We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
goska000 wrote:U mnie beta negatywna, czyli po raz kolejny testy zawiodły... Nie powiem, przykro jak cholera, ale nie zamierzam płakać zbyt długo.
Jutro wieczorem wizyta u lekarza i ustalimy coś bliżej z HyFoSy.goska000 lubi tę wiadomość
26.06.24- Zoja na świecie! ❤️
15.02- polowkowe- córeczka 👧🏽
19.12- prenatalne- 55,3 mm dzidzia ❤️
04.12- 23mm dzidzia ❤️
13.11- 31 dpo, 4mm dzidzia ❤️
02.11- 20dpo
📈 Beta- 1635 mIU/ml
31.10- 18 dpo
📈 Beta- 618.60 mIU/ml
28.10.23r- 15 dpo ⏸️
👩 28 lat
🧔 33 lata
👧 3 lata
👧
🎂moje- 18.12 -
MamaGai wrote:
W której fazie cyklu jesteś?09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Mam pytanie co do badań.
Jako początkującą staraczka, ale oczywiście bez sukcesów na koncie od dłuższego czasu, zastanawia mnie czy warto zrobić badania z I etapu jeszcze przed wizytą u Gina? Czy najpierw udać się na wizytę i poczekać, aż je zleci?
Znalazłam na ALAB pakiet 7 badaniami aktualnie w promocji za 242 zł (też nie wiem czy to dużo🤷🏻♀️) w nim Siarczan dehydroepiandrostendionu (DHEA-S), Progesteron, Estradiol, Testosteron, LH, FSH, Prolaktyna.
Jeżeli osobno tylko te badania wymienione na wstępie w wątku to wychodzi około 210 zł.
Czy z tymi badaniami i tak dalej lepiej poczekać, po wizycie (na razie czekam na termin, nie wiem kiedy będzie - zależy od grafiku).👩🏻27l.
🧔🏻♂️29l.
Starania od 01.11.2022 -
Moim zdaniem lepiej iść do ginekologa z gotowymi badaniami, wtedy od razu na wizycie możecie zacząć działać mój ginekolog był zadowolony, gdy miałam już badania porobione i powiedział mi co i jak, jaki ma na mnie plan
Cicha_gaduła, Cukruś lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Wojka wrote:Hejka. Przepraszam, że nie w temacie, ale jestem tu względnie nowa 🥲 gdzieś już wcześniej pisałam, że to nie mój miesiąc i mocno spóźniona @ postanowiła się zjawić i zastanawiam się jak znaleźć nowy wątek? Październikowy. Poczekać i gdzieś się pojawi na gorze forum czy jakoś go szukać? Z góry Dziękuje za odpowiedź 😊
Jutro bedzie ☺️
@Rica nie lubie 🫂
@Cicha_gadula Mi w klinice powiedzieli zeby przed pierwsza wizyta zadnych badan nie robic, ze lekarz zleci to co uzna za stosowne i dopiero wtedy zeby robic. Ale zawsze jak jest promka to wiadomo - kusi😉Cicha_gaduła, Wojka, Margo2023 lubią tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
@Nowa_Ola i @Jagodecka dziękuję za odpowiedź.
W takim razie, aby zachować rozsądek nie zrobię ich płatnie.
Pójdę na wizytę wstępną do LuxMed do Giną, tam widzę, że niektóre z tych badań mam w pakiecie jak dostanę na nie skierowanie (dopiero jak zaczęłam szukać badań pomyślałam, że mam z firmy ten luxmed 😂).👩🏻27l.
🧔🏻♂️29l.
Starania od 01.11.2022 -
goska000 wrote:W której fazie cyklu jesteś?26.06.24- Zoja na świecie! ❤️
15.02- polowkowe- córeczka 👧🏽
19.12- prenatalne- 55,3 mm dzidzia ❤️
04.12- 23mm dzidzia ❤️
13.11- 31 dpo, 4mm dzidzia ❤️
02.11- 20dpo
📈 Beta- 1635 mIU/ml
31.10- 18 dpo
📈 Beta- 618.60 mIU/ml
28.10.23r- 15 dpo ⏸️
👩 28 lat
🧔 33 lata
👧 3 lata
👧
🎂moje- 18.12 -
Cicha_gaduła wrote:@Nowa_Ola i @Jagodecka dziękuję za odpowiedź.
W takim razie, aby zachować rozsądek nie zrobię ich płatnie.
Pójdę na wizytę wstępną do LuxMed do Giną, tam widzę, że niektóre z tych badań mam w pakiecie jak dostanę na nie skierowanie (dopiero jak zaczęłam szukać badań pomyślałam, że mam z firmy ten luxmed 😂).
Ja w Lux Medzie kiedy zapytałam gina o jakieś badania, bo od 3 lat po poronieniu nic, powiedział że jestem młoda (34l.) i żadnych badań się nie robi, skoro miałam wcześniej zdrowe ciąże (2 dzieci). I tyle z 'pomocy' lekarza.34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Ja tez mam takie doświadczenia, że lekarze na abonament typu Luxmed czy Medicover niechętnie robią pełne pakiety badań.
Ja akurat zrobilam tak, ze zmieniając lekarza zrobilam pełen zestaw badań z początku cyklu i amh, dzięki temu rozmowa była bardziej konkretna i od razu przeszliśmy do konkretów.PCOS, starania o drugiego 👶🏼 -
goska000 wrote:To pewnie o mnie chodzi Już mówię. Codziennie rano - 2x supramen, Wit C, ibuvit D 2000j, cytrynian magnezu, żeńszeń, cynk, kwas foliowy, cum on. Wieczorem 2x supramen. W trzy miesiące z 3% zrobiło się 9%.
Dziękuję Ci bardzo!
A czy inne wyniki też Wam się polepszyły/ pogorszyły ?
Muszę dokupić na szczęście tylko dwa suplementy z Twojej rozpiski -
MamaGai wrote:
Estriadol i Prolaktyna w normie według labu
Chodź kiedyś wyczytałam, że estriadol powinien być w tej drugiej połowie normy przy staraniach
Stosunek FSH do LH masz piękny bo 0,79 (ma wynosić do 1.00)
Cytuję Ważny jest także stosunek stężeń obydwu gonadotropin: prawidłowo stosunek LH:FSH powinien być bliski jedności. Gdy wynosi poniżej 0,6 wskazuje na niedoczynność przysadki, zaś stosunek powyżej 1,5 świadczy o zespole policystycznych jajników.''
Jak dla mnie nie ma się do czego przyczepić KochanaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2023, 09:00
MamaGai lubi tę wiadomość
-
MamaGai wrote:Dziś robiłam te badania. 3dc:)
Stosunek LH do FSH powinien wyjść jak najbliżej 1, masz 0,79 czyli jakby niedomoga przysadki, ale nie jestem endokrynologiem więc nie wypowiem się do końca.
Estradiol - z nim to jest różnie. Mówią, że jeśli jest niski może nie dojść do owulacji, ale matka natura zna przypadki, że owulacja występuje mimo niskiego Estradiolu, ale później. Obserwuj swoje ciało, badaj temperaturę, rób testy, może wybierz się na monitoring aby sprawdzić czy owulacja w tym cyklu będzie.
Prolaktyna i testosteron moim zdaniem ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2023, 08:55
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Cicha_gaduła wrote:Mam pytanie co do badań.
Jako początkującą staraczka, ale oczywiście bez sukcesów na koncie od dłuższego czasu, zastanawia mnie czy warto zrobić badania z I etapu jeszcze przed wizytą u Gina? Czy najpierw udać się na wizytę i poczekać, aż je zleci?
Znalazłam na ALAB pakiet 7 badaniami aktualnie w promocji za 242 zł (też nie wiem czy to dużo🤷🏻♀️) w nim Siarczan dehydroepiandrostendionu (DHEA-S), Progesteron, Estradiol, Testosteron, LH, FSH, Prolaktyna.
Jeżeli osobno tylko te badania wymienione na wstępie w wątku to wychodzi około 210 zł.
Czy z tymi badaniami i tak dalej lepiej poczekać, po wizycie (na razie czekam na termin, nie wiem kiedy będzie - zależy od grafiku).
Jeżeli nie szkoda Ci czasu to idź zrób, pamiętaj, żeby badania wykonać w 2-3DCCicha_gaduła lubi tę wiadomość
-
MamaGai wrote:Dziś robiłam te badania. 3dc:)
Ja w lipcu miałam estradiol 29 i cykl był bezowulacyjny, raz w roku taki mi się zdarza. Co nie znaczy, że u Ciebie musi tak być !
U mnie okres pojawi się jutro, najpóźniej w sobotę. Wolę druga opcję bo wtedy w poniedziałek wypadnie mi 3dc i ruszam na podbój labo z LH, FSH, progesteronem, estradiolem, testosteronem i prolaktyną. Jestem tym wszystkim już mega zmęczona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2023, 09:59
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Przyłączam się do tych testujących w 3dc, ja idę jutro.
Na pewno zrobię FSH, LH, estradiol, testosteron, prolaktynę. Zastanawiam się jeszcze nad androstendionem, DHEAS i SHBG, bo jest interesujący pakiet w synevo.
Zbadałam tez żelazo, magnez, wit b12 - to mam w normie.
Jeśli chodzi o abonament w luxmedzie to faktycznie lekarze nie są jacyś super chętni, No i już się nauczyłam żeby nie mówić że chodzi o diagnostykę niepłodności, bo to niby w ogole nie wchodzi w zakres. -
Też mam średnie doświadczenia z Luxmedem, nie spodziewałabym się szczegółowej diagnostyki. Dużo zależy od tego, na kogo się trafi.
Swoją drogą też dołączam do testujących w 3dc, tylko jeszcze nie wiem, kiedy mi wypadnie . Ostatnio jak robiłam te badania, to wszystko wyszło super, ale zobaczymy, co będzie teraz.
U mnie nadal testy owulacyjne negatywne (wczoraj 16 dc), mąż wyjechał na kilka dni, nie jestem optymistką co do tego cyklu... -
Nomeolvides wrote:Przyłączam się do tych testujących w 3dc, ja idę jutro.
Na pewno zrobię FSH, LH, estradiol, testosteron, prolaktynę. Zastanawiam się jeszcze nad androstendionem, DHEAS i SHBG, bo jest interesujący pakiet w synevo.
Zbadałam tez żelazo, magnez, wit b12 - to mam w normie.
Jeśli chodzi o abonament w luxmedzie to faktycznie lekarze nie są jacyś super chętni, No i już się nauczyłam żeby nie mówić że chodzi o diagnostykę niepłodności, bo to niby w ogole nie wchodzi w zakres.
Żelaza nie powinno sie badać tylko ferrytynę jak już - ona wskazuje czy jest odpowiednia ilość żelaza w organizmie. A jesli chodzi o B12 to powinno być przy górnych widełkach, nawet jeśli jest w połowie widełek to jest jej za mało. Warto jeszcze zbadać kwas foliowyErdene lubi tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Hej dziewczyny,
Wiem, ze bardzo rzadko tu zaglądam, ale siedzenie w forum mi średnio służy, noni czasy mało, same wiecie jak jest, ale dziś chciałam sie podzielić takim wydarzeniem.
W nocy obudził mnie silny ból jajnika, trwał dosłownie 2 minuty. Modlę sie by to była implantacja, bo taka sytuacje miałam przy pierwszej ciąży 🙏
Poproszę o kciuki, termin małpy wypada na sobotę.
Ściskam Was mocno ❤️KarolinaK, Viii, Myszkaaa20, Jagodecka, Rosalia_ lubią tę wiadomość
🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
II transfer ⏳ -
Goska - strasznie mi przykro, kreska była ładna 😨
Dziewczyny, właśnie miałam pytać o Luxmed.
Kiedyś miałam signal idune i tak generalnie szłam do punktu, mówiłam że jestem w ciąży i robiłam wszystkie badania bez większego problemu, nawet te droższe.
Potem miałam Medicover i wciąż te podstawowe robiłam bez skierowania, a po bardziej szczegółowe np. Pod kątem cholestazy, no to albo dzwoniłam do zwykłego lekarza i miałam skierowanie albo był czas że chodziłam do lekarki z Medicover poleconej i wprost mówiłam że nie chce prowadzić tylko po skierowania. Nawet na prenatalne umówienie się wystarczyło zadzwonić i było ok.
A w luxmedzie jakaś porażka! Żadnych badań nie mogę bez skierowania (wg osób z infolinii). Umówiłam się do lekarki która miała najlepsze opinie ale nawet nie wiem jak do niej zagadać. Reszta ma takie opinie że balabym się iść...mogę zrobić różne badania prywatnie ale kurcze po co mam ten pakiet skoro nic się nie da zrobić na niego 🤷 w Medicoverze jak już było że jest się w ciąży i mieli to potwierdzone w systemie to naprawdę szłam do punktu przewaznie 😨 i poza beta i progesteronem przed wizytą u lekarza nie wydałam ani złotówki na badania ciążowe.
goska000 lubi tę wiadomość