X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wraz z Nowym Rokiem wkraczam z Nową nadzieją ;)
Odpowiedz

Wraz z Nowym Rokiem wkraczam z Nową nadzieją ;)

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    ania hahah mam to samo jednak mierzenie już mnie uzależniło i nie mogłabym przestać :P przestanę jak ujrzę II kreski ahhahahah :) jak tam u ciebie w ogóle jak z mężem ?
    .
    aa dziekuje kochana wszytsko dobrze.. maz od kilku dni ..jest jakis podmieniony :P czyt..nigdy dwa dni pod rzad nie <3 :P
    chodzi zamna jak opetany :)

co rusz szepta mi do ucha kochanie i tkie tam i pozera mnie wzrokiem.chyba testosteron mu podskoczyl :P

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milejdi nie wiem czy nie pisałam że kupiłam heh ale następnym razem kup sobie falvit w aptece :) chyba bardziej się opłaca bo te pare groszy zostaje :) tak biorę kwas dodatkowo i potas bo w Falvit nie ma .Ty przez neta zamawiasz ?
    Ania no no no to super pozazdrościć korzystaj kochana hahah jak ma taką ochotę :) może i testosteron heheheh

Ania_84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam na gemini. I tak teraz patrze ze dalam niecale 21zl za 60szt za ten femibion. Nie wiem dlaczego myslalam ze kosztuje 30zl. To i tak dobrze wyszlam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 19:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w sumie tak ale to przesylka jeszcze tak do tego ?

• KASIKK Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to sobie kupie od nastepnego cyklu ten żel convective plus czy cos w tym stylu :-) a ogolnie mam cheć zrobic sobie jakas badania krwi jakies hormony czy cos jutro mam 21 dzien cyklu i wlasnie helen cos mi pisala ze to w poszczegolnych dniach mozna tylko czy cos do konca wlasnie nie wiem

c176900d96ca5acc9fc01211f7895690.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość badań robi się na początku cyklu i powtarza tak 7 dpo czyli koło 21-25 dc . Zależy od długości cyklu . Myślę żebyś poczekała zrobiła na początku cyklu w kolejnym jak się teraz nie uda a potem powtórzyć . A jak chcesz to zrób progesteron , testosteron i prolaktynę . Tarczyca nie ma znaczenia kiedy

• KASIKK Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa progesteron testosteron i prolaktyne moge jutro ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak , tylko prl powtórz w następnym cyklu koło 3 dc

• KASIKK Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a drogie sa takie badania??

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaciłam progesteron 25 zł prolaktyna 25zł i testosteron też

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesylka 12zl z groszami. Do tego zamowilam 3 testy ciazowe i wyszlo niecale 50zl z przesylka.

U mnie tez kazdy hormon kobiecy 25zl, tsh tylko 15.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ee to nie wyszło jakoś mega drogo :) ja mam testy z allegro :D

• KASIKK Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za wynikami sie czeka jak za zwykls morgologiac czy dluzej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Agnesia trochę masz rację z tym ślubem bo fakt jak rodzice nie mają ślubu to trochę komplikacji jest :) u nas póki co nie wiem jak będzie ale to się przedyskutuje jeszcze ;) czy jest sens robić cywilny a potem kościelny czy nie ... co do obrączek to chociaż tyle że rodzice wam pomogą ;) my kiedyś znaleźliśmy za 700zł bardzo ładne obrączki ale myślę że do tysiąca kupi się ładne złote .
    .
    Tyle że ja chce z diamencikiem :) wiec juz nie tak latwo sie znajdzie. Jeszcze pochodzimy i poszukamy. Wszystko w czerwcu zrobimy:)

Ja biore Vitamin plus mama farmaceuta mi polecił :) Ma wszystko co potrzebne i kosztuje ok 25zł a na promocji w doz 15zł:) też powinnam iść na morfologie ale urlop jest a czasu brak, jutro postaram się dodzwonić do mojej lekarz i się umówić:)

werni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIKK ja miałam w tym samym dniu wynik ale na któreś czekałam około tyg ale to nie na żadne z tych ...
    Agnesia też moja obrączka będzie z diamentem :) podobają mi się takie heheh
    a co do witamin ja chyba przy Falvit pozostanę a jak zajdę to spytam ginkę co poleca ;) a morfologię to nie trzeba się umawiać :) idziesz do laboratorium i robisz :) ja np. robiłam u sb w przychodni oni odsyłali do laboratorium a potem wyniki im przywozili i nie musiałam jeździć do miasta tylko pod nosem miałam heh ale ze względu że w tej przychodni pracuje ciocia mojego A. to teraz już nie robię tam bo zaczęły się pytania a po co to a dlaczego ... a ona nie wie

• KASIKK Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas tez tak chyba jest za nawet tego samego dnia popludniu sa do odebrania takie wlasnie te podstawowe dlatego pytalam bo nie wiem jak tojest z hormonami no ale pewnie tez tak wiec jutro sobie zrobie to tsh prolaktyna i progesteron i testosteron

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka, ja tez testy kupilam zupelnie impulsywnie. :D

Agnesia, twoj tez widze lubi tytan. Moj to samo, dlatego poszlismy na kompromis i mamy obraczki tytanowe ze zlotem. :) zamawialismy na ak-bizuteria. Maja ladne obraczki i niedrogie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ak-bizuteria.pl/obraczki-slubne-kolekcja-zloty-skorpion-wzor-oe224,id5850.html :)

• KASIKK Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu ta prolaktyne trzeba powtorzyc trzeciego dnia cyklu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie prolaktynę się robi w 3dc ale mi ginka kazała powtórzyć po owulacji też

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ