjść mniej więcej w tym dniu także cudownieeee a ciążowo się nie czuje ,nie mam żadnego przeczucia ani nic z tych rzeczy ,więc do Turcji już szykuje dobre przeciwbólowe tabsy bo inaczej cały urlop zmarnowany 🥴 i mam naadzieje ,że Pms psychicznie też nie będzie mną mocno pomiatał :p a co do przeczuć o ciąży to pamiętam kiedy byłam w ciąży biochemicznej to już na drugi dzień po owulacji zalał mnie bardzo obfity sluz jakiego w życiu nie widzialam i to uczucie mokrosci non stop - w sumie od razu wiedziałam ,że się udało. Po prostu to czułam . Teraz niestety nic tylko cisza,susza i ból jajnikow czyli standard . Dla formalności na pewno zrobię test 17.09 ,ale wiem jaki będzie wynik 🫠 Staram się nie załamywać bo to dopiero pierwsza stymulacja 😁 a jak Wy się czujecie dziewczynki ? ❣️
Instynktowna29 lubi tę wiadomość
-
klaudia_23 wrote:Dziewczyny, jak to jest z ta temperatura przy owulacji?
9dc podczas usg pecherzyk mial 15mm, jakos 12-15dc zaczal mnie pobolewac ten jajnik i tego ostatniego dnia w nocy mialam uczucie tak jakby pekl, bo nagle poczulam mocniejszy bol i po chwili przeszlo calkiem. Jednak temp utrzymywala sie w miare na tym samym poziomie, jajnik juz mnie nie bolal. Dopiero dzisiaj 18dc temp wrosla i dzis bylam na usg i doktor powiedziala, ze wyglada jakby bylo po owulacji.
Wszedzie czytalam ze jesli temp wzrosla to poprzedniego dnia byla owulacja. A czy mozliwe ze u mnie byla 3 dni przed wzrostem temp? -
Cukruś wrote:Czy wpisać Cię zatem w kalendarz testowan? 😊
Chyba jestem wpisana na 17.09 🤔
Chyba ,że coś źle zrozumiałam 😄 Jeśli tak to oczywiście proszę o wpisanie 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 15:24
🙋Ona 91'
* Hiperprolaktynemia
* Mutacja MTHFR
* PCOS
* endometrioza I stopień
🧔On 90'
* Teratozospermia -
* Morfologia 2%
- suplementacja -
10.2021:
Poznań
12.2022r.:
Nowy lekarz - Lublin 🔥
Laparoskopia ✅
Jajowody drożne ✅
08.2023r:
Zaczynam stymulację -
letrozol
Ovitrelle
Dieta z niskim IG
✊✊✊ -
kicia_kocia wrote:Dziewczyny, powiedzcie a macie jakieś doświadczenia że staraniami przy okazji zmiany pracy? U mnie tak to się zbiegło, że zaczynam stymulację w nowej pracy i wiadomo ze chcę by się udało, ale z drugiej strony boję się co im powiem, jeśli się uda i zaciążę zaraz na początku🫢
gdy w dniu rozwiązania umowy o pracę na okres określony/próbny ciąża nie przekroczy trzeciego miesiąca ciąży, umowa o pracę nie musi zostać przedłużona do dnia porodukicia_kocia lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
kicia_kocia wrote:Dziewczyny, powiedzcie a macie jakieś doświadczenia że staraniami przy okazji zmiany pracy? U mnie tak to się zbiegło, że zaczynam stymulację w nowej pracy i wiadomo ze chcę by się udało, ale z drugiej strony boję się co im powiem, jeśli się uda i zaciążę zaraz na początku🫢
kicia_kocia lubi tę wiadomość
-
Ja co prawda nie zmieniałam pracy, ale awansowałam na stanowisko kierownicze i wiem, że to trochę inna sytuacja. Jednak jak dostałam tą propozycję, to też się zastanawiałam a co jak zaraz po podpisaniu aneksu zajde w ciążę? Na szczęście już trochę minął mi etap "czekania na ciążę" i staram się żyć w pełni, a nie tylko staraniami.
A prawie rok temu byłam pewna, że już za chwilę, za moment będę w ciąży i nawet zastanawiałam się czy nie zrezygnować z wyjazdu służbowego w fajne miejsce 🙈 ciąży jak nie było tak nie ma, ale zostały wspomnienia z wyjazdu 🙂kicia_kocia lubi tę wiadomość