X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
Odpowiedz

WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA

Oceń ten wątek:
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Kurde ja nie wiem ale czuję że Maka i Karolaa to już TEN wasz czas i że wszystko będzie ok. Nawet nie mogę pomysleć inaczej ;)

Skarbie szkoda że ja tak nie myślę.. Dzisiaj będę dzwoniła do klinik i pytała się o miejsca na refundowane in vitro...

kaarolaa lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra Wy sobie możecie się martwic a ja za was zostanę przy nadzieji ;D

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja od sierpnia wiedziałam, ze tylko in vitro nam zostanie...i nigdy nie miałam z tym problemow....to jest sposob leczenia, moze nie kazdemu pasuje, ale ja na napro nie mam co liczyc, nawet IUI nie mielismy okazji zrobic, bo w moim przypadku mogłoby sie to zle skonczyc...a jak tylko pojawiła sie okazja bezpłatnego in vitro to bez zastanowienia podpisalismy papiery...

Maka, arizona 87 lubią tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też pewnie zrobiłabym to bez zastanowienia ;) ktoś może mieć do tego jakieś "ALEE", ale no cóż ;)

kaarolaa, Maka lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa a czemu dopiero w sobotę maleństwo Ci zagnieżdża?;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a ja od sierpnia wiedziałam, ze tylko in vitro nam zostanie...i nigdy nie miałam z tym problemow....to jest sposob leczenia, moze nie kazdemu pasuje, ale ja na napro nie mam co liczyc, nawet IUI nie mielismy okazji zrobic, bo w moim przypadku mogłoby sie to zle skonczyc...a jak tylko pojawiła sie okazja bezpłatnego in vitro to bez zastanowienia podpisalismy papiery...

Ja po 2 cyklu starań wiedziałam że gdybym musiała to się decydujemy.. A teraz to bez dwóch zdań... Karola a ile trwa przygotowanie do on vitro?? Można to załatwić w ciągu miesiąca ??

ckaik0s3070dl07t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Karolaaa a czemu dopiero w sobotę maleństwo Ci zagnieżdża?;)
    bo w tym programie podaja dopiero zarodek w 5 dobie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Ja po 2 cyklu starań wiedziałam że gdybym musiała to się decydujemy.. A teraz to bez dwóch zdań... Karola a ile trwa przygotowanie do on vitro?? Można to załatwić w ciągu miesiąca ??
    ja wszystko załatwiłam w ciagu jednego cyklu...oczywiscie bez wyciszenia...u mnie nie było konieczne...ledwo @ przyszła dzwoniłam do mojej pani doktor z kliniki i zaraz na drugi dzien wizyta :) mocz, krew, usg, waga, obwod w pasie, w brzuchu...i pierwszy zastrzyk...i tak do 6 dnia stymulacji FSH zastrzyki, pozniej kontrolna wizyta, usg, dostałam kolejne zastrzyki tym razem 2 dziennie, FSH i Cetritide....i codzienny monitorin i pobieranie krwi na estradiol...i tak 2 dni przed punkcja Ovitrelle...pozniej punkcja, hodowla zarodkow i transfer w 5 dobie....i wszystko w ciagu 1 cyklu :) szybciutko to poszło

Maka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny ja po prostu nie czuje sie pelnowartosciowa kobieta, skoro by tak wyszlo ze w miare naturalnie nie mozemy ich miec to nie chce przekazywac takich ch..jowych genow potomstwu, zeby za pare lat sie meczyli tak jak ja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arizona 87 wrote:
    Wiecie co dziewczyny ja po prostu nie czuje sie pelnowartosciowa kobieta, skoro by tak wyszlo ze w miare naturalnie nie mozemy ich miec to nie chce przekazywac takich ch..jowych genow potomstwu, zeby za pare lat sie meczyli tak jak ja.
    ale czesto to nie kwestia genow...u mnie np przez głupie zapalenie przydatkow nie moge zajsc w ciaze, było dobrze dopoki nie zrobiono mi łyzeczkowania, od tego moje problemy sie zaczeły...takze ja sie nie boje, ze to kwestia genow, a poza tym moja mama 6 dzieci urodziła bez problemow, takze gdzie tu geny...

Maka, arizona 87 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arizona 87 wrote:

Nie zawsze wina leży po stronie kobiety.. A poza tym bardzo dużo ludzi teraz ma problemy z płodnością i przeważnie Ci gdzie w rodzinie temat niepłodności nie jest znany bo wszyscy super płodni... trzeba próbować wszystkiego- do skutku...

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja wszystko załatwiłam w ciagu jednego cyklu...oczywiscie bez wyciszenia...u mnie nie było konieczne...ledwo @ przyszła dzwoniłam do mojej pani doktor z kliniki i zaraz na drugi dzien wizyta :) mocz, krew, usg, waga, obwod w pasie, w brzuchu...i pierwszy zastrzyk...i tak do 6 dnia stymulacji FSH zastrzyki, pozniej kontrolna wizyta, usg, dostałam kolejne zastrzyki tym razem 2 dziennie, FSH i Cetritide....i codzienny monitorin i pobieranie krwi na estradiol...i tak 2 dni przed punkcja Ovitrelle...pozniej punkcja, hodowla zarodkow i transfer w 5 dobie....i wszystko w ciagu 1 cyklu :) szybciutko to poszło

No to super :) I te wszystkie potrzebne badania zdążyliście zrobić?

ckaik0s3070dl07t.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokłądnie szczegolnie ze nie raz przypadek powoduje ze nie mozesz zajsc naturalnie..u nas tez wszyscy w rodzinie M maja dzieci ..i co akurat u Niego sie trafilo..ze cos w czasie kiedy byl u mamy w brzuchu sie nie zgralo.. i wg mnei jesli jest szansa na biologizne potomstwo to ja bym probowala wszytskiego.. :)

dlatego moj M tak chce sprobowac biopsji.. a noz widelec .. moze sie do nas usmiechnie loz i sie uda :)

Maka, kaarolaa, arizona 87 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    No to super :) I te wszystkie potrzebne badania zdążyliście zrobić?
    my badania robilismy w listopadzie bo i tak przygotowywalismy sie do in vitro...musiałam tylko w styczniu oddac krew na poziom Fsh bo wazne były tylko 3 miesiace i to wszystko...cała reszta była załatwiona duzo wczesniej....

Maka lubi tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie orientujecie się może czy można zapisać się na refundowane in vitro np na lipiec??

ckaik0s3070dl07t.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziecko tylko naturalnie bo Mój stwierdził że inaczej nie chce.. i cos mam wrażenie że dzieci to ja sie w najbliższym czasie nie doczekam. Mój brat młodszy zaliczył wpadkę i chodzi dumnie i czepia sie do mnie żebym sobe swoje zrobiła, gówniarz jeden myśli że to tak wszystko łatwo przychodzi.

arizona 87 lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    A nie orientujecie się może czy można zapisać się na refundowane in vitro np na lipiec??
    nie wiem, nie powiem Ci, wiem ze sa kolejki i czesto czeka sie dłuzszy czas...w sumie to tez zalezy od kliniki, ilu maja chetnych itd

Maka lubi tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    nie wiem, nie powiem Ci, wiem ze sa kolejki i czesto czeka sie dłuzszy czas...w sumie to tez zalezy od kliniki, ilu maja chetnych itd

Ja sobie dzisiaj do jednej na śląsku zadzwonię i jak by szło zaklepie termin...

ckaik0s3070dl07t.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    u mnie dziecko tylko naturalnie bo Mój stwierdził że inaczej nie chce.. i cos mam wrażenie że dzieci to ja sie w najbliższym czasie nie doczekam. Mój brat młodszy zaliczył wpadkę i chodzi dumnie i czepia sie do mnie żebym sobe swoje zrobiła, gówniarz jeden myśli że to tak wszystko łatwo przychodzi.
    u mnie podobna sytuacja tylko tyle, ze to siostra wpadke zaliczyła...ja jestem najstarsza z całej 6 i co i klops...
    a co do adopcji to my bysmy nie mieli problemu, tylko warunkow nie spelniamy i zadek osrodek adopcyjny dziecka nam nie da....

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa..poprawili mi humor wplynela kasa ze szkoly za grudzien i styczne :D jupi ;D bedzie na badanka ;D

Maka, kierzynka, arizona 87, kaarolaa lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 1375 1376 1377 1378 1379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ