We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kil, Instynktowna29 jak tam dziewczyny patyki coa pokazały?
Cały czas trzymamy kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2023, 10:23
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Cukruś wrote:Dziewczyny tak sobie myślę, może już pora wybrać prowadzącą na październik? 😊
Ktoś się zgłasza? Może Pusshka na prowadząca? 😊😊Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
@Pusshka mnie drapie w gardle, a jeszcze na domiar złego jestem gdzieś 12 godzin w pracy i pracuje głosem... Wspomagam się jak na razie herbata z cytryna i termoforem. Jak do wieczora nie będzie lepiej to pomyślę o prenalen23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Hej dziewczyny, mam do oddania zioła o. Sroki nr.3, jakieś 150g trzeba tylko pokryć koszt wysyłki. Jeśli któraś jest chętna to dajcie znać w prywatnej wiadomości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2023, 11:17
-
Hej, wypowiadałam się wcześniej krótko w czerwcowym wątku, ale u nas bez zmian, więc trzeba chyba wrócić. Przed nami 6 cykl starań i wczoraj skorzystaliśmy z promocji i poszliśmy na pierwszą wizytę do kliniki. Miałam już porobione badania hormonalne, byłam po monitoringu, mąż miał zrobione badania nasienia, więc przede wszystkim chcieliśmy, żeby ktoś je zinterpretował i powiedział co dalej. Ja jestem ostatnio jakoś spokojna, mam przezucie, że kiedyś się uda, ale pewnie będę musiała trochę poczekać.
U męża okazało się, że ma za małą koncetrację, ogólna ilość spermy ok, ale już w 1ml za mało. No i musi ponowić badania jakoś niedługo. A przede mną cały pakiet tarczycowy. Moje TSH powyżej 4, musimy je obniżyć, ale dopiero po pełnych badaniach dobierze mi leki. Wkurza mnie, że niby w normach laboratoryjnych, dlatego wczesniej to olałam. Owulację raczej zawsze miała z tego co obserwuję, cykle regularne, hormony w normie, jedynie delikatnie za wysoka prolaktyna, ale to pewnie od stresu. Okaz zdrowia do tej pory. No i tylko mnie martwi ile tej kasy pójdzie na kolejne badania...
Ale wiemy już co dalej robić i będziemy sobie powoli działać. Zresztą teraz przed nami 2 miesiące pełne wyjazdów, może uda się przywieźć egzotyczną ciążę
Pozdrawiam Was wszystkie! -
Jeżeli która jest chętna na prowadzącą wątku październikowego to proszę się zgłosić 😊👱♀️ 25L
AMH 7,9
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
12/2023 klinika
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Jordania wrote:Hej, wypowiadałam się wcześniej krótko w czerwcowym wątku, ale u nas bez zmian, więc trzeba chyba wrócić. Przed nami 6 cykl starań i wczoraj skorzystaliśmy z promocji i poszliśmy na pierwszą wizytę do kliniki. Miałam już porobione badania hormonalne, byłam po monitoringu, mąż miał zrobione badania nasienia, więc przede wszystkim chcieliśmy, żeby ktoś je zinterpretował i powiedział co dalej. Ja jestem ostatnio jakoś spokojna, mam przezucie, że kiedyś się uda, ale pewnie będę musiała trochę poczekać.
U męża okazało się, że ma za małą koncetrację, ogólna ilość spermy ok, ale już w 1ml za mało. No i musi ponowić badania jakoś niedługo. A przede mną cały pakiet tarczycowy. Moje TSH powyżej 4, musimy je obniżyć, ale dopiero po pełnych badaniach dobierze mi leki. Wkurza mnie, że niby w normach laboratoryjnych, dlatego wczesniej to olałam. Owulację raczej zawsze miała z tego co obserwuję, cykle regularne, hormony w normie, jedynie delikatnie za wysoka prolaktyna, ale to pewnie od stresu. Okaz zdrowia do tej pory. No i tylko mnie martwi ile tej kasy pójdzie na kolejne badania...
Ale wiemy już co dalej robić i będziemy sobie powoli działać. Zresztą teraz przed nami 2 miesiące pełne wyjazdów, może uda się przywieźć egzotyczną ciążę
Pozdrawiam Was wszystkie!
Super, że macie plany działania! ❤️👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Jordania wrote:Hej, wypowiadałam się wcześniej krótko w czerwcowym wątku, ale u nas bez zmian, więc trzeba chyba wrócić. Przed nami 6 cykl starań i wczoraj skorzystaliśmy z promocji i poszliśmy na pierwszą wizytę do kliniki. Miałam już porobione badania hormonalne, byłam po monitoringu, mąż miał zrobione badania nasienia, więc przede wszystkim chcieliśmy, żeby ktoś je zinterpretował i powiedział co dalej. Ja jestem ostatnio jakoś spokojna, mam przezucie, że kiedyś się uda, ale pewnie będę musiała trochę poczekać.
Pozdrawiam Was wszystkie!
Super, że macie plan, a nie stoicie w miejscu nie wiedząc co robić.
Z tymi normami laboratoryjnymi już tak jest... Nie tylko w przypadku TSH. Człowiek myśli, że wszystko z nim w porządku, a tu jednak nie.
Swoją drogą, jeśli chodzi o prolaktynę, to mi endokrynolog powiedziała, że czasem prolaktyna jest podwyższona z powodu podwyższonego TSH, że oba hormony są pobudzane przez ten sam hormon i ich poziomy mogą być zależne. Często samo obniżenie TSH pomaga.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2023, 13:58
-
Melduję, że 🐵 przyszła jednak już dzisiaj.
-
Cukruś wrote:Jeżeli która jest chętna na prowadzącą wątku październikowego to proszę się zgłosić 😊23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
Julitaa5 wrote:Też myślałam, że szybko nam się uda tym bardziej słysząc ciągle jak młode dziewczyny przypadkiem zachodzą w ciąże, wiec nawet nie sądziłam, że tyle się naczekamy zanim nam sie uda 😩23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Alysa wrote:Mnie to kiedyś zaczęło zastanawiać jak to jest człowiek się stara, dba o siebie, monitoruje cykl, nie wstaje po "ćwiczeniach", a tu spotka się taka przypadkowa para na dyskotece w toalecie i jest później niespodzianka 🤣Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Alysa wrote:@Jagodecka to mój musiał trochę zrzucić ale to jeszcze przed rozpoczęciem starań zaczął. A teraz ma lepszą kondycję niż ja 🤣 co do krokietów, pierogów itp to ja moge służyć jako kuchara, tylko czy transport wytrzymają 🤣 ogólnie w ostatnich miesiącach głównie w kuchni spędzam czas domowy, staram się czymś głowę zająć. Ogólnie zgłaszam dziś spadek formy, zły wisielczy humor znowu mnie dopadł. Zamiast odsypiać nockę to płakałam w poduszkę zastanawiając się czemu zawsze mamy kłody pod nogi... Do tego piersi i brzuch bolały mnie tak typowo jak od jakiś 17 lat przed okresem a dodatkowo prawe podbrzusze bolało jak przy owulacji mimo że już była😮💨. Więc chyba to mnie też załamało. Chyba czas się pogodzić z tym że październikowa wizyta u na pewno ginekologa skończy się odesłaniem na badania. Najgorsze że @wypada mi akurat jak świętujemy roczek chrześniaka...
A co do wieku skończyłam 31 lat🤣
Nie zalamuj sie kochana 💙 W ten czy i inny sposob w koncu sie uda. Wierze w to bardzo mocno! Mysl o tym ze dobrze, ze idziecie do ginekologa i zrobicie wszystkie badania. Bedziecie wiedziec co dalej, miec plan i sobie go realizowac az cel bedzie osiagniety 👍 Kazda z nas ma takie chwile zalamania i to wtedy trzeba sie powsciekac, poplakac sobie, poprawic korone i sie nie poddawac.
Eniana wrote:I ja 35 starania o 2. I o sobie też mówie stara, wręcz czasami czuje tykający zegar na plecach... a moja gin że to wcale nie tak dużo. Ale jak pomyśle że mając 40 lat będę miała przedszkolaka jak dobrze pójdzie to mnie to przeraża i paraliżuje. Jednak czasy się zmieniają i dużo jest starszych mam, ważne by żyć i postępować w zgodzie ze sobą.
To ja mam to samo z zegarem 😊 Z drugiej strony nie cofniemy tego zegara, a gdybysmy mogly to moze i tak wczesniej nie zdecydowalybysmy sie na ciaze.
@Julitaa5 Twoja nastawienie tez mi sie podoba 😊 Ja w wieku 20 lat nie nadawalabym sie na mame 😅 Moja najmlodsza siostra wpadla z chlopakiem i rok temu urodzila synka. Myslalam ze z rozpieszczonej, najmlodszej coreczki bedzie matka jak z koziej dupy trabka, ale sie ogarnela, znalazla prace, jej chlopak siedzi z malym i sie uczy jezyka a ona zarabia na rodzine. Synkiem sie tez zajmuje wieczorami i weekendami, a najlepsze ze jest szczesliwa 😊 Zycze ci tego samego!
@edith😔🫂🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Rozzzzi wrote:Dziewczyny, tez chętnie oddam suplementy
Fertistim praktycznie cały, może wypiłam max 10 saszetek
I cały nie otwarty jod. Wyślę pocztą myśle ze koszt wysyłki wyjdzie max 20 zł
Jestem chętna 🥰 przede wszystkim na fertistim 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2023, 18:19
-
Alysa wrote:Mnie to kiedyś zaczęło zastanawiać jak to jest człowiek się stara, dba o siebie, monitoruje cykl, nie wstaje po "ćwiczeniach", a tu spotka się taka przypadkowa para na dyskotece w toalecie i jest później niespodzianka 🤣
Zloty strzal 😂
Ja tak mialam z moja corka, ze sie dowiedzialam ze jestem w ciazy w 3 miesiacu 😶 Mialam okres przez pierwsze 2 miesiace i nawet tabletki anty bralam. Z tym, ze ze starym bylismy wtedy razem juz 10 lat wiec nie bylo tragedii, a teraz nasza babka ma 8 lat😵🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Niaha wrote:Jestem chętna 🥰 przede wszystkim na fertistim 😁
Niaha lubi tę wiadomość