We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaK wrote:Dziewczyny, ja mam dziś jakiś totalny zjazd 😨 zaczyna do mnie docierać, że mogło się też nie udać 😰 mąż mnie jeszcze opierniczył, że nie mogę 2 h dziennie siedzieć i to przeżywać 😳 to mnie najbardziej dobija że mentalnie czuje się jedynie na to żeby się położyć do łóżka i przeczekać do miesiączki. Mam wyrzuty sumienia wobec synka bo jest w domu ze mną i zamiast docenić ten czas to się dołuje. Wiem że jak się nie uda to na razie odpuszczę bo mnie to za dużo emocjonalne za dużo kosztuje. Tłumacze sobie że schludne, zrobię więcej badań i zobaczymy co dalej...ale też wiem że to takie oszukiwanie 😔 z drugiej strony perspektywa czekania znowu z niepewnością czy będzie owulka czy nie mnie wykańcza. Wiem że po tym cyklu lekarze nie będą chcieli robić stymulacji bo już tak było że jak miałam ładny cykl to słyszałam że teraz to już takie będę mieć...a potem cyk dwa cykle po 60/70 dni ...i tak w kółko.
Przytulam mocno❤️
Podczytuje was tutaj, i jak czytam Twoje wpisy to jak bym siebie widziała do niedawna. Siedziałam płakałam ze sie nigdy nie uda, myślałam jak to będzie gdy zajdę w ciąże, kiedy w nią zajdę, myślałam cały czas kiedy przyjedzie ta owulacja bo przecież może wcale nie przyjść albo przyjdzie później. Ciagle myślenie ze może zmienię lekarza bo ta moja gin nie chce mi dać stymulacji bo mówi ze jestem młoda i nie chce mi zaszkodzić. Ciągle gadanie o tym w domu, robienie badan na własna rękę. Po prostu cały czas głowa pełna naprawdę nie umiałam o tym przestać myśleć. Odpuściłam RAZ przestałam myśleć mialam już to w dupie, po prostu już mnie to za bardzo męczyło. I co? Udało sie sama byłam w szoku. Wiec myśle ze głowa tez blokuje oczywiście mamy tez problemy hormonalne ale głowa tez bardzo mocno działa na nas.
Kibicuje każdej z Was❤️Jagodecka, Erdene lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tule za okresy i biele 🫂
Ja dalej czekam na swoją @ a to już 4 dzień po odstawieniu dupka. Byłam rano u endo, żeby skonsultować wyniki tarczycowe i powiedział że są idealne, IO nie ma i że ze mną to ginekolog będzie mieć więcej pracy.
Zaczynam się coraz bardziej stresować tym brakiem okresu 🥲 -
Bee90 wrote:Dziewczyny dzięki za słowa otuchy.
Dziś planowany dzień miesiączki i biało na teście. Więc nie mam złudzeń.
Kiedyś w 2019 byłam w ciąży odgrzebałam wyniki bety ale szczerze nie chciałam w niej być bo to było rok przed ślubem i w 6 tygodniu poroniłam. Kurde gdybym może jednak wtedy się szanowała..
a teraz mam kare od losu.. bo celowo spędzałam na siłowni po 4h dziennie ych no nie wiem po co Wam to pisz stwierdzicie że jestem okropna.
Przynajmniej wiem, że oboje wtedy byliśmy płodni.
Otworzyła się u nas klinika niepłodności i robili darmowe AHM w lutym wyszło 3.46 a norma dla mojego wieku to 0,711 - 7,59. Czy do wynik ok?
Co do bycia starym to też byłam przekonana, źe z3 mną wszystko ok i to w tych czasach odppwiedni wiek ale jak wspomniałam w pracy to dziewczyny były bardzo zdziwone bo myślały że już się nie zdecyduje na dziecko ze względu na wiek i zaczęły gadać cały czas że będe w ciązy GERIATRYCZNEJ. I żałuje że to powiedziałam jakoś na poczatku roku bo teraz co miesiąc się mnie pytają czy mi nie wychodzi..
Jak mówilam, że nie staramy się jeszcze to były podśmiechujki że pewnie mi nie wychodzi.
Nic no zobaczymy się w wątku październikowym.
@Erdenen2 ginekologów nie było w stanie stwierdzic jaka to torbiel. Poszłam do trzeciego bo w Lublinie otworzyli centrum endometriozy babka zrobiła mi jakieś badanie z krwi ale nazwy nie pamiętam i wyszło że to endometrialna torbiel.
@Julitaa5 no ciężko Ci na pewno. Mamą na pewno byłabyś świetną. A obawy ludzi którzy mówią że masz jeszcze czas wynikają pewnie z troski. Żebyś się jeszcze pobawiła no i ze statystyk gdzie związki 20stolatek rzadko kiedy trwają długo. Choć to tylko statystyki. Moja siostra jest od 13 roku życia ze swoim mężem już ponad 25lat mają 2 dzieci i piękne życie, co prawda na dzieci zdecydowali sie po studiach ale związki w młodym wieku mogą przetwać.
Dziewczyny jedynie co mnie martwi to to że od owulacji boli mnie codziennie lewy jajnik. Dlaczego tak może być? I czy podrzucicie mi suple? Gdzieś czytałam ale nie mogę znaleźć narazie brałam pregna start ale czytałam że
Pueria uno jest lepsza. Brać coś jeszcze?
Kochana my nie jesteśmy tutaj do oceniania. Czasu nie cofniesz, żyj pełnią życia i tym co jest teraz - nie oglądaj się za siebie i nie traktuj obecnej sytuacji jako karę.
Polecam przejść się do psychoterapeuty bo wydaje mi się, że nie umiesz sobie z tym poradzić.
Tulę Cię mocno bo x Twojej wiadomości biję straszna bezradność 🫂
Pamiętaj, że jeszcze wyjdzie słońce👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Magdaleon wrote:Dziewczyny kochane pomóżcie mi bo ryczę jak bóbr i nie dowierzam i boję się że to jakoś moze błąd. Okres spóźnia się około 4dni 2razy robiony test raz negatywny , dziś rano albo negatywny albo lekko różowy (bo już sama nie wiem czy nie zmyślam tego lekkiego różu) poszłam zrobić dziś badanie z krwi i właśnie mam wynik 517.5mlu/ml
Czy to oznacza ma pewno ciążę? Bo ja już wariuje że sobie sama wymyslam
Jeżeli to wynik bety to tak oczywiście, że jesteś w ciąży ❤️
Powtórz badanie za 48h i zobacz przyrost ❤️Magdaleon lubi tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
12/2023 klinika
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
A jak tam nasze brzuchatki się czują?
Coś umilkły na wątku.
Która zostaję prowadzącą reszty brzuchatek? ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 12:34
👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Dziewczyny zgłaszajcie się na prowadzącą wątku październikowego bo nie zostanie utworzony 😁😁 A chyba tego nie chcemy 😁
Zostało 8 dni a jeszcze trzeba pozbierać pomysły na październik i zrobić ankietę 😁
Ktoras się zgłasza? 😁
Ja niestety w październiku nie dam rady dalej prowadzić bo będę miała za dużo na głowie 😁👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Ja też boję się środy i zobaczenia jednej kreski
ale nie zrobię testu wcześniej właśnie dlatego, że się boję...
a tego spodziewanego dnia miesiączki już jest to taki pewniak więc przynajmniej jedno rozczarowanie, a teraz myślę pozytywnie.
Przeczytałam już forum, że niektóre dziewczyny widziały 2 kreski w 8dpo, 9dpo... ale chyba jednak wolę poczekać.m: 32l, fertistim, omega3
r: 34l fertistim
zaczynamy: 09/23
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
03.10 pęcherzyk ciążowy 0,96mm
11.10 pęcherzyk z zarodkiem 0,518mm i
malutki krwiaczek brak widocznego ciałka
duphaston... -
@Bee90 OK... Zapytałam się, bo u mnie było tak, że w trzech kolejnych USG w ciągu 7 miesięcy miałam torbiel, która została oceniona jako "najprawdopodobniej endometrialna". Najprawdopodobniej, bo była mała i nie dało się jej na USG na 100% skategoryzować. Lekarka wykryła też ogniska w innym miejscu... Po pół roku poszłam na kontrolne USG i torbiel zniknęła, czyli to jednak nie było ognisko endometriozy.
@Cukruś Wygląda na to, że tyle bardziej doświadczonych staraczek wyemigrowała z wątków miesięcznych, że teraz mamy tutaj same świeżynki... -
@Bulbasek, @Kil tule mocno 🫂 🫂🫂
@Lani testuj! 🤩 Fajnie ze masz czym glowe zajac, ja tez sie czuje lepiej gdy duzo sie w pracy dzieje i nie mam czasu na myslenie, ktory dzis dzien i jaki plan na nastepny cykl.
@KarolinaJ070 testuj 😉 i pokazuj fotki, bo my uwielbiamy patrzec na patyki!
@KarolinaK Pobaw sie z synkiem, znajdz hobby i oczysc glowe dla wlasnego spokoju i dobrego samopoczucia 😘 Ja tez czesto wpadam w taki "dol rozpaczy" wiec wiem jak ciezko sie z niego wygrzebac, ale u Ciebie na tescie wciaz moze pojawic sie ta druga kreseczka w tym miesiacu. Pilka wciaz w grze 😉
@Kasia111, @Vanessa89 u was tez pilka w grze. Trzymam kciuki za cien cienia a pozniej piekne kreseczki 💕
@Bee90 Jeszcze nie skreslaj tego cyklu, mogla byc pozniejsza owulacja. Mialas monitoring? Nikt tu kochana nie bedzie Cie ocenial. Nie sadze tez zeby los cie karal, ani ze poronienie bylo twoja wina. Zrobcie ze starym wszystkie badania i ustalcie z lekarzem plan na przyszlosc. Co do wrednych kolezanek z pracy to olej cieplym moczem. To twoje zycie i jesli chcesz byc w ciazy i czujesz sie gotowa to zdanie Kaski czy Baski kompletnie nie ma znaczenia. A na glupie podsmichujki odpowiadaj krotko i stanowczo ucinaj takie rozmowy, to w koncu sie znudza i znajda inny temat do plotkowania. Wysylam duzo pozytywnej energii 💗
U mnie dzis monitoring i jest jedno zlote jajo 17 mm 👀 Ovitrelle w poniedzialek a pozniej 🔥
Stary mi cos dzis mowil ze moze odpuscic ten cykl stymulacji, bo pierwsza wizyta przed in vitro 30 pazdziernika ale mu wytlumaczylam zeby wybil sobie z glowy takie herezje!Mozliwe tez, ze on sie martwi ze wina lezy po jego stronie bo w Szwecji nigdy mu nie zrobili takich dokladnych badan spermy, tylko wzieli probke a pozniej dali znac ze wszystko ok. No ale juz za starzy jestesmy zeby cokolwiek odpuszczac 😁🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
@Rozzzzi Kochana juz ci gratulowalam na innym watku, ale widac ze czas mija szybko bo kropek ma juz 5 cm wow😱😱😍 Jak sie czujesz?🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
👫 11.2005
💍 01.2014
🇸🇪
Cukruś wrote:Dziewczyny zgłaszajcie się na prowadzącą wątku październikowego bo nie zostanie utworzony 😁😁 A chyba tego nie chcemy 😁
Zostało 8 dni a jeszcze trzeba pozbierać pomysły na październik i zrobić ankietę 😁
Ktoras się zgłasza? 😁
Ja niestety w październiku nie dam rady dalej prowadzić bo będę miała za dużo na głowie 😁
Kurcze ja moze bym dala rade, chociaz jeszcze nigdy zadnego watku nie prowadzilam 🤔
No i ja duzo pracuje, a nie chce zeby ktos sie poczul rozczarowany gdy watek nie bedzie super czesto aktualizowany 😒Pusshka, Erdene lubią tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
👫 11.2005
💍 01.2014
🇸🇪
Jagodecka wrote:@Rozzzzi Kochana juz ci gratulowalam na innym watku, ale widac ze czas mija szybko bo kropek ma juz 5 cm wow😱😱😍 Jak sie czujesz?
Dziękuje za pytasz😘 czuje się dobrze, nie narzekam ❤️ oby tak zostałomarzenica, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
Jagodecka wrote:Kurcze ja moze bym dala rade, chociaz jeszcze nigdy zadnego watku nie prowadzilam 🤔
No i ja duzo pracuje, a nie chce zeby ktos sie poczul rozczarowany gdy watek nie bedzie super czesto aktualizowany 😒
Spokojnie, to też jest mój pierwszy wątek jako prowadzącą, ale chyba jakoś daje radę 😁
Chyba 🤣
Co do pracy to chyba nikt się nie obrazi jak wątek będzie aktualizowany co jakiś czas 😊
Ja też nie mam codziennie czasu żeby śledzić wątek namiętnie, ale staram się jak mogę być dla Was oparciem 🫶Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 13:33
👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Dziewczyny tulę za biele.
Nomeolvides, na spokojnie! U mnie co prawda też @ przychodzi 2-3 dni od odstawieniu, ale z tego co wiem to może to być nawet 10-14 dni.
marzenica, w sumie masz rację - lepiej za wcześnie się nie podpalać. Chociaż jak którąś te czekania aż zżera od środka to wiadomo lepiej sobie siknąć (jestem zdania, że minimum te 10 dpo).
Jagodecka, piękne 17mm, trzymam kciuki za działania! 🔥🤞Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Cukruś wrote:Spokojnie, to też jest mój pierwszy wątek jako prowadzącą, ale chyba jakoś daje radę 😁
Chyba 🤣
Co do pracy to chyba nikt się nie obrazi jak wątek będzie aktualizowany co jakiś czas 😊
Ja też nie mam codziennie czasu żeby śledzić wątek namiętnie, ale staram się jak mogę być dla Was oparciem 🫶
Jagodecka, do odważnych świat należy! Ja skoro wcześniej zostałam też wywołana, może odważę się jakiś kolejny poprowadzić.. 🤭 Bo dopiero od sierpnia jestem na forumWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 13:40
Jagodecka lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
11.10 250g synka 🥰
-
Pusshka wrote:Dziewczyny tulę za biele.
Nomeolvides, na spokojnie! U mnie co prawda też @ przychodzi 2-3 dni od odstawieniu, ale z tego co wiem to może to być nawet 10-14 dni.
marzenica, w sumie masz rację - lepiej za wcześnie się nie podpalać. Chociaż jak którąś te czekania aż zżera od środka to wiadomo lepiej sobie siknąć (jestem zdania, że minimum te 10 dpo).
Jagodecka, piękne 17mm, trzymam kciuki za działania! 🔥🤞
nie kuś mnie, jutro mam 10dpo hahaha
m: 32l, fertistim, omega3
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
duphaston... -
marzenica wrote:nie kuś mnie, jutro mam 10dpo hahahaStarania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
11.10 250g synka 🥰
-
Pusshka wrote:Absolutnie, to nie miało tak zabrzmieć! Wysyłam pokłady cierpliwości! 🤣
uczę się jej od 8 dni hahaham: 32l, fertistim, omega3
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
duphaston... -
Cukruś wrote:Spokojnie, to też jest mój pierwszy wątek jako prowadzącą, ale chyba jakoś daje radę 😁
Chyba 🤣
Ja też nie mam codziennie czasu żeby śledzić wątek namiętnie, ale staram się jak mogę być dla Was oparciem 🫶
Pewnie ze dajesz rade! Oby klatwa prowadzacej jak najszybciej Cie dopadla 😘
No to biere Pazdziernik 🤩 Jak zrobic ankiete na temat tytulu? Bede cie teraz dreczyc zebys mi napisala co i jak😁
@Pusshka chetnie oddam Ci paleczke w listopadzie, jesli bedziesz chciala☺️
@marzenica to kiedy testujesz? Chetnie bysmy poogladaly patyki 🙄😉Pusshka, Cukruś, Niaha lubią tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
👫 11.2005
💍 01.2014
🇸🇪
Gratuluję wszystkim kolorowym patykom ❤️ przytulam za biele i 🐒.
Ja miałam dziś testować. Ale ten cykl odpuściłam do tego stopnia że bałam się to zrobić 😆
Dziś 29dc, 11 po owu. Cykle mam 32 dni. Więc chyba poczekam do niedzieli albo poniedziałku i się sprawdzę
Dziś boli brzuch, jajniki. Myślałam że przyjdzie 🐒. Ale cera zrobiła mi się jakaś jak pupcia niemowlaka pory zginęły. Nie wiem co się dzieje 😆 ktoś będzie testować niedziela/ poniedziałek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 14:03
26.06.24- Zoja na świecie! ❤️
15.02- polowkowe- córeczka 👧🏽
19.12- prenatalne- 55,3 mm dzidzia ❤️
04.12- 23mm dzidzia ❤️
13.11- 31 dpo, 4mm dzidzia ❤️
02.11- 20dpo
📈 Beta- 1635 mIU/ml
31.10- 18 dpo
📈 Beta- 618.60 mIU/ml
28.10.23r- 15 dpo ⏸️
👩 28 lat
🧔 33 lata