WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie będę tu kwestionować, bo pewnie ma rację jako ginekolog. Zwyczajnie zastanawia mnie jak to się ma do czasu zagnieżdżania, bo ja jeszcze luteiny nigdy nie brałam

Nie wierzę w naturalne środki antykoncepcji
Wiem jaki to strach jak się nie chce mieć dzieci i nigdy nikomu bym nie poleciła takiej loterii z naturalnymi metodami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2013, 00:10

-
nick nieaktualny
-
Każdy wierzy w co innego, ja należę do tego typu ludzi, dla których modlitwa nie ma tak wielkiego znaczenia i niczego nie niesie. Plus jestem sceptykiem kościoła. Wiesz, ja nie kwestionuje tego, że może pomóc ludziom, bo daje wiarę, podnosi na duchu etc. ale nie wierzę w cudowne poczęcia, bo się zmówiło różaniec.
Hm ja brałam tabletki przez 5lat i wyniki poza PCO mam dalej w normie, więc żadnego to wpływu nie miało, a tabletki dostałam wręcz od gina właśnie na PCO.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2013, 00:14

-
nick nieaktualnyPaticzka na podstawie samego usg nie można stwierdzić pcos, można je podejrzewać ale trzeba wykonać odpowiednie badania hormonów i nie tylko, zobaczyć czy ma się jakies inne objawy. Od ponad 9 lat mam potwierdzone pcos i miałam rózne badania zanim ostatecznie powiedziano, że to to.
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie tak jak piszę Czarnula87, nie ma co sobie diagnozować chorób już na wstępie

Ja jestem w ogóle wielkim przeciwnikiem lekarzy, którzy są na "nie" dla antykoncepcji. Pamiętam jak zaraz po ślubie, nie chcieliśmy mieć jeszcze dzieci, a ja zapomniałam tabletki i bałam się, że zajdę w ciążę. No więc wybrałam się do takiej pani doktor, a ona mi wygłosiła pogadankę, że hormony to zło, a tabletki "po" to wczesna aborcja. Nigdy więcej nie pójdę do takich chorych ginekologów. Nerwów mi zafundowała na 2 miesiące, bo tyle mi się spóźnił finalnie okres, tekstami: "zobaczymy co Bóg da".
-
nick nieaktualnyUnlike no to faktycznie trafiłaś... mi za to pierwszy gin stwierdził pcos na podstawie 1!! usg i przepisał Dine35 od których się roztyłam 20 kg. Dopiero jak poszłam do gin-endo to mi je odstawiła, porobiła badania od a do z i wtedy potwierdziła i dobrała odpowiednie leki