Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • Skarpeta Autorytet
    Postów: 332 123

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ja póki kwiecień jeszcze otwarty więcej tu jestem, aaale no to cudownie w takim razie... kurde a może trzeba się własnie nastawić że teraz się uda ? ja tak podchodze do tematu mimo że moja sytuacja zrobiła się dziwna po środzie ;p 3mam za Ciebie kciuki żeby nie było już konieczne to HSG :D

    Natalia91! lubi tę wiadomość

    Staramy się o dzidziusia :)
  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omamo, ależ mnie boli prawy jajnik :/

    Skarpeta lubi tę wiadomość

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondas_29 wrote:
    Sung mam do Ciebie pytanie, bo Ty jesteś obeznana w przeróżnych wynikach.
    Dziś robiłam morfologię i mocz i jedyne co mam na czerwono z krwi to:
    MCV - 95, przy normach 79 - 95
    Czy powinnam się zaniepokoić?

    Oj aż taka obcykana nie jestem. ;) zwłaszcza w ciążowych wynikach.

    Blondas_29 lubi tę wiadomość

  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    W 18 dc mialam owulacje

    To ja jeszcze 2 dni bym odczekała. Powinien być pewny wynik wtedy.

    Agulaa30 lubi tę wiadomość

    7u229jcgzsq578gy.png
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Hej Skarpeta, to prawda byłam na monitoringu, pisałam na majowym testowaniu to tu już się nie uzewnętrznialam ;) owu potwierdzona bo już było widoczne ciałko żółte, endometrium 16,9 mm wiec gin stwierdził ze warunki idealne do zachodzenia w ciaze chociaż na nic się nie nastawiam bi już nie raz wszystko było cały a dzidzi brak... dostałam skierowanie na HSG w razie jakby się teraz nie udało, a testować bede 5 maja, może dostane najwspanialszy spóźniony prezent urodzinowy :)


    Jezusie, jak wyhodowałaś takie wypasione endo???? Czy tylko moje rośnie 0,1-0,2 na dobę? jak przed owu kilka dni 7,6 tak po owu 8mm i ani drgnie. Nie wiem jak później bo rzekomo ma przyrastać jeszcze.
    Zostanę członkiem klubu AA + nie spojrzę nigdy w życiu na orzechy i migdały- ale przyrost będzie.....bombastyczne 1mm :D

    7u229jcgzsq578gy.png
  • Skarpeta Autorytet
    Postów: 332 123

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen ja w pniedziałek endo miałam 7 a wczoraj zgadnij? też 7mm więc u mnie nawet się nei ruszyło :o

    Staramy się o dzidziusia :)
  • Blondas_29 Ekspertka
    Postów: 159 84

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Oj aż taka obcykana nie jestem. ;) zwłaszcza w ciążowych wynikach.

    Zatem postara, się nie stresować do kolejnej wizyty :)

    w4sqs65gyz0a6r5s.png

    Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeta wrote:
    Marilen ja w pniedziałek endo miałam 7 a wczoraj zgadnij? też 7mm więc u mnie nawet się nei ruszyło :o

    No to samo! Od czego to zależy? Plus jest taki, że nie mamy krwawicy co miesiąc tak wielkiej jak babeczki z wypasionym endo. Ale jakby to powiedzieć, chcę krwawicy! :P

    7u229jcgzsq578gy.png
  • Agulaa30 Autorytet
    Postów: 501 189

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    U mnie 10dpo sikacz już wyszedł ;-)
    U mnie.nie wyszedl :( ale czekam.dalej... a jak nie to na maj sie zapisuje ...w koncu.moj miesiac urodzeni..30 stuknie

    w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jajnik w zeszłym miesiącu bolał ponad 2 tyg. Ale lewy często daje mi o sobie znać. I nic z tego nie wyszło. Dodatkowo temperatura spadła dopiero następnego dnia po zakończonej miesiączce. Taki dziwny miesiąc więc już się w tym nie nakrecam

    Agulaa30 lubi tę wiadomość

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Agulaa30 Autorytet
    Postów: 501 189

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma co sie nakręcać zeby sie pozniej nie rozczarować :(

    w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1319 2272

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 16:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi się na prawdę hormony "naprawiają" - a raczej wracają do starych nawyków - nie wypryszczyło mnie tak od kiedy byłam nastolatką :/ I też mnie jajniki bolą, a nigdy tak nie miałam - ale nie robię sobie nadziei, pewnie mi się wszystko po prostu "układa" w końcu :)

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clostilbegyt+ovitrelle+duphaston) ☹️
    3.03.2021 - 2. IUI (clostilbegyt+NAC+ovitrelle+duphaston)
  • Agulaa30 Autorytet
    Postów: 501 189

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Chyba mi się na prawdę hormony "naprawiają" - a raczej wracają do starych nawyków - nie wypryszczyło mnie tak od kiedy byłam nastolatką :/ I też mnie jajniki bolą, a nigdy tak nie miałam - ale nie robię sobie nadziei, pewnie mi się wszystko po prostu "układa" w końcu :)
    nic nie mów ...mnie przed owulacja tak wysypało ze szok...a nigdy pryszcza nie miałam.. i juz 2 tygodnie sie męcze z nimi :(

    w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Jajniki w poprzednim cyklu cały czas bolały. inaczej niż zwykle, intensywniej. Nie mialam napięcia przedmiesiaczkowego jak zwykle, nawet maz to poruszył. Mieliśmy oboje mieliśmy nadzieję że tym razem się udało. Jednak @ przyszła. Temperatura spadła dopiero w 2 dniu miesiaczki. Także nie ma co się nakrecac..

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Jezusie, jak wyhodowałaś takie wypasione endo???? Czy tylko moje rośnie 0,1-0,2 na dobę? jak przed owu kilka dni 7,6 tak po owu 8mm i ani drgnie. Nie wiem jak później bo rzekomo ma przyrastać jeszcze.
    Zostanę członkiem klubu AA + nie spojrzę nigdy w życiu na orzechy i migdały- ale przyrost będzie.....bombastyczne 1mm :D

    Hehe, szczerze to często mam takie duze po owu. Teraz np. przed owu miałam niecałe 8 mm i urosło w ciągu tygodnia o prawie cały 1 cm:D a tak to pije wino czerwone wytrawne i dziennie wcinam garść migdałów ;)

    Ale tak jak piszecie wiąże sie z nim obfita @ :/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 16:34

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 881 314

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jade tramwajem i leje się pot po plecach i generalnie cała jak po fitnesie. Masakra ja sie z reguly nie poce tak o poprostu. Albo nadciaga tsunami albo hmm

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    jade tramwajem i leje się pot po plecach i generalnie cała jak po fitnesie. Masakra ja sie z reguly nie poce tak o poprostu. Albo nadciaga tsunami albo hmm

    Albo mały huragan będzie Ci wkrótce roznosił mieszkanie.

    OlivkowaMama, ams, Pati88, golonat lubią tę wiadomość

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • ams Autorytet
    Postów: 738 566

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Ams u Ciebie to już 13 tc!!! Ależ to szybko leci:* nie martw się na zapas, na pewno wszystko będzie ok:* jak ogólnie się czujesz?


    Heeeej !
    Jestem po badaniach :) Dzidzia dzisiaj klaskala i ssala kciuka :D jest baaaaaaardzo ruchliwa (chyba po mnie :D).
    Wszystko rozwija sie jak nalezy :)

    Czuje sie roznie. Caly czas mecza mnie mdlosci aczkolwiek coraz mniej ... :)
    Poza tym wszystko jest dobrze !

    Zostawiam cala mase wirusow !!!! :) :*

    Evli, Madalena89, agniecha2101, Pati88, Natalia91!, Sung, kuzmoni1, patkaaxx90 lubią tę wiadomość

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Madalena89 Koleżanka
    Postów: 56 16

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem co robić :( miałam odpuścić testowanie w tym miesiącu, bo of nie wyznaczyło owulacji, testy były raczej negatywne, kilka dni po spodziewanej ovu nie było skoku temperatury. Stwierdziłam, że kolejny zmarnowany miesiąc i przestałam mierzyć temp podłamana tym wszystkim. Od kilku dni bolą mnie piersi i sutki, przedwczoraj zmierzyłam temp po przebudzeniu a tu 37, wczoraj i dziś też. Dziś jestem dzień przed planowaną @ i przy okazji morfologii zrobiłam też progesteron. Właśnie pojawił się wynik - 15,2. To chyba sporo jak na potencjalnie bezowulacyjny cykl - chyba, że się mylę :). Myślcie, że jest szansa, że ovu jednak była? Jest sens testować jutro, czy poczekać, aż się zacznie spóźniać? Nie chcę testować bez sensu bo tylko mi to w głowie miesza :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 18:38

  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena89 wrote:
    Dziewczyny, nie wiem co robić :( miałam odpuścić testowanie w tym miesiącu, bo of nie wyznaczyło owulacji, testy były raczej negatywne, kilka dni po spodziewanej ovu nie było skoku temperatury. Stwierdziłam, że kolejny zmarnowany miesiąc i przestałam mierzyć temp podłamana tym wszystkim. Od kilku dni bolą mnie piersi i sutki, przedwczoraj zmierzyłam temp po przebudzeniu a tu 37, wczoraj i dziś też. Dziś jestem dzień przed planowaną @ i przy okazji morfologii zrobiłam też progesteron. Właśnie pojawił się wynik - 15,2. To chyba sporo jak na potencjalnie bezowulacyjny cykl - chyba, że się mylę :). Myślcie, że jest szansa, że ovu jednak była? Jest sens testować jutro, czy poczekać, aż się zacznie spóźniać? Nie chcę testować bez sensu bo tylko mi to w głowie miesza :(

    Ja bym testowala, ale większość dziewczyn doradzi Ci czekać :)

    golonat lubi tę wiadomość

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego