X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi kciuki &&& :) może przeczucia Cię nie mylą :)

Mart hehe to tak trochę sprzeczne podsumowanie lekarza :D bo jak tu nie myślec jak sie codziennie patrzy na wykres :)

Powodzenia dziewczyny :* działąjcie jak Wam serce podpowiada :)

My dzisiaj mamy wazny dzień , jak nie zemdleje do wizyty to będzie dobrze

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    MałaMi kciuki &&& :) może przeczucia Cię nie mylą :)

Mart hehe to tak trochę sprzeczne podsumowanie lekarza :D bo jak tu nie myślec jak sie codziennie patrzy na wykres :)

Powodzenia dziewczyny :* działąjcie jak Wam serce podpowiada :)

My dzisiaj mamy wazny dzień , jak nie zemdleje do wizyty to będzie dobrze
    trzymam za Was kciuki mocno!

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Skarpeta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    Hej dziewczynki!
    Powiedzcie mi czy to, że pierwszy raz w życiu w 4dc już mam tylko lekkie krwawienie ( normalnie jeszcze lało się mocno )to może być zasługa Ovarinu ?
    Biorę go od miesiąca i pierwszy raz mam podczas Ovarinu @ i taka zmiana....

Może ale nie musi.... ja z ovarinem 2 cykl... i wydaje mi się (nie jestem pewna bo brałam tez dupka akurat) że skrócił mi się o jakieś 3-4 dni cykl, dla mnei dobrze bo miałam juz prawie 40 dniowe a ostatni cykl 35 dni nawet zatestować nie zdążyłam, bo ani jakichś wielkich bóli ani nic ( jak nie u mnie)...
    ja odkąd biorę ovarin na pewno u siebie zauważyłam więcej śluzu...
    dużo o nim czytałam to u wielu można było zauważyc wyregulowanie cykli, więcej śluzu... więc u mnie jakby się sprawdza ...

Klamka82 lubi tę wiadomość

Staramy się o dzidziusia :)
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny! :) pewnie się nakręcam allleee
    Dziwna sytuacja :) otóż w środę po południu zrobiłam test negatyw jak tra lala. Nigdy nie robie testów wcześniej niz @ bo zawsze przychodzi punktualnie, co mnie skusiło? ciągnięcie w pachwinach. no i w środę wieczorem śluz zabarwiony w czwartek już trochę śluzu zabarwionego więcej mówię oho rozkreca się tylko dziwne skoro w sobote/niedziele wg lekarza mam dostac @ to mnie już zawsze dość porządnie bolało, zawsze miałam 25 dnia każdego miesiąca teraz lekarz stwierdził że wczesniej. wiem wiem nakrecam się no ale tak chciałabym już to maleństwo ;)
    Ale robiłaś drugi test? Rozumiem że @jeszcze nie ma? A w ktorym dpo robiłaś test? Może jeszcze za wcześnie bylo?

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina dziękuję ;*

Skarpeta ja brałam przed ciążą paczkę ovarinu i pół paczki miovarianu :) czy pomogło coś nie wiem , ale chwalą , że jajka lepszej jakości po tym

Klamka82, Skarpeta lubią tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Grzechotka Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś testerki dzisiaj?

Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • agusia_123 Debiutantka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, i niestety 1 kreska...

• Grzechotka Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia_123 wrote:

:(

Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.,..nie wiem gdzie to przyczepić i piszę tutaj... tez testuje w kwietniu :) no ale słuchajcie..dzisiaj zrobiłam badania na prolaktyne i progesteron...powiedzcie co one moga wykazać? denerwuje sie troche... czy moga wybadac jakies problemy z owulacja itp? dzisiaj wyniki wieczorkiem

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia_123 wrote:
    Przykro, ale poki @ nie jest nadzieja. Dawaj znac!

Skarpeta lubi tę wiadomość

• kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    hej dziewczyny.,..nie wiem gdzie to przyczepić i piszę tutaj... tez testuje w kwietniu :) no ale słuchajcie..dzisiaj zrobiłam badania na prolaktyne i progesteron...powiedzcie co one moga wykazać? denerwuje sie troche... czy moga wybadac jakies problemy z owulacja itp? dzisiaj wyniki wieczorkiem
    A ktory dzien po owulacji robilas wyniki? Progesteron moze pokazac czy byla owulacja. Na pewno. Prolaktyna nie wiem co mowi, ale jak jest za wysoka mozna miec problem z zajsciem.

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem kiedy miałam owulacje... dlatego strzelałam.. powiem ci ze byłam w prywatnym laboratorium i nawet sie nie zapytała ile dni po owulacji jestem ,... nie wiem czy to normalne zeby chociaz nie podpowiedziały cos? za tydzień okres wiec mysle ze chyba trafiłam z badaniami?

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    nie wiem kiedy miałam owulacje... dlatego strzelałam.. powiem ci ze byłam w prywatnym laboratorium i nawet sie nie zapytała ile dni po owulacji jestem ,... nie wiem czy to normalne zeby chociaz nie podpowiedziały cos? za tydzień okres wiec mysle ze chyba trafiłam z badaniami?
    W Żadnym laboratorium nie za pytają się ile jesteś po owulacji. Bo ty powinnaś wiedzieć. Polecam mierzyć temperaturę mniej więcej będziesz wiedzieć kiedy wystąpi i wtedy robisz 6/7 dni po owulacji.albo tez testy owulacyjne .
    Ja dziś tez byłam na pobraniu prywatnie i powiedzieli mi ze będę mieć dopiero w poniedziałek :(

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Assunta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Nie udzielam się na waszym wątku ale.od jakiegoś czasu podczytuje i trzymam kciuki, za to żeby każdej z Was się udało zobaczyć 2 kreski na teście a następnie mieć 9 nudnych miesięcy. :)

Ja akurat w kwietniu już nie będę testowac, może maj będzie mój ( tym bardziej że to miesiąc urodzinowy) , ale wiem że do czasu zakończenia danego miesiąca rozmawiacie na "bieżącym" miesiącu.

U nas starania trwają już 2 lata jak narazie nic mi nie wiadomo o jakiejkolwiek ciąży. Także skierowano mnie do doktora Przybycienia i widziałam że to nazwisko pojawiało się na waszym wątku i tu mam parę pytań dot. Pierwszej wizyty u tego doktora. Ktoś coś pomoze, kogo mogę podpytać dokładniej ?

Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

NK-15,2% po aktywacji 39,1%

Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam test owu i pozytywny wyszedł w sobote... wiec mysle ze bedzie ok...w poniedziałek niestety bym nie moga pojsc na badanie wiec musiałam dzisiaj... według testu kombinowałam :D ale czy to normalne ze prawie tydzień od owulacji a ja nadal czuje kłucie jajnika? hmm...nigdy tak nie miałam ....

• Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również testowałam i 1 kreska :( fakt faktem to dopiero 9 dzień po owu więc do terminu @ jeszcze jakieś 4 dni no ale miałam nadzieję że chociaż jakiś cień cienia a tu nic :(.

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    długo sie starasz?? ja dopiero 7 miesiecy albo aż.... 9 lat temu tez pół roku sie starałam...zaszłam ale poroniłam....po 3 miesiacach znowu zaszłam... i blzniaki :D i dopadł mnie znowu instynkt macierzyński.... moze ten wiek... starość nie radość...oo kurka...ale miałam dziwne uderzenia w brzuchu...buuu teraz chyba szukam pierwszych objawów ciazy hehe...

• Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 jeśli pytanie do mnie to staram się prawie 2 lata ;).

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia883 wrote:
    Agulaa30 jeśli pytanie do mnie to staram się prawie 2 lata ;).
    troche długo ... a nawet bardzo jak dla nas starających... i jest jakas przyczyna ?

• Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko idealnie ale u meza za mało plemniczków niestety.

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ