Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1807 569

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :) pewnie się nakręcam allleee
    Dziwna sytuacja :) otóż w środę po południu zrobiłam test negatyw jak tra lala. Nigdy nie robie testów wcześniej niz @ bo zawsze przychodzi punktualnie, co mnie skusiło? ciągnięcie w pachwinach. no i w środę wieczorem śluz zabarwiony w czwartek już trochę śluzu zabarwionego więcej mówię oho rozkreca się tylko dziwne skoro w sobote/niedziele wg lekarza mam dostac @ to mnie już zawsze dość porządnie bolało, zawsze miałam 25 dnia każdego miesiąca teraz lekarz stwierdził że wczesniej. wiem wiem nakrecam się no ale tak chciałabym już to maleństwo ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    Powiedzcie mi czy to, że pierwszy raz w życiu w 4dc już mam tylko lekkie krwawienie ( normalnie jeszcze lało się mocno )to może być zasługa Ovarinu ?
    Biorę go od miesiąca i pierwszy raz mam podczas Ovarinu @ i taka zmiana....

    Skarpeta lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Podobno kobieta zawsze wie co nosi w brzuszku :D
    Ja liczyłam na córkę a tu syn :)
    No i był problem z imieniem :)

    Taaa... w ciąży z córką do 20 tc byłam na 100% przekonana, że to syn. Nie dałam sobie nic powiedzieć. Wiedziałam i czułam i koniec. Na nagraniu z usg polowkowego słychać moje "nie!"

    Klamka82, agniecha2101, pumka1990, golonat lubią tę wiadomość

  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Taaa... w ciąży z córką do 20 tc byłam na 100% przekonana, że to syn. Nie dałam sobie nic powiedzieć. Wiedziałam i czułam i koniec. Na nagraniu z usg polowkowego słychać moje "nie!"

    Ja tam samo tylko do 25tc. Nawet wyprawkę miałam chłopięcą :D

    Sung lubi tę wiadomość

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi kciuki &&& :) może przeczucia Cię nie mylą :)

    Mart hehe to tak trochę sprzeczne podsumowanie lekarza :D bo jak tu nie myślec jak sie codziennie patrzy na wykres :)


    Powodzenia dziewczyny :* działąjcie jak Wam serce podpowiada :)


    My dzisiaj mamy wazny dzień , jak nie zemdleje do wizyty to będzie dobrze

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6558 3770

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    MałaMi kciuki &&& :) może przeczucia Cię nie mylą :)

    Mart hehe to tak trochę sprzeczne podsumowanie lekarza :D bo jak tu nie myślec jak sie codziennie patrzy na wykres :)


    Powodzenia dziewczyny :* działąjcie jak Wam serce podpowiada :)


    My dzisiaj mamy wazny dzień , jak nie zemdleje do wizyty to będzie dobrze
    trzymam za Was kciuki mocno!

    Karmelkovaa lubi tę wiadomość

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie Kruszynko , będzie dziewczynka (? )
  • Skarpeta Autorytet
    Postów: 332 123

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    Hej dziewczynki!
    Powiedzcie mi czy to, że pierwszy raz w życiu w 4dc już mam tylko lekkie krwawienie ( normalnie jeszcze lało się mocno )to może być zasługa Ovarinu ?
    Biorę go od miesiąca i pierwszy raz mam podczas Ovarinu @ i taka zmiana....

    Może ale nie musi.... ja z ovarinem 2 cykl... i wydaje mi się (nie jestem pewna bo brałam tez dupka akurat) że skrócił mi się o jakieś 3-4 dni cykl, dla mnei dobrze bo miałam juz prawie 40 dniowe a ostatni cykl 35 dni nawet zatestować nie zdążyłam, bo ani jakichś wielkich bóli ani nic ( jak nie u mnie)...
    ja odkąd biorę ovarin na pewno u siebie zauważyłam więcej śluzu...
    dużo o nim czytałam to u wielu można było zauważyc wyregulowanie cykli, więcej śluzu... więc u mnie jakby się sprawdza ...

    Klamka82 lubi tę wiadomość

    Staramy się o dzidziusia :)
  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Hej dziewczyny! :) pewnie się nakręcam allleee
    Dziwna sytuacja :) otóż w środę po południu zrobiłam test negatyw jak tra lala. Nigdy nie robie testów wcześniej niz @ bo zawsze przychodzi punktualnie, co mnie skusiło? ciągnięcie w pachwinach. no i w środę wieczorem śluz zabarwiony w czwartek już trochę śluzu zabarwionego więcej mówię oho rozkreca się tylko dziwne skoro w sobote/niedziele wg lekarza mam dostac @ to mnie już zawsze dość porządnie bolało, zawsze miałam 25 dnia każdego miesiąca teraz lekarz stwierdził że wczesniej. wiem wiem nakrecam się no ale tak chciałabym już to maleństwo ;)
    Ale robiłaś drugi test? Rozumiem że @jeszcze nie ma? A w ktorym dpo robiłaś test? Może jeszcze za wcześnie bylo?

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina dziękuję ;*

    Skarpeta ja brałam przed ciążą paczkę ovarinu i pół paczki miovarianu :) czy pomogło coś nie wiem , ale chwalą , że jajka lepszej jakości po tym

    Klamka82, Skarpeta lubią tę wiadomość

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś testerki dzisiaj?

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • agusia_123 Debiutantka
    Postów: 6 0

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, i niestety 1 kreska...

  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia_123 wrote:
    Tak, i niestety 1 kreska...


    :(

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • Agulaa30 Autorytet
    Postów: 501 189

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.,..nie wiem gdzie to przyczepić i piszę tutaj... tez testuje w kwietniu :) no ale słuchajcie..dzisiaj zrobiłam badania na prolaktyne i progesteron...powiedzcie co one moga wykazać? denerwuje sie troche... czy moga wybadac jakies problemy z owulacja itp? dzisiaj wyniki wieczorkiem

    w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia_123 wrote:
    Tak, i niestety 1 kreska...
    Przykro, ale poki @ nie jest nadzieja. Dawaj znac!

    Skarpeta lubi tę wiadomość

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    hej dziewczyny.,..nie wiem gdzie to przyczepić i piszę tutaj... tez testuje w kwietniu :) no ale słuchajcie..dzisiaj zrobiłam badania na prolaktyne i progesteron...powiedzcie co one moga wykazać? denerwuje sie troche... czy moga wybadac jakies problemy z owulacja itp? dzisiaj wyniki wieczorkiem
    A ktory dzien po owulacji robilas wyniki? Progesteron moze pokazac czy byla owulacja. Na pewno. Prolaktyna nie wiem co mowi, ale jak jest za wysoka mozna miec problem z zajsciem.

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • Agulaa30 Autorytet
    Postów: 501 189

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem kiedy miałam owulacje... dlatego strzelałam.. powiem ci ze byłam w prywatnym laboratorium i nawet sie nie zapytała ile dni po owulacji jestem ,... nie wiem czy to normalne zeby chociaz nie podpowiedziały cos? za tydzień okres wiec mysle ze chyba trafiłam z badaniami?

    w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    nie wiem kiedy miałam owulacje... dlatego strzelałam.. powiem ci ze byłam w prywatnym laboratorium i nawet sie nie zapytała ile dni po owulacji jestem ,... nie wiem czy to normalne zeby chociaz nie podpowiedziały cos? za tydzień okres wiec mysle ze chyba trafiłam z badaniami?
    W Żadnym laboratorium nie za pytają się ile jesteś po owulacji. Bo ty powinnaś wiedzieć. Polecam mierzyć temperaturę mniej więcej będziesz wiedzieć kiedy wystąpi i wtedy robisz 6/7 dni po owulacji.albo tez testy owulacyjne .
    Ja dziś tez byłam na pobraniu prywatnie i powiedzieli mi ze będę mieć dopiero w poniedziałek :(

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • Assunta Autorytet
    Postów: 860 102

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

    Nie udzielam się na waszym wątku ale.od jakiegoś czasu podczytuje i trzymam kciuki, za to żeby każdej z Was się udało zobaczyć 2 kreski na teście a następnie mieć 9 nudnych miesięcy. :)

    Ja akurat w kwietniu już nie będę testowac, może maj będzie mój ( tym bardziej że to miesiąc urodzinowy) , ale wiem że do czasu zakończenia danego miesiąca rozmawiacie na "bieżącym" miesiącu.

    U nas starania trwają już 2 lata jak narazie nic mi nie wiadomo o jakiejkolwiek ciąży. Także skierowano mnie do doktora Przybycienia i widziałam że to nazwisko pojawiało się na waszym wątku i tu mam parę pytań dot. Pierwszej wizyty u tego doktora. Ktoś coś pomoze, kogo mogę podpytać dokładniej ?

    Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

    KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

    NK-15,2% po aktywacji 39,1%

    Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

    Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

    HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

    KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • Agulaa30 Autorytet
    Postów: 501 189

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam test owu i pozytywny wyszedł w sobote... wiec mysle ze bedzie ok...w poniedziałek niestety bym nie moga pojsc na badanie wiec musiałam dzisiaj... według testu kombinowałam :D ale czy to normalne ze prawie tydzień od owulacji a ja nadal czuje kłucie jajnika? hmm...nigdy tak nie miałam ....

    w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 544 485

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również testowałam i 1 kreska :( fakt faktem to dopiero 9 dzień po owu więc do terminu @ jeszcze jakieś 4 dni no ale miałam nadzieję że chociaż jakiś cień cienia a tu nic :(.

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego