We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cukruś wrote:To kiedy testujesz? 🙈🙈😁
Dziś temperatura też wysoko, bo 36,87. To jeszcze wyżej niż skok przy owu. Więc pewnie jakaś infekcja albo mały stan zapalny.
Zamaiast do ginekologa muszę się umówić do dentysty 🙈08.2015 👰🤵
12.2015 💔👼
04.2017 ❤️🔥👶
💚🤞 -
Bulbasek wrote:Ja małpy nie dostałam, więc zatestowałam dzisiaj i dalej biel na teście. Owulka się widocznie przesunęła, miałam plamienia w 17 dc więc nie było to owulacyjne plamienia. Dziewczyny czy któreś z Was też się takie zdarzają? Tam mniej wiecej ok tygodnia przed owulką je zawsze mam ale to nie w każdym cyklu. Wszyscy ginekolodzy zawsze mówili że to owulacyjne albo przez wakacje, stres itd. Dopiero jak zaczełam chodzić na monitoringi to wykluczyłyśmy z obecną ginekolog że to z owulki i ona chce mnie skierować do szpitala na biopsje endometrium, bo na usg jej się jakoś super nie podoba, ale 2 cykle temu ustaliłyśmy że nie jest aż tak źle i mogę jeszcze 3-4 miesiace poczekać i może zajdę w ciążę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2023, 10:22
PCOS, starania o drugiego 👶🏼 -
Bulbasek wrote:Ja małpy nie dostałam, więc zatestowałam dzisiaj i dalej biel na teście. Owulka się widocznie przesunęła, miałam plamienia w 17 dc więc nie było to owulacyjne plamienia. Dziewczyny czy któreś z Was też się takie zdarzają? Tam mniej wiecej ok tygodnia przed owulką je zawsze mam ale to nie w każdym cyklu. Wszyscy ginekolodzy zawsze mówili że to owulacyjne albo przez wakacje, stres itd. Dopiero jak zaczełam chodzić na monitoringi to wykluczyłyśmy z obecną ginekolog że to z owulki i ona chce mnie skierować do szpitala na biopsje endometrium, bo na usg jej się jakoś super nie podoba, ale 2 cykle temu ustaliłyśmy że nie jest aż tak źle i mogę jeszcze 3-4 miesiace poczekać i może zajdę w ciążę.
Mi sie zdazaja takie plamienia w srodku cyklu. Kilka dni, baardzo malutko i zazwyczaj ma to miejsce gdy mam cykl bezowulacyjny. A co twoja lekarka podejrzewa jesli chodzi o problem z endometrium, po co biopsja?🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
KarolinaK, a Ty powtarzałaś może test? 🤞
-
Ominoki wrote:A no siknęłam dziś rano i czekam na małpę, bo bielsze nie będzie 🐒
Dziś temperatura też wysoko, bo 36,87. To jeszcze wyżej niż skok przy owu. Więc pewnie jakaś infekcja albo mały stan zapalny.
Zamaiast do ginekologa muszę się umówić do dentysty 🙈
Tule mocno za biel 🫂🫂🫂, ale pilka wciaz w grze.
Dentyste jest dobrze zalatwic przed zajsciem w ciaze, zeby pozniej w dwupaku nie martwic sie zebami😘Ominoki lubi tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Rozzzzi wrote:KarolinaK, a Ty powtarzałaś może test? 🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2023, 11:14
Pusshka, marzenica, Rozzzzi, Cukruś, Aleksandra_joanna_p lubią tę wiadomość
-
KarolinaK wrote:Tak 🙈 ciemnieje ładnie ❤️ teraz muszę sobie w głowie poukładać plan działania, bo mnie to szczerze zaskoczyło! Tzn. Bardzo liczyłam na ten cykl z różnych względów i wiedziałam że jak teraz się nie uda to odpuszczam. Poczekam do terminu @ i zaczne jakieś badania 🙂
To super, cieszę się! Proszę pokazać test hihi🥰 -
Hej,
W usg jest niejednorodne endometrium i stąd pomysł na biopsje. Hormony badałam ale ostatnio jakieś z 1.5 roku juz będzie, tylko TSH było za wysokie na tamten moment. Plamienia kiedyś miałam żadko ale ostatnio to prawie co każdy cykl. Narazie kazała mi po prostu wyluzowac i to olać wiec tak wiecie nie spinam się też z tym za bardzo. Jako że w ogóle wcześniej się staraliśmy ale tak wiecie na luzie to ja takie badania to tu to tam troche coś tam porobiłam troche nie, jakoś w kwietniu się zabraliśmy poważniej za temat starań na nowo i tak chodziłam na monitoringi, ale jeszcze nie doszłam na badania hormonów na początku cyklu, bo ciągle albo mi wychodzi na weekend, albo gdzieś wyjedziemy, a to jeszcze inne rzeczy wyskoczą i tak zleciało. Teraz czekam na @ żeby właśnie zrobić badania i wracam do kliniki na konsultację to też jeszcze inny lekarz na to spojrzy. Na pewno to nie cykle bezowulacyjne bo potwierdzane w usg owulacje a plamienia były.Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Jakie suplementy polecacie na początku starań. Widziałam, że Fertistim, zioła ale to chyba bardziej przy PCOS. Mi lekarka zaleciała Pragna Start plus Omega3. Mam IO i bardziej zależy mi na organicznych suplach przy diecie keto. Ktoś coś?😉 macie coś sprawdzonego?👩40 👨41
starania od II.2023
Badania ok (mucha, drożność, histero, biocenoza, wirusowe, morfo 3%, AMH 0,78->1,05)
II.2024 💔
IX.2024 start IVF
🔜 kariotypy+genetyk
🔜4.12 usg
5dni przed stymulacją do IVF niespodzianka ⏸
16.11. 10dpo beta-hcg 10,93 prog. 9,72
18.11. 12dpo beta-hcg 53,74 prog. 22,08
21.11. beta-hcg 217,59 prog. 33,22
-
Nowy tydzień, nowe nadzieję - trzymam kciuki za wszystkie testujące w tym tygodniu - niech ta końcówka września będzie magiczna Gratulacje dla tych co ujrzały wymarzone 2 kreski i tulę wszystkie z wredną małpą.
U mnie ostatnio załączył się taki miks myśli.. Od takich przypływów radości, a może tym razem się udało, do studzenia się, że przecież nie wydarzyło się nic innego co by mogło zwiastować sukces 🙈
W tym cyklu sprawdziłam progesteron - 14,10 ng/ml (norma fazy lutealnej 4,11-14,5), więc chyba OK.
Dziś 25dc (cykle mam 24-26 dni), mam wrażenie jakbym miała pełniejsze i cięższe piersi, a przy dotyku jakby delikatny dyskomfort (ale to może od macania się co chwilę 😁), wiem, że to może znaczyć wszystko i nic. Wczoraj wieczorem byłam nastawiona, że dziś rano zatestuję, ale.. stchórzyłam 🙈 Chyba wolę jeszcze chwilę tkwić w tej huśtawce nastrojów z minimalną nadzieją, niż rozwiać je bielą na teście. -
Dziewczyny, bardzo proszę o interpretację bo już całkiem zgłupiałam. Otrzymałam wyniki badań hormonalnych. Mój progesteron wynosi 0,08 ng/ml. Badanie było wykonywane w fazie folikularnej. Według labolatorium normy są następujące:
faza folikularna: 0,050-0,193
faza owulacyjna: 0,055-4,14
faza lutealna: 4,11-14,50
postmenopazua: <0,05-0,126
Czy ten mój progesteron jest niewłaściwy? -
Ja też głosowałam, ale ciężko było się zdecydować . Wybrałam kilka.
@ALA, wynik jest OK. W fazie folikularnej progesteron powinien być malutki, bo on jest produkowany dopiero od owulacji.
@Ominoki dawno miałaś robione czyszczenie zębów? Ja kiedyś miałam takie krwawienie, które było wynikiem dużego kamienia... Po usunięciu kamienia krawienie zniknęło.Jagodecka lubi tę wiadomość
-
KarolinaK wrote:Alysa, Kochana, a Ty testowałaś?23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
ALA wrote:Dziewczyny, bardzo proszę o interpretację bo już całkiem zgłupiałam. Otrzymałam wyniki badań hormonalnych. Mój progesteron wynosi 0,08 ng/ml. Badanie było wykonywane w fazie folikularnej. Według labolatorium normy są następujące:
faza folikularna: 0,050-0,193
faza owulacyjna: 0,055-4,14
faza lutealna: 4,11-14,50
postmenopazua: <0,05-0,126
Czy ten mój progesteron jest niewłaściwy?
A po co badalas progesteron w fazie folikularnej? -
Alysa wrote:Właśnie nadrabiam zaległości, bo w weekend mnie tu nie było. Nie zdążyłam za testować, @ przyszła dziś... Nie taki prezent na urodziny męża chciałam... Jak się ogarnę to wrócę do Was.
przytulaski
dziewczyny! zrobiłam betę.. 12dpo - wynik 171,20 mIU/ml
chyba w to nie wierzę
Anulek84, Pusshka, Megi_92, Erdene, Margo2023, Bluesky, Jagodecka, Cukruś, Aśka, MimiM29, kicia_kocia, Kasia111, Cicha_gaduła, Aleksandra_joanna_p, Bulbasek lubią tę wiadomość
m: 32l, fertistim, omega3
r: 34l fertistim
zaczynamy: 09/23
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
03.10 pęcherzyk ciążowy 0,96mm
11.10 pęcherzyk z zarodkiem 0,518mm i
malutki krwiaczek brak widocznego ciałka
duphaston... -
Dziewczyny ja też z wynikami proga.
W 23 dc (na dupku) miałam 1,3 nmol/l czyli 0,4082 ng/ml i to był dzień w którym odstawiłam duphaston.
Dzisiaj 30 dc (7 dni po odstawieniu duphastonu) 6,20 nmol/l (wg labu norma dla fazy lutealnej, ale dolna), wiec to chyba mogłoby znaczyc ze do owulacji doszło tylko jakoś niedawno. Czy źle to rozumiem? Wizytę u gina mam 05.10 dopiero -
marzenica wrote:przytulaski
dziewczyny! zrobiłam betę.. 12dpo - wynik 171,20 mIU/ml
chyba w to nie wierzę
Gratulacje 😁 To teraz do powtórki za 2 dni, trzymam kciuki 👍marzenica lubi tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Anulek84 wrote:Jakie suplementy polecacie na początku starań. Widziałam, że Fertistim, zioła ale to chyba bardziej przy PCOS. Mi lekarka zaleciała Pragna Start plus Omega3. Mam IO i bardziej zależy mi na organicznych suplach przy diecie keto. Ktoś coś?😉 macie coś sprawdzonego?
Ja zrezygnowałam z tego co poleciła mi ginekolog bo większość jak nie wszystkie? tego typu preparaty jak Pregna Start mają syntetyczny kwas foliowy w formie kwasu pteroilomonoglutaminowego który gorzej się przyswaja i musi być zmetabolizowany przez wątrobę.
Kupiłam z Medverity kwas foliowy w formie najbardziej dostępnej i przyswajalnej nawet z mutacja MTHF.
Ogólnie większość suplementów kupiłam z tej firmy (inozytol, jod)
Na pewno warto suplementowac wit. D w formie leku, kupuje w aptece Ibuvit albo Vigalex👩🏻 27
👦🏻 33
Starania od 08.2023 🤞🏼
Podstawowe badania w normie.
Badania nasienia dobre
Jajowody drożne
Suplementujemy- wit. D 4000, inozytol, NAC, magnez, cynk, B complex, metylowany kwas foliowy, olej z czarnuszki, estrovita, tran.