Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1822 584

    Wysłany: 15 kwietnia 2018, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    MałaMi początki nie są fantastyczne, ale ciesze sie ze kropek ma sie dobrze:-). Dzis zaczynamy 10tydzien, prenatalne mam umowione na 2 maja:-). Co u Ciebie Kochana?

    U mnie wyniki męża o sto razy lepsze, jestem taka szczesliwa jakbym co najmniej w ciązy była :D a w sobote mam zamiar zatestować jak się @ wczesniej nie pojawi :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 15 kwietnia 2018, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dibolek a jak powiedziałaś mężowi? i jak zareagował ?:) opowiadaj też o pierwszych nietypowych objawach ;)
    Powiedziałam, prawie sie popłakał :)

    Dostałam dziś plamienia ... :(

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 15 kwietnia 2018, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Powiedziałam, prawie sie popłakał :)

    Dostałam dziś plamienia ... :(
    Plamienia zdarzają się na początku ciąży, mogą występować w czasie kiedy przypada termin @

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1822 584

    Wysłany: 15 kwietnia 2018, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Powiedziałam, prawie sie popłakał :)

    Dostałam dziś plamienia ... :(


    Masz możliwość zadzwonić do lekarza ? albo jechać na pogotowie? skonsultować to z kimś? zadziałać?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 15:10

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 15 kwietnia 2018, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Masz możliwość zadzwonić do lekarza ? albo jechać na pogotowie? skonsultować to z kimś? zadziałać?
    Niestety nie mam nr prywatnego do ginekologa. Wysłałam swojego Po duphaston i leże..... Chyba za wcześnie zaczęłam sie cieszyć.... :(

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 15 kwietnia 2018, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Plamienia zdarzają się na początku ciąży, mogą występować w czasie kiedy przypada termin @
    Możliwe ale u mnie zawsze plamienie kończyły sie źle :(

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 15 kwietnia 2018, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Niestety nie mam nr prywatnego do ginekologa. Wysłałam swojego Po duphaston i leże..... Chyba za wcześnie zaczęłam sie cieszyć.... :(
    Kochana jeszcze nic straconego ! Będzie dobrze trzymam kciuki <3

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 15 kwietnia 2018, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Kochana jeszcze nic straconego ! Będzie dobrze trzymam kciuki <3
    Jeszcze w to wierzę ale boli mnie brzuch, najbardziej po prawej stronie. Dobrze że umówiłam się do lekarza zanim wiedziałam że zaszlam w ciaze

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1822 584

    Wysłany: 15 kwietnia 2018, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Jeszcze w to wierzę ale boli mnie brzuch, najbardziej po prawej stronie. Dobrze że umówiłam się do lekarza zanim wiedziałam że zaszlam w ciaze


    Trzymam mocno kciuki!

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 15 kwietnia 2018, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Jeszcze w to wierzę ale boli mnie brzuch, najbardziej po prawej stronie. Dobrze że umówiłam się do lekarza zanim wiedziałam że zaszlam w ciaze
    Miejmy nadzieję że będzie wszystko w porządku. :*
    Ale gdyby coś ci nie dawało spokoju jedź na ip

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 15 kwietnia 2018, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę to przespać bo nie przeżyje :(

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • RudaAnna Autorytet
    Postów: 529 652

    Wysłany: 15 kwietnia 2018, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Jeszcze w to wierzę ale boli mnie brzuch, najbardziej po prawej stronie. Dobrze że umówiłam się do lekarza zanim wiedziałam że zaszlam w ciaze
    Będzie dobrze,musi być !!

    Dibolek lubi tę wiadomość

    15.08.19r. Wojciech ❤️
  • golonat Ekspertka
    Postów: 227 150

    Wysłany: 15 kwietnia 2018, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolku, to sam początek jest, różne rzeczy się mogą dziać, bo hormony szaleją. Może jakiś krwiaczek niegroźny. Bardzo trzymam kciuki za Ciebie, wiem, że jak człowiek ma złe doświadczenia to czarno widzi, wiem, jak boli rozczarowanie. Ale jest duże prawdopodobieństwo, że wszystko będzie dobrze! Duże! Chyba niestety musisz się uzbroić w cierpliwość, chociaż to trudne. Jeśli Cię będzie bolało, jedź na IP. Mocno ściskam kciuki, wysyłam Ci dużo dobrej energii, trzymaj się, Kobieto!

    Dibolek, agniecha2101 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 kwietnia 2018, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Jeszcze w to wierzę ale boli mnie brzuch, najbardziej po prawej stronie. Dobrze że umówiłam się do lekarza zanim wiedziałam że zaszlam w ciaze
    Kochana wszystko będzie dobrze, leż dużo, dobrze że mąż po dupka pojechał, proga miałaś ładnego, nie martw się tylko odpoczywaj a ja wierzę że tym razem się uda!!

    Dibolek lubi tę wiadomość

  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 15 kwietnia 2018, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie głowa boli. :-(
    Córa już śpi 2.5 h będzie wariować do wieczora. :D

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 15 kwietnia 2018, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kochane za wsparcie. Dam jutro znać co powiedział lekarz <3 jesteście najlepsze <3

    MałaMi90, KlaudyŚ, Klamka82, golonat lubią tę wiadomość

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 15 kwietnia 2018, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamond kochana cudownie , że wszystko dobrze z Twoim Groszkiem <3 ja na razie marzę , ale wierzę bardzo , że dzidzi da rade

    Diabolek kochana świetnie rozumiem strach , mam nadzieję , ze to nic groźnego tylko macica się jeszcze oczyszcza w okolicach @ ;*** 3 maj się dzielnie

    Kochane kciuki za testy niech będa tłuścioszki ;*

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • OlivkowaMama Autorytet
    Postów: 930 1212

    Wysłany: 15 kwietnia 2018, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam dziś z krótkich wakacji, skóra odlazi mi platami :)
    Czekam na testowanie ale nie chcę się niepotrzebnie nakrecac, dziś mój 19dc a chyba sobie wkrecam lekkie pobolewanie piersi :/ a jak na objaw to i tak pewnie za szybko. No zobaczymy co to będzie, byłoby cudownie gdyby pyklo tym razem ale nie robie sobie nadzieji, u mnie kiepsko z owulacja więc wiem, że łatwo nie będzie ale też się w końcu uda :)
    Gratuluję dziewczyny, którym kwiecień się poszczescil :)

    33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

    l22ncwa1gr7xibs9.png
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 15 kwietnia 2018, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    Dziękuje kochane za wsparcie. Dam jutro znać co powiedział lekarz <3 jesteście najlepsze <3

    Trzymam kciuki żeby to było tylko plamienie w terminie @ i szybko zniknie jak się pojawiło a maluszek niech zdrowiutko rośnie :*

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 15 kwietnia 2018, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sobie przesililam biodro albo to jajnik tak boli po prostu tragedia. Nie chce przestać boleć myślicie że zimny okład może pomóc jak to rzeczywiście biodro. Bo jak to jajniki to nic nie poradzę

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego