We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
aśś wrote:Wróciłam z minitoringu, najwiekszy pecherzym 7 mm, chyba nic w tym miesiacu nie bedzie (bylam na stymulacji lametta 5-9 dc 1x2... znikam na weekend odpocząć
aśś lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
aśś wrote:Wróciłam z minitoringu, najwiekszy pecherzym 7 mm, chyba nic w tym miesiacu nie bedzie (bylam na stymulacji lametta 5-9 dc 1x2... znikam na weekend odpocząć
A może spróbuj od 3 dnia przez 5 dni. Ja jak tak brałam to miałam więcej pecherzykow zawsze i ktoś, jeden albo 2 były dominujące.
Teraz biorę 5,6,7 tylko i zawsze mam jeden. Ale u mnie rekrutacja jest duża i od 3 dnia bylo ich za duzo, a mamy na celu nie ilość ale jakoś i celowanie w jedno jajo -
Meggi110818 wrote:A może spróbuj od 3 dnia przez 5 dni. Ja jak tak brałam to miałam więcej pecherzykow zawsze i ktoś, jeden albo 2 były dominujące.
Teraz biorę 5,6,7 tylko i zawsze mam jeden. Ale u mnie rekrutacja jest duża i od 3 dnia bylo ich za duzo, a mamy na celu nie ilość ale jakoś i celowanie w jedno jajoRozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
aśś wrote:Wróciłam z minitoringu, najwiekszy pecherzyk 7 mm, chyba nic w tym miesiacu nie bedzie (bylam na stymulacji lametta 5-9 dc 1x2... znikam na weekend odpocząć👱🏻♀️ 32 lata
PCOS, IO.
Starania od 11.2022
I cykl z Lamettą, CB💔
II cykl Fostimon + Zivafert❌️
III - IV cykl - bez wspomagania❌️
V - Fostimon + Zivafert❌️
VI- obecnie - bez wspomagania❌️
Suple/leki:
- Metformax 1000 SR
- Omega-3
- Metylo-B12 500
- D3 4000j
- Sanprobi
🧔🏻35 lat
Androlog 24.04.2023- badanie jąder ok
Badanie nasienia, morfologia:
- żywe plemniki - 70.0%
- koncentracja komórek okrągłych - 0
- koncentracja leukocytów peroksyzado-dodatnich - 0
Ruchliwość plemników:
- Ruch postępowy szybki - 7% /Ruch postępowy wolny - 30% /Ruch w miejscu - 11% /Brak ruchu - 52%
Objętość - 8ml / Całkowita liczba pl. (mln) - 288
Badanie krwi:
- Estradiol 09.05.2023 - 23,0 /Prolaktyna 09.05.2023 - 36,55 /Prolaktyna 30.05.2023 - 12,41 /Testosteron 09.05.2023 - 378,66
Suple/leki:
- Tribulus
- D3 2000j -
Pusshka - tak, zaczęliśmy z tym cyklem.
Ogólnie poszłam do gina, bo okres się spóźniał.. normalnie max 35 dni, nie przyszedł, wiec poszłam w 37 dniu, aleee, ze powiedział, ze endometrium jest Ok i mam jeszcze chwile poczekać, naturalnie.. to poczekałem.. i było 43 i mówi: coś dużo pęcherzyków, nie żeby mówić od razu policystyczne, ale lepiej to sprawdzić i mieć czarno na białym, a następny okres był po 57 dniach 😓 okropne.
Z tym, ze temperatura idealnie wskazywała. Duży plus.
KarolinaK - po takim czasie to ogromny sukces!! Trzeba widzieć same pozytywy tego i się uda 🥰
Pusshka lubi tę wiadomość
m: 32l, fertistim, omega3
r: 34l fertistim
zaczynamy: 09/23
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
03.10 pęcherzyk ciążowy 0,96mm
11.10 pęcherzyk z zarodkiem 0,518mm i
malutki krwiaczek brak widocznego ciałka
duphaston... -
Kurcze dziewczyny, muszę się komuś wygadać.
Obydwoje z mężem rzuciliśmy palenie jeszcze zanim zaczęliśmy starać się o dziecko. Dlugo nie chcieliśmy a sam pomysł w sumie wyszedł od niego. Po poronieniu naprawdę mi zależy i bardzo się boję żeby się to nie powtórzyło, staram się bardzo dbać o dietę, ograniczać uzywki, a już po raz kolejny przyłapałam go na popalaniu. Normalnie mnie to dobija...
Naprawdę mocno to wszystko przezywam a on ma podejście, że co ma być to będzie 🤦🏻♀️ czasami mam wrażenie że jestem trochę za bardzo zafiksowana na tym punkcie, ale jednocześnie wydaje mi się że faceci kompletnie nie maja pojęcia co my przeżywamy i jakie to wszytko jest ważne... ehh sorki ze tak nieskładnie, ale podłamałam się dzisiaj 😪 -
Nie chcę go tłumaczyć - ale może to popalanie to jego reakcja na stres. Faceci na pewno nie czują tego w ten sam sposób jak my, ale to też nie jest tak, że ich to w ogóle nie rusza. Czasami mam wrażenie, że im jest jeszcze trudniej bo te emocje duszą w sobie. Mi też się wydawało, że mój jest obojętny totalnie, a dopiero po jakimś czasie przyznał że jest mu ciężko.
Wiadomo, że chcemy się jak najlepiej przygotować do ciąży itd, ale z drugiej strony nie zapominajmy o tym żeby żyć tu i teraz, a nie tylko podążaniem za tym marzeniem.Miczka, Megi_92 lubią tę wiadomość
-
Megi_92 - kochana, a próbowałaś z nim pogadać?
powiem Ci, że ja też coś tam postanowiłam sobie w kontekście starań i mieliśmy to razem z mężem robić, a w pewnym momencie było tak, że walczyłam sama. I wiesz, nawet nie chodziło o to, że coś nie było przez niego zrobione, tylko że jestem w tym sama. Więc może to nawet nie chodzi, że zapali jeden czy drugi raz, tylko o to, że w jakimś wymiarze walk jesteś sama? Że Ty się bardziej starasz....
Ja pogadałam z mężem, że nie chcę czuć, że to tylko mój problem, choć rację ma Bluesky, że oni to bardziej wewnątrz przeżywają no i ciężko te emocje wydobyć... może też dobrze, bo nie wyobrażam sobie, jakbyśmy funkcjonowali, gdyby mój tak się załamywał, jak ja czasem potrafię...
no chyba nic jak szczera rozmowa nie da rady
Bluesky, Megi_92 lubią tę wiadomość
-
Ja miałam wczoraj testować, ale rano był pośpiech i stwierdziłam ze przekladam na dziś. Nawet nie zdążyłam bo przyszła 🐒☹️
I cykl znowu się skrócił do 25 dni. Ostatnio cały czas tak oscyluje w granicach 25-27 dni. O czym to może świadczyć?👩🏻 27
👦🏻 33
Starania od 08.2023 🤞🏼
Podstawowe badania w normie.
Badania nasienia dobre
Jajowody drożne
Suplementujemy- wit. D 4000, inozytol, NAC, magnez, cynk, B complex, metylowany kwas foliowy, olej z czarnuszki, estrovita, tran. -
Rosalia przykro mi że @ się pojawiłam. Ja przy duphastonie zawsze miałam takie 26 dniowe cykle.
Słuchajcie ja jestem niereformowalna. Dzisiaj mam 8dpo (takiej na podstawie objawów, tj temperatury, śluzu, bo ginka nie widziała dominującego pęcherzyka).
Byłam w rosku i testy facelle są na promce, wiec wzielam dwa No i oczywiście nie wytrzymałam do rana.
Czy tylko ja to widzę? Mój D. Mówi ze widzi ale tylko na zdjęciu, na żywo nie może się dopatrzeć. Czy to może być kreska testowa po prostu? Pierwszy raz robię facelle.
https://zapodaj.net/plik-0Plv8dRdfR
Dodatkowo boli mnie dzisiaj brzuch tak jak na okres, ale to jeszcze o tydzień za szybko.
NatalaDzD, Megi_92, Pusshka, Cukruś, Fiszerka, Aleksandra_joanna_p lubią tę wiadomość
-
Nomeolvides wrote:Rosalia przykro mi że @ się pojawiłam. Ja przy duphastonie zawsze miałam takie 26 dniowe cykle.
Słuchajcie ja jestem niereformowalna. Dzisiaj mam 8dpo (takiej na podstawie objawów, tj temperatury, śluzu, bo ginka nie widziała dominującego pęcherzyka).
Byłam w rosku i testy facelle są na promce, wiec wzielam dwa No i oczywiście nie wytrzymałam do rana.
Czy tylko ja to widzę? Mój D. Mówi ze widzi ale tylko na zdjęciu, na żywo nie może się dopatrzeć. Czy to może być kreska testowa po prostu? Pierwszy raz robię facelle.
Dodatkowo boli mnie dzisiaj brzuch tak jak na okres, ale to jeszcze o tydzień za szybko.
Widzę 😍 ta wydaje mi się różowa, więc niby powinna być legitna hehe 😁 zrobiłabym jeszcze jeden np. w poniedziałek z rana na twoim miejscu i wtedy leciałabym na betę 😆
Mój małż jest niewidomy póki kreska oczu nie wybija 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2023, 14:41
👩 29l.
👧 Lena 2014r
👦 Aleksander 2015r
👦Kajtuś 2017r
👼 Dawidek 2022r
7CS🍀🌈
23.10.2023r 11dpo ⏸🤰
23.10.2023r 11dpo bhcg 10,8mIU/ml , progesteron 9,34ng/ml
25.10.2023r 13dpo bhcg 40,9mIU/ml, progesteron 14,97ng/ml
06.11.2023r mamy pęcherzyk ciążowy USG 5+6, OM 6+3
20.11.2023r mamy serduszko 👶🏼🩷
20.12.2023r prenatalne dziewczynka 👧🏼
28.02.2024r II prenatalne dziewczynka 👧🏼
-
Karolona_K tak rozmawialiśmy już na ten temat gdy przyłapałam go poprzednim razem, teraz jest mi poprostu smutno i chyba masz raceje ze faktycznie nie chodzi o sam fakt tych papierosow tylko o to, że czuję że staram się sama 😔 kurcze mam taki glupi charakter, że nie umiem poprostu odpuścić i starać się na zasadzie co ma być to będzie...
Bluesky przyznam się ze nie pomyślałam o tym z tej perspektywy 🤔 może rzeczywiście skupiam się w tym wszystkim za bardzo na sobie, a przecież faceci faktycznie też potrzebują odreagować 🤷♀️Smerfetka_1988 lubi tę wiadomość
-
Nomeolvides coś tam przebija, ale moim zdaniem to jest do dosikania jutro rano 🤞🤞🤞🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Nomeolvides wrote:Rosalia przykro mi że @ się pojawiłam. Ja przy duphastonie zawsze miałam takie 26 dniowe cykle.
Widać 😊👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
@Nomeolvides mi też się wydaje że coś delikatnie widać ale tak jak mówią dziewczyny, spróbuj jeszcze w poniedziałek z porannego moczu. A potem jak coś to na betę.
Ja dziś mam jakiegoś mega doła, może to przesilenie jesienne a może mi już odbija. Jestem w 21dc, 7dpo. Od wczoraj boli mnie jedna pierś jak na okres, dziś zaczęła delikatnie druga. Dodatkowo wydaje mi się że mam bardzo lekkie skurcze. Odnoszę wrażenie że organizm szykuje się do @, że znowu się nie udało. Chyba za bardzo liczyłam na ten cykl, cieszyłam się że w końcu pierwszy raz od kilku miesięcy miałam owu z lewego jajnika. A na domiar złego jak przyjdzie @ to akurat w ten dzień mamy imprezę z okazji 1 urodzin chrześniaka 😐 czuje że ten spęd rodzinny mnie dobije23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa, objawy ciąży bardzo łatwo pomylić z tymi przed okresem 🙂 ja pamiętam że mnie jakoś kilka dni przed miesiączką bolał brzuch okresowo itd. Bolały piersi 🙂 więc wiesz, jeszcze piłka w grze 🙂 trzymam kciuki! Rozumiem też, bo ja najpierw byłam bardzo nakręcona na wrzesień, potem sobie wytłumaczyłam że to nie jest najlepszy czas i trzeba się nastawić na diagnozę a jak przyszła niespodziewanie owulacja, to nie umiem się nie nakręcać 🥺 jeszcze mój mąż, który zawsze ma dystans i nie chce żeby mi było przykro, od dwóch dni mówi że czuje się jakby już miał dwójkę dzięki bo uważa że się udało 🤷😨 więc czuje że jak przyjdzie jednak @ to będzie i załamka dla mnie i dla niego 😔
-
KarolinaK wrote:Alysa, objawy ciąży bardzo łatwo pomylić z tymi przed okresem 🙂 ja pamiętam że mnie jakoś kilka dni przed miesiączką bolał brzuch okresowo itd. Bolały piersi 🙂 więc wiesz, jeszcze piłka w grze 🙂 trzymam kciuki! Rozumiem też, bo ja najpierw byłam bardzo nakręcona na wrzesień, potem sobie wytłumaczyłam że to nie jest najlepszy czas i trzeba się nastawić na diagnozę a jak przyszła niespodziewanie owulacja, to nie umiem się nie nakręcać 🥺 jeszcze mój mąż, który zawsze ma dystans i nie chce żeby mi było przykro, od dwóch dni mówi że czuje się jakby już miał dwójkę dzięki bo uważa że się udało 🤷😨 więc czuje że jak przyjdzie jednak @ to będzie i załamka dla mnie i dla niego 😔
A o nastawieniu męża to już nawet nie chce myśleć bo od razu się wkurzam. Ostatnio stwierdził że może w ogóle nie będziemy mieć dzieci i mam się tym nie przejmować. O pójściu na badania nie wspominając, niby chce a jednak nie umie się określić kiedy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2023, 18:03
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...