WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
-
WIADOMOŚĆ
-
ide dolozyc do pieca - a pozniej kolo 13 lece kupic tort mojemu w naszej ulubionej cukierni
konczy dzis 32 lata ..
biedronka1982, kierzynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Olga moze zaciazyc
tylko w tym innym wydaniu nie w postaci gazow
hehhe 
moj krewetek nie lubi
Czarnula87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMakaron z brokułami, szynką i serem plesniowym.
-ser lazur (trójkąt)
- makaron rurki (penne)
- 2 brokuły
- 3-4 łyżki słodkiej śmietany
- 5-6 ząbków czosnku
- szynka (pokrojona w paseczki ok. 10-15 dag w plastrach)
Masło rozgrzać na patelni, dodać ugotowane na półtwardo różyczki brokuła. Wymieszać. Pokruszyć ser. Dodać śmietankę, czosnek - przez praskę, odrobinkę soli, pieprz, szynkę. Mieszać do podgrzania. Ser musi się rozpuścić.
Dodać ugotowany z olejem makaron i jeszcze chwilkę podgrzać.
Najlepiej podawać na ciepło:) ale może być i jako sałatka na zimno
Eweloka84, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDla odwaznych wersja z kaczkabiedronka1982 wrote:Zalozyc buty i kurtke.
Wyjsc z domu.
Wejsc do azjatyckiej knajpy.
Zamowic krewetki z ryzem lub makaron z kurczakiem. Byle na ostro.
Biec do domu poki cieple!
SMACZNEGO!
Acha, najwazniejsze: nie zapomniec portfela!
-
Na romantico kolację polecam łososia. Zapiec w piekarniku (wcześniej polać oliwą z oliwek z koperkiem i bułka tarta). Ugotowac ziemniaki i je pokroić na mniejsze części i na masło na brytwanke do piekarnika i posypac np. Przyprawa do ziemniaków. Zapiec na złoto i chrupko. To tego jakiś brokul, kalafior czy jakąś surówka która lubicie. No i do ryby białe wino oczywiście;-) u mnie zawsze bomba na jakieś okazjeAnia_84 wrote:kurde nie mam pomyslu na ta kolacje ;/
Czarnula87, Ania_84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A dla Ciebie polecam lasagne ze szpinakiem i kurczakiem w naczyniu zarodpornym a jak nie masz to brytwanka jak do placka, jak na 10 osób to będzie odpowiednia. I tak. Kurczak pokrojony w kostkę smazymy na niewielkiej ilości oleju i posypujemy pieprzem, solą i przyprawami które lubicie: bazylia, zioła prowansalskie, przyprawa do kurczaka, obojętne, ważne żeby dużo do szpinak strasznie wysysa przyprawy szczególnie sól. Jak mięso się podsmazy dajesz szpinak. Ja preferuje mrozony (mozna wcześniej rozmrozic) a może być świeży, to trzeba poszatkowac. I smazyc to razem. Tylko u Ciebie że 2-3 opakowania szpinaku. Można dac podgotowane pieczarki. Obowiązkowo dac ser feta! Pokroic w kostkę i biały też można dac. Kupić makaron lasagne najlepiej bez gotowania. Zrobić sos beszamelowy i układamy: brytwanke polewamy beszamelem i na to warstwa makaronu. Na to mięso ze szpinakiem. Makaron, beszamel, mięso i tak do wyczerpania. Na sama górę makaron, plastry sera żółtego i polac beszamelem to się ser nie przypali i nie wyschnie. Piec na pewno z godzinę.Jus1985 wrote:a ja potrzebuje pomysłu na kolacje dla 10osób z okazji ur mojego M. Do tego jakieś przystawki i takie tam głupoty może macie pomysł jakiś tylko żeby to było coś łatwego bo słaba ze mnie kucharka

-
nick nieaktualny



tylko nie wiem jeszcze co 




