We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
kicia_kocia wrote:Tulę za małpy dziewczyny 🫂. To już jedna 🐒 bliżej do upragnionej 🤰💪
Mam pytanie do tych z was, które mają doświadczenie z Fertistimem. Jak oceniacie jego skuteczność? Biorę teraz prenatal i widzę że nie mogę brać równolegle fertistimu, bo przedobrzę z witamina D, wiec bede musiała jedno odpuścić. Prenatal mi pasuje, bo ma żelazo i wit b12, a ja nie jem mięsa, wiec muszę i tak je suplementować. Pytanie czy Fertistim jest wart zachodu🤔
Mi tez pomógł, wróciły mi owulacje😬 wiec polecamkicia_kocia lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Można dołączyć? Po cichu poczytywałam wątek wrześniowy, ale jakoś bałam się "odezwać" to jest, a raczej był 1cs, bo niestety dzisiaj na teście ⚪ więc napewno wskoczę na wątek październikowy 🍂Rosalia_, marzenica, Pusshka, Jagodecka, kicia_kocia, MimiM29, bonassola lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Myszkaaa20 wrote:Cześć dziewczyny!
Można dołączyć? Po cichu poczytywałam wątek wrześniowy, ale jakoś bałam się "odezwać" to jest, a raczej był 1cs, bo niestety dzisiaj na teście ⚪ więc napewno wskoczę na wątek październikowy 🍂
hejka!Myszkaaa20, Smerfetka_1988 lubią tę wiadomość
m: 32l, fertistim, omega3
r: 34l fertistim
zaczynamy: 09/23
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
03.10 pęcherzyk ciążowy 0,96mm
11.10 pęcherzyk z zarodkiem 0,518mm i
malutki krwiaczek brak widocznego ciałka
duphaston... -
Myszkaaa20 wrote:Cześć dziewczyny!
Można dołączyć? Po cichu poczytywałam wątek wrześniowy, ale jakoś bałam się "odezwać" to jest, a raczej był 1cs, bo niestety dzisiaj na teście ⚪ więc napewno wskoczę na wątek październikowy 🍂
Witam 💟 i zapraszamy 💟Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Ja polecam UP Fertil Women, nie miałam miesiączki przez 6 miesięcy i postanowiłam kupić ten suplement. Stosuję go od 3 tygodni, owulacja się pojawiła, ogromnie polecam. Wykryto u mnie PCOS, jestem mega zadowolona, że wystarczyło stosowanie tego preparatu.
kicia_kocia lubi tę wiadomość
-
Mi też fertistim pomógł 🙂
Bluesky - nie lubię 😨
Myszka - witamy, witamy 🙂
Ja chyba skoczę na betę 😃 zaczęło przejmowanie się wszystkim 🤷 wczoraj trochę się posprzeczałam z mężem bo przyjeżdża teściowa i będzie aż do soboty no i mnie to stresuje 🙄 i teraz się boje ze przez moje emocje nie pomogę żeby się wszystko ładnie rozwinęło i żeby było dobrze 🤷 no ale zobaczymy jak beta 🙂Myszkaaa20, kicia_kocia, Viii, Cicha_gaduła lubią tę wiadomość
-
A macie doświadczenia z kreską po czasie 5 min.? Dzisiaj odpuściłam poszukiwania kreski, ale nie wyrzuciłam testu i przed chwilą jak chciałam to zrobić zobaczyłam kreskę 🤦 Temat śliski ale wiecie nadzieja 😬34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
KarolinaK wrote:Mi też fertistim pomógł 🙂
Bluesky - nie lubię 😨
Ja chyba skoczę na betę 😃 zaczęło przejmowanie się wszystkim 🤷 wczoraj trochę się posprzeczałam z mężem bo przyjeżdża teściowa i będzie aż do soboty no i mnie to stresuje 🙄 i teraz się boje ze przez moje emocje nie pomogę żeby się wszystko ładnie rozwinęło i żeby było dobrze 🤷 no ale zobaczymy jak beta 🙂
No dawaj na tą betę, czekamy! i się nie denerwuj!
Viii - jak na teście pisze, żeby nie odczytywać wyniku po 5 minutach to nie odczytywać, natomiast jak mi się w czerwcu @ spóźniała i robiłam test, a nic nie wyszło to przedwczoraj jak go wyciągnęłam z szafki nadal była tylko testowa gruba i nic więcej, a na tych dodatnich z soboty i niedzieli ta kreska, która była bardzo blada po 1-2 dniach jest już mocna
12dpo niekoniecznie musi wyjść, czasem i w terminie @ jest bardzo blada.
Jak to mówią: dopóki nie ma @ piłka w grze! :*Viii, Anulek84, Jagodecka lubią tę wiadomość
m: 32l, fertistim, omega3
r: 34l fertistim
zaczynamy: 09/23
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
03.10 pęcherzyk ciążowy 0,96mm
11.10 pęcherzyk z zarodkiem 0,518mm i
malutki krwiaczek brak widocznego ciałka
duphaston... -
Dzięki dziewczyny, chyba się skuszę na fertistim. Efekty wygladają zachęcająco 🤩
Bonassola, potwierdzam, prof. RS jest super. Tez sie do niego przeniosłam i jego zdecydowanie i pewność siebie sprawiają że ja też 3x bardziej wierzę że się uda😄 Super lekarz.marzenica lubi tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼 -
Viii wrote:A macie doświadczenia z kreską po czasie 5 min.? Dzisiaj odpuściłam poszukiwania kreski, ale nie wyrzuciłam testu i przed chwilą jak chciałam to zrobić zobaczyłam kreskę 🤦 Temat śliski ale wiecie nadzieja 😬
Kochana za bardzo się nakręcasz. Kreska po uplynieciu czasu jest nie ważna. Weź głęboki wdech, wiem, że to nie łatwe, ale zrobi to dobrze dla Twojej głowy.
Jesteś 12 dpo poczekaj do terminu 🐵 jeżeli ona nie przyjdzie zrob test.
Robiłaś dzisiaj test - był negatywny. Poczekaj teraz i się nie nakręcaj. Jeżeli jesteś w ciąży to test prędzej czy później okaże się pozytywny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 11:56
👱♀️ 25L
AMH 7,9
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
12/2023 klinika
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Cukruś wrote:Kochana za bardzo się nakręcasz. Kreska po uplynieciu czasu jest nie ważna. Weź głęboki wdech, wiem, że to nie łatwe, ale zrobi to dobrze dla Twojej głowy.
Jesteś 12 dpo poczekaj do terminu 🐵 jeżeli ona nie przyjdzie zrob test.
Robiłaś dzisiaj test - był negatywny. Poczekaj teraz i się nie nakręcaj. Jeżeli jesteś w ciąży to test prędzej czy później okaże się pozytywny.
Oj z tym nienakręcaniem to nie takie proste, czekać wiadomo że czekam jak każdy 🙃 Z nikim o tym nie gadam, tylko piszę tutaj do Was, miło mieć możliwość zapytać i się podzielić, bo na co dzień nie mam z kim 😊34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
KarolinaK wrote:Mi też fertistim pomógł 🙂
Bluesky - nie lubię 😨
Ja chyba skoczę na betę 😃 zaczęło przejmowanie się wszystkim 🤷 wczoraj trochę się posprzeczałam z mężem bo przyjeżdża teściowa i będzie aż do soboty no i mnie to stresuje 🙄 i teraz się boje ze przez moje emocje nie pomogę żeby się wszystko ładnie rozwinęło i żeby było dobrze 🤷 no ale zobaczymy jak beta 🙂
Daj znać34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Viii wrote:Oj z tym nienakręcaniem to nie takie proste, czekać wiadomo że czekam jak każdy 🙃 Z nikim o tym nie gadam, tylko piszę tutaj do Was, miło mieć możliwość zapytać i się podzielić, bo na co dzień nie mam z kim 😊
Wiem, że nie nakręcać się nie jest łatwo bo sama przez to przechodziłam. Jak pewnie z 90% forum.
Ale to nie robi dobrze dla Twojej głowy.
Nie funduj sobie kolejnego rozczarowania bo za każdym razem będzie bolało i będziesz miała bolesny upadek, zderzenie z ziemią.
Nie mówię tego złośliwie bo wiem jak się czujesz. Mówię to dla Twojego zdrowia psychicznego jako dobra siostra 💟Viii lubi tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Cukruś wrote:Wiem, że nie nakręcać się nie jest łatwo bo sama przez to przechodziłam. Jak pewnie z 90% forum.
Ale to nie robi dobrze dla Twojej głowy.
Nie funduj sobie kolejnego rozczarowania bo za każdym razem będzie bolało i będziesz miała bolesny upadek, zderzenie z ziemią.
Nie mówię tego złośliwie bo wiem jak się czujesz. Mówię to dla Twojego zdrowia psychicznego jako dobra siostra 💟
Dziękuję ❤️Cukruś lubi tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Dzięki dziewczyny za wirtualne 🫂
Kurczę, czuję takie wkurw.., że skoro cykle regularne, owulacje są, sexy są, wyniki starego nie najgorsze (trochę ruch postępowy szybki poniżej normy, ale bez tragedii) to czemu nie może zaskoczyć.. ech. No nic, dziś zafunduję sobie terapię czekoladą 🍫, może do tego jakieś zakupy, a od jutra znów głową do góry.. chyba.. -
Cicha_gaduła wrote:Mamy identyczny cykl 😅
U mnie niestety coś zaczyna pobolewać brzuch jak na 🐒, więc może się niedługo rozkręcić 😢
Trzymam kciuki za Ciebie 🤞🏻
Trzymam też! 🤞Cicha_gaduła lubi tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Bluesky wrote:Dzięki dziewczyny za wirtualne 🫂
Kurczę, czuję takie wkurw.., że skoro cykle regularne, owulacje są, sexy są, wyniki starego nie najgorsze (trochę ruch postępowy szybki poniżej normy, ale bez tragedii) to czemu nie może zaskoczyć.. ech. No nic, dziś zafunduję sobie terapię czekoladą 🍫, może do tego jakieś zakupy, a od jutra znów głową do góry.. chyba..
A konsultowalas to już z jakimś lekarzem od leczenia niepłodności?👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Cukruś wrote:A konsultowalas to już z jakimś lekarzem od leczenia niepłodności?
Jak zaczęłam zbliżać się do "magicznego" roku (starania od września/ października 2022 - ale niektóre cykle nam uciekły, przez wyjazd mój albo męża), to dałam sobie jeszcze 3 cykle z monitoringiem (2 za mną i owu potwierdzona, przy wcześniejszych wizytach też wyglądało wszystko OK), jak nie wyjdzie to zapisuję się na wizytę konsultacyjną w klinice leczenia niepłodności do badania drożności i dalej już tam będziemy szukać przyczyny.
Trochę musiałam oswoić "głowę" przed kliniką..