We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Czuje sie okej, nic mnie nie boli w sumie, brzuch nie boli wiec tu plus. Szczęście w nieszczęściu że dostalam w sumie po głowie i plecach. Jedynie trochę głowa mnie pobolewa, ale moze to z płaczu i tego stresu..
Jutro sie wybieram do lekarza, nie wiem czy iść na usg czy jak bo w sumie nie czuje żadnych dolegliwości bardzo, jak znajdę w koncu serduszko to bede spokojna a jak nie to pewnie sie wybiorę -
abrakadabra wrote:Przyłożyłam ten detektor ale jestem w samochodzie i w sumie zrobilam to bez żelu i chyba nie umiem znaleźć albo po prostu coś nie tak.. dzisiaj mialam bardzo dużo stresu itd bo zostałam pobita i się boje że może coś się stało i dlatego nie mogę złapać..
Powiedzcie w którym dokładnie miejscu przykładacie? Na lezaco czy bez znaczenia?
Na takim etapie najlepiej na leżąco, z oliwka albo zelem. Na sucho raczej nie da rady.
Najlepiej szukać na lini majtek albo niżej, musisz trochę pojeździć zeby wykryć swoje tętno i dziecka.
U mnie najczęściej było to pod linia majtek, od pepka parę cm w lewo.
Na bokach (pachwinach) powinnaś znaleźć swoje tętno - wtedy będziesz słyszała różnice.
Twoje to takie tu...tu...tu.. Rytmiczne i wolne.
Dziecka jest tututututu szybkie i czasami niejednakowe.Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖
-
abrakadabra wrote:Czuje sie okej, nic mnie nie boli w sumie, brzuch nie boli wiec tu plus. Szczęście w nieszczęściu że dostalam w sumie po głowie i plecach. Jedynie trochę głowa mnie pobolewa, ale moze to z płaczu i tego stresu..
Jutro sie wybieram do lekarza, nie wiem czy iść na usg czy jak bo w sumie nie czuje żadnych dolegliwości bardzo, jak znajdę w koncu serduszko to bede spokojna a jak nie to pewnie sie wybiorę
Synek jest dobrze chroniony więc tym sie nie martw. Dobrze, że z Tobą wszystko w porządku. Leć koniecznie do lekarza skoro dostałaś w głowe to lepiej niech Cie zbada. Odpocznij przede wszystkim 😘
A co do detektora to nie zadziała bez żelu zwłaszcza na tym etapie, po drugie dziewczyny często słyszały coś dopiero po 16tyg z tym detektorem a po trzecie musisz badać nisko też, najlepiej przy samym wzgórku łonowym i po bokach bo tam też lubi sie umieścić. Jak nic nie wyczujesz to też nie panikuj😊24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Złapałam jakos po lewej stronie trochę niżej niż pepek ale wyżej niż pachwina i było dosyć szybkie jak taka ciuchcia wiec to chyba to? Bylo ciezko cokolwiek złapać i udalo mi sie raptem 2 razy.. Swoj puls zaraz obok pepka slyszalam takie wolne dosyć i takie równe to było, dopiero jak kawalek w lewo przesunelam to zaczęło juz tak szybciej ciuchciać
-
abrakadabra wrote:Przyłożyłam ten detektor ale jestem w samochodzie i w sumie zrobilam to bez żelu i chyba nie umiem znaleźć albo po prostu coś nie tak.. dzisiaj mialam bardzo dużo stresu itd bo zostałam pobita i się boje że może coś się stało i dlatego nie mogę złapać..
Powiedzcie w którym dokładnie miejscu przykładacie? Na lezaco czy bez znaczenia?
Czytałam ta wiadomość z 10 razy bo myślałam że coś przekręcam, jak to się stało? Kto Ciebie pobił?Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
Natis wrote:Jakby ktoś planował w najbliższym czasie zamawiać coś z Ikea to radzę zrobić to już... Od dzisiaj wrzucają nowe stany magazynowe z podwyżkami cen.
Miałam w koszyku do kupienia kilka rzeczy do domu:
dywan z juty, lampę podłogową, żarówkę, fronty do besty, przewijak, mate na przewijak, ochraniacze na przewijak, organizery na przewijak, szafka na buty i lustro, kosze kallax.
Wlaśnie weszłam skompletować zamówienie, a tam cena ➕ 658zł (na tych wszystkich rzeczach), zamurowało mnie.
No co ty mówisz... To pięknie..
Wszystko idzie w górę tylko nie płace 🤣Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
Abarakadabra, jak to ktoś cie pobił ?! Koniecznie idz do lekarza, do ginekologa swoją drogą, ale do normalnego.
Koleżanka miala kiedyś delikatna stłuczkę na parkingu, niby nic jej nie bylo. Wieczorem jej zaczął twardnieć brzuch, a skonczylo się na tygodniowym pobycie w szpitalu.
18.09.21- 13dpo ⏸ beta 84,65 prog 44,2
20.09.21- 15dpo beta 234,9
25.09.21- 20dpo beta 1676; prog 24,3
28.09.21 -pecherzyk ciazowy 0,88cm
18.10.21- 8+1 ❤ CRL 1,83cm 🥳
19.11.21 Prenatalne-ok, CRL 69,9mm💙
21.01.22 T22+1 Połówkowe 💙 486g
25.02.22 T27+1- 1100g
15.03.22 T29+5 -1700g
01.04.22 T32+1- 2125g III Prenatalne
22.04.22 T35+1- 2700g -
Abrakadabra 🙈🙈🙈 mam nadzieję, że nic Ci nie jest, ale lepiej żeby Cię lekarz obejrzał.
Natis - kurde, dzięki za cynk 🤦♀️ też miałam upatrzone kilka rzeczy. Ciekawe, ile PLN u mnie do przodu 🤦♀️
-
Marti1984 wrote:Abrakadabra 🙈🙈🙈 mam nadzieję, że nic Ci nie jest, ale lepiej żeby Cię lekarz obejrzał.
Natis - kurde, dzięki za cynk 🤦♀️ też miałam upatrzone kilka rzeczy. Ciekawe, ile PLN u mnie do przodu 🤦♀️
Ja mialam większość tych droższych rzeczy wózek, łóżeczko itd kupować nowe, ale te ceny są z kosmosu, chyba jednak poświęcę trochę więcej czasu i poczukam używanych w dobrym stanie 🙈🤣Zuzlo lubi tę wiadomość
Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
InaKarolina wrote:Ja mialam większość tych droższych rzeczy wózek, łóżeczko itd kupować nowe, ale te ceny są z kosmosu, chyba jednak poświęcę trochę więcej czasu i poczukam używanych w dobrym stanie 🙈🤣
Łóżeczko już mam dawno upatrzone. Dwupoziomowe, drewniane, z szufladą na dole. Potem boki się zdejmuje i jest tapczanik, więc liczę, że do 4 rż na nim pośpi 😂 dlatego chcę nowe. Wózek patrzę cały czas. Wiem, jaki chcę. Takich używek nie ma 😂 ale jestem cierpliwa 😂 są inne modele, ale niewiele tańsze od nowego 🤷♀️ resztę rzeczy - bujaczek, mata, przewijak, ubranka przechwytuję od mojej przyjaciółki, więc na luziku jeszcze do tego podchodzę 😂😂 -
Marti1984 wrote:Łóżeczko już mam dawno upatrzone. Dwupoziomowe, drewniane, z szufladą na dole. Potem boki się zdejmuje i jest tapczanik, więc liczę, że do 4 rż na nim pośpi 😂 dlatego chcę nowe. Wózek patrzę cały czas. Wiem, jaki chcę. Takich używek nie ma 😂 ale jestem cierpliwa 😂 są inne modele, ale niewiele tańsze od nowego 🤷♀️ resztę rzeczy - bujaczek, mata, przewijak, ubranka przechwytuję od mojej przyjaciółki, więc na luziku jeszcze do tego podchodzę 😂😂
Ajj No to inna bajka, ja niestety nie mam od kogo przejąć 😃 No nic byłam na to przygotowanaBasia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
InaKarolina wrote:Ajj No to inna bajka, ja niestety nie mam od kogo przejąć 😃 No nic byłam na to przygotowana
Wszystko od niej przejmuję - od brzucha po wyprawkę 😂 ona urodziła 26. 08, mój ostatni okres zaczął się 3.09 😉 ciągłość zostanie zachowana 😂 wiadomo, że jest masa rzeczy, które i tak trzeba kupić, ale już w poprzednich ciążach przekonałam się, że wiele przedmiotów używanych jest praktycznie jak nowe i nie ma co niewiadomo ile inwestować 😉
A teraz idę jeść, bo już mogę 😂😂 -
Dobrze jest mieć taką przyjaciółkę /siostrę która niedawno urodziła 😁 nie dość że księga wiedzy to jeszcze dużo można odkupić 😁 moja też mi sporo da 😊 ale wózek, fotelik, łóżeczko chcemy nowe bo narazie produkcji nie zamykamy 😂
Ale jestem głodna, mógłby ktoś wymyślić jakąś nową postać do euthyroxu żeby nie trzeba było czekać te pół godziny po wzięciu 😒
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Marti1984 wrote:Wszystko od niej przejmuję - od brzucha po wyprawkę 😂 ona urodziła 26. 08, mój ostatni okres zaczął się 3.09 😉 ciągłość zostanie zachowana 😂 wiadomo, że jest masa rzeczy, które i tak trzeba kupić, ale już w poprzednich ciążach przekonałam się, że wiele przedmiotów używanych jest praktycznie jak nowe i nie ma co niewiadomo ile inwestować 😉
A teraz idę jeść, bo już mogę 😂😂
Marti to moj okres ostatni był 10 Wrzesnia, raptem dzieliloby nas 7 dni gdyby nie moje długie cykle 🙂
Umowilam sie do luxmedu na usg, probuje sie jeszcze dodzwonic do lekarza mojego ale nie daje rady i nie wiem czy uda mi sie tam dostać. Chyba po prostu pojade i powiem jaka jest sytuacja. A czekac nie mogę bo potrzebuje tego papierka do sprawy na policji..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2021, 07:47
-
Natis wrote:Jakby ktoś planował w najbliższym czasie zamawiać coś z Ikea to radzę zrobić to już... Od dzisiaj wrzucają nowe stany magazynowe z podwyżkami cen.
Miałam w koszyku do kupienia kilka rzeczy do domu:
dywan z juty, lampę podłogową, żarówkę, fronty do besty, przewijak, mate na przewijak, ochraniacze na przewijak, organizery na przewijak, szafka na buty i lustro, kosze kallax.
Wlaśnie weszłam skompletować zamówienie, a tam cena ➕ 658zł (na tych wszystkich rzeczach), zamurowało mnie.
Super 🥴 my mielismy na wiosnę robic większe zakupy do mieszkania, więc fajnie się szykuje 😅🤬córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Olenkaa wrote:Dobrze jest mieć taką przyjaciółkę /siostrę która niedawno urodziła 😁 nie dość że księga wiedzy to jeszcze dużo można odkupić 😁 moja też mi sporo da 😊 ale wózek, fotelik, łóżeczko chcemy nowe bo narazie produkcji nie zamykamy 😂
Ale jestem głodna, mógłby ktoś wymyślić jakąś nową postać do euthyroxu żeby nie trzeba było czekać te pół godziny po wzięciu 😒
Ale jest!! Moja endo mówiła mi, że jak nie będę dawać rady, to są takie tabsy, co można brać o każdej porze dnia i nocy nawet z posiłkiem. Oczywiście nie pamiętam nazwy 🤦♀️ koszt to 30 PLN na miesiąc, bo nie są refundowane.
Abrakadabra koniecznie! Jak to się w ogóle stało? W głowie mi się nie mieści 😔 -
abrakadabra wrote:Marti to moj okres ostatni był 10 Wrzesnia, raptem dzieliloby nas 7 dni gdyby nie moje długie cykle 🙂
Umowilam sie do luxmedu na usg, probuje sie jeszcze dodzwonic do lekarza mojego ale nie daje rady i nie wiem czy uda mi sie tam dostać. Chyba po prostu pojade i powiem jaka jest sytuacja. A czekac nie mogę bo potrzebuje tego papierka do sprawy na policji..
Jeśli chodzi o obdukcje to możesz ją zrobić w każdym szpitalu, tylko to pewnie chodzi o zaufanie do lekarza i doskonale to rozumiem 😊 złożyłaś zawiadomienie o pobiciu? Sprawcy/sprawca znani/znany , siedzą/siedzi na dechach? Bym takiego dorwała w swoje ręce.. 🤬34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
BuBu90 wrote:Jeśli chodzi o obdukcje to możesz ją zrobić w każdym szpitalu, tylko to pewnie chodzi o zaufanie do lekarza i doskonale to rozumiem 😊 złożyłaś zawiadomienie o pobiciu? Sprawcy/sprawca znani/znany , siedzą/siedzi na dechach? Bym takiego dorwała w swoje ręce.. 🤬
Złożyłam wczoraj od razu, tak sprawca znany ale nie zabrali go itd bo stowerdzil ze to ja go zaatakowalam i byl w tamtej chwili trzeźwy. Tylko ja mam 160 cm i jestem w ciazy, on z 2 m i szerokość jego to tez prawie 2 metry.. wiec wyobraźcie sobie jakby to wyglądało jakbym to ja jego zaatakowała.. a co do obdukcji to policjant wczoraj powiedział, że może być od zwykłego lekarza jakis papier itd bo wczoraj zadnych obrażeń bardzo widocznych nie miałam, dopiero nad ranem zaczęło mnie boleć -
abrakadabra wrote:Złożyłam wczoraj od razu, tak sprawca znany ale nie zabrali go itd bo stowerdzil ze to ja go zaatakowalam i byl w tamtej chwili trzeźwy. Tylko ja mam 160 cm i jestem w ciazy, on z 2 m i szerokość jego to tez prawie 2 metry.. wiec wyobraźcie sobie jakby to wyglądało jakbym to ja jego zaatakowała.. a co do obdukcji to policjant wczoraj powiedział, że może być od zwykłego lekarza jakis papier itd bo wczoraj zadnych obrażeń bardzo widocznych nie miałam, dopiero nad ranem zaczęło mnie boleć
What?! Jak to go nie zabrali? Co z tego, że był trzeźwy... Powinni jego przewieźć, Tobie kazać przyjechać. Jego na 48h na dechy później przesłuchać. Ty złożyć zawiadomienie i zrobić obdukcje lekarską. Później do decyzji prokuratora. Ku*wa co to za dzielni policjanci byli... Ze mną by chłop w kajdanach jechał
Edit. Powiedziałaś, że jesteś w ciąży i żeby logicznie pomyśleli czy byłabyś w stanie go zaatakować? Poza tym czy on miał obrażenia? Rób obdukcje i niech go zamykają bo to dramat jakiś 🤦♀️
Edit 2. Co Cię boli? Głowa? Brzuch? Mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko w porządku 🤞 jak głowa to jedź na SOR niech robią tomografie i tam Ci zrobią też usg. Niech Ci zrobią jak najwięcej badań. Powiedz, że Cię typo pobił to sprawdzą bardzo dokładnieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2021, 08:53
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
BuBu90 wrote:What?! Jak to go nie zabrali? Co z tego, że był trzeźwy... Powinni jego przewieźć, Tobie kazać przyjechać. Jego na 48h na dechy później przesłuchać. Ty złożyć zawiadomienie i zrobić obdukcje lekarską. Później do decyzji prokuratora. Ku*wa co to za dzielni policjanci byli... Ze mną by chłop w kajdanach jechał
Edit. Powiedziałaś, że jesteś w ciąży i żeby logicznie pomyśleli czy byłabyś w stanie go zaatakować? Poza tym czy on miał obrażenia? Rób obdukcje i niech go zamykają bo to dramat jakiś 🤦♀️
Edit 2. Co Cię boli? Głowa? Brzuch? Mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko w porządku 🤞 jak głowa to jedź na SOR niech robią tomografie i tam Ci zrobią też usg. Niech Ci zrobią jak najwięcej badań. Powiedz, że Cię typo pobił to sprawdzą bardzo dokładnie
No nie zabrali, jeszcze go opatrzyli bo sie specjalnie gdzieś zadrapal czy coś bo ponoć krwawił... Dziwni policjanci bo chyba im sie pracować nie chciało po prostu bo powiedzieli, że nic z tym zrobić nie moga i ja tez nic nie zrobie w sumie mimo iz ten typ mial już kiedyś niebieską kartę.. nawet nie powiedzieli czy mam jechać na komisariat itd złożyć zawiadomienie czy nie. Dopiero mój narzeczony dowiedzial sie od sąsiada policjanta, żeby jechać jak najszybciej i to złożyć. Na komisariacie tez nie mial nikt z tym problemu i facet mi powiedzial, że ten co mnie pobił złoży zezania na mnie i bedzie mial obdukcje to będzie śmieszne i nie bedzie nawet brane pod uwagę bo kilka osob za mnie poświadczylo itd. Co do ciąży to od razu wiedzieli bo jak dzwonilam na policję to powiedziałam.
Boli mnie kręgosłup w łopatkach bo jak sie broniłam to zlapal mnie za reke i wykręcił mocno do tyłu i tak jakby rzucił/popchnal do przodu. Głowa tez mnie trochę boli ale to raczej z tego stresu i płaczu bo nigdzie na głowie nie czuję żadnych guzów. Myślę że gdybym sie nie złapała i nie uciekla to być może dzisiaj by mnie juz tutaj nie bylo bo albo bym zlamala kark na schodach, albo rozbila głowę i sie tam wykrwawila albo i jeszcze by mnie dobił jakbym upadła. Także uważajcie na siebie też bo nigdy nie wiadomo komu co odpie*doli.. Założyli mu niebieską karte i teraz chociażby zrobi mi jakas krzywdę albo chociaż wyzwie to mam dzwonić na policję i go prawdopodobnie wtedy zamkną