We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja lubię moje podejście, jestem spokojna i zawsze marzyłam o rodzinie jak będę młoda, też się tak stało, że poznałam mojego partnera z dokładnie takim samym podejściem tylko jest troszkę starszy. Już nie mogę się doczekać jak będę mogła wychować małą wersje siebie i spędzać z nią czas
-
Cukruś wrote:edith tulę za biel 😔🫂
A ty jak tam Bulbasek? Testowałaś dzisiaj rano?
Sorki, że się nie odzywałam w tym miesięcu ale trochę mnie urlop pochłonął, a potem powrót do pracy.
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie wiem juz co myśleć no myslalam, ze okres dostałam ale tylko wtorek i środę było trochę krwi dzisiaj cały dzień cisza, a zawsze mam 5/7 dni bardzo długie miesiączki. Moze jednak liczyc ze to plamienie implantacyjne, ale chyba za dużo trochę nie wiem juz sama…
-
Julitaa5 wrote:Dziewczyny nie wiem juz co myśleć no myslalam, ze okres dostałam ale tylko wtorek i środę było trochę krwi dzisiaj cały dzień cisza, a zawsze mam 5/7 dni bardzo długie miesiączki. Moze jednak liczyc ze to plamienie implantacyjne, ale chyba za dużo trochę nie wiem juz sama…
Ile dziś dpo jesteś? Ja miałam „inne” okresy po włączeniu niektórych suplementów👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
A u mnie się zaczyna. Okres pojęcia nie mam kiedy będzie, bo ten cykl wgl. nie monitorowany, a miało być bez starań teraz, głowa była całkowicie na chłodno. No i cały czas jakby nie myślę na TEN temat, bo gonię bardzo z pracą, cieszę się moim pierwszym w życiu pracownikiem, mam nowe obowiązki i doświadczenia, więc głowa zajęta ile się da. Tutaj codziennie czytam, objawy uzupełniam. Miałam testować 23ego, ale powiem wam przed chwilą przeszło mi przez myśl, żeby przesunąć i w sumie nie wiem.. U mnie późne owulacje i implantacje z reguły.
Czuję się mega okresowo, ale to by było zbyt piękne w moim przypadku żeby tak szybko przyszedł (jutro 30dc). Leżę właśnie rozłożona na łopatki, a w sumie na brzuch hehe, bo tak mnie plecy bolą już i tydzień pewnie conajmniej będę mieć jazdy w tym temacie. I tak się cieszę, że w tym miesiącu mdłości prawie nie było w trakcie cyklu, bo to co było ostatnimi miesiącami to była porażka ile razy byłam pod toaletą w gotowości, a żadnych tabletek nie biorę... uwielbiam ten czas po okresie kiedy mam energię i jestem żywym człowiekiem 😆 a teraz to co.. :p👩 29l.
👧 Lena 2014r
👦 Aleksander 2015r
👦Kajtuś 2017r
👼 Dawidek 2022r
7CS🍀🌈
23.10.2023r 11dpo ⏸🤰
23.10.2023r 11dpo bhcg 10,8mIU/ml , progesteron 9,34ng/ml
25.10.2023r 13dpo bhcg 40,9mIU/ml, progesteron 14,97ng/ml
06.11.2023r mamy pęcherzyk ciążowy USG 5+6, OM 6+3
20.11.2023r mamy serduszko 👶🏼🩷
20.12.2023r prenatalne dziewczynka 👧🏼
28.02.2024r II prenatalne dziewczynka 👧🏼
-
Cukruś wrote:Kil, Instynktowna29 jak tam dziewczyny patyki coa pokazały?
Cały czas trzymamy kciuki!
Niestety kolejny test też był biały... xP a teraz juz @ przyszła i robi rozpieduchę xD -
Dziewczyny, ponawiam bo może jednak któraś jest chętna 😉
Mam do oddania troche staraczkowych rzeczy 🙂
Owulaki 4xfacelle, 6 horienow i 3 easy@home
Fertistim pol opakowania, 30 saszetek
Ten fertil ona prawie całe opakowanie (tez inozytol)
Olej z wiesiołka w kapsułkach
Niepokalanek z 20/30 tabletek
Leży i sie marnuje bez sensu, a moze ktorejs z Was sie przyda🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
28.12- 1106 g Franulka 🩵
17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
04.03- 3229 g Misia 🐻
27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙
-
Hej, jestem tu nowa 😊 staram się z mężem od czerwca, czyli mam teraz czwarty cykl od starań, narazie okres mi się spóźnia czwarty dzień, myślę żeby dzisiaj zrobić test albo jutro rano, nie chciałam wcześniej bo w ostatnim cyklu okres mi się spóźniał 3 dni i wiadomo robiłam sobie wielkie nadzieje. Trzymajcie kciuki😘
Lani, Venessa89, Jagodecka, Bulbasek, Anulek84, Rosalia_ lubią tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
Dziewczyny, ja mam dziś jakiś totalny zjazd 😨 zaczyna do mnie docierać, że mogło się też nie udać 😰 mąż mnie jeszcze opierniczył, że nie mogę 2 h dziennie siedzieć i to przeżywać 😳 to mnie najbardziej dobija że mentalnie czuje się jedynie na to żeby się położyć do łóżka i przeczekać do miesiączki. Mam wyrzuty sumienia wobec synka bo jest w domu ze mną i zamiast docenić ten czas to się dołuje. Wiem że jak się nie uda to na razie odpuszczę bo mnie to za dużo emocjonalne za dużo kosztuje. Tłumacze sobie że schludne, zrobię więcej badań i zobaczymy co dalej...ale też wiem że to takie oszukiwanie 😔 z drugiej strony perspektywa czekania znowu z niepewnością czy będzie owulka czy nie mnie wykańcza. Wiem że po tym cyklu lekarze nie będą chcieli robić stymulacji bo już tak było że jak miałam ładny cykl to słyszałam że teraz to już takie będę mieć...a potem cyk dwa cykle po 60/70 dni ...i tak w kółko.
-
KarolinaK wrote:Dziewczyny, ja mam dziś jakiś totalny zjazd 😨 zaczyna do mnie docierać, że mogło się też nie udać 😰 mąż mnie jeszcze opierniczył, że nie mogę 2 h dziennie siedzieć i to przeżywać 😳 to mnie najbardziej dobija że mentalnie czuje się jedynie na to żeby się położyć do łóżka i przeczekać do miesiączki. Mam wyrzuty sumienia wobec synka bo jest w domu ze mną i zamiast docenić ten czas to się dołuje. Wiem że jak się nie uda to na razie odpuszczę bo mnie to za dużo emocjonalne za dużo kosztuje. Tłumacze sobie że schludne, zrobię więcej badań i zobaczymy co dalej...ale też wiem że to takie oszukiwanie 😔 z drugiej strony perspektywa czekania znowu z niepewnością czy będzie owulka czy nie mnie wykańcza. Wiem że po tym cyklu lekarze nie będą chcieli robić stymulacji bo już tak było że jak miałam ładny cykl to słyszałam że teraz to już takie będę mieć...a potem cyk dwa cykle po 60/70 dni ...i tak w kółko.
🫂 -
KarolinaK wrote:Dziewczyny, ja mam dziś jakiś totalny zjazd 😨 zaczyna do mnie docierać, że mogło się też nie udać 😰 mąż mnie jeszcze opierniczył, że nie mogę 2 h dziennie siedzieć i to przeżywać 😳 to mnie najbardziej dobija że mentalnie czuje się jedynie na to żeby się położyć do łóżka i przeczekać do miesiączki. Mam wyrzuty sumienia wobec synka bo jest w domu ze mną i zamiast docenić ten czas to się dołuje. Wiem że jak się nie uda to na razie odpuszczę bo mnie to za dużo emocjonalne za dużo kosztuje. Tłumacze sobie że schludne, zrobię więcej badań i zobaczymy co dalej...ale też wiem że to takie oszukiwanie 😔 z drugiej strony perspektywa czekania znowu z niepewnością czy będzie owulka czy nie mnie wykańcza. Wiem że po tym cyklu lekarze nie będą chcieli robić stymulacji bo już tak było że jak miałam ładny cykl to słyszałam że teraz to już takie będę mieć...a potem cyk dwa cykle po 60/70 dni ...i tak w kółko.
Karolina, to dopiero tydzień od owu!! nie przekreślaj
głowa do góry, owulacja była, dopóki nie ma @ to trzeba wierzyć, że będzie ok!m: 32l, fertistim, omega3
r: 34l fertistim
zaczynamy: 09/23
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
03.10 pęcherzyk ciążowy 0,96mm
11.10 pęcherzyk z zarodkiem 0,518mm i
malutki krwiaczek brak widocznego ciałka
duphaston... -
Hejjj, witam się po powrocie z wakacji, nie wiem kiedy dokładniej była owulka, ale podejrzewam, że dzisiaj 9 dpo, wczoraj zrobiłam proga - 12,4 ng i nadzieja ze mnie uszła, chociaż wiem, że były tu dziewczyny w ciąży z takim i niższym progiem.. dzisiaj zrobiłam test i biało 😞 i wiem wiem, jest wcześnie, jednak mnie to podłamało troszkę
-
Kasia111 - u mnie 8dpo i też bialo chocias rozumowo wiem że to za wcześnie 🤷 ech...no to czekanie najgorsze
Marzenica - z jednej strony powiem że bardzo się nastawiłam pozytywnie ale teraz staram się sobie tłumaczyć że wcale nie musi być tak jak chce 😔i trochę boje się mieć nadzieję bo wiem że mnie to załamie jak się nie uda...i chyba jak tak z dnia na dzień sobie tłumaczę że chyba jednak się ni udało to trochę mi łatwiej 🤷
Wiem że takie gadanie że jak się zluzuje to się uda jest irytujące ale czasem sobie myślę że trochę tak jest 🤷 -
Dziewczyny dzięki za słowa otuchy.
Dziś planowany dzień miesiączki i biało na teście. Więc nie mam złudzeń.
Kiedyś w 2019 byłam w ciąży odgrzebałam wyniki bety ale szczerze nie chciałam w niej być bo to było rok przed ślubem i w 6 tygodniu poroniłam. Kurde gdybym może jednak wtedy się szanowała..
a teraz mam kare od losu.. bo celowo spędzałam na siłowni po 4h dziennie ych no nie wiem po co Wam to pisz stwierdzicie że jestem okropna.
Przynajmniej wiem, że oboje wtedy byliśmy płodni.
Otworzyła się u nas klinika niepłodności i robili darmowe AHM w lutym wyszło 3.46 a norma dla mojego wieku to 0,711 - 7,59. Czy do wynik ok?
Co do bycia starym to też byłam przekonana, źe z3 mną wszystko ok i to w tych czasach odppwiedni wiek ale jak wspomniałam w pracy to dziewczyny były bardzo zdziwone bo myślały że już się nie zdecyduje na dziecko ze względu na wiek i zaczęły gadać cały czas że będe w ciązy GERIATRYCZNEJ. I żałuje że to powiedziałam jakoś na poczatku roku bo teraz co miesiąc się mnie pytają czy mi nie wychodzi..
Jak mówilam, że nie staramy się jeszcze to były podśmiechujki że pewnie mi nie wychodzi.
Nic no zobaczymy się w wątku październikowym.
@Erdenen2 ginekologów nie było w stanie stwierdzic jaka to torbiel. Poszłam do trzeciego bo w Lublinie otworzyli centrum endometriozy babka zrobiła mi jakieś badanie z krwi ale nazwy nie pamiętam i wyszło że to endometrialna torbiel.
@Julitaa5 no ciężko Ci na pewno. Mamą na pewno byłabyś świetną. A obawy ludzi którzy mówią że masz jeszcze czas wynikają pewnie z troski. Żebyś się jeszcze pobawiła no i ze statystyk gdzie związki 20stolatek rzadko kiedy trwają długo. Choć to tylko statystyki. Moja siostra jest od 13 roku życia ze swoim mężem już ponad 25lat mają 2 dzieci i piękne życie, co prawda na dzieci zdecydowali sie po studiach ale związki w młodym wieku mogą przetwać.
Dziewczyny jedynie co mnie martwi to to że od owulacji boli mnie codziennie lewy jajnik. Dlaczego tak może być? I czy podrzucicie mi suple? Gdzieś czytałam ale nie mogę znaleźć narazie brałam pregna start ale czytałam że
Pueria uno jest lepsza. Brać coś jeszcze? -
Hej dziewczyny,
Tulę za 🐒 i biele. Trzymam kciuki,że los odmieni jeszcze ten wrzesień i po prostu biel zamieni się jeszcze w ⏸️ u Was.
Kasia111 zupełnie tym progiem się nie przejmuj, u mnie był 9,5 ng/ml i beta 19 miu. Później 12,7 ng/ml i beta 438 miu teraz zmalało do 8,5 ng/ml i beta 4533 miu , jakoś jestem w ciąży, żadnych plamień i nic złego się nie dzieje. Dziewczyny już mnie tu sprowadziły na ziemię,że progesteron wydziela się skokowo. Poza tym jak u Ciebie jest 12,4 to znaczy,że była owulacja. Póki nie ma 🐒 to piłka w grze.
KarolinaK rozumiem co czujesz bo też mega długie cykle u mnie były, właściwie to dwie owulacje w tym roku i ta druga szczęśliwa. Spokojnie dopiero 8 dpo, więc jest nadzieja. Trzymam kciuki 🤞😊.
Bee, nie rozumiem zachowania współpracowników, bardzo nieładnie. Takim zachowaniem tylko ranią drugiego człowieka.Mama KP
Starania od 03.2023
Długie cykle spowodowane KP
06.09.2023 - beta HCG 19 miu prog 9,51 ng/ml
11.09.2023 - beta HCG 438 miu prog 12,7 ng/ml
29.09.2023 - pierwsza wizyta ♥️ -
Dziewczyny kochane pomóżcie mi bo ryczę jak bóbr i nie dowierzam i boję się że to jakoś moze błąd. Okres spóźnia się około 4dni 2razy robiony test raz negatywny , dziś rano albo negatywny albo lekko różowy (bo już sama nie wiem czy nie zmyślam tego lekkiego różu) poszłam zrobić dziś badanie z krwi i właśnie mam wynik 517.5mlu/ml
Czy to oznacza ma pewno ciążę? Bo ja już wariuje że sobie sama wymyslam