X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wiosna 2016 rozpoczynamy owocne starania
Odpowiedz

Wiosna 2016 rozpoczynamy owocne starania

Oceń ten wątek:
  • marzymisie Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu cisza. ..

Mam pytanie, może któraś coś doradzi.
    Chce zrobić prolaktyne z obciążeniem. W którym dniu cyklu powinnam wykonać badanie?
    W necie różne sprzeczne informacje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzy chyba miedzy 4 a 7 dc. Na pewno w 2 fazie cyklu wzrasta, dobrze jest trzymac nerwy na wodzy przed badniem bo wyjdzie masakra.

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, dzięki.
    Robiłam niedawno i w 1 fazie miałam ok 20, czyli blisko górnej granicy natomiast w 2 fazie cyklu miałam chyba ponad 40 przy normie 20parę. Wiem,że wzrasta w drugiej fazie ale chyba nie powinna aż tak nie?

Tak sobie siedzę i myślę, jutro spodziewam się @. W następnym cyklu walczę jeszcze bardziej.
    No i tym razem nie dam się zbyć gin.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze mialas jakies stresy/nerwy i to moglo bardzo wplynac na wynik badania. Ja od roku biore dostinex bo ja mialam masakryczne wyniki. Jezeli miescisz sie w granicach i masz normalnie ovu to bym prl nie ruszala bo moze Twoj organizm ma taka urode.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 21:38

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówisz?

Jak robiłam w 2 fazie cyklu,gdy wyszła wysoka, faktycznie miałam stresy. Cykle..Hmm wahają się od 27-30, ten jest dłuższy, dziś 32 dzień cyklu, wydłużył się.
    Poprzedni niby był bezowulacyjny.

Zakręcona, ale ja nigdy nie robiłam z obciążeniem i pomyślałam,że może warto ?

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Moze mialas jakies stresy/nerwy i to moglo bardzo wplynac na wynik badania. Ja od roku biore dostinex bo ja mialam masakryczne wyniki. Jezeli miescisz sie w granicach i masz normalnie ovu to bym prl nie ruszala bo moze Twoj organizm ma taka urode.

Może masz rację. Dam sobie jeszcze trochę czasu,poczytałam na ten temat.

• werni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo opinii jest na temat prl z obciążeniem. Jedni mówią ze nie warto robić bo i tak to nic nie daje a drudzy ze warto. I wes tu człowieku kogo się słuchać. Ja przez ten weekend ledwo żywa. Ten tydzień będzie spokojniejszy.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli sie bada pierwszy raz to lepiej sprawdzic z obciazeniem jak reaguje organizm. A pozniej jak sie leczy podwyzszone, albo znacznie wyzsze wartosci to mozna robic juz bez obciazenia.

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Zakręcona, jeszcze o tym może pomyślę. Już sama nie wiem.
    Póki co dopadła mnie chandra. Wszędzie gdzie człowiek nie spojrzy kobiety z brzuszkami albo wózkami, ciągle gdzieś się o uszy obija, że jakiś bąbel na świat przyszedł...

Mamy czerwiec, a na zewnątrz zimno i mokro, nic tylko pod kocem się schować.

Mój plan na resztę dnia jest taki, że nic dzisiaj nie robię,leżę do góry brzuchem... idę się wykąpać, zrobię sobie gorące kakao i wskoczę pod koc z jakąś książką i mam gdzieś wszystko wokół.

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzymisie, ja też mam ostatnio jakiś gorszy czas...
    Zaczęło się, jak na fb kuzynka mojego Męża wstawiła zdjęcie nowonarodzonej córeczki ;( Tak jakoś przykro mi się zrobiło. Ta kuzynka brała ślub w zeszłym roku (2 miesiące przed nami) i teraz na rocznicę ślubu już będą we trójkę.
    My 15 sierpnia mamy naszą rocznicę i co? I NIC. Termin porodu miałam mieć na początek sierpnia, ale nie wyszło... I wątpię, że do sierpnia nam się uda zobaczyć II kreski :/
    Tak jakoś obojętnie podchodzę do starań w tym miesiącu.

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że u każdego zamiast letniej chęci działania są wątpliwości i podły nastrój. I chyba właśnie wynika to z tego, że wszystkieciężarówki reraz widać, z wózkami też chętniej chodzą...W majucjak byłam u gin to kazała się stawić za pół roku jak się nic nie wydarzy. Mam czas do listopada i coraz większy strach, że się nie uda.

• pati87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaŻona wrote:
    Widzę, że u każdego zamiast letniej chęci działania są wątpliwości i podły nastrój. I chyba właśnie wynika to z tego, że wszystkieciężarówki reraz widać, z wózkami też chętniej chodzą...W majucjak byłam u gin to kazała się stawić za pół roku jak się nic nie wydarzy. Mam czas do listopada i coraz większy strach, że się nie uda.
    u mnie tez byle jaki nastroj od niedzieli, i jest chyba przez to co napisalas :(

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, głowa do góry :) Starania to powinien być miły i przyjemny czas :) Może mi się łatwo mówi, bo nie mam jakiś złych doświadczeń z poronieniem itd. Nie mniej jednak ja się nie nastawiam. W sumie cały czas się waham, czy to dobry czas, tym bardziej, że mam ogrom pracy, do zrealizowania plany z budową domu, za wysoki wynik prolaktyny no i tsh :/ Ale stwierdziłam, że jak się uda, to się uda. Nie stresuje się, a może los sprawi mi miłą niespodziankę :D

w4sqpc0z3is213tz.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze mamuska ze niedługo rozpoczynasz starania. Ja to jeszcze na @ musze poczekac pewnie z ponad 3tygodnie. A potem starania :)

iv09df9hp0ju3od9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny można dołączyć ?
    Strania zaczeta od stycznia , ale 5 miesiący były to takie zaniedbane , od tego cyklu staramy sie na pełnych obrotach :)

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy xBUMx w naszym skromnym gronie :)

xBUMx lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dziękuje :)
    Dużo jest podonych wątków i nie wiadomo g dzie mnie przygarna :P

• pati87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xBUMx wrote:
    Hej dziewczyny można dołączyć ?
    Strania zaczeta od stycznia , ale 5 miesiący były to takie zaniedbane , od tego cyklu staramy sie na pełnych obrotach :)
    Witamy :)

iv09df9hp0ju3od9.png

• werni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)
    Tez staram się nie wpaść w depresję. Gdy nie możemy się starać. W lipcu ma przyjechać do mnie to może uda mi się go namówić na badanie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Werni :)
    Miło, że się odezwałaś ;) Jak Twoja praca? I jak dajesz radę w PL? Do lipca już niedaleko :) Zobaczysz, ani się obejrzysz a Twój mężczyzna już będzie z Tobą.

werni lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ