We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
celina550 wrote:Nie znam mniejszych niestety, ale lecytyna jest jeszcze większa 😃 jak ktoś ma problem z łykaniem tabletek, to chyba płynna wersja zostaje...
-
Marti1984 wrote:Dzisiaj ja chyba potrzebuję kopniaka. Bo ta beta ładna i w ogóle i nawet się zaczęłam bezpiecznie cieszyć, a potem przypomniało mi się, że czekam na wyniki biopsji 🤦♀️ już nawet otworzyłam Google z zamiarem wpisania haseł : "rak i ciąża", ale chyba na moje szczęście tego nie zrobilam. Jestem z rodziny z bogatą historią rakową, więc moje myśli są naprawdę różne. I o ile naprawdę staram się myśleć pozytywnie, tak potem zderzam się ze ścianą 🤷♀️ Ot tak chciałam Wam troszkę pojojczec.
Ojojojoj... Poojojałam a teraz : wszystko będzie dobrze wiem to! ❤️ Jestem czarownicą pamiętasz? 😁 I psem w dodatku 😂😂😂😂34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
Czy to możliwe, żeby sikańce owulacyjne były raz jaśniejsze raz ciemniejsze jeszcze przed owu?🙄
https://ibb.co/QNkFHd2
Może zerkniecie? piku na pewno nie pominęłam bo u mnie długie cykle i na owu nic nie wskazywało… boje się ze po tej cb się u mnie coś pochrzaniło☹️
W 5 dc LH z krwi było 7.90
Starania od 06.2021
07.2021- cb💔 -
Czytoto wrote:No i 🍑, nie będę brać ☹️ Nigdy, w ta ciąże nie zajdę jak nawet tabletek nie potrafię dla siebie znaleźć
Jak jesteś gotowa żeby czlowiek ponad 3kilo wagi wyszedł z Twojej bożeny, to na pewno możesz przełknąć takie tabletkę albo wypić łyżkę tranu 😃Paulina1106, monika16332 lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Anciaancia wrote:Czy to możliwe, żeby sikańce owulacyjne były raz jaśniejsze raz ciemniejsze jeszcze przed owu?🙄
https://ibb.co/QNkFHd2
Może zerkniecie? piku na pewno nie pominęłam bo u mnie długie cykle i na owu nic nie wskazywało… boje się ze po tej cb się u mnie coś pochrzaniło☹️
W 5 dc LH z krwi było 7.90
Tak możliwe miałam tak w tym cyklu 12 dc owulak ładnie już wybarwiony a w 13 dc bialy jak wyprany w perwolu finalnie pik był 15 dc -
celina550 wrote:Jak jesteś gotowa żeby czlowiek ponad 3kilo wagi wyszedł z Twojej bożeny, to na pewno możesz przełknąć takie tabletkę albo wypić łyżkę tranu 😃
-
celina550 wrote:Jak jesteś gotowa żeby czlowiek ponad 3kilo wagi wyszedł z Twojej bożeny, to na pewno możesz przełknąć takie tabletkę albo wypić łyżkę tranu 😃
-
Czytoto wrote:No niestety to nie jest kwestia chciestwa niechciestwa, po płynie zwracam posiłek i olej tym samym też, a tabletka najzwyczajniej nie przechodzi przez gardło, od zawsze miałam z tym problem. Spróbuje znaleźć jakiś patent na to ✊
Zainteresuj się może odruchami i szkoleniami Masgutowej. Może to brzmi jak czary mary ale jest coś takiego, że jeśli jako małe dzieci nie przejdziemy przez wszystkie etapy rozwoju (np zamiast raczkować rodzice wrzucali nas od razu do chodzika) to potem może być ciężko z tymi bardziej złożonymi czynnościami (łykanie tabletek, poprawne trzymanie długopisu) trochę to upraszczam bo to skomplikowane, moja mama zajmowała się przez jakiś czas tym tematem (pracuje z dziećmi niepełnosprawnymi) a sama miała problem z łykaniem tabletek (dlatego tak mi się to skojarzyło) miała odruch wymiotny nawet przy maleńkich tabletkach- jak widziałam nieraz jak próbuje przełknąć lek to aż mnie cofało😂 No i zaczęła pracować nad tym metodami masgutowej i teraz już nie ma z tym problemu:)
No albo rozkruszaj tabletki i mieszaj sobie z jedzeniem:) -
Paulina1106 wrote:Zainteresuj się może odruchami i szkoleniami Masgutowej. Może to brzmi jak czary mary ale jest coś takiego, że jeśli jako małe dzieci nie przejdziemy przez wszystkie etapy rozwoju (np zamiast raczkować rodzice wrzucali nas od razu do chodzika) to potem może być ciężko z tymi bardziej złożonymi czynnościami (łykanie tabletek, poprawne trzymanie długopisu) trochę to upraszczam bo to skomplikowane, moja mama zajmowała się przez jakiś czas tym tematem (pracuje z dziećmi niepełnosprawnymi) a sama miała problem z łykaniem tabletek (dlatego tak mi się to skojarzyło) miała odruch wymiotny nawet przy maleńkich tabletkach- jak widziałam nieraz jak próbuje przełknąć lek to aż mnie cofało😂 No i zaczęła pracować nad tym metodami masgutowej i teraz już nie ma z tym problemu:)
No albo rozkruszaj tabletki i mieszaj sobie z jedzeniem:)
Z tymi co można kruszyć sobie radzę, problem jest właśnie z tymi jak ten olej co są w takiej gumowej otoczce 😉 -
Ja kiedyś też miałam problem z łykaniem tabketek ale ja jestem nienormalna więc siedziałam nad zlewem i próbowałam wtedy magnez połknąć, nie szło to wypluwałam i następna aż sie nauczyłam, pokonałam ten strach po prostu bo to on mi ściskał gardło 😜 teraz wszystko wchodzi😂 Czasem coś stanie w gardle lekko to szybko wody sie napije i jest dobrze. Niektóre tabletki można rozgryzać i połykać jako proszek. Może to by było rozwiązanie😊24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Dziewczyny brzuchatki, jak sie czujecie?😊 no i kiedy wizyty😁 wrzesień sie kończy, ja kończe swoją kadencje 😂🙈 i chciałabym wiedzieć co u Was słychać😊
Marti1984 lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
nick nieaktualnyKaJa wrote:Dziewczyny brzuchatki, jak sie czujecie?😊 no i kiedy wizyty😁 wrzesień sie kończy, ja kończe swoją kadencje 😂🙈 i chciałabym wiedzieć co u Was słychać😊
Celinko ślicznie rozwinęłas październikowy wątek ❤️🤗 także płynnie przechodzą wszystkie zafasolkowane i niezafasolkowane🎊 🤗KaJa, paula876 lubią tę wiadomość
-
KaJa wrote:Dziewczyny brzuchatki, jak sie czujecie?😊 no i kiedy wizyty😁 wrzesień sie kończy, ja kończe swoją kadencje 😂🙈 i chciałabym wiedzieć co u Was słychać😊
KaJa lubi tę wiadomość
-
Marti1984 wrote:Dzisiaj ja chyba potrzebuję kopniaka. Bo ta beta ładna i w ogóle i nawet się zaczęłam bezpiecznie cieszyć, a potem przypomniało mi się, że czekam na wyniki biopsji 🤦♀️ już nawet otworzyłam Google z zamiarem wpisania haseł : "rak i ciąża", ale chyba na moje szczęście tego nie zrobilam. Jestem z rodziny z bogatą historią rakową, więc moje myśli są naprawdę różne. I o ile naprawdę staram się myśleć pozytywnie, tak potem zderzam się ze ścianą 🤷♀️ Ot tak chciałam Wam troszkę pojojczec.
Łatwo dawać rady, żeby do czasu wyników się jie przejmować, ale z drugiej strony pomyśl, że nie masz wpływu już na nictrzeba wierzyć że będzie dobrze.
I nie odmawiaj sobie radości z ciąży!w końcu się udało, trzeba się cieszyć, radować 🥰
Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
Cały czas jestem na bieżąco z wami ale się nie udzielam bo nie mam kompletnie sił na pisanie. Każdą wolną chwilę poświęcam na spanie.
Bardzo się cieszę z waszych wysokich bet jak i z tych niższych ale dających jasno do zrozumienia, że rozwija się mały człowiek ☺️☺️☺️
Za te dziewczyny, którym nie udało się w tym cyklu trzymam ogromne kciuki w następnym! Wierzę mocno, że w końcu każda z nas będzie miała przy sobie ukochane maleństwo.
14dpo robilam betę, która wynosiła 348 i progesteron ponad 27. Powtórzyłam badanie (16dpo) ale wyniki będę miała dopiero jutro. Strasznie się stresuję... Do tego jestem przeziębiona i z racji, że prawie nic nie można przyjmować w ciąży to śmierdzę strasznie czosnkiem 🤦♀️KaJa lubi tę wiadomość
Marysia 02.08.2017 😍
Starania o 2 malucha od VI. 2020
CB 12.03.2021 😔
23.09.2021 - 10dpo II,
15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
18.10.2021 - 0,8 człowieka i
13.12.2021 - SYNEK!
11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram
02.05.2022 - 35+1 - 2480 -
nick nieaktualnyMoim sąsiadom urodzila właśnie się dzidzia. Dziś wrócili ze szpitala. Siedzę sama w domu,przy winku, telewizji i jak słyszę, że dzieciaczek płacze to nachodzi mnie chwilowa melancholia, że szkoda, że i u mnie w domu takiej dzidzi jeszcze nie ma....szybko odganiam te myśli, taką troszkę zazdrość. Trochę głupio mi, że czasem łapią mnie ( na szczęście) coraz rzadziej takie chwile... Za każdym razem sobie tłumacze, że nigdy nie wiem co stoi za ich historią, może też mięli problemy z zajściem, że warto cieszyć się cudzym szczęściem niż zazdrościć
Musiałam to z siebie wyrzucić wybaczcie 🙈❤️ -
KaJa wrote:Dziewczyny brzuchatki, jak sie czujecie?😊 no i kiedy wizyty😁 wrzesień sie kończy, ja kończe swoją kadencje 😂🙈 i chciałabym wiedzieć co u Was słychać😊
Ja dzisiaj zasnęłam o 16 i wstałam o 20 🙈
Cycki bolą i co jakiś czas czuje podbrzusze.
A! I nie mogę pominąć dziwnego ucisku na żołądku, czasem w gardle (sama nie umiem tego opisać), co chwilę muszę coś przegryzać, ciekawe z jaką waga skończę 😅
Ja mam wizytę 11.10. I mam nadzieję że będą tylko dobre informacjeKaJa lubi tę wiadomość
Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g