WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
-
WIADOMOŚĆ
-
Chory jest ten kraj, żeby kłamać lekarza, że długo się staramy żeby się nami porządnie zająć..
zobaczymy jaki ten mój lekarz będzie bo na razie zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Pewnie jak M. wróci to się będziemy musieli iść razem na wizytę..Ania_84 lubi tę wiadomość
26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Japoneczka z Porcelany wrote:Anutka, w moim pamiętniku wypisałam badania, może rób sobie i przejdź się do jakiegoś prywatnie.. może nie ma sensu stresować się 6 mscy i zastanawiać się czy coś Ci jest, tylko zadziałać w tej kwestii.
a dlaczego są podzielone ??? I, II ??? wiesz badania też kosztują i wizyta prywatnie... nie stać mnie... pytałam u siebie w szpitalu o progesteron i prolaktyna ... 36 zł za oba... na tyle mogę sobie pozwolićw jakim dniu je zrobić ??? 2 - 4 dc ???
wtedy jest @ przecież ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 12:51
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Japoneczka z Porcelany wrote:Chory jest ten kraj, żeby kłamać lekarza, że długo się staramy żeby się nami porządnie zająć..
zobaczymy jaki ten mój lekarz będzie bo na razie zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Pewnie jak M. wróci to się będziemy musieli iść razem na wizytę..Anutka lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Dokładne japoneczka ma racje -a zlecenie na badania mozesz dostac tez od zwyklego lekarza internisty
niestety ale część z tych badań jest nierefundowana
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Japoneczka z Porcelany wrote:OB< morfologia, mocz, hormony podstawowe przepisze Ci lekarz pierwszego kontaktu.. i już Ci trochę odchodzi. Badania na tarczycę.. może i też przepiszę, chociaż tu bardziej skłaniałabym się ku endokrynologowi..
rodzinny przepisywał mi zawsze... OB, CRP, Morfologia, THS, Żelazo... robiłam rok temu i było ok -
Japoneczka z Porcelany wrote:OB< morfologia, mocz, hormony podstawowe przepisze Ci lekarz pierwszego kontaktu.. i już Ci trochę odchodzi. Badania na tarczycę.. może i też przepiszę, chociaż tu bardziej skłaniałabym się ku endokrynologowi..
mi dawał tez internista na tarczycoweAnutka lubi tę wiadomość
-
Anutka wrote:a dlaczego są podzielone ??? I, II ??? wiesz badania też kosztują i wizyta prywatnie... nie stać mnie... pytałam u siebie w szpitalu o progesteron i prolaktyna ... 36 zł za oba... na tyle mogę sobie pozwolić
w jakim dniu je zrobić ??? 2 - 4 dc ???
wtedy jest @ przecież ...
progesteron się robi w pierwszej i drugiej fazie cyklu. Ja za progesteron płaciłam 22 zł za prolaktynę 17 zł. najdroższe są te DHEAS, androstendion, testosteron wolny i 17-OH progesteron. w I fazie cyklu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 12:57
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Anutka wrote:czyli prolaktyna między 2 a 4 dc a progesteron 7 dni po owu ???
Anutka lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Progesteron 2 razy w cyklku pierwszy miedzy 2-4 dniem a pózniej okolo 22 dc
o kurcze... i to pewnie nie tylko jeden raz się je bada...
może ten castangus zadziała w końcu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 12:59
-
Ja za badania w I fazie cyklu dałam 293 zł. Więc nie mało, ale jak mam walczyć to wiem, że więcej kosztowałyby mnie nerwy..
Anutka warto to zrobić w jednym cyklu.. wiesz mniej więcej jak Ci funkcjonują hormonyMikołaj nie daleko
poproś zamiast prezentów, pakiet badań
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 13:03
Ania_84, Anutka lubią tę wiadomość
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Japoneczka z Porcelany wrote:Ja za badania w I fazie cyklu dałam 293 zł. Więc nie mało, ale jak mam walczyć to wiem, że więcej kosztowałyby mnie nerwy..
Anutka warto to zrobić w jednym cyklu.. wiesz mniej więcej jak Ci funkcjonują hormonyMikołaj nie daleko
Mikołajkowy pakiet badańAnutka lubi tę wiadomość
-
Japoneczka z Porcelany wrote:Ja za badania w I fazie cyklu dałam 293 zł. Więc nie mało, ale jak mam walczyć to wiem, że więcej kosztowałyby mnie nerwy..
gdyby mnie było stać żeby wydać jednorazowo tyle kasy to bym była szczęśliwaAnia_84 lubi tę wiadomość
-
Anutka wrote:ach dziewczyny żyjemy chyba w innych światach...
wstyd mi, ale nie stać mnie...
A u mnie jakos dziwnie zawsze zaraz po owu bolały mnie meloniki a teraz nic od czasu do czasu kłusie i od czasu do czasu swedza..;/ ale chyba tempka wskazuje ze owu byla ..Anutka lubi tę wiadomość
-
Anutka, wystawiaj tyłek bo lać będę ! Jaki wstyd ! Babolu kochany to żaden wstyd, ja oddałabym całą swoją wypłatę żeby być z moim M. żeby budził się obok mnie każdego ranka
Metodą małych kroczków- zamiast czekolady/czipsów/kina(... wpisz co jest Twoim "nałogiem" albo "słabością") i do słoika
jak się uzbiera.. (i nie boisz się kłucia jak ja haha!) to na badania
Anutka lubi tę wiadomość
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Anutka - skoro chodzisz do tego lekarza od tylu lat - to moze mu powiedz.. ze po prostu sie bardzo stresujesz a nie stac cie zrobic prywatnie i zeby ci dal skierowanie ??
Kazda z nas ma zapewne problem z kasiorka :0 wiec nie ma co sie wstydzicWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 13:14
Anutka lubi tę wiadomość