Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z was pomoże zinterpretować?
    Nie ogarniam wyników tarczycowych. Czy któraś z was wie, jak się patrzy na różne jednostki przy wartościach??

    Dla porównania badania ze stycznia:
    TSH 1,56 uIU/ml
    FT3 5,17 pmol/l Norma: 3,10 - 6,80
    FT4 19,08 pmol/l Norma: 12- 22,00

    A teraz:
    TSH 3-cia generacja 4.028 mU/L Normy: 0.38 -5.33
    FT 3 3.48 pg/ml Norma: 2.5 - 4.3
    FT 4 0.94 ng/dl Norma: 0.65 - 1.48


    Tsh do zbivia przy staraniach max 2,5 :) mimo ze troche inne normy to i tak wysoko

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9019 5565

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH robiłam w styczniu i już miałam pięknie zbite, dawki Euthyroxu nie zmieniałam i biorę 50. I wszystko objawowo mam ok, a teraz powtarzałam i jest lipa :/ Z tym, że byłam zdenerwowana przed badaniem, że do pracy nie zdążę i na babkę w laboratorium, która zgubiła moje wyniki i musiałam powtarzać wtedy wynik :/ Miałam taki sam skok na 4 w szpitalu po nieprzespanej nocy. I nie wiem, czy tak znowu skoczyło, czy o co chodzi

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ myślę że w sobotę mogła byc

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • agniecha2101 Autorytet
    Postów: 3045 2058

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Jestem juz po wizycie i powiedziała mi ze owulacje miałam jakieś 2 do 3 dni temu bo dużo jest płynu.
    Według wykresu i temperatury oraz badania śluzu jest to nie możliwe. Zobaczcie na mój wykres. Bo ja sama się poglubilam
    Wydaje mi się że faktycznie mogłaś mieć owu 18dc...tak na temperature patrząc.

    qdkkx1hppzr9qlv8.png
    p19ucsqvh84pvyvi.png
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mnie nie straszcie :(
    Ja chyba umrę z tej niecierpliwości nigdy az tak długich cyklow nie miałam

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Nawet mnie nie straszcie :(
    Ja chyba umrę z tej niecierpliwości nigdy az tak długich cyklow nie miałam
    Ja też obstawiam okolice soboty... Dlatego ja się jeszcze testami owu wspomagam bo po tempie to ciężko. Ale widzę że serduszko jest to trafiliście :)))

  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    Ja też obstawiam okolice soboty... Dlatego ja się jeszcze testami owu wspomagam bo po tempie to ciężko. Ale widzę że serduszko jest to trafiliście :)))
    Szkoda ze tylko jedno :(

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Szkoda ze tylko jedno :(
    Kochana to jedno to mógł być złoty strzał :)
    Jaki najdłuższy miałaś cykl?

  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    Kochana to jedno to mógł być złoty strzał :)
    Jaki najdłuższy miałaś cykl?
    30 dni

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    TSH robiłam w styczniu i już miałam pięknie zbite, dawki Euthyroxu nie zmieniałam i biorę 50. I wszystko objawowo mam ok, a teraz powtarzałam i jest lipa :/ Z tym, że byłam zdenerwowana przed badaniem, że do pracy nie zdążę i na babkę w laboratorium, która zgubiła moje wyniki i musiałam powtarzać wtedy wynik :/ Miałam taki sam skok na 4 w szpitalu po nieprzespanej nocy. I nie wiem, czy tak znowu skoczyło, czy o co chodzi

    Hm wiesz co myślę ze skonsultuj a lekarzem ale chyba bym dawkę tabletki zwiększyła na ten moment :)

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Evli Autorytet
    Postów: 3337 2269

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Jestem juz po wizycie i powiedziała mi ze owulacje miałam jakieś 2 do 3 dni temu bo dużo jest płynu.
    Według wykresu i temperatury oraz badania śluzu jest to nie możliwe. Zobaczcie na mój wykres. Bo ja sama się poglubilam

    No to rzeczywiście u Ciebie to jest zagadka. Wg.wykresu no dobra można powiedzieć że owu była w sobotę ale śluz się nie zgadza... szkoda że testów nie robisz ;)

    2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Nawet mnie nie straszcie :(
    Ja chyba umrę z tej niecierpliwości nigdy az tak długich cyklow nie miałam
    też mysle że mogłaś miec a gin raczej sie nie myli jesli sprawdzał i widzial to wie lepiej niż wykres....tak czy siak masz serduszko dzien przed owulacją wiec wszystko jest ok teraz tylko czekac
    a śluz to nie wszystko ... wcale nie musisz go miec bóg wie ile... ja w obu ciazach mialam sucho i zaszlam ... ale nie chce mi się produkować bo znowu bede się powtarzać....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 18:53

    agniecha2101 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    30 dni
    To kochana najwcześniej 30.04 testujesz. Wierzę że się udało! Cierpliwości.

  • Evli Autorytet
    Postów: 3337 2269

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoją drogą mam dziwny cykl.. aż zaczynam się martwić czy wszystko tam „na dole” jest ok..
    Zawsze miałam testy owu pozytywne miedzy 11 a 12 dc. Dziś mam 11dc a kreski drugiej na teście, nawet słabej, brak. Za to rwie mnie prawy jajnik i promieniuje aż na nogę :( aż się boje że to coś poważnego :(

    2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Witaj w klubie. Nie załamuj się. Ja przez okres starań miałam tylko 3 owulacje (na pewno 2) a leci mi już 7 cykl.
    Dołowanie nic a nic Ci nie da. Najgorszy czas teraz czekać do okresu. Polecam ciepły koc gorącą czekoladę i dobry filmik na dziś wieczór. Będzie lepiej.
    Dzięki Multi :* Muszę trochę odpuścić ale to nie jest łatwe.

    Multiwitamina lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Evli Autorytet
    Postów: 3337 2269

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Dziewczyny bylam dzisiaj u gina i nie widział owulacji, a mam 14dc :( zwykle cykl 27dni, wiec mam cykl stracony... wpadłam w mega doła, mam już dość..

    Nie widział żadnych pęcherzyków?
    Może owu dopiero będzie ...

    2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
  • ignite Autorytet
    Postów: 444 103

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Nawet mnie nie straszcie :(
    Ja chyba umrę z tej niecierpliwości nigdy az tak długich cyklow nie miałam
    Ale to żle że owulacja była tak jak lekarz mówił?

    ignite
  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Dziewczyny bylam dzisiaj u gina i nie widział owulacji, a mam 14dc :( zwykle cykl 27dni, wiec mam cykl stracony... wpadłam w mega doła, mam już dość..

    Iseko trzymaj się. Ja wczoraj jak wyszłam od gina to się popłakałam aż, taka miałam nadzieję na ten cykl . Może przesunęła się... Ja jutro idę jeszcze raz na potwierdzenie. Naprawdę czuje jajnik...

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ignite wrote:
    Ale to żle że owulacja była tak jak lekarz mówił?
    Dla mnie tak bo mniej serduszek było; p

    Dibolek lubi tę wiadomość

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • ignite Autorytet
    Postów: 444 103

    Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Dla mnie tak bo mniej serduszek było; p
    Czasem wystarczy jedno,ważne że w ogóle było.Musisz wierzyć w to że się udało.

    ignite
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego