We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Przepraszam będę rzadko się udzielać mam 3 dzieciaków w domu do tego praca eh. Wszystkim którym się udało gratuluję a tym co jednak nie to aby się udało jak najszybciej.
Wstawię zaraz zdjęcia 2 różnych firm testow jak to wyglądało u mnie w dniu przewidywanej miesisczki.
https://zapodaj.net/plik-NfAOgPtKdA
https://zapodaj.net/plik-dA9MZXx631
Ten pierwszy to strumieniowy apteo care NIE POLECAM czułość 10 z gdz 18.00
A te dwa to baby fast kasetkowe z godizny 14 i 16 czułość 25
meniulka -
W Lux Medzie mam pakiet z pracy ok. 10 lat w tym czasie prowadzone tam 2 ciążę. Odkąd pamiętam, żeby zrobić jakiekolwiek badania w ciąży trzeba było mieć skierowanie, jedyne bez to było ważenie i mierzenie ciśnienia...
Ogólnie bardzo mocno się lux med zmienił na niekorzyść. Widać, że lekarze mają jakieś wytyczne, żeby nie dawać badań za dużo, oszczędności... Z dobrymi ginekologami jest naprawdę słabo. Jest garstka dobrych, wręcz może 2, a terminy do nich do kosmos. W Krakowie pojawił się jakiś jeden nowy, dość młody, pracuje w szpitalu Uniwersyteckim więc poszłam pełna nadziei do niego, ale właśnie po pytaniu po jakim czasie od starań i braku efektów powinnam zrobić badania, usłyszałam że nie ma takiego czasu, jestem młoda więc nie muszę 🤦🤦🤦34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Viii- a kogo polecasz? Jeśli mogę zapytać?
Jak oni się zapatrują na chodzenie tak tylko po badania? Czy lepiej nic nie mówić? 🙂 i po prostu chodzić?
Mam lekarkę prywatnie ale też trochę się nie mogę zdecydować i tez tak szczerze nie jestem do żadnej przywiązania i zastanawiam się czy w ogóle nie korzystać w sumie z luxmedu jakby był fajny lekarz. Tylko właśnie ci ok nie mają terminów... -
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi z badaniami i Luxmed.
Ewidentnie nie pisane mi jest podjęcie działań w tym cyklu 😅 rano już zaczyna się plamienie, czyli zaraz rozkręci się 🐒. Co oznacza że 3dc będzie w niedzielę.
W luxmed i tak nie ma terminów, tylko do jednego lekarza, który jest odradzany w każdym poście na Fb.
Październik w takim razie będzie jak zawsze, na czuja i na luzie. Co będzie to będzie ☺️
Będę miała czas na poszukanie odpowiedniego lekarza i stworzenie planu działania na przyszłe cykle.👩🏻27l.
🧔🏻♂️29l.
Starania od 01.11.2022 -
KarolinaK wrote:Viii- a kogo polecasz? Jeśli mogę zapytać?
Jak oni się zapatrują na chodzenie tak tylko po badania? Czy lepiej nic nie mówić? 🙂 i po prostu chodzić?
Mam lekarkę prywatnie ale też trochę się nie mogę zdecydować i tez tak szczerze nie jestem do żadnej przywiązania i zastanawiam się czy w ogóle nie korzystać w sumie z luxmedu jakby był fajny lekarz. Tylko właśnie ci ok nie mają terminów...
Dr Andrzej Fugiel i dr Marta Szaganiec to chyba najlepsi, ale terminów do nich nie widziałam od bardzo dawna.
Pierwszą ciążę prowadziłam u dr Ewy Ryskali (taka średnia, może być przy ciąży bez komplikacji) potem była taka starsza pani, której nazwiska już nie pamiętam i nie widzę, chyba już nie pracuje.
Teraz byłam u dr Jana Wolskiego i do niego na razie planuje chodzić, wysonduje go 😅 Co mi się podobało że na wizycie od razu bez proszenia zrobił USG kontrolne, skierował na cytologie na podłożu płynnym i USG piersi.34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Hej dziewczyny mój pierwszy post na forum,
Ogólnie forum już poczytywalam wcześniej ale w tym miesiącu był nasz 1 Cs. Szczerze mówiąc nie przyłożylismy się zbytnio😅 ze względu na wakacje i różne inne zawirowania. Teraz czekam na 🐒. 29dc cykle mam takie 26-30 i już troszkę kusi żeby zrobić test, choć jako urodzona pesymistka nie wierzę że udało się za pierwszym razem przy małej ilości 🩷. Nie mam totalnie żadnych objawów, troszkę się boję że przez wakacje cykl mi się troszkę poprzestawia. W październiku planuje już wykonywać testy owulacyjne tak żeby troszkę lepiej wyłapać ten moment. Macie jakieś polecajki odnośnie testów? Najlepiej z allegro lub Rossmanna.Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
-
Meniulka - widzę ładne kreseczki 🙂
Viii - o dr Fugielu słyszałam super opinie ale nie ma terminów właśnie 😨😨 koleżanka chodziła tylko do niego i była mega zadowolona. W pewien sposób jej uratował życie bo miała duże problemy pologowe i on jedyny zauważył i szybko zainterweniował.
Umówiłam się do jakiejś babeczki która ma opinię na znanym lekarzu 4,5. Ale też popatrzę czy ten Twój nie ma wolnych 🙂 dziękuję ❤️
Byłam na becie. Mam jakiś niepokój 😨 tak się totalnie inaczej czuje 🙈 oby było ok jednak -
Vivi00 wrote:Hej dziewczyny mój pierwszy post na forum,
Ogólnie forum już poczytywalam wcześniej ale w tym miesiącu był nasz 1 Cs. Szczerze mówiąc nie przyłożylismy się zbytnio😅 ze względu na wakacje i różne inne zawirowania. Teraz czekam na 🐒. 29dc cykle mam takie 26-30 i już troszkę kusi żeby zrobić test, choć jako urodzona pesymistka nie wierzę że udało się za pierwszym razem przy małej ilości 🩷. Nie mam totalnie żadnych objawów, troszkę się boję że przez wakacje cykl mi się troszkę poprzestawia. W październiku planuje już wykonywać testy owulacyjne tak żeby troszkę lepiej wyłapać ten moment. Macie jakieś polecajki odnośnie testów? Najlepiej z allegro lub Rossmanna.
Cześć, przeczytaj na 1 stronie 1 post od Cukrusia, jest tam masa wiedzy dla staraczek m.in testy owulacyjneVivi00, Cukruś lubią tę wiadomość
-
Cicha_gaduła wrote:Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi z badaniami i Luxmed.
Ewidentnie nie pisane mi jest podjęcie działań w tym cyklu 😅 rano już zaczyna się plamienie, czyli zaraz rozkręci się 🐒. Co oznacza że 3dc będzie w niedzielę.
W luxmed i tak nie ma terminów, tylko do jednego lekarza, który jest odradzany w każdym poście na Fb.
Październik w takim razie będzie jak zawsze, na czuja i na luzie. Co będzie to będzie ☺️
Będę miała czas na poszukanie odpowiedniego lekarza i stworzenie planu działania na przyszłe cykle.
Nie wiem skad jesteś, ale np. Synevo w Gdańsku ma oddziały pracujące w niedziele i wyniki też w niedziele
Cicha_gaduła lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Estriadol i Prolaktyna w normie według labu
Chodź kiedyś wyczytałam, że estriadol powinien być w tej drugiej połowie normy przy staraniach
Stosunek FSH do LH masz piękny bo 0,79 (ma wynosić do 1.00)
Cytuję Ważny jest także stosunek stężeń obydwu gonadotropin: prawidłowo stosunek LH:FSH powinien być bliski jedności. Gdy wynosi poniżej 0,6 wskazuje na niedoczynność przysadki, zaś stosunek powyżej 1,5 świadczy o zespole policystycznych jajników.''
Jak dla mnie nie ma się do czego przyczepić Kochana26.06.24- Zoja na świecie! ❤️
15.02- polowkowe- córeczka 👧🏽
19.12- prenatalne- 55,3 mm dzidzia ❤️
04.12- 23mm dzidzia ❤️
13.11- 31 dpo, 4mm dzidzia ❤️
02.11- 20dpo
📈 Beta- 1635 mIU/ml
31.10- 18 dpo
📈 Beta- 618.60 mIU/ml
28.10.23r- 15 dpo ⏸️
👩 28 lat
🧔 33 lata
👧 3 lata
👧
🎂moje- 18.12 -
Dziewczyny denerwuje się. Zrobiłam dziś test z sika po południowego po 2 kawach i test wyszedł nie ciemniejszy niż wczoraj (wczoraj z porannego moczu)
https://zapodaj.net/plik-0LnjZpB8RK
Może to nie byłoby nic takiego gdybym przy podcieraniu nie zobaczyła brązowych "nitek"
Jakby implantacyjne ? Tak mialam z córka w dniu misiaczki test pozytywny i jednocześnie plamienia. Tu nie ma plamien tylko nitki przy podcieraniu. Dużo sluzu normalnego i te nitki. Miała któraś zwas też? Nic mnie nie boli. Tylko bulgota ale to pamiętam z poprzednich ciąż że normalnemeniulka -
Meniulka - chyba dopoki nie ma żywej krwi, to jest dobrze. Nie chciałabyś zbadać bety i sprawdzić przyrost? Będziesz spokojniejsza
Mam juz betę - pierwsza 48, druga z dzisiaj 160 przyrost 233%meniulka, goska000, Nowa_Ola, Viii, Pusshka, marzenica, Olalee, Myszkaaa20, Marikamb, Aśka, Cicha_gaduła, Aleksandra_joanna_p, Bulbasek, Cukruś lubią tę wiadomość
-
KarolinaK wrote:Meniulka - chyba dopoki nie ma żywej krwi, to jest dobrze. Nie chciałabyś zbadać bety i sprawdzić przyrost? Będziesz spokojniejsza
Mam juz betę - pierwsza 48, druga z dzisiaj 160 przyrost 233%
Chyba tak zrobię jutro zrobię betemeniulka -
Cicha_gaduła wrote:Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi z badaniami i Luxmed.
Będę miała czas na poszukanie odpowiedniego lekarza i stworzenie planu działania na przyszłe cykle.
Dlaczego 3dc wyliczyłaś na niedzielę skoro napisałaś, że dziś plamienia i zaraz małpa się rozkręci? Jeśli dziś 1 dc to 3 dc w sobotę. Nie wiem skąd jesteś, ale może masz jakieś labo pracujące w soboty właśnie?Cicha_gaduła lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
KarolinaAnastazja wrote:Estriadol i Prolaktyna w normie według labu
Chodź kiedyś wyczytałam, że estriadol powinien być w tej drugiej połowie normy przy staraniach
Stosunek FSH do LH masz piękny bo 0,79 (ma wynosić do 1.00)
Cytuję Ważny jest także stosunek stężeń obydwu gonadotropin: prawidłowo stosunek LH:FSH powinien być bliski jedności. Gdy wynosi poniżej 0,6 wskazuje na niedoczynność przysadki, zaś stosunek powyżej 1,5 świadczy o zespole policystycznych jajników.''
Jak dla mnie nie ma się do czego przyczepić Kochana
Co lekarz to opinia jak widać09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
KarolinaK wrote:Meniulka - chyba dopoki nie ma żywej krwi, to jest dobrze. Nie chciałabyś zbadać bety i sprawdzić przyrost? Będziesz spokojniejsza
Mam juz betę - pierwsza 48, druga z dzisiaj 160 przyrost 233%
Super! Ja jeszcze czekam na wyniki, byłam dopiero po 10 więc będą wieczorem.👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
KarolinaK wrote:Meniulka - widzę ładne kreseczki 🙂
Viii - o dr Fugielu słyszałam super opinie ale nie ma terminów właśnie 😨😨 koleżanka chodziła tylko do niego i była mega zadowolona. W pewien sposób jej uratował życie bo miała duże problemy pologowe i on jedyny zauważył i szybko zainterweniował.
Umówiłam się do jakiejś babeczki która ma opinię na znanym lekarzu 4,5. Ale też popatrzę czy ten Twój nie ma wolnych 🙂 dziękuję ❤️
Byłam na becie. Mam jakiś niepokój 😨 tak się totalnie inaczej czuje 🙈 oby było ok jednak
A do kogo się umówiłaś?34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Dziewczyny, proszę o kciuki od 17.40. Wizytacja i mam nadzieję skierowanie na HyFoSy najpóźniej w drugim tygodniu października.
Ps. Macie jakieś doświadczenia z tym zabiegiem? Miałam robione rok temu HSG i wspominam nieszczególnie... Lewy jajowód podobno niedrożny ( chociaż lekarz sugeruje skurcz jajowodu podczas badania ), a prawy udrożnił się po czasie od podania kontrastu ( mówiąc kolokwialnie, został przepchany ). Mam nadzieję, że HFS da jednoznaczną odpowiedź bo już nie ogarniam. Gdyby okazało się, że potrzebna będzie laparoskopia niestety nie mogę poddać się zabiegowi. Jedyny ratunek dla mnie to badanie lipiodolem za kupę kasy 300km od domu...
W maju br. miałam histeroskopię. Lekarz skierował kamerę do ujść jajowodów i stwierdził, że są drożne bo widać pęcherzyki powietrza, powoli zaczynam wątpić w jego słowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2023, 13:57
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜