We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
alauda wrote:Hej:)
Moim zdaniem jeszcze nie miałaś owulacji, ale jest tuż tuż.
A jak długie masz normalnie cykle? Mniej więcej teraz powinnaś mieć owyulację? Może spróbuj zrobić test innym owulakiem. Widzę, że poprzednie były innej firmy a różne marki różnie się wybarwiają. Chociaz tu nie ma wątpliwości, że coś jest na rzeczy.
A masz jakieś inne objawy? -
Irenka07 wrote:A co do owulacji. Zazwyczaj mam szybko te owulację. Z 8-11 dc.
A to by sie zgadzało, wiec jesteś przed samą owulacją. Czas działać 🔥☺️Irenka07 lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Ja proponuje od siebie takie tytuły 😁
Październik w liście obfituje🍁🍂, w czerwcu dzieciątko rodziców raduje 👩🏼🍼👨🏻🍼
Przytulańce październikowe 🔥, maluszki będą czerwcowe 🍼
W październiku starają się mama i tata 👩❤️💋👨, by z bobasem wejść w początek lata ☀️
Chyba tyle z mojej kreatywności 🙈
kicia_kocia, marzenica, Paulina666, Aleksandra_joanna_p, Rica, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
Moje popozycje:
Płodna jesień zawitała, będzie z tego dzidzia 👶🏼 mała
W październiku mamy power, w lipcu będzie baby shower 🙃
W październiku owulacja, w lipcu dzidzia i laktacja
KarolinaJ0702, Paulina666, agentka93, Aleksandra_joanna_p, Rica, Jagodecka lubią tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼 -
mam swojego faworyta na październik więc czekam na ankietę :p
-
Wysyłam moje
Październik, kocyk i dyniowa latte ☕️, w lipcu bobaski zapełnią nam chatę! 🍼
W październiku lecą kolorowe liście z drzew 🍂, latem woła nas bobaska zew 👶
Październik obfity w przytulanie ❤ i w lesie grzybki 🍄, latem szykuje się poród szybki 👶kicia_kocia, Aleksandra_joanna_p, Mart768, Paulina666, Jagodecka lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Dziewczyny dostałam 🐒 czyli testy owulacyjne, tempka, śluz były dobrze wyliczone. Nie wiem dlaczego mogło nie dojść do zapłodnienia. Idę się napić piwa i od jutra znowu się szanuje. 😀
Może przez tą torbiel. Teraz będzie jajeczko może z prawego i sie uda. :p
Powiedzcie mi proszę jak chcę zrobić Estradiol o te inne badania wskazane na 3dc a to niedziela, to jak zrobię w poniedziałek to też będzie ok?
I czy mogę brać już Miovelia Nac czy jeszcze próbowałać bez tego? Zioła tego ojca zamówiłam jutro będą. Czyli na pewno widzimy się w październiku. -
KarolinaK wrote:Dziewczyny, ja mam dziś jakiś totalny zjazd 😨 zaczyna do mnie docierać, że mogło się też nie udać 😰 mąż mnie jeszcze opierniczył, że nie mogę 2 h dziennie siedzieć i to przeżywać 😳 to mnie najbardziej dobija że mentalnie czuje się jedynie na to żeby się położyć do łóżka i przeczekać do miesiączki. Mam wyrzuty sumienia wobec synka bo jest w domu ze mną i zamiast docenić ten czas to się dołuje. Wiem że jak się nie uda to na razie odpuszczę bo mnie to za dużo emocjonalne za dużo kosztuje. Tłumacze sobie że schludne, zrobię więcej badań i zobaczymy co dalej...ale też wiem że to takie oszukiwanie 😔 z drugiej strony perspektywa czekania znowu z niepewnością czy będzie owulka czy nie mnie wykańcza. Wiem że po tym cyklu lekarze nie będą chcieli robić stymulacji bo już tak było że jak miałam ładny cykl to słyszałam że teraz to już takie będę mieć...a potem cyk dwa cykle po 60/70 dni ...i tak w kółko.
Bylam na dokladnie tym samym etapie, tez chcialam odpuścić, schudnąć, przebadać się... udało się w cyklu, kiedy poszłam na monitoring i w 13 dc okazało się, że pęcherzyk ma tylko 9 mm 😊 odpuściliśmy z mężem, w następnym tygodniu do tematu starań podeszliśmy tylko raz, a w 20 dc okazało się, że juz po owu.. gdy glowa odpuściła, ten jeden raz wystarczył 🥹 także trzymam kciuki, żeby jednak nie odpuszczać starań 🫂kicia_kocia, Jagodecka lubią tę wiadomość
👨🏻🦰👧🏼 29l.
06.21 - rozpoczęcie starań
07.21 - 💍
07.21 - ⏸️
01.22 - 🏩
03.22 - 👶🏼 Leoś
11.22 - czas na rodzeństwo ❤️
05.23 - cb 💔
01.09.23 - ⏸️
02.09 - ⏸️ i beta 179 mlU/ml 🥹 wdzięczność razy milion 🥹❤️🤞🏼
04.09 - 360 mlU/ml, prog 13.4 ng/ml ❤️ 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
22.09 - 8 mm 🍤 z ❤️ 6+5
28.09 - 1,5 cm 🍤
26.10 - 5 cm dzidziuta ❤️
03.11 - 7 cm zdrowego Jasieńka 🩵💙🩵💙🩵 -
Dziewczyny, nie wytrzymałam do przyszłego czwartku i poszłam na wizytę dzisiaj 🥹 jest zarodek 8 mm z pieknie bijącym serduszkiem ❤️❤️
https://ibb.co/477tcwfRica, Bluesky, Pusshka, kicia_kocia, Milcia2397, KarolinaK, Megi_92, Kasia111, Jagodecka, Paulina666, Cukruś, Anulek84, bonassola, Agness13, aśś, Bulbasek lubią tę wiadomość
👨🏻🦰👧🏼 29l.
06.21 - rozpoczęcie starań
07.21 - 💍
07.21 - ⏸️
01.22 - 🏩
03.22 - 👶🏼 Leoś
11.22 - czas na rodzeństwo ❤️
05.23 - cb 💔
01.09.23 - ⏸️
02.09 - ⏸️ i beta 179 mlU/ml 🥹 wdzięczność razy milion 🥹❤️🤞🏼
04.09 - 360 mlU/ml, prog 13.4 ng/ml ❤️ 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
22.09 - 8 mm 🍤 z ❤️ 6+5
28.09 - 1,5 cm 🍤
26.10 - 5 cm dzidziuta ❤️
03.11 - 7 cm zdrowego Jasieńka 🩵💙🩵💙🩵 -
Aleksandra_joanna_p wrote:Dziewczyny, nie wytrzymałam do przyszłego czwartku i poszłam na wizytę dzisiaj 🥹 jest zarodek 8 mm z pieknie bijącym serduszkiem ❤️❤️
https://ibb.co/477tcwf
O matko jak pięknie, świetnie że wszystko dobrze. Rośnijcie zdrowo ❤️Aleksandra_joanna_p lubi tę wiadomość
-
Bee90 wrote:Dziewczyny dostałam 🐒 czyli testy owulacyjne, tempka, śluz były dobrze wyliczone. Nie wiem dlaczego mogło nie dojść do zapłodnienia. Idę się napić piwa i od jutra znowu się szanuje. 😀
Powiedzcie mi proszę jak chcę zrobić Estradiol o te inne badania wskazane na 3dc a to niedziela, to jak zrobię w poniedziałek to też będzie ok?
I czy mogę brać już Miovelia Nac czy jeszcze próbowałać bez tego? Zioła tego ojca zamówiłam jutro będą. Czyli na pewno widzimy się w październiku.
Zdrowa para ma 20-30% szans na ciążę.. Gdyby to było tak, że jest owulacja, jest dziecko, to tego forum by nie było. Cierpliwości Jeśli chodzi o badania, to można je wykonać między 3-5dc, najlepiej w 3, ale jeśli pójdziesz w 4 to nadal będą wiarygodne. Te wszystkie suple, które bierzesz, to wiesz chociaż po co? Zastanowiło mnie to "zioła tego ojca". Nie faszerujcie się proszę czymś, czego nawet nie znacie, bo ktoś tak napisał na forum.. :< Więcej nie znaczy lepiej.Bluesky, Cukruś lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
U mnie pewnie jutro nadejdzie 🐒 bo pojawiło się plamienie i okresowy ból brzucha. Miałam w tym cyklu 2 pęcherzyki, owulacja była bo progesteron powyżej 20 i znowu nic z tego 😢20.11. Beta 280
22.11 Beta 711
4.12 Dwa serduszka na USG ❤️❤️
Termin: 29.07.2024 -
Aleksandra_joanna - gratulacje ❤️ ale cudnie!
Dzięki Dziewczyny za wsparcie 🙂 ech, u mnie coś z tą głową jest bo dwie ostatnie owulacja poza tą teraz były gdy siedziałam z synkiem w szpitalu 😲 a to był najwyższy poziom olania myślenia o drugim dziecku 😃 no i dokładnie jak piszecie z Rozzzzi, z synkiem zaskoczyło w cyklu na luzie, gdzie był dosłownie jeden raz 🤷 dziwne to jest bo normalnie powinno to działać przecież w drugą stronę że skoro Ci zależy to powinno się udać...
Ja podziwiam że czekacie z testowaniem 🙂 mi chyba lepiej na głowę robi testowanie wcześniej...z każdym dniem daje sobie więcej przestrzeni na akceptację tego że mogło sie nie udać 😨 i jakoś jak już przyjdzie miesiączka to jestem pogodzona. Chociaż chyba nigdy nie byłam nakręcona jak teraz 🙄 w czerwcu mamy bardzo ważna datę, długa historia ale jak ta owulka zaskoczyła to po prostu od razu miałam wizję że się uda... już nawet mój mąż który generalnie ma duży dystans stwierdził że on czuje jakbyśmy już mieli drugie 😰😰😰i nawet się ze mnie śmiał że długo sobie nie popilam 🤷
No ale powoli sobie tłumaczę że przecież jak piszecie każdy cykl to 20 procent szans... wiem na pewno że wracam do poprzedniej ginekolozki 🙂 też żeby nie tracić czasu to stwierdziłam że pójdę na jakieś fajne zabiegi na cerę, zacznę biegać i powoli będę ogarniać diagnostykę 🙂 nie chce się poddawać ale na pewno muszę zmienić podejscie... -
Dziewczyny do których przyszły 🙉, ściskam!
Cukruś - cudnie prowadziłaś i prowadzisz ten wątek 🙂 tak szczerze to pierwszy ze staraniowych na których się tak serio poczułam tutaj przyjęta 🙂❤️ dziękuję 🙂
Czekamy na październik, z Jagodecka jako prowadząca❤️🙂 wszystkie tytuły są super i nie wiem na który się zdecyduje 🙂Cukruś, Niaha, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
Bee90 wrote:Dziewczyny dostałam 🐒 czyli testy owulacyjne, tempka, śluz były dobrze wyliczone. Nie wiem dlaczego mogło nie dojść do zapłodnienia. Idę się napić piwa i od jutra znowu się szanuje. 😀
I czy mogę brać już Miovelia Nac czy jeszcze próbowałać bez tego? Zioła tego ojca zamówiłam jutro będą. Czyli na pewno widzimy się w październiku.
Tulę za małpę
Kochana, czemu nie wyszło - to pytanie zadaję sobie od 9 miesięcy, wiem kiedy mam owulkę, seks zawsze w dni płodne, czasami co dwa- trzy dni, czasami codziennie.. 🤷🏻♀️
Możesz zrobić te badania do 5 dc, więc poniedziałek będzie ok
Na temat miovelli się nie wypowiem, bo nie mam doświadczenia.
Trzymam kciuki za ten nowy cykl 🤞🏻 -
Aleksandra_joanna_p wrote:Dziewczyny, nie wytrzymałam do przyszłego czwartku i poszłam na wizytę dzisiaj 🥹 jest zarodek 8 mm z pieknie bijącym serduszkiem ❤️❤️
https://ibb.co/477tcwf
gratuluję wrzesień to super miesiac dla Ciebie. -
Nowa_Ola wrote:Zdrowa para ma 20-30% szans na ciążę.. Gdyby to było tak, że jest owulacja, jest dziecko, to tego forum by nie było. Cierpliwości Jeśli chodzi o badania, to można je wykonać między 3-5dc, najlepiej w 3, ale jeśli pójdziesz w 4 to nadal będą wiarygodne. Te wszystkie suple, które bierzesz, to wiesz chociaż po co? Zastanowiło mnie to "zioła tego ojca". Nie faszerujcie się proszę czymś, czego nawet nie znacie, bo ktoś tak napisał na forum.. :< Więcej nie znaczy lepiej.
Nie faszeruję się niczym poza kwasem foliowym w suplach "Pregna start" Teraz chcę zacząć. Do nazwisk nie mam pamięci a skład ziół ojca przeczytałam dokładnie i to jest dla mnie ważniejsze niż sama jego nazwa. To moje pierwsze forum, ciężko mi się po nim poruszać więc tak mogłam cofnąć się do wątku żeby zobaczyć jego nazwisko, lecz stwierdziłam że większość zrozumie o które mi chodzi. I akurat nie trafiłaś bo mimo endometriozy w miesiączke raczyłam się termoforami a nawet paracetamol był moim wrogiem. Teraz jestem trochę pod ścianą przeczytałam co nasza opiekunka Wrześniowa zaleca, oraz innych dziewczyn więc skoro to ma pomóc a nie obciąża za bardzo nerek, wątroby i trzustki to nie widzę przeciwskazań, jeżeli ma wspomóc moją płodność. Ale dziękuję za troskę, trochę świruje. Badania zrobię w poniedziałek zobaczymy.Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Nowa_Ola wrote:Zdrowa para ma 20-30% szans na ciążę.. Gdyby to było tak, że jest owulacja, jest dziecko, to tego forum by nie było. Cierpliwości Jeśli chodzi o badania, to można je wykonać między 3-5dc, najlepiej w 3, ale jeśli pójdziesz w 4 to nadal będą wiarygodne. Te wszystkie suple, które bierzesz, to wiesz chociaż po co? Zastanowiło mnie to "zioła tego ojca". Nie faszerujcie się proszę czymś, czego nawet nie znacie, bo ktoś tak napisał na forum.. :< Więcej nie znaczy lepiej.
Nowa_Ola, Jagodecka lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024); 7 ⌛ ; 8 🔜
◾wór supli, leków i ziół...
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 2025 IVF - mamy dość
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Hej, dziewczyny udało się 😍 jest cień cienia na dwóch testach ale jest 😊
Niaha, bonassola, Jagodecka, Pusshka lubią tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży