Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie tak zastanawiałam tez... nad takim badaniem.. sa na allegro takie domowe testy dla facetów ale nie wiem czy one sie sprawdzają..

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie one są do niczego ;) trzeba w laboratorium lub w klinice zrobić badanie nasienia ;) tylko tak sprawdzicie faktycznie jak się ma sprawa z plemniczkami ;)

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie mu tego oszczędze... na razie to po mojej stronie lezy probem... brałam tabletki 8 lat... na razie nie zauwazyłam u siebie nawet sluzu płodnego... biore wiesiołek ... ale jakos zbytnio lipa.. porobie badania....zobacze co i jak...jak wtedy u mnie bedzie ok i nie zajde to wtedy biore sie za faceta...na szczescie on nie widzi problemu zeby isc sie przebadac wiec dobre i to ze nie musze go prosic :) wizyte mam jeszcze u ginekologa w srode wiec tez ja poprosze zeby dała mi na jakies badania...łaski nie robi... po co robic wszystkie prywatnie ..

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem od mężczyzny powinno się zacząć ;) to jest najprostsze badanie a u kobiet tych badań do zrobienia jest tyle że masakra dosłownie ;). No ale każdy robi jak uważa oczywiście ;). Co do śluzu to często jest tak że nam się wydaje że go nie ma i jest sucho bo nie pokazuje się na zewnątrz a w rzeczywistości jest w środeczku i tyle go wystarczy hehe :)

Sung, Helenka_mała, golonat lubią tę wiadomość

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia883 wrote:
    Ja również testowałam i 1 kreska :( fakt faktem to dopiero 9 dzień po owu więc do terminu @ jeszcze jakieś 4 dni no ale miałam nadzieję że chociaż jakiś cień cienia a tu nic :(.
    Ja testowalam wczoraj bo snily mi sie dwie kreski no ale rozczarowanie. Jeszcze jutro zatestuje bo na impreze ide ale jak wyjdzie znow bialo to pije ile wlezie :/

• Grzechotka Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, nie mam żadnej wiedzy jeśli chodzi o analizę temperatury, ale boje się, że ten cykl jest jakiś dziwny. W ogóle jajniki nie bolą, śluz miałam tylko jednego dnia, gdzie zawsze było go dużo

Maj - 4cs o drugiego maluszka
    marzec 2017 - na świecie zdrowa dziewczynka, małe szczęście <3
    marzec 2018 - ciąża biochemiczna

11d0d2855efd15b26225b6764aa41fc9.png
  • Blondas_29 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    MałaMi kciuki &&& :)

My dzisiaj mamy wazny dzień , jak nie zemdleje do wizyty to będzie dobrze

Tak bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki :)
    Koniecznie daj znać po wizycie :* <3

w4sqs65gyz0a6r5s.png

Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjęłam decyzję, ze w tym cyklu nie mierzę już temp. Wpiszę sobie ból owu i sluz i tyle. Wyjazd może pomoże się oderwać od obsesji kontrolowania cyklu.

Skarpeta, MałaMi90, KAL, agniecha2101, Dominisia883, Natalia91!, golonat lubią tę wiadomość

• kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Podjęłam decyzję, ze w tym cyklu nie mierzę już temp. Wpiszę sobie ból owu i sluz i tyle. Wyjazd może pomoże się oderwać od obsesji kontrolowania cyklu.
    A gdzie jedziecie? Ja póki co mierze temp 1,5 cyklu ale w sumie lubie to robic. :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 15:21

• Marilen Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po monitoringu, pierwszy raz od dawna, drugi jajnik wypuścił jajo :P
    I powiem Wam, że zaskoczeniem dla mnie był fakt, że przez 2 dni, endometrium nie ruszyło się z miejsca, dzisiaj trójlinijne wprawdzie, ale 8mm tak jak we wtorek.
    Pytałam lekarki, mówi, że przyrasta po owu jeszcze, ale chyba nie u mnie jak widać, a jeśli to jakieś 0,1mm na dobę :D Ciekawa jestem czy coś jeszcze przyrośnie. Owulację też jakoś szybciej w tym cyklu miałam.

Ja nie testuję w maju, bo wyniki męża nie dają złudzeń. Jak powtórzymy badanie po tych 2 tygodniach, i będzie cokolwiek optymistyczniej to będę testowała w kolejnych miesiącach.
    A dziewczyny, nawiasem mówiąc: stan nasienia nie zmienia się z dnia na dzień, mówią, że ok. 3 miesięcy itd, to po co każą powtarzać badanie po 7-21 dni po pierwszym, skoro nic tam się zmienić nie mogło. Nie ufają swoim maszynom? Po co to?

7u229jcgzsq578gy.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wybiki progesteronu jak wypada w 6dpo :
    5,21 ng/ml
    Norny:
    F.owulacyjna 0,25-6,22
    F folikularna 0,25-0,54
    F.lutealna 1,50-20,0
    Menopauza < 0,41

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 15:46

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Mam wybiki progesteronu jak wypada w 6dpo :
    5,21 ng/ml
    Norny:
    F.owulacyjna 0,25-6,22
    F folikularna 0,25-0,54
    F.lutealna 1,50-20,0
    Menopauza < 0,41
    Trochę nisko.. ale ja na Twoim miejscu powtórzyłabym jutro 7dpo bo to zależy czy trafiłaś na wyrzut hormonu.
    Nie musisz być na czczo.

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    Trochę nisko.. ale ja na Twoim miejscu powtórzyłabym jutro 7dpo bo to zależy czy trafiłaś na wyrzut hormonu.
    Nie musisz być na czczo.
    Kurcze jutro nie robią :(
    Dlatego dziś poszłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 15:55

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety przechodze na maj :(

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
  • KAL Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 :( trzymam kciuki... Ja też czek ma małpę wczorajszy test negatyw a to 10-11 dpo wiem wiem może jeszcze za wcześnie ale znam swój organizm i na 100% będę w majówkach... Tak że nooooo uszy w górę i co dwa dni bzykanko :)

Akceptacja!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    A gdzie jedziecie? Ja póki co mierze temp 1,5 cyklu ale w sumie lubie to robic. :):)

Grecja.

Ja bardzo lubię widzieć swój cykl na wykresie.

• OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Grecję :) odpoczniesz :)

Skarpeta, Sung lubią tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Kochane moje ja powiem tak ... jeśli jest ciężko zajść w ciążę to najlepiej iść na monitoring czy zapytac lekarza o inne metody . I to co napisze napiszę z własnego doświadczenia i moich bliskich znajomych .
    Czasami warto wyłączyć się i postawić wszytsko na jedną kartę ...
    Ja nigdy nie brałam się za mierzenie temp . a najlepsi lekarze w Pl mimo , że naturalne zachodzenie jest oczywiście dobrem , twierdzą , że kobieta , która ciągle sprawdza temp . śluz objawy albo w tą ciążę nie zajdzie , albo po prostu będzie to trwało latami jesli wszystko hula ... zapada wtedy taka blokada ... stres bo "to już teraz tzeba , to te dni " . Nawet mój lekarz mówił , że miło mu ze mną rozmawiać , bo nie jestem cytuję "shisteryzowana" a jestem ;p chodziło mu o to jak kobiety potrafią na życzenie sobie utrudnić naturalny proces a czasami nawet tym wszystkim co ma im ułatwić tą owulacje nawet uniemożliwić.
    Nie obraźcie się , bo ja akurat rozumiem co to znaczy walczyć o pierwsze dziecko , ale gdybym miała swoje życie tak podpasowac pod codzienny rytuał to wybaczcie ale bym nie zaszła a moja głowa by wybuchła , bo to jest po prostu stres ogromny stres... i zdaję sobie z tego sprawe ile Was to kosztuje ...tylko czy aby na pewno warte zachodu ? ;*
    Jesli wszystko jest w porządku badania itd. to wystraczy serduszkowac cały cykl co 2 dni i w , którymś miesiącu się uda , bo plemnik czeka na jajeczko a jak jest owulacja to jesli nie ma większego stresu uda się :)
    Jeśli są inne problemy typu słabe nasienie czy brak owulacji , słabe jajeczka itd. robi się monitoring , jesli jeszcze gorsze stymulacje , później inseminacje kończąc na in vitro . Nie da się pewnych rzeczy przeskoczyć ...
    Każda pragnie dzieciątka , ale trwanie w stresie , napięciu , i odliczaniu robieniu wszystkiego do zegarka to jest dobre na chwile byc może , później popada się w szał z tym związany , rozczarowanie depresja i organizm jeszcze bardziej się blokuje .
    Ja wiem jak się czeka z cyklu na cykl czy się udało i jakie to męczące... ale dzień za dniem patrzenie w cyferki termometra i wykresu według mnie nie pomoże zajść w ciążę :*
    Z całym szacunkiem i dobrą radą dla Was ;*

I nie ma co się kłócić , bo obydwie strony po części mają rację ... i ta , która mówi , że mozna dostać szału i ta co stara się i stara a nie wychodzi i cierpi przez to ...

Niech wiosna przyniesie Wam wraz z promykami słońca nowe nadzieje i siły do walki ;* i oczywiście 2 upragnione kreseczki ;*

A sobie teraz zyczę w tym pięknym i trudnym czasie spokoju , bo przeszłośc miesza mi w głowie i modle się aby ten mój cud został ze mną juz na zawsze tu na ziemi ... bo to małe życie , jak juz się pojawia pod naszym sercem jest takie kruchutkie , że kazdy dzień jest dopiero wtedy walką o przetrwanie

Miłego dzionka <3

ps. nie krzyczcie na mnie bardzo ;** i tak Was uwielbiam

Bardzo mądrze napisane !
    Podpisuje się pod tym, choć upłynęło trochę czasu.
    Znalazłam w końcu kompetentna lekarkę, nie mierze temperatury, nie prowadzę wykresu, "nie grzebe tam" za bardzo :)
    Mam spokojniejsza głowę, lepiej spie, wysypiam się.
    Wiadomo, że myślę o staraniach, ale staram się podchodzić do tego bardziej na luzie. Najgorzej jest w okresie okolowulacyjnym, ale to chyba jak u każdej :)
    Powtarzam sobie, że w końcu się uda, wyniki męża nie są zle, ja też wezmę się za siebie i tak naprawdę kilka miesięcy w ta czy w tą nie zrobi różnicy, a wierzę że się uda.

Sung u nas też Grecja w tym roku, dokładnie Zakintos.
    Planowanie wakacji, nowe odżywianie, ćwiczenia, ksiazki, gotowanie, rower - wszystko pomaga oderwać głowę i się zrelaksować.

Trzymam za nas wszystkie kciuki :* tylko my wiemy co przeżywamy i rozumiemy siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 17:51

agniecha2101 lubi tę wiadomość

LISTA STARACZEK

• kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Grecja.

Ja bardzo lubię widzieć swój cykl na wykresie.
    Super, wypocznij.
    My jedziemy teraz nas 5 dni do drezna i misni (akurat w kolejne dni plodne prawdopodobnie) a z koncem maja na 3 dni lecimy do lizbony (tez w dniach okolowulacyjnych) jeśli @ przyjdzie to będziemy mieli nowe miejsca do starania :P

agniecha2101, Sung lubią tę wiadomość

• Upragniona niunia Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jakoś mało się dzisiaj udzielamy tutaj :)
    Dla mnie ten cykl jest bardzo dziwny. Dzień przed owulacją zaczął się u mnie ból piersi i ciągnie się dalej, jest coraz to silniejszy. Do tego czuje całymi dniami jajniki. Kiedyś wgl nie czułam...Już podejrzewam zapalenie pęcherza, chociaż to mało prawdopodobne. Chciałabym testować już a jest za wcześnie. :( Mam taką nadzieję.....

Ponawiam pytanie: Czy jak zrobię progesteron 9 dnia po owu, wynik będzie zakłamany?
    (być może to będzie 8, nie wiem do końca)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 19:55

Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

Nadzczynnosc GB.
    Zielone światło.
    06.22- 5cykl starań na nowo.
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ