X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podobno to mega dobre jest dla psow ze maja swoj kojec nawet w duzym mieszkaniu, wieksze psy powinny miec... kiedys wlasnie ta serie ogladalam o tym zaklinaczu psow czy cos takiego bylo i on mowil ze dla psychiki psa to jest bardzo dobre, bo w domu ma swoja samotnie ktora nie jest tylko poslaniem ale wiecej jakby pokojem jak nastolatek ze potrzebuje miec swoj pokoj kont w ktorym by sie dobrze czul... nie wiem ile w tym prawdy bo sama psa nigdy nie mialam, ale kilka razy sie z taka teoria spotkalam.

Ja to jak psa to wlasnie duzego, nie lubie takich wypierdkow jak kot :P

I ja tez mialam duzo zwierzatek choc wiekszosc to klatkowych ale tez po kazdym plakalam i byla zaloba...

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam chciałabym mieć owczarka szwajcarskiego , owczarka niemieckiego i maltańczyka :D i liczę ,że jak się wprowadzimy na wieś na przyszły rok to zrealizujemy mój plan. Poza tym chcemy mieć koze i 10 kur :D koze zamierzam od małego brać razem z psami aby się w miarę zakolegowali, będzie wesoło :D

ciri22, kattalinna, Maczek, Vesper, aleala lubią tę wiadomość

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza dobra sprawa. Zdrowe mleko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie nie dobre :P Pamietam z dziecinstwa na wsi u babci bylam i kolezanka mnie poczestowala mlekiem prosto od kozy goracym... bleee :P Tlusste to jak nie wiem co :D

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie ser z koziego mleka i lubie go. Ale mleko kupuje w tesco. Bo niestety nie mam dostepu do swiezego mleka tutaj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ser mi nie przeszkadza ale wiesz takie tluste mleko i to na cieplo.... ciezko :P ja to nawet mleko od krowy takie ze wsi musze miec schlodzone bo inaczej mi nie przejdzie przez gardlo... a takie kozie to jeszcze gorzej, na tyle to bylo traumatyczne przezycie ze ta kolezanke widzialam kilka razy w ciagu wakacji a ja zapamietalam i jej koze :)

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciepłe mleko prosto od krowy mmmm! Pycha!

kattalinna, Cytrynka_, myshka84 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Koza dobra sprawa. Zdrowe mleko.
    Ja chcę ją głównie z lenistwa :p będę miała równo skoszony trawnik bez kiwniecia palcem i ze względu na sery -uwielbiam :D

Cytrynka_, Maczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MORWA! Wygralas! Jeszcze nie wiem co ale wygralas :)

Morwa lubi tę wiadomość

• Yousee Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja chcę ją głównie z lenistwa :p będę miała równo skoszony trawnik bez kiwniecia palcem i ze względu na sery -uwielbiam :D
    Nie tylko trawę ;) koza ponoć żre wszystko (miotły, szmaty, itp)

Morwa lubi tę wiadomość

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    Nie tylko trawę ;) koza ponoć żre wszystko (miotły, szmaty, itp)
    Żeby mi tylko piesków nie zjadła to będzie dobrze :D

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee jak trawy nie ma to tak. Zje co popadnie. Temu kozy trzyma sie glownie na lancuchach a nie na sznurku

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Żeby mi tylko piesków nie zjadła to będzie dobrze :D
    Zauszczędzisz na psim fryzjerze. Ona ci je wystrzyże :-) skarpet nie będziesz musiała cerować, tylko dasz kuzce ona zutylizuje

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/53480998208088512178.jpg

ciri22, kattalinna, Cytrynka_, Basik122, odrobinacheci, Vesper lubią tę wiadomość

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam,znam. Jasio jest cudny ;)

• sniezka81 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci nie mam, ale o psie się wypowiem, ważne, żeby miał swój własny kąt, posłanie, klatka, kojec, nieważne, ważne jest to, że jeśli tam wejdzie nie wolno go ruszyć, nawet jeśli wcześniej zje ulubione buty, a nam się w żyłach krew gotuje, jeśli położył się na swoim miejscu, nie wolno go tknąć. Pies bardzo szybko ogarnia swoją przestrzeń, jest to ważny element ptzy nauce czystości, nie narobi tam gdzie śpi (chyba, że go przetrzymamy tak, że nie da rady utrzymać, ale to jest już znęcanie )

Chciałam tak btw napisać, że jednak wszystkie moje przyjaciólki są w ciązy( ta ostatnia bała sięmojej reakcji, wic się nie przyznała, a jest w 14 tygodniu ciąży), dla mnie to ostatni cykl starań, dość mam już odkładania życia na później, nie rezerwowania biletów, wyjazdów, bo a nuż zajdę, od mastępnego cyklu znów się zabezpieczamy, jestem potwornie zmęczona ztaraniami, a mam cudowne plany na przyszły rok :D

w1hgp1.png

40cs + 8mscy visanne
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sniezka a po co sie zabezpieczac? Przeciez teraz bez zabezpieczania wam nie wychodzilo (mowie o przeszlych cyklach nie obecnym). Myslisz ze potem mogloby byc bum i juz?

• sniezka81 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo jeśli wykupię bilety za kilkanaście tysięcy, to nie powiem, będzie mi trochę szkoda, jak nie będę mogła pojechać, to raz, a dwa, że mam endometriozę, każdy okres to ból okropny, krwawienie, jakby prosię zarzynano, mam dość, tak po prostu.

w1hgp1.png

40cs + 8mscy visanne
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżko moja kuzynka w 5 miesiacu ciąży leciała do męża do Irlandi a w 7 z niej wracała. Jak z ciąża jest wszystko dobrze to można podróżować. To jest Twoja decyzja.

• sniezka81 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jeździła potem na nartach lub była członkiem załogi na żaglowcu?

w1hgp1.png

40cs + 8mscy visanne
‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ