Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • Agulaa30 Autorytet
    Postów: 501 189

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    długo sie starasz?? ja dopiero 7 miesiecy albo aż.... 9 lat temu tez pół roku sie starałam...zaszłam ale poroniłam....po 3 miesiacach znowu zaszłam... i blzniaki :D i dopadł mnie znowu instynkt macierzyński.... moze ten wiek... starość nie radość...oo kurka...ale miałam dziwne uderzenia w brzuchu...buuu teraz chyba szukam pierwszych objawów ciazy hehe...

    w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 544 485

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 jeśli pytanie do mnie to staram się prawie 2 lata ;).

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Agulaa30 Autorytet
    Postów: 501 189

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia883 wrote:
    Agulaa30 jeśli pytanie do mnie to staram się prawie 2 lata ;).
    troche długo ... a nawet bardzo jak dla nas starających... i jest jakas przyczyna ?

    w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 544 485

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko idealnie ale u meza za mało plemniczków niestety.

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Agulaa30 Autorytet
    Postów: 501 189

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie tak zastanawiałam tez... nad takim badaniem.. sa na allegro takie domowe testy dla facetów ale nie wiem czy one sie sprawdzają..

    w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 544 485

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie one są do niczego ;) trzeba w laboratorium lub w klinice zrobić badanie nasienia ;) tylko tak sprawdzicie faktycznie jak się ma sprawa z plemniczkami ;)

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Agulaa30 Autorytet
    Postów: 501 189

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie mu tego oszczędze... na razie to po mojej stronie lezy probem... brałam tabletki 8 lat... na razie nie zauwazyłam u siebie nawet sluzu płodnego... biore wiesiołek ... ale jakos zbytnio lipa.. porobie badania....zobacze co i jak...jak wtedy u mnie bedzie ok i nie zajde to wtedy biore sie za faceta...na szczescie on nie widzi problemu zeby isc sie przebadac wiec dobre i to ze nie musze go prosic :) wizyte mam jeszcze u ginekologa w srode wiec tez ja poprosze zeby dała mi na jakies badania...łaski nie robi... po co robic wszystkie prywatnie ..

    w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 544 485

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem od mężczyzny powinno się zacząć ;) to jest najprostsze badanie a u kobiet tych badań do zrobienia jest tyle że masakra dosłownie ;). No ale każdy robi jak uważa oczywiście ;). Co do śluzu to często jest tak że nam się wydaje że go nie ma i jest sucho bo nie pokazuje się na zewnątrz a w rzeczywistości jest w środeczku i tyle go wystarczy hehe :)

    Sung, Helenka_mała, golonat lubią tę wiadomość

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia883 wrote:
    Ja również testowałam i 1 kreska :( fakt faktem to dopiero 9 dzień po owu więc do terminu @ jeszcze jakieś 4 dni no ale miałam nadzieję że chociaż jakiś cień cienia a tu nic :(.
    Ja testowalam wczoraj bo snily mi sie dwie kreski no ale rozczarowanie. Jeszcze jutro zatestuje bo na impreze ide ale jak wyjdzie znow bialo to pije ile wlezie :/

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • Grzechotka Ekspertka
    Postów: 249 99

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, nie mam żadnej wiedzy jeśli chodzi o analizę temperatury, ale boje się, że ten cykl jest jakiś dziwny. W ogóle jajniki nie bolą, śluz miałam tylko jednego dnia, gdzie zawsze było go dużo

    Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

    11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • Blondas_29 Ekspertka
    Postów: 159 84

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    MałaMi kciuki &&& :)

    My dzisiaj mamy wazny dzień , jak nie zemdleje do wizyty to będzie dobrze

    Tak bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki :)
    Koniecznie daj znać po wizycie :* <3

    w4sqs65gyz0a6r5s.png

    Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjęłam decyzję, ze w tym cyklu nie mierzę już temp. Wpiszę sobie ból owu i sluz i tyle. Wyjazd może pomoże się oderwać od obsesji kontrolowania cyklu.

    Skarpeta, MałaMi90, KAL, agniecha2101, Dominisia883, Natalia91!, golonat lubią tę wiadomość

  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Podjęłam decyzję, ze w tym cyklu nie mierzę już temp. Wpiszę sobie ból owu i sluz i tyle. Wyjazd może pomoże się oderwać od obsesji kontrolowania cyklu.
    A gdzie jedziecie? Ja póki co mierze temp 1,5 cyklu ale w sumie lubie to robic. :):)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 15:21

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po monitoringu, pierwszy raz od dawna, drugi jajnik wypuścił jajo :P
    I powiem Wam, że zaskoczeniem dla mnie był fakt, że przez 2 dni, endometrium nie ruszyło się z miejsca, dzisiaj trójlinijne wprawdzie, ale 8mm tak jak we wtorek.
    Pytałam lekarki, mówi, że przyrasta po owu jeszcze, ale chyba nie u mnie jak widać, a jeśli to jakieś 0,1mm na dobę :D Ciekawa jestem czy coś jeszcze przyrośnie. Owulację też jakoś szybciej w tym cyklu miałam.

    Ja nie testuję w maju, bo wyniki męża nie dają złudzeń. Jak powtórzymy badanie po tych 2 tygodniach, i będzie cokolwiek optymistyczniej to będę testowała w kolejnych miesiącach.
    A dziewczyny, nawiasem mówiąc: stan nasienia nie zmienia się z dnia na dzień, mówią, że ok. 3 miesięcy itd, to po co każą powtarzać badanie po 7-21 dni po pierwszym, skoro nic tam się zmienić nie mogło. Nie ufają swoim maszynom? Po co to?

    7u229jcgzsq578gy.png
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wybiki progesteronu jak wypada w 6dpo :
    5,21 ng/ml
    Norny:
    F.owulacyjna 0,25-6,22
    F folikularna 0,25-0,54
    F.lutealna 1,50-20,0
    Menopauza < 0,41

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 15:46

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Mam wybiki progesteronu jak wypada w 6dpo :
    5,21 ng/ml
    Norny:
    F.owulacyjna 0,25-6,22
    F folikularna 0,25-0,54
    F.lutealna 1,50-20,0
    Menopauza < 0,41
    Trochę nisko.. ale ja na Twoim miejscu powtórzyłabym jutro 7dpo bo to zależy czy trafiłaś na wyrzut hormonu.
    Nie musisz być na czczo.

  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    Trochę nisko.. ale ja na Twoim miejscu powtórzyłabym jutro 7dpo bo to zależy czy trafiłaś na wyrzut hormonu.
    Nie musisz być na czczo.
    Kurcze jutro nie robią :(
    Dlatego dziś poszłam

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 15:55

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1748 531

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety przechodze na maj :(

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 :( trzymam kciuki... Ja też czek ma małpę wczorajszy test negatyw a to 10-11 dpo wiem wiem może jeszcze za wcześnie ale znam swój organizm i na 100% będę w majówkach... Tak że nooooo uszy w górę i co dwa dni bzykanko :)

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 kwietnia 2018, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    A gdzie jedziecie? Ja póki co mierze temp 1,5 cyklu ale w sumie lubie to robic. :):)

    Grecja.

    Ja bardzo lubię widzieć swój cykl na wykresie.

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego