X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Hej Skarpeta, to prawda byłam na monitoringu, pisałam na majowym testowaniu to tu już się nie uzewnętrznialam ;) owu potwierdzona bo już było widoczne ciałko żółte, endometrium 16,9 mm wiec gin stwierdził ze warunki idealne do zachodzenia w ciaze chociaż na nic się nie nastawiam bi już nie raz wszystko było cały a dzidzi brak... dostałam skierowanie na HSG w razie jakby się teraz nie udało, a testować bede 5 maja, może dostane najwspanialszy spóźniony prezent urodzinowy :)

Jezusie, jak wyhodowałaś takie wypasione endo???? Czy tylko moje rośnie 0,1-0,2 na dobę? jak przed owu kilka dni 7,6 tak po owu 8mm i ani drgnie. Nie wiem jak później bo rzekomo ma przyrastać jeszcze.
    Zostanę członkiem klubu AA + nie spojrzę nigdy w życiu na orzechy i migdały- ale przyrost będzie.....bombastyczne 1mm :D

7u229jcgzsq578gy.png
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen ja w pniedziałek endo miałam 7 a wczoraj zgadnij? też 7mm więc u mnie nawet się nei ruszyło :o

Staramy się o dzidziusia :)
  • Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Oj aż taka obcykana nie jestem. ;) zwłaszcza w ciążowych wynikach.

Zatem postara, się nie stresować do kolejnej wizyty :)

w4sqs65gyz0a6r5s.png

Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpeta wrote:
    Marilen ja w pniedziałek endo miałam 7 a wczoraj zgadnij? też 7mm więc u mnie nawet się nei ruszyło :o

No to samo! Od czego to zależy? Plus jest taki, że nie mamy krwawicy co miesiąc tak wielkiej jak babeczki z wypasionym endo. Ale jakby to powiedzieć, chcę krwawicy! :P

7u229jcgzsq578gy.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    U mnie 10dpo sikacz już wyszedł ;-)
    U mnie.nie wyszedl :( ale czekam.dalej... a jak nie to na maj sie zapisuje ...w koncu.moj miesiac urodzeni..30 stuknie

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jajnik w zeszłym miesiącu bolał ponad 2 tyg. Ale lewy często daje mi o sobie znać. I nic z tego nie wyszło. Dodatkowo temperatura spadła dopiero następnego dnia po zakończonej miesiączce. Taki dziwny miesiąc więc już się w tym nie nakrecam

Agulaa30 lubi tę wiadomość

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma co sie nakręcać zeby sie pozniej nie rozczarować :(

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Iseko Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi się na prawdę hormony "naprawiają" - a raczej wracają do starych nawyków - nie wypryszczyło mnie tak od kiedy byłam nastolatką :/ I też mnie jajniki bolą, a nigdy tak nie miałam - ale nie robię sobie nadziei, pewnie mi się wszystko po prostu "układa" w końcu :)

32 lata | starania od stycznia 2017

IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Chyba mi się na prawdę hormony "naprawiają" - a raczej wracają do starych nawyków - nie wypryszczyło mnie tak od kiedy byłam nastolatką :/ I też mnie jajniki bolą, a nigdy tak nie miałam - ale nie robię sobie nadziei, pewnie mi się wszystko po prostu "układa" w końcu :)
    nic nie mów ...mnie przed owulacja tak wysypało ze szok...a nigdy pryszcza nie miałam.. i juz 2 tygodnie sie męcze z nimi :(

• kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Jajniki w poprzednim cyklu cały czas bolały. inaczej niż zwykle, intensywniej. Nie mialam napięcia przedmiesiaczkowego jak zwykle, nawet maz to poruszył. Mieliśmy oboje mieliśmy nadzieję że tym razem się udało. Jednak @ przyszła. Temperatura spadła dopiero w 2 dniu miesiaczki. Także nie ma co się nakrecac..

• Natalia91! Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Jezusie, jak wyhodowałaś takie wypasione endo???? Czy tylko moje rośnie 0,1-0,2 na dobę? jak przed owu kilka dni 7,6 tak po owu 8mm i ani drgnie. Nie wiem jak później bo rzekomo ma przyrastać jeszcze.
    Zostanę członkiem klubu AA + nie spojrzę nigdy w życiu na orzechy i migdały- ale przyrost będzie.....bombastyczne 1mm :D

Hehe, szczerze to często mam takie duze po owu. Teraz np. przed owu miałam niecałe 8 mm i urosło w ciągu tygodnia o prawie cały 1 cm:D a tak to pije wino czerwone wytrawne i dziennie wcinam garść migdałów ;)

Ale tak jak piszecie wiąże sie z nim obfita @ :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 16:34

7u22ugpj8heetxf1.png
  • Pati88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jade tramwajem i leje się pot po plecach i generalnie cała jak po fitnesie. Masakra ja sie z reguly nie poce tak o poprostu. Albo nadciaga tsunami albo hmm

07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • Grzechotka Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    jade tramwajem i leje się pot po plecach i generalnie cała jak po fitnesie. Masakra ja sie z reguly nie poce tak o poprostu. Albo nadciaga tsunami albo hmm

Albo mały huragan będzie Ci wkrótce roznosił mieszkanie.

OlivkowaMama, ams, Pati88, golonat lubią tę wiadomość

Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • ams Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Ams u Ciebie to już 13 tc!!! Ależ to szybko leci:* nie martw się na zapas, na pewno wszystko będzie ok:* jak ogólnie się czujesz?

Heeeej !
    Jestem po badaniach :) Dzidzia dzisiaj klaskala i ssala kciuka :D jest baaaaaaardzo ruchliwa (chyba po mnie :D).
    Wszystko rozwija sie jak nalezy :)

Czuje sie roznie. Caly czas mecza mnie mdlosci aczkolwiek coraz mniej ... :)
    Poza tym wszystko jest dobrze !

Zostawiam cala mase wirusow !!!! :) :*

Evli, Madalena89, agniecha2101, Pati88, Natalia91!, Sung, kuzmoni1, patkaaxx90 lubią tę wiadomość

Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Madalena89 Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem co robić :( miałam odpuścić testowanie w tym miesiącu, bo of nie wyznaczyło owulacji, testy były raczej negatywne, kilka dni po spodziewanej ovu nie było skoku temperatury. Stwierdziłam, że kolejny zmarnowany miesiąc i przestałam mierzyć temp podłamana tym wszystkim. Od kilku dni bolą mnie piersi i sutki, przedwczoraj zmierzyłam temp po przebudzeniu a tu 37, wczoraj i dziś też. Dziś jestem dzień przed planowaną @ i przy okazji morfologii zrobiłam też progesteron. Właśnie pojawił się wynik - 15,2. To chyba sporo jak na potencjalnie bezowulacyjny cykl - chyba, że się mylę :). Myślcie, że jest szansa, że ovu jednak była? Jest sens testować jutro, czy poczekać, aż się zacznie spóźniać? Nie chcę testować bez sensu bo tylko mi to w głowie miesza :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 18:38

• Grzechotka Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena89 wrote:
    Dziewczyny, nie wiem co robić :( miałam odpuścić testowanie w tym miesiącu, bo of nie wyznaczyło owulacji, testy były raczej negatywne, kilka dni po spodziewanej ovu nie było skoku temperatury. Stwierdziłam, że kolejny zmarnowany miesiąc i przestałam mierzyć temp podłamana tym wszystkim. Od kilku dni bolą mnie piersi i sutki, przedwczoraj zmierzyłam temp po przebudzeniu a tu 37, wczoraj i dziś też. Dziś jestem dzień przed planowaną @ i przy okazji morfologii zrobiłam też progesteron. Właśnie pojawił się wynik - 15,2. To chyba sporo jak na potencjalnie bezowulacyjny cykl - chyba, że się mylę :). Myślcie, że jest szansa, że ovu jednak była? Jest sens testować jutro, czy poczekać, aż się zacznie spóźniać? Nie chcę testować bez sensu bo tylko mi to w głowie miesza :(

Ja bym testowala, ale większość dziewczyn doradzi Ci czekać :)

golonat lubi tę wiadomość

Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • kłot Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena89 taki progesteron i temperatura świadczy o przebytej owulacji. Mogłaś mieć po prostu później owu niż zwykle. Ja zwykle mam w 13-14dc a ostatnio w 12dc było już po owu. Także organizm nieraz płata nam figle, wystarczy trochę więcej stresu...
    Ja bym dopiero testowała w dniu spodziewanej @

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny dzisiaj taki test owu. Wiem wiem, że tylko pierwszy jest pozytywny, ale czy zdarzyło Wam się mieć dwie owulacje w jednym cyklu? Miałam dwa prawie równej wielkości pęcherzyki przed monitoringiem i tak się zastanawiam bo ten ból jajników to może stad?

https://naforum.zapodaj.net/eba3a23fe3c7.jpg.html

7u229jcgzsq578gy.png
  • Madalena89 Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    Magdalena89 taki progesteron i temperatura świadczy o przebytej owulacji. Mogłaś mieć po prostu później owu niż zwykle. Ja zwykle mam w 13-14dc a ostatnio w 12dc było już po owu. Także organizm nieraz płata nam figle, wystarczy trochę więcej stresu...
    Ja bym dopiero testowała w dniu spodziewanej @

Właśnie jutro jest spodziewany termin, ale, że nie wiem na kiedy mogła się przesunąć owu, to pewnie przyjdzie później :) zrobię chyba już po weekendzie jeśli @ się nie pojawi

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na wizycie i przy okazji usg. Chyba bezowulacyjny znowu. 16 dc na lewym nic, wszystko się wchłoneło. Na prawym z którego miała być owu pęcherzyk 13 mm. Endometrium 12. Dostałam zlecenie na stos badań. Więc maj chyba odpadnie z testowania

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ