Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu myślisz, że źle? wyznaczył Ci w tym dniu, bo jest po pozytywnym teście owu, ale linia przerywana, więc niepewny

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ten moj pozytywny nie był jednoznacznie pozytywny, nawet tutaj były wątpliwości i część dziewczyn twierdziła, że jest negatywny.

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh rozumiem.. A robiłaś jeszcze później testy, czy tylko ten jeden dzień?

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam też taki test trochę mocniejszy, ale nie całkiem jak powinno być i nie zaznaczyłam, bo nie byłam pewna, to było jakoś w 17 cz 18dc chyba.. Ale później już były tylko słabsze i wcześniej też tylko słabsze, więc nie wiem, ten był najciemniejszy jaki widziałam ;) Z drugiej strony, prawdopodobnie w ogóle nie było owu, więc już nie wiem

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam i nigdy nie był tak mocny jak pozytywny z ubiegłego miesiąca

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 640 275

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie grzechotka ze dobrze ci owu wyznaczylo. Skoro uwazasz ze zleto myslisz ze w ktorym dbiu cyklu mialas?

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • katepr Autorytet
    Postów: 1568 834

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie te testy sa dziwne. Robiłam 8dc slaba kreska potem 10dc taka sama jak testowa wiec niby pozytywny. Na nasteony dzien slaba kreska a pote kolejne dwa coraz mocniejsza :/ tak powinno byc?

    atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    Wydaje mi sie grzechotka ze dobrze ci owu wyznaczylo. Skoro uwazasz ze zleto myslisz ze w ktorym dbiu cyklu mialas?

    Ja uważam, że w ogóle w tym cyklu nie miałam owulacji.

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • OlivkowaMama Autorytet
    Postów: 930 1212

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może być tak, że kilka cykli pod rząd nie ma owulacji? Tak czysto teoretycznie się zastanawiam, zaraz rozpoczne 5 cykl starań...

    33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

    l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6590 3789

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    A może być tak, że kilka cykli pod rząd nie ma owulacji? Tak czysto teoretycznie się zastanawiam, zaraz rozpoczne 5 cykl starań...
    Może ja tak mam. 3 cykle nic. Biochemiczna . Cykl bezowulacyjny. Teraz owulacja

    Pytanie do dziewczyn które miały w momencie owulacji krwawienie. Mnie to nieźle nastraszylo dziś. Kolo13 wystąpiło. O 18 miałam monitoring i było ciałko żółte, ale płyn wyglądało na to że się wchłoną. Czy owu była w momencie krwawienia czy wcześniej? Lekarz nie dla mi jasnej odp. Ale zasugerował że była wczoraj. I właśnie w pon. Mam robić progesterol.
    Jak było u Was?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 18:52

    ♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Golonat przykro mi :(

  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    golonat wrote:
    Dzięki, Dziewczyny. Cały czas nie mogę w to uwierzyć, tak jak bym stała gdzieś obok i na to patrzyła, jak by nie dotyczyło mnie, nie dociera to do mnie, jestem w szoku. Multiwitamina, raczej nie ma szans, ta beta prawie w ogóle nie rośnie, w sobotę 208, teraz 230. Pierwszy raz w życiu mi się tak dzieje, że krew, że tak gwałtownie... Ech :(

    Tez tak miałam :( beta rosła ostatni pomiar miałam na 280 bez usg i nagle pewnego dnia z rana zaczęłam krwawic. Myślałam że plamie... Ze to minie... Ale ciągnęło się. Lekarz dał mi leki na podtrzymanie... Bez usg.... Zrobiłam po tygodniu bete, gwałtownie spadła. Szpital... I okazało się ze cp :( domyślam się co czujesz. To było straszne i do tej pory to przeżywam ehh. Trzymaj się i nie poddawaj. :* ściskam mocno

    golonat lubi tę wiadomość

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
  • OlivkowaMama Autorytet
    Postów: 930 1212

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina no ale jak miałaś biochema to owu chyba była nie?

    Ja się zastanawiam czy przez te 4 cykle miałam owu, czy po prostu nie trafiłam w ten dzień. Od 18dc biorę luteine, i teraz nie wiem czy ona np nie zatrzyma później owulacji. Przesrane to wszystko

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 22:13

    33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

    l22ncwa1gr7xibs9.png
  • katepr Autorytet
    Postów: 1568 834

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Nie ma ciąży bez owulacji czy to biochem czy zdrowa.

    atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6590 3789

    Wysłany: 25 kwietnia 2018, 04:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    Multiwitamina no ale jak miałaś biochema to owu chyba była nie?
    To napiszę inaczej. 3 cykle brak owulacji. 1cykl późna owulacja z torbielki. Brak owulacji znowu. Teraz owulacja z delikatnym krwawieniem..
    To cykle gdzie miałam prowadzony monitoring.


    Jeśli masz długie cykle możesz sobie luteina owu blokować, ale niekoniecznie niby luteina to przecież nie antykoncepcja chyba. Najlepszy był by monitoring i sprawdzenie kiedy i czy masz dominujący pęcherzyk.

    OlivkowaMama, golonat lubią tę wiadomość

    ♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Skarpeta Autorytet
    Postów: 332 123

    Wysłany: 25 kwietnia 2018, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikulinka29 wrote:
    Dzięki kobitki za odpowiedzi.Ale nieźle sie zgralo Skarpeta ze mamy identyczne wyniki.A jeśli chodzi o mojego nowego gin powiedział żebym przyszła 30 kwietnia to wtedy będziemy więcej wiedzieć.Mam nadzieję że będzie u was i u mnie dobrze.Narazie trzeba serduszkowac:-)

    I jak tam? ja dziś idę ponownie do gina... straszna tu cisza się zrobiła... mamy 25.04. a widze większość już na maju... :(

    Która dziś testuje? albo już zatestowała?

    Staramy się o dzidziusia :)
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 25 kwietnia 2018, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeta ja jestem i na maju i tutaj ;)

    Dziewczyny, od kilku dni mam dziwne kłucia w podbrzuszu, ale nie potrafię powiedzieć, czy to jajniki, macica czy jeszcze coś innego, to jest pierwszy cykl kiedy w ogóle coś tam odczuwam. Zwykle miałam bardzo bolesne miesiączki, ale w pozostałych fazach cyklu nic nie czułam, a teraz ciągle jakieś kłucia, ciągnięcia. Mam nadzieję, że to dobry znak, że może leki coś ruszyły i zaczyna wszystko prawidłowo pracować, co myślicie o tym?

    Skarpeta lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
  • Skarpeta Autorytet
    Postów: 332 123

    Wysłany: 25 kwietnia 2018, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pozostaje nic innego jak się obserwować, możliwe że leki działają ja też miałam podobnie wcześniej nic nie odczuwałam zaczęłam się lepiej obserwować i się okazało że jednak coś tam cały czas się dzieje - musiałam wsłuchać się w swoje ciało :)

    Ja już teoretycznie też majowa... ale ostatnio nie zdążyłam nawet zatestować i teraz się też nie nastawiam... :) jeszcze kilka dni i wszystko się może wydarzyć :) mam taką nadzieję że się pojawią dwie kreski tu jeszcze :)

    Staramy się o dzidziusia :)
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 25 kwietnia 2018, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, wszystko możliwe ;) Trzymam kciuki :)

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 25 kwietnia 2018, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze mnie nie było ale musiałam odetchnac po porażce.
    W wtorek byłam u gienekologa i okazało się ze cykl bez owulacyjny.
    Mam się zjawić w 10/11dc i zobaczymy jak ten będzie wyglądał. Na maj nie liczę ale zapisałam się na testowanie :)
    I powodzenia dla dziewczyn które wkrotce testują;*

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ