Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • Mart12 Znajoma
    Postów: 22 16

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarza. Ogólnie był w szoku ze tak szybko do niego przyszła :) niestety to plamienie nie jest niczym dobrym i do tego skurcze. Powiedział żeby się oszczędzać i odpoczywać no i oczywiście brać luteine. Za dwa tyg mam kolejną wizytę i zobaczymy czy coś z tego wyszło. Trzymajcie kciuki

    Karmelkovaa, Sung, Katti lubią tę wiadomość

  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie leżeć i pachnieć :)

    Mart12 lubi tę wiadomość

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    A Ty jak się czujesz

    A ja mam straszne mdłości i ciężko w pracy ukryć że wszystko jest dobrze ale najważniejsze że nie wymiotuje... a propos mdłości może to będzie dziewczynka bo z synem nie miałam takich dolegliwości :D I maksymalne zmęczenie... A tak to nie jest źle :P czekam na wtorkową może w końcu zobaczę serducho <3

    A jak u Ciebie?

    Karmelkovaa lubi tę wiadomość

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 16:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie do końca zgodzę z tym brakiem obserwacji. Uważam, że przy problemach z zajściem to podstawa. Przy bramiu progesteronu też trzeba przecież wiedzieć kiedy owu. Jak już się ogarnie cykl to można odpuścić. Tylko to trudno tak hehe.
    Ja jestem control freak i łatwiej mi wiedząc, że owu była, kiedy była i kiedy mam oczekiwać okresu.

    Magda testuję w połowie maja.

    Dominisia883 lubi tę wiadomość

  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekana wrote:
    A ja mam straszne mdłości i ciężko w pracy ukryć że wszystko jest dobrze ale najważniejsze że nie wymiotuje... a propos mdłości może to będzie dziewczynka bo z synem nie miałam takich dolegliwości :D I maksymalne zmęczenie... A tak to nie jest źle :P czekam na wtorkową może w końcu zobaczę serducho <3

    A jak u Ciebie?

    To u mnie odwrotnie :D haha ale ja od początku synusia czuje nie wiem czemu ,no i te bety tez takie nie dziewczynkowe :) ale co Bóg da to będzie byle donosić i zdrowe było :)


    Progesteron się bierze po potwierdzonej owulacji , jeśli ktoś ma problemy powinien chodzić na monitoring i wtedy leki brać :) bez żadnych tam oglądań ;p przynajmniej ja tak uważam

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 16:12

    Multiwitamina lubi tę wiadomość

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Mart12 Znajoma
    Postów: 22 16

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    W takim razie leżeć i pachnieć :)
    Tylko się nie da bo do pracy trzeba chodzić :(

  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart12 wrote:
    Tylko się nie da bo do pracy trzeba chodzić :(

    A nie da rady zwolnienia wziąć?
    Ja, jak zajdę w ciążę automatycznie biorę zwolnienie. Moja praca nie jest przystosowana dla kobiet w ciąży

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 16:37

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
  • Mart12 Znajoma
    Postów: 22 16

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No póki co słabo bo nie ma kto mnie zastąpić ale mam dobrego szefa więc pójdę narazie na tydzień urlopu a potem z nim pogadam żeby może w domu pracować :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 16:37

  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na razie bym jakoś załatwiała wolne , moze akurat pójdzie Ci na rękę

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem tego zdania

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • elforia Przyjaciółka
    Postów: 118 45

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

    Ja wypisuje się z testowania No koniec kwietnia i pewnie wrócę w lipcu...
    Czeka mnie operacja na usunięcie potworniaka i przy okazji zrobià drożność + nakłucie jajników. Mam nadzieje, że jajnik po usuwaniu tego G... nie zostanie bardzo uszkodzony. Do tego pomimo brania leków tsh wzrosło mi od lutego z 1,8 na 4,88...
    A na dobitkę wyszła mi insulinooporność :/

    Trzymam kciuki za Was dziewczyny :) życzę Wamwszystkim prostej drogi do celu :)

    Sung lubi tę wiadomość

    synuś 2011 i córeczka 2013 ❤️❤️❤️
    Euthyrox, Glucophage, Miosytogyn GT
    https://www.fertilityfriend.com/home/ce373
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 544 485

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten piękny słoneczny dzień :). Zakupiłam już dwa testy i jutro robię pierwszy ;) (będzie to 9 dzień po owu) ;) cierpliwość popłaca podobno ale ja do cierpliwych nie należę ;). Jeśli chodzi o to żeby trochę odpuścić to i stres nas opuści to zgadzam się ale nie zawsze tak łatwo odpuścić tym bardziej jeśli wie się że są konkretne przeszkody do zajścia w ciążę. Ja trochę odpuściłam bo temperatury nie mierze bo po co skoro i tak regularnie współczujemy no ale o ciąży myślę dużo i o tym co jeszcze mogę zrobić żeby zbliżyć się do spełnienia marzeń ;) nie potrafię odpuścić całkiem i uwolnić głowę od przesadnych myśli ;) tyle że ja należę do osób które np wczesne testowanie uspokaja i ogólnie lepiej się czuję jak mam wszystko pod kontrolą :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 17:44

    Sung, agniecha2101 lubią tę wiadomość

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia883 wrote:
    Witajcie w ten piękny słoneczny dzień :). Zakupiłam już dwa testy i jutro robię pierwszy ;) (będzie to 9 dzień po owu) ;) cierpliwość popłaca podobno ale ja do cierpliwych nie należę ;). Jeśli chodzi o to żeby trochę odpuścić to i stres nas opuści to zgadzam się ale nie zawsze tak łatwo odpuścić tym bardziej jeśli wie się że są konkretne przeszkody do zajścia w ciążę. Ja trochę odpuściłam bo temperatury nie mierze bo po co skoro i tak regularnie współczujemy no ale o ciąży myślę dużo i o tym co jeszcze mogę zrobić żeby zbliżyć się do spełnienia marzeń ;) nie potrafię odpuścić całkiem i uwolnić głowę od przesadnych myśli ;) tyle że ja należę do osób które np wczesne testowanie uspokaja i ogólnie lepiej się czuję jak mam wszystko pod kontrolą :)


    Trzymam kciuki ;)

    Dominisia883 lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekana wrote:
    A ja mam straszne mdłości i ciężko w pracy ukryć że wszystko jest dobrze ale najważniejsze że nie wymiotuje... a propos mdłości może to będzie dziewczynka bo z synem nie miałam takich dolegliwości :D I maksymalne zmęczenie... A tak to nie jest źle :P czekam na wtorkową może w końcu zobaczę serducho <3

    A jak u Ciebie?
    Nie sugerowalabym się tym ja miałam mdłości i wymioty do konca i jest synek :)

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie miałam żadnych mdłości i corka :D

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • Mart12 Znajoma
    Postów: 22 16

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że jak mam takie skurcze jak na okres to spokojnie moge wziąć no spe? Czy ona raczej zaszkodzi przy luteine?

  • OlivkowaMama Autorytet
    Postów: 930 1212

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też żadnych mdłości i córka, więc chyba nie ma reguły

    33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

    l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart12 wrote:
    Myślicie że jak mam takie skurcze jak na okres to spokojnie moge wziąć no spe? Czy ona raczej zaszkodzi przy luteine?

    weź pewnie ze mozesz ... takie mocne masz te skurcze ;/

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Mart12 Znajoma
    Postów: 22 16

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety bolą mnie plecy jak na okres :(

  • Martyna777 Znajoma
    Postów: 26 6

    Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    weź pewnie ze mozesz ... takie mocne masz te skurcze ;/
    popieram na pewno nie zaszkodzi..nie chce straszyć ale mnie to się źle kojarzy..tez miałam skurcze na początku ciąży :(

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego