WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
-
WIADOMOŚĆ
-
Wezcie mi nie mowcie- ja musze zrobic duuzze zakupy do firmy - co by podatku nie placic
hehehe ale ogolnie musze wszystko pokupowac bo ciagle czegos mi w biurze brakuje ;/
cedr697 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nezumi wrote:TO TAK JAK MY.
ale u nas buło ponad 500....
nie wiem jak to się dzieje, tym bardziej ze nie kupuje takich rzeczy jak proszek do prania i inne art. chemiczne no ale nie powiem lubimy sie z męzem porozpieszczac.... dobra kawa i herbata, owocki, rybka taka i siaka i potem się zbiera. ale od nowego roku koniec! wdrażam plan oszczędzania i budżet domowy.
My w tym koszyku mieliśmy takie pierdoły, że naprawdę w życiu by się nie zdało, że tyle zabuliumy. No ale Polska dla Polaków;] Życie.
A tymczasem idą święta i szaleństwo z nimi związane.Ania_84, nezumi lubią tę wiadomość
-
cedr697 wrote:no to będzie
jak fakture zobaczysz
Nie no mam odlozone kilka groszy na te zakupy - bo specjalnie chcialam odlozyc zeby kupic kilka rzeczy - a one niestety kosztujawiec luzik
licze sie z wieksza fvcedr697 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
cedr697 wrote:eee to chociarz tyle. ja na swoją drukarkęjeszcze nie odłożyłam ale ta jeszcze daje radę a jak się przycina to
i dajemy radę
hihih - nawet na meza on dziala
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Maka wrote:Macie jakiś przepis na dobre i szybkie ciacho?? Bo nie mam jakoś pomysłu... a trzeba było by coś upichcić.
Maka lubi tę wiadomość
-
Maka wrote:Macie jakiś przepis na dobre i szybkie ciacho?? Bo nie mam jakoś pomysłu... a trzeba było by coś upichcić.
szybko prosto i smacznie
w sezonie dodaje owoce a poza sezonem np. bakalie albo owoce z puszki
Ania_84, cedr697 lubią tę wiadomość
-
Maka wrote:Haha. Pomysł jakiś jest ;p
w tym czasie robie krem budyniowy - jak wyjme ciasto kroje na pól przekladam kremem budyniowym i polewam czekolada
cedr697, nezumi, mała_mi lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Ale tak serio serio - to ja zazwyczaj robie na szybkacza takie ciasto - wszytsko wsypuje do jeddnej michy - czyli make cukier jajka proszek do pieczenia kakao 7 łyzek oleju - wszystko tak na oko zeby bylo lekko geste jak smietana mieszam wsio do pierkarnika na 30-45 min
w tym czasie robie krem budyniowy - jak wyjme ciasto kroje na pól przekladam kremem budyniowym i polewam czekolada
i chyba to zrobie dziś
a jak mam słodkie kakao to moge zamiast cukru?
a ten krem to jak robisz????Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Ja zawsze daje zwykle kakao z wiatrakiem jak ja o mówie
Ale mysle ze tak - ja to probuje ciastobo uwielbiam surowe ciasto
Co do kremu budyniowego - prosty i szybki
gotuje budyn (najlepiej smietankowy) jak juz troche przestygnie to dodaej cala kostke masla- tylko takiego nowmalnego - a nie mixu roslinnego :)dodaje po kawałku masła i miksujenezumi, Japoneczka z Porcelany, mała_mi lubią tę wiadomość
-
nezumi wrote:e to ty fajną pracę masz
może macie jakiś nabór?
detektor mi dziś oznajmił że jeżeli jestem w ciąży to terst wyjdzie na 18% a urodze 13 sierpnia! wiec ciotki szykujcie sięnezumi lubi tę wiadomość
-
Maka wrote:No najpierw potrzebuję tego przepisu a później zapraszam na kawę i ciacho
mały kubeczek jogurtu naturalnego
3 kubeczki(te od jogurtu) mąki
1,5 kubeczka cukru
kubeczek oleju
2 łyżeczki proszku
cukier waniliowy
4 jaja
zmiksować, do piekarnika 180st na jakieś 45 min.
to jest najszybszy przepis na ciacho jaki znam. Robię samo albo z owocami- jabłka, truskawki, gruszki, rabarbar... Tylko świeże zawsze, nigdy nie próbowałam mrożonych dawać. -
Co tu tak cicho? Ja właśnie w pracy, moja mała je zupę ogorkowa, ale dobra, sama dziabnelam też. Sorki za złe pisanie ale pisze z telefonu. Dziś z kumpela co pracujemy 3 klatki koło siebie zrobilysmy małym bal przebierańców, cudne księżniczki wyszły nam. A my to co odwalilysmy to szkoda słów. Nie chciałabym mieć takiej crazy nianki do dziecka hahaha