We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Frutellka wrote:Kochana takich rzeczy nie można olać bo to nie jest normalne. Zwykłe plamienia wynikają ze zmian hormonalnych
Tak całkiem to nie po prostu na te 3-4 miesiace się nie przejmować kazała i się starać dalej i potem wrócić na kontrolne usg żeby zobaczyć jak to endometrium wygląda po czasie i żeby miała porównanie. Ja zdaje sobie sprawę że to nie jest normalne, więc i tak będę dalej to sprawdzać i na pewno też skonsultuje z innym lekarzem.Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Cukruś wrote:KoKos, Instynktowna29, Bulbasek, Milcia2397 dziewczyny Dawajcie znać co u Was?
Ja dzisiaj testowałam i biało, raczej się owulka przesunęła, przez wakacje tez troche olałam obserwacje. Wydawało mi się że była 17dc, ale dzisiaj 34 dc a faza lutealna zawsze u mnie 13 dni więc już nic nie wiem w tym miesiącu. Zatestuje pewnie w środę dopiero ponownieStarania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Margo2023 wrote:Ja testowałam 4 września i była biel, tego samego dnia była moja wyczekiwana wizyta u dobrego ginekologa. Nie był w stanie powiedzieć czy któryś pęcherzyk pękł bo nie było po prostu widać, na jednym jajniku była ma dodatek torbiel krwotoczna, no i jedynie ładne endometrium 14 mm. W środę od rana chodziły za mną myśli żeby może zbadać progesteron i byłoby wiadome czy była owulacja, nie chciało mi się totalnie,ale coś w środku mówiło jedź i na miejscu w laboratorium coś mnie tknęło i powiedziałam,że poproszę jeszcze beta HCG. Wtedy miałam wynik 19 miu. W ten sam dzień rozmawiałam z szefową i powiedziała,że musi mnie zwolnić - likwidacja stanowiska pracy. Wypowiedzenia co prawda nie dostałam bo byłam wtedy na urlopie i póki co nie dostanę bo jestem chroniona dzięki ciąży. Jakiś los dobry sprzyjał nam we wrześniu. A jeszcze jakiś tydzień wcześniej śniło mi się,że karmię piersią niemowlaka dziewczynkę.
Może nie uwierzysz... ale też miałam sen, że karmię niemowlaka, ale płci nie poznałam, miała we śnie przeczucie że to chłopiec.. oby i u mnie się sprawdziło ❤️❤️
Chociaż u mnie to był sen dzień po pozytywnym teście owulacyjny, więc 😅 głową staraczki zadziałała hahahha
Wgl chodzą za mną myśli, że tym razem się udało... dziwne uczucie, stąd też moje pytanie )
Ale mimo wszystko staram się za bardzo nie łudzić, żeby nie spaść z hukiem na ziemię, luźna głowa 🫣🤯😁Starania od : 10.2021 -
Dziewczyny tulę za 🐒 i wszystkie biele. Trzymam kciuki za testujące 🤞. Fajnie by było jakby wrzesień jeszcze przyniósł nam trochę ⏸️.
Marzenica gratulacje bety ♥️. Niech pięknie rośnie 😊.
KarolinaK cieszę się bardzo z Twoich kreseczek nawet nie zdajesz sobie sprawy jak Ci kibicuje 😊.
Vii coś tam widać,ale test do powtórki.
MimiM29 to chyba ta intuicja kobieca. Oby u Ciebie też się sprawdziła. Mój Mąż na mnie czasami mówi,że czarownicą jestem bo dużo rzeczy tak mi intuicja podpowiedziała lub sny 🙈.
Ps.
Kropka pozdrawia
https://zapodaj.net/plik-4xTC5Y8Eb0
Narazie malutka 3 mm, ale tętno już jest ♥️.MimiM29, Jagodecka, KarolinaK, Cicha_gaduła, Kasia111, Emimo, Cukruś, aśś, Anulek84, Bulbasek, Pusshka, kicia_kocia, Aleksandra_joanna_p lubią tę wiadomość
Mama KP
Starania od 03.2023
Długie cykle spowodowane KP
06.09.2023 - beta HCG 19 miu prog 9,51 ng/ml
11.09.2023 - beta HCG 438 miu prog 12,7 ng/ml
29.09.2023 - pierwsza wizyta ♥️ -
MimiM29 wrote:Jeszcze - może głupie pytanie... ale jak miałam pozytyw na teście owulacyjnym w sobotę, ale tulaski były w niedzielę to wgl jest szansa? Sorki jeśli pytanie jest proste, ale mnie to zastanawia...
Jest git Pozytywny test owulacyjny mówi ze owulacja będzie w ciągu 24-36h od tego testu.MimiM29 lubi tę wiadomość
-
Margo2023 wrote:Dziewczyny tulę za 🐒 i wszystkie biele. Trzymam kciuki za testujące 🤞. Fajnie by było jakby wrzesień jeszcze przyniósł nam trochę ⏸️.
KarolinaK cieszę się bardzo z Twoich kreseczek nawet nie zdajesz sobie sprawy jak Ci kibicuje 😊.
MimiM29 to chyba ta intuicja kobieca. Oby u Ciebie też się sprawdziła. Mój Mąż na mnie czasami mówi,że czarownicą jestem bo dużo rzeczy tak mi intuicja podpowiedziała lub sny 🙈.
Ps.
Kropka pozdrawia
Narazie malutka 3 mm, ale tętno już jest ♥️.
Piękna kropka, niech sobie zdrowo rośnie ❤️
Margo2023 lubi tę wiadomość
-
Margo - cudnie, gratuluję ❤️❤️ dziękuję też za kciuki, nie ukrywam, że ten cykl był inny, dzięki temu, że wiedziałam, że mogę się wygadać na forum, to jest duże wsparcie ❤️ na razie podchodzę na spokojnie, ale chyba jutro skoczę na betę 😍
Mimi - pewnie że jest szansa 🙂 czekamy na testowanie 🙂Margo2023 lubi tę wiadomość
-
Margo2023 wrote:Dziewczyny tulę za 🐒 i wszystkie biele. Trzymam kciuki za testujące 🤞. Fajnie by było jakby wrzesień jeszcze przyniósł nam trochę ⏸️.
Ps.
Kropka pozdrawia
Narazie malutka 3 mm, ale tętno już jest ♥️.
OOoo sliczna kropeczka 😍 I mamusia, i fasolka rosnijcie zdrowo 💗
Ja sobie zrobilam zastrzyk rano, ale za pierwszym razem wklulam sie tak bolesnie, ze do teraz czuje 😢 Jednak robienie komus zastrzykow, a sobie to duza roznica.Margo2023 lubi tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
MimiM29 wrote:Jeszcze - może głupie pytanie... ale jak miałam pozytyw na teście owulacyjnym w sobotę, ale tulaski były w niedzielę to wgl jest szansa? Sorki jeśli pytanie jest proste, ale mnie to zastanawia...
Owulacja występują 24h-36h po PIK także jest szansa 😊MimiM29 lubi tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Rica czekamy pod kibelkiem! 💟
MimiM29 lubi tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
12/2023 klinika
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Cukruś wrote:Dziewczyny mam prośbę. Jeżeli możecie to spójrzcie na pierwszą stronę i zobaczcie czy wszystko u Was dobrze wprowadzane. Jeżeli nie to dajcie znać zaraz poprawie.
Staram się być na bieżąco, ale w natłoku życia prywatnego nie zawsze uda mi się wylapac Waszą aktualizacje.
Albo wyłapie wpisze i nie zapisze posta.
Takze bylabym wdzięczna jak spojrzycie 🫶
Można mnie wpisać 25.09 z 🐒♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Tulę za małpy dziewczyny 🫂. To już jedna 🐒 bliżej do upragnionej 🤰💪
Mam pytanie do tych z was, które mają doświadczenie z Fertistimem. Jak oceniacie jego skuteczność? Biorę teraz prenatal i widzę że nie mogę brać równolegle fertistimu, bo przedobrzę z witamina D, wiec bede musiała jedno odpuścić. Prenatal mi pasuje, bo ma żelazo i wit b12, a ja nie jem mięsa, wiec muszę i tak je suplementować. Pytanie czy Fertistim jest wart zachodu🤔PCOS, starania o drugiego 👶🏼 -
Viii wrote:U mnie brak ⏸️ oraz brak 🐒
W którym dniu cyklu jesteś oraz dpo?👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Dziewczyny przytulam za małpy i biele!
kicia_kocia wrote:Tulę za małpy dziewczyny 🫂. To już jedna 🐒 bliżej do upragnionej 🤰💪
Mam pytanie do tych z was, które mają doświadczenie z Fertistimem. Jak oceniacie jego skuteczność? Biorę teraz prenatal i widzę że nie mogę brać równolegle fertistimu, bo przedobrzę z witamina D, wiec bede musiała jedno odpuścić. Prenatal mi pasuje, bo ma żelazo i wit b12, a ja nie jem mięsa, wiec muszę i tak je suplementować. Pytanie czy Fertistim jest wart zachodu🤔
Przy moim PCOS bardzo pomógł Fertistim, upatruję w nim powrotu naturalnych owulacji (po 2,5 miesiącach brania) 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 08:26
kicia_kocia lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Hej dziewczyny! Wpadam z wątku sierpniowego i mam polecajkę dla dziewczyn z Poznania. Jesteście tu?
Byłam wczoraj na wizycie i mogę Wam z czystym sumieniem polecić - Klinika Pastelowa, prof Robert Spaczyński. No wybitny człowiek! Co prawda opóźnienia są duże i to jest minus, czekałam godzinę, ale lekarz naprawdę poświęca dużo czasu, tłumaczy, wyjaśnia, lekko prowadzi rozmowę i jakoś tak pozytywnie nastawia. Nawet jeśli sprawa nie jest skomplikowana. Moja wizyta trwała 25 minut a para przede mną wyszła po 45.
Sprawdźcie sobie.
Gratuluję II kreseczek i trzymam kciuki za te testujące jeszcze na końcu miesiąca!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 08:38
Jagodecka, Rosalia_, kicia_kocia, Emimo lubią tę wiadomość
1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
@Bluesky i @bonassola nie lubię wstrętnych małpiszonow 😣 wysyłam wirtualne przytulasy 🫂🫂🫂🫂🫂🫂🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Jagodecka – ja też dużo czytałam i czasem tak jest, że po prostu nie wychodzą te pozytywy.
Cukruś – dzięki za brzucha! jutro powtórka bety żeby sprawdzić przyrost i będę już spokojna.
Margo2023 gratki! :* piękna kropka!
KarolinaK to faktycznie są „jaja” dawaj znać jak beta!
Bluesky, bonassola
Kicia_kocia ja uważam, że dzięki piciu fertistimu uregulowałam cykl na tyle, że z ostatnich dwóch 43 i 57 dni w tym miałam owu około 22-23dnia i teraz dwie kreski więc cykl wychodziłby na 37. Dla mnie to ogromna różnica, a nie zmieniłam nic poza braniem ferti.
Viii jeszcze masz czas na testowanko, dobrze kojarzę? Nic straconego
I jeszcze raz wszystkim dziękuję za gratulacje jesteście wspaniałe! Cieszę się, że trafiłam na tę grupę.Margo2023, Jagodecka, kicia_kocia, bonassola lubią tę wiadomość
m: 32l, fertistim, omega3
r: 34l fertistim
zaczynamy: 09/23
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
03.10 pęcherzyk ciążowy 0,96mm
11.10 pęcherzyk z zarodkiem 0,518mm i
malutki krwiaczek brak widocznego ciałka
duphaston...