We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nomeolvides wrote:Super że owulka na miejscu! To dobry zwiastun ma po leczeniu ☺️
Z tego co ja kojarzę to progesteron 7dpo.
Ja chyba też powtórzę proga, bo przecież osiwieje bez tego okresu a jednak trochę szkoda mi płacić 300 zł co tydzień na usg 😔. Może progesteron pokaże, że ten przerośnięty pęcherzyk jednak pękł? Jak myślicie jak zbadam 7 dni po odstawieniu dupka to będzie ok?
Przy okazji dorzucę sobie żelazo i wit b12.
Tak chciałam mieć ten okres, zrobić badania 3dc, i po ślubie jechać na urlopik z myślą, że może przywieziemy sobie pamiątkę i jak zwykle 🍑
Progesteron bada się 7 dni po owulacji i wtedy to ma sens, a nie 7 dni po odstawieniu progesteronu.
Jeśli będziesz badać żelazo to od razu polecam zrobić ferrytyne bo samo żelazo nie wiele Ci powie.Miminka lubi tę wiadomość
-
Że 7 dni po owulacji to wiem
, tylko u mnie to nie jest takie proste. Dostałam dupka od 16dc bo ginka mówiła ze pęcherzyk jest za mały i owulki nie będzie, w 24 dc byłam u innego lekarza na cytologii i przy okazji podejrzeć co tam na usg, i pęcherzyk miał 29mm, kazał odstawić duphaston, wiec brałam go 8 dni No i tak sobie 6 dzień czekam na okres, gdzie przy 10 dniach duphastohu @ zawsze była na drugi dzień (26 dni cyklu, bez dupka przed anty były po 30 dni) No i się zastanawiam czy może ten pęcherzyk pękł i coś się ruszyło, wiec zanim znowu wydam kasę na usg chciałam zobaczyć co z progesteronem, nie wiem czy to ma sens, ale czuje ze coś robić muszę, bo oszaleje.
Powiem Wam, że ten ślub już za chwile a ja w głowie mam tylko: badania, ciąża, okres, brak okresu, klinika itp itd -
Nomeolvides wrote:Że 7 dni po owulacji to wiem
, tylko u mnie to nie jest takie proste. Dostałam dupka od 16dc bo ginka mówiła ze pęcherzyk jest za mały i owulki nie będzie, w 24 dc byłam u innego lekarza na cytologii i przy okazji podejrzeć co tam na usg, i pęcherzyk miał 29mm, kazał odstawić duphaston, wiec brałam go 8 dni No i tak sobie 6 dzień czekam na okres, gdzie przy 10 dniach duphastohu @ zawsze była na drugi dzień (26 dni cyklu, bez dupka przed anty były po 30 dni) No i się zastanawiam czy może ten pęcherzyk pękł i coś się ruszyło, wiec zanim znowu wydam kasę na usg chciałam zobaczyć co z progesteronem, nie wiem czy to ma sens, ale czuje ze coś robić muszę, bo oszaleje.
Powiem Wam, że ten ślub już za chwile a ja w głowie mam tylko: badania, ciąża, okres, brak okresu, klinika itp itd
Ile dni trwają Twoje cykle? Bo może masz późne owulacje i ten próg nie był wcale potrzebny;) -
Frutellka wrote:Ile dni trwają Twoje cykle? Bo może masz późne owulacje i ten próg nie był wcale potrzebny;)
Na to nie umiem niestety odpowiedzieć
Przed antykoncepcja miałam cykle 30 dniowe, potem na anty wiadomo, jak odstawiłam w czerwcu to nie dostałam swojego okresu, wiec wleciał duphaston na wywołanie i potem też właśnie wydaje mi się, że niepotrzebnie w tym cyklu od tego 16 dnia. 🤦🏼♀️
Chciałabym mieć w sobie tyle cierpliwości żeby powiedzieć np. Daje sobie 6 msc na danie organizmowi czasu na dojście do siebie po anty, ale totalnie nie umiem tego odpuścić, wiec działamy od razu z lekami -
Dzień dobry 🙂
Zwracam się z prośbą do Was Drogie Panie prosić o pomoc. Jestem studentką i obecnie piszę pracę magisterską na temat: "Suplementacja jako wsparcie w leczeniu niepłodności". Czy mogę prosić o wypełnienie krótkiej ankiety?
Ankieta jest anonimowa a odpowiedzi będą wykorzystane tylko w mojej pracy magisterskiej.
Z góry bardzo dziękuję Wszystkim za wypełnienie ankiety i okazaną pomoc oraz dodatkowe uwagi.
[https://forms.gle/kL7H5xPb1D1qfNsG8](https://forms.gle/kL7H5xPb1D1qfNsG8?fbclid=IwAR3O7Y12qYaSN-aVERgYeGv9Ty4Od7uhkIaO3K4t7cHCaSYlfwXcAD2jw7g -
bonassola wrote:Dziewczyny, już sama nie wiem co myśleć... Drugi dzień mi się ciągnie plamienie, wczoraj było obfitsze na tyle, że myślałam że za chwilę okres... A tu dzisiaj ledwo ledwo coś widać 🤷🏻♀️ obawiam się że będę miała powtórkę z rozrywki, kiedyś już miałam takie plamienie w okolicach planowanej miesiączki, myślałam że się rozkręci,a jednak później przeszło. Robilam wtedy testy z krwi i nic nie było, okres się spóźnił 1,5 tygodnia. Był to miesiąc jak brałam Miovelie nac. W tym miesiącu był ovitrelle.
Dziewczyny które mają ⏸ - miałyście plamienie implantacyjne? Jak to u Was wyglądało?
Ale też miałam taką samą sytuację w poprzednim cyklu. 3 dni przed planowaną 🐒 miałam takie plamienia aż w końcu przyszła planowanego dnia. Nie wiem co teraz.
I tu pytanie do was. Jeśli mi się rozkręci ten okres a chciałabym zrobić badania z 3dc. To jak mam liczyć te dni? Od kiedy? Od wczoraj od brudzenia? Czy od dnia kiedy już ta 🩸jest widoczna jak normalny okres. Nie wiem jak do tego podejść żeby było dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2023, 21:23
bonassola lubi tę wiadomość
26.06.24- Zoja na świecie! ❤️
15.02- polowkowe- córeczka 👧🏽
19.12- prenatalne- 55,3 mm dzidzia ❤️
04.12- 23mm dzidzia ❤️
13.11- 31 dpo, 4mm dzidzia ❤️
02.11- 20dpo
📈 Beta- 1635 mIU/ml
31.10- 18 dpo
📈 Beta- 618.60 mIU/ml
28.10.23r- 15 dpo ⏸️
👩 28 lat
🧔 33 lata
👧 3 lata
👧
🎂moje- 18.12 -
MamaGai wrote:Mam zupełnie to samo drugi dzień.
Ale też miałam taką samą sytuację w poprzednim cyklu. 3 dni przed planowaną 🐒 miałam takie plamienia aż w końcu przyszła planowanego dnia. Nie wiem co teraz.
I tu pytanie do was. Jeśli mi się rozkręci ten okres a chciałabym zrobić badania z 3dc. To jak mam liczyć te dni? Od kiedy? Od wczoraj od brudzenia? Czy od dnia kiedy już ta 🩸jest widoczna jak normalny okres. Nie wiem jak do tego podejść żeby było dobrze.MamaGai, Kasia111 lubią tę wiadomość
-
Nomeolvides wrote:Na to nie umiem niestety odpowiedzieć
Przed antykoncepcja miałam cykle 30 dniowe, potem na anty wiadomo, jak odstawiłam w czerwcu to nie dostałam swojego okresu, wiec wleciał duphaston na wywołanie i potem też właśnie wydaje mi się, że niepotrzebnie w tym cyklu od tego 16 dnia. 🤦🏼♀️
Chciałabym mieć w sobie tyle cierpliwości żeby powiedzieć np. Daje sobie 6 msc na danie organizmowi czasu na dojście do siebie po anty, ale totalnie nie umiem tego odpuścić, wiec działamy od razu z lekami
Musisz wyregulować organizm bo inaczej będzie ciężko... a przede wszystkim znajdź sobie lekarza, który Cię będzie prowadził nie chodź póki co do kilku bo będą Ci wodę z mózgu robić... Proga bym nie badała bo to raczej u Ciebie nie ma sensu.
Jagodecka lubi tę wiadomość
-
Bonassola
Dziewczyny które mają ⏸ - miałyście plamienie implantacyjne? Jak to u Was wyglądało?
U mnie nie było plamienia. Ale ja dopiero 11dpo.bonassola lubi tę wiadomość
m: 32l, fertistim, omega3
r: 34l fertistim
zaczynamy: 09/23
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
03.10 pęcherzyk ciążowy 0,96mm
11.10 pęcherzyk z zarodkiem 0,518mm i
malutki krwiaczekbrak widocznego ciałka
duphaston... -
Marzenica w pierwszej nie miałam, teraz też nic nie zauważyłam 🙂
Nomeolivides - kurcze kiepska sytuacja, ale Cię rozumiem bo też jestem niecierpliwa tak jak Ty 🙂 nie znam się tak jak Dziewczyny tutaj, na pewno musisz mieć jednego lekarza, to wiadomo. Ale też rozumiem chęć i potrzebę działania tu i teraz. Z tego co wiem douphaston nie wychodzi w krwi więc ja bym chyba proga zrobiła tak dla spokoju ogólnie . Czy to coś powie czy nie to ciężko stwierdzić 🤷08.2021 - synek 💙
06.2024 - synek 💙 -
Hej, gratuluję wszystkich kreseczek 😍
Ja w tym wątku podczytuję tylko, bo jakoś potrzebowałam odświeżyć głowę, a druga kwestia - na owulację się rozchorowałam, więc cykl spisałam na straty. Nawet temperaturę mierzę wybiórczo.
Ale teraz zgłupiałam, bo wczoraj niby 13dpo i temperatura trzyma się wysoko.
I pytanie. Trzeci dzień mam turbo nadwrażliwość dziąseł. Najpierw myślałam, że to ból zęba, ale bardzo szybko przeniosło się na całe dziąsła.
A od doszło silne pragnienie picia bardzo zimnej wody. Nie dogadamy się, więc cierpię 😂
Żadnych innych objawów nie wypatrzyłam, ale też szczególnie nie wypatrywałam 🙈08.2015 👰🤵
12.2015 💔👼
04.2017 ❤️🔥👶
💚🤞 -
Jagodecka wrote:Gratuluje kreseczek KarolinaK 😍
Ankieta dotyczaca tytulu watku pazdziernikowego jest gotowa 🤗 Wiec zapraszam do glosowania:
👇
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSct8IjCEteRutxgf-mSjPuIYkAG821O2XfvRQgZUyTuibcDrA/viewform?usp=sf_link
👆Jagodecka lubi tę wiadomość
08.2015 👰🤵
12.2015 💔👼
04.2017 ❤️🔥👶
💚🤞 -
No więc melduję 🐒♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Ominoki wrote:Hej, gratuluję wszystkich kreseczek 😍
Ja w tym wątku podczytuję tylko, bo jakoś potrzebowałam odświeżyć głowę, a druga kwestia - na owulację się rozchorowałam, więc cykl spisałam na straty. Nawet temperaturę mierzę wybiórczo.
Ale teraz zgłupiałam, bo wczoraj niby 13dpo i temperatura trzyma się wysoko.
I pytanie. Trzeci dzień mam turbo nadwrażliwość dziąseł. Najpierw myślałam, że to ból zęba, ale bardzo szybko przeniosło się na całe dziąsła.
A od doszło silne pragnienie picia bardzo zimnej wody. Nie dogadamy się, więc cierpię 😂
Żadnych innych objawów nie wypatrzyłam, ale też szczególnie nie wypatrywałam 🙈
To kiedy testujesz? 🙈🙈😁👱♀️
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
❔️ANA3 - histony graniczny (+)
✖️2023 2x stymulacja CLO
✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
🧔
❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
✅️ badania hormonalne, kariotypy
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%
24 cykle naturalnych starań 🤡
✨️ IVF ✨️
🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
🍍🍀✨️ 05/05/2025 transfer ✨️🍀🍍 -
Ominoki wrote:Zagłosowałam, chyba najlepsze tytuły z kilku ostatnich głosowań 😍
Tak, jest w czym wybierać 😊 Ale jeden tytuł wysunął się na prowadzenie. Kto jeszcze nie zagłosował ma czas do 16
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSct8IjCEteRutxgf-mSjPuIYkAG821O2XfvRQgZUyTuibcDrA/viewform?usp=sf_link
Ominoki to kiedy testujesz? 👀🙋♀️ 36 lat, PCOS, IO, AMH 16
🙋♂️ 37 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Starania na serio od 2022
12 stymulacji letrozolem ❌
IVF 07.2024 I stymulacja Rekovelle
12x🥚--> 1x❄️ 5.1.1.
9.2024 transfer ❌
IVF 12.2024 II stymulacja Gonal F
15x🥚--> 8x ❄️ 💪
5.02 FET 🙏
9dpt beta 73 🤍
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Viii wrote:Nowy dzień, nowy test, ale dopiero po pracy. Jak u Was?
Trzymamy mocno kciuki 👍🏻
Ja się kłuje Ovitrelle za chwilkę 😬bonassola, Cukruś lubią tę wiadomość
🙋♀️ 36 lat, PCOS, IO, AMH 16
🙋♂️ 37 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Starania na serio od 2022
12 stymulacji letrozolem ❌
IVF 07.2024 I stymulacja Rekovelle
12x🥚--> 1x❄️ 5.1.1.
9.2024 transfer ❌
IVF 12.2024 II stymulacja Gonal F
15x🥚--> 8x ❄️ 💪
5.02 FET 🙏
9dpt beta 73 🤍
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Ja małpy nie dostałam, więc zatestowałam dzisiaj i dalej biel na teście. Owulka się widocznie przesunęła, miałam plamienia w 17 dc więc nie było to owulacyjne plamienia. Dziewczyny czy któreś z Was też się takie zdarzają? Tam mniej wiecej ok tygodnia przed owulką je zawsze mam ale to nie w każdym cyklu. Wszyscy ginekolodzy zawsze mówili że to owulacyjne albo przez wakacje, stres itd. Dopiero jak zaczełam chodzić na monitoringi to wykluczyłyśmy z obecną ginekolog że to z owulki i ona chce mnie skierować do szpitala na biopsje endometrium, bo na usg jej się jakoś super nie podoba, ale 2 cykle temu ustaliłyśmy że nie jest aż tak źle i mogę jeszcze 3-4 miesiace poczekać i może zajdę w ciążę.Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Bulbasek wrote:Ja małpy nie dostałam, więc zatestowałam dzisiaj i dalej biel na teście. Owulka się widocznie przesunęła, miałam plamienia w 17 dc więc nie było to owulacyjne plamienia. Dziewczyny czy któreś z Was też się takie zdarzają? Tam mniej wiecej ok tygodnia przed owulką je zawsze mam ale to nie w każdym cyklu. Wszyscy ginekolodzy zawsze mówili że to owulacyjne albo przez wakacje, stres itd. Dopiero jak zaczełam chodzić na monitoringi to wykluczyłyśmy z obecną ginekolog że to z owulki i ona chce mnie skierować do szpitala na biopsje endometrium, bo na usg jej się jakoś super nie podoba, ale 2 cykle temu ustaliłyśmy że nie jest aż tak źle i mogę jeszcze 3-4 miesiace poczekać i może zajdę w ciążę.
Nie mam plamień między miesiączkami, więc niestety nie pomogę34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA