We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam typowy PMS, bolały nawet plecy uda i kolana jak na okres. Nie było żadnej szansy żeby odróżnić od ciąży. Nie robiłam testu i chodziłam już z podpaską, na tyle czułam, że będzie okres. Dopiero jak sie spóźnił to ogarnęłam, że mi się raczej nie spóźnia.Termin 06/07.25 🩷
-
Alysa wrote:Ja właśnie co miesiąc mam silny PMS i zawsze jest tak samo obserwuję swoje ciałko już kilka lat, więc ciężko jeszcze mieć nadzieje. Ale wiem że do póki nie ma @ to piłka w grze. Po prostu dziś mam dzień załamki, siedzę od dwóch dni sama w domu i te objawy typowego PMS... Wszystko na kupę się złożyło. Więc dziś jest dzień ryczenia, chyba nawet nie chce testować w tym miesiącu.
A o nastawieniu męża to już nawet nie chce myśleć bo od razu się wkurzam. Ostatnio stwierdził że może w ogóle nie będziemy mieć dzieci i mam się tym nie przejmować. O pójściu na badania nie wspominając, niby chce a jednak nie umie się określić kiedy.
Alysa ja mam właśnie teraz takie bóle jak na okres, pobolewa mnie podbrzusze. Google mówi że tak może być właśnie na etapie zagnieżdżania się zarodka. Mam nadzieje, że u nas to właśnie to!
Ja trochę staram się ostudzić swoje emocje, bo boje się że się boleśnie rozczaruje, jak nic z tego nie będzie. Poszłam sobie popatrzeć na ten test, ale nawet ta jasna kreska zniknęła No i miałam mini zawał, ale w instrukcji piszą, że przy niskim poziomie bety to pozytyw może być widoczny nawey mniej niż minutę i potem zniknąć. Ja mam tą fotkę zrobioną dokładnie 3 min po zrobieniu testu, więc trzymam się trochę tego, ale tak jak mówię - boje się nastawiać. -
Nomeolvides wrote:Rosalia przykro mi że @ się pojawiłam. Ja przy duphastonie zawsze miałam takie 26 dniowe cykle.
Słuchajcie ja jestem niereformowalna. Dzisiaj mam 8dpo (takiej na podstawie objawów, tj temperatury, śluzu, bo ginka nie widziała dominującego pęcherzyka).
Byłam w rosku i testy facelle są na promce, wiec wzielam dwa No i oczywiście nie wytrzymałam do rana.
Czy tylko ja to widzę? Mój D. Mówi ze widzi ale tylko na zdjęciu, na żywo nie może się dopatrzeć. Czy to może być kreska testowa po prostu? Pierwszy raz robię facelle.
https://zapodaj.net/plik-0Plv8dRdfR
Dodatkowo boli mnie dzisiaj brzuch tak jak na okres, ale to jeszcze o tydzień za szybko.👱🏻♀️ 32 lata
PCOS, IO.
Starania od 11.2022
I cykl z Lamettą, CB💔
II cykl Fostimon + Zivafert❌️
III - IV cykl - bez wspomagania❌️
V - Fostimon + Zivafert❌️
VI- obecnie - bez wspomagania❌️
Suple/leki:
- Metformax 1000 SR
- Omega-3
- Metylo-B12 500
- D3 4000j
- Sanprobi
🧔🏻35 lat
Androlog 24.04.2023- badanie jąder ok
Badanie nasienia, morfologia:
- żywe plemniki - 70.0%
- koncentracja komórek okrągłych - 0
- koncentracja leukocytów peroksyzado-dodatnich - 0
Ruchliwość plemników:
- Ruch postępowy szybki - 7% /Ruch postępowy wolny - 30% /Ruch w miejscu - 11% /Brak ruchu - 52%
Objętość - 8ml / Całkowita liczba pl. (mln) - 288
Badanie krwi:
- Estradiol 09.05.2023 - 23,0 /Prolaktyna 09.05.2023 - 36,55 /Prolaktyna 30.05.2023 - 12,41 /Testosteron 09.05.2023 - 378,66
Suple/leki:
- Tribulus
- D3 2000j -
Dziewczyny, za 3 dni okaże się czy są II czy @. Mam lekkie pobolewanie podbrzusza, trochę piersi tkliwe i delikatne plamienie. Na ogół kilka dni przed okresem zaczynają mi się plamienia delikatne, więc nawet nie mogę odróżnić czy to może być ciążowe czy przedokresowe. 4 testy gotowe do użycia. Zaczynam się stresować. 😔👱🏻♀️ 32 lata
PCOS, IO.
Starania od 11.2022
I cykl z Lamettą, CB💔
Suple/leki:
- Metformax 1000 SR
- Omega-3
- Metylo-B12 500
- D3 4000j
- Sanprobi
🧔🏻35 lat
- żywe plemniki - 70.0%
Ruchliwość plemników:
- Ruch postępowy szybki - 7% /Ruch postępowy wolny - 30% /Ruch w miejscu - 11% /Brak ruchu - 52%
Badanie krwi:
- Estradiol 09.05.2023 - 23,0 /Prolaktyna 09.05.2023 - 36,55 /Prolaktyna 30.05.2023 - 12,41 /Testosteron 09.05.2023 - 378,66
Suple/leki:
- Tribulus
- D3 2000j -
Nomeolvides wrote:Rosalia przykro mi że @ się pojawiłam. Ja przy duphastonie zawsze miałam takie 26 dniowe cykle.
Słuchajcie ja jestem niereformowalna. Dzisiaj mam 8dpo (takiej na podstawie objawów, tj temperatury, śluzu, bo ginka nie widziała dominującego pęcherzyka).
Byłam w rosku i testy facelle są na promce, wiec wzielam dwa No i oczywiście nie wytrzymałam do rana.
Czy tylko ja to widzę? Mój D. Mówi ze widzi ale tylko na zdjęciu, na żywo nie może się dopatrzeć. Czy to może być kreska testowa po prostu? Pierwszy raz robię facelle.
https://zapodaj.net/plik-0Plv8dRdfR
Dodatkowo boli mnie dzisiaj brzuch tak jak na okres, ale to jeszcze o tydzień za szybko.
Coś tam widać, zrob jutro rano test 😊 moja kreska tez wyszla 8 pni po 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2023, 22:16
👨🏻🦰👧🏼 29l.
06.21 - rozpoczęcie starań
07.21 - 💍
07.21 - ⏸️
01.22 - 🏩
03.22 - 👶🏼 Leoś
11.22 - czas na rodzeństwo ❤️
05.23 - cb 💔
01.09.23 - ⏸️
02.09 - ⏸️ i beta 179 mlU/ml 🥹 wdzięczność razy milion 🥹❤️🤞🏼
04.09 - 360 mlU/ml, prog 13.4 ng/ml ❤️ 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
22.09 - 8 mm 🍤 z ❤️ 6+5
28.09 - 1,5 cm 🍤
26.10 - 5 cm dzidziuta ❤️
03.11 - 7 cm zdrowego Jasieńka 🩵💙🩵💙🩵 -
Nomeolvides wrote:Alysa ja mam właśnie teraz takie bóle jak na okres, pobolewa mnie podbrzusze. Google mówi że tak może być właśnie na etapie zagnieżdżania się zarodka. Mam nadzieje, że u nas to właśnie to!
Ja trochę staram się ostudzić swoje emocje, bo boje się że się boleśnie rozczaruje, jak nic z tego nie będzie. Poszłam sobie popatrzeć na ten test, ale nawet ta jasna kreska zniknęła No i miałam mini zawał, ale w instrukcji piszą, że przy niskim poziomie bety to pozytyw może być widoczny nawey mniej niż minutę i potem zniknąć. Ja mam tą fotkę zrobioną dokładnie 3 min po zrobieniu testu, więc trzymam się trochę tego, ale tak jak mówię - boje się nastawiać.23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa - ech, no czasem ma się takie dołki 😔 nic, trzeba zaakceptować te emocje! Jesteście dopiero na początku diagnostyki, może niebawem okaże się co jest przyczyną i medycyna troszkę pomoże a może jednak ten cykl nie będzie wcale stracony 🙂 mi osobiście pomaga wyznaczenie sobie małego celu i dążenie do niego 🙂 jakieś zajęcie głowy żeby nie myśleć... Choć łatwo powiedzieć u mnie dziś niby 2dpo a już tak bym zatestowala 😛
Ja pamiętam że w udanym cyklu powiedziałabym że miałam PMS stulecia 😃 -
U mnie chyba fałszywy alarm jednak (( zrobiłam dzisiaj rano i kreska jest dużo bledsza niż wczoraj, w zasadzie widoczna tylko pod jakimś jednym kątem…
Ginka zleciła mi badania w 22 dc (proga, estradiol) + tsh itp, wiec zrobiłam tą betę przy okazji, ale jakoś straciłam nadzieję
Nawet tu u nas na forum znalazłam wątek o testach facelle, że niby potrafią tak oszukiwać mam zalamke dzisiaj. -
KarolinaK wrote:Nomeolivides pokaż 🙂
Nie mogłam jej nawet uchwycić na fotce https://zapodaj.net/plik-kRxCdBJdzg
Dodatkowo spadła mi temperatura dzisiaj… gdzies oczywiście wyczytałam, ze spada na zagnieżdżenie, ale nie chce już nic czytać, nastawiać się itp. Czekam na betę i będzie wszystko jasne.
Spakowaliśmy się i jedziemy na szybką wycieczkę na Hel, żeby skupić się na czymś innym. -
Dzień dobry dziewczyny.
Testowałam wczoraj według planu i niestety negatywny więc chyba czekam na @. Choć nie spisuje jeszcze tego cyklu na straty bo strasznie dziwnie czuje się nadal. Dziś 32 dc. Poczekam do środy i jak @ nie bedzie to zatestuję raz jeszcze albo pójdę na betę. -
U mnie 6 dni po. Więc zobaczymy co z tego wyjdzie nie nastawiam się, odpuściłam ten cykl totalnie. Jak narazie to jak zawsze mnie cycki bolały już 14 dni przed 🐒 tak teraz w ogóle, zero dolegliwości cyckowych ciekawe czemu 🤷🏽♀️26.06.24- Zoja na świecie! ❤️
15.02- polowkowe- córeczka 👧🏽
19.12- prenatalne- 55,3 mm dzidzia ❤️
04.12- 23mm dzidzia ❤️
13.11- 31 dpo, 4mm dzidzia ❤️
02.11- 20dpo
📈 Beta- 1635 mIU/ml
31.10- 18 dpo
📈 Beta- 618.60 mIU/ml
28.10.23r- 15 dpo ⏸️
👩 28 lat
🧔 33 lata
👧 3 lata
👧
🎂moje- 18.12 -
Emimo wrote:Gratuluje wszystkim ⏸️ zerknęłam na pierwsza stronę. Trochę mnie nie było. Wracam. Kolejny cykl i kolejne starania.
A jak u Ciebie kochana sytuacja? Rozumiem, że wredota przyszła?👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Hej, przychodzę z updatem. Byłem u lekarza, ciaza jest w macicy, zarodek wygląda na ten moment normalnie. Ale się trochę zdenerwowałam, bo mówił że wygląda na 6+1 lub 6+2, a moja apka pokazuje trochę inaczej (NIBY 7+2) nie wiem, czy się martwić. Mam też wizytę we wtorek, bo mam mu donieść wynik na witaminę d i na ft4, bo mam trochę zbyt wysokie TSH. Ale generalnie objawy nie znikają, a wczoraj po raz pierwszy mnie odrzuciło od jedzenia. Miałam kiełbasę slaska w lodówce i o mało nie zwymiotowałam po otworzeniu lodówki 🤣 Mam nadzieję, że wszystko będzie okej, kazał mi w dalszym ciągu brać heparyne i na szczęście dostałam 100% redundacje 🥳🥳🥳
Fiszerka, kicia_kocia, Aleksandra_joanna_p, Pusshka, Megi_92, Cukruś, Mart768, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
Nomeolvides wrote:Nie mogłam jej nawet uchwycić na fotce https://zapodaj.net/plik-kRxCdBJdzg
Dodatkowo spadła mi temperatura dzisiaj… gdzies oczywiście wyczytałam, ze spada na zagnieżdżenie, ale nie chce już nic czytać, nastawiać się itp. Czekam na betę i będzie wszystko jasne.
Spakowaliśmy się i jedziemy na szybką wycieczkę na Hel, żeby skupić się na czymś innym.
U mnie tak było przy ciazy bc, ale trzymam kciuki żeby u Ciebie to jednak wadliwy test był i beta była ładna 😊👱🏻♀️ 32 lata
PCOS, IO.
Starania od 11.2022
I cykl z Lamettą, CB💔
Suple/leki:
- Metformax 1000 SR
- Omega-3
- Metylo-B12 500
- D3 4000j
- Sanprobi
🧔🏻35 lat
- żywe plemniki - 70.0%
Ruchliwość plemników:
Badanie krwi:
Suple/leki:
- Tribulus
- D3 2000j -
No niestety bolesne sprowadzenie na ziemie.
Beta <2
Progesteron 1,30 😔 (biorę duphaston)
Estradiol 1951
To chyba wskazuje że owulacji nie było, wiec te pomiary i obserwacje to mogę sobie w D… wsadzić.
TSH 0,404 wiec tu chyba trzeba będzie zmniejszyć trochę dawkę
Ft4 15
Ft3 3,97
Przeciwciała są ok
Z plusów IO wyprowadzona lekami, wskaźnik HOMA-IR 0,90
Biorę ten duphaston jeszcze 4 dni, czekam na okres, robię badania w 3dc i zobaczymy… Październik bierzemy chyba na przeczekanie, bo ślub.