X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze na mile trafiam :P

problem byl jak poszlam na l4 (ciazowe) ze chodzac do lekarza okazalo sie ze jestem nie ubezpieczona (w eWusiu wyskakiwało ze mam brak ubezpieczenia), wtedy dzwonilam do kadr zapytać czemu skoro miesiac wczesniej jeszcze bylam ubezpieczona.
    okazalo sie ze jakies papiery nie zostaly zlozone i jak to zalatwili to i ubezpieczenie wrocilo.
    potem zas po 2 miesiacach l4 zrezygnowalam z pracy i wlasna firme otworzylam zarejestrowalam sie do ubezpieczenia w dg a te dziady z bylej pracy mnie nie wyrejestrowaly, orzez co ubezpieczenie chorobowe mi sie zdublowalo, a poniewaz w firmie mialam pol etatu i dg prowadze na referencyjnym zusie to przyslugigiwalo by mi teraz zasilek macierzynki z dwoch zrodel bo z zadnego zodla nie wychodzila mi najnizsza krajowa.

noo ale tam nie pracuje od wrzesnia a zus o tym nie wie a tak jak ma sie mniej macierzynskiego niz tysiak to zus musi podwyzszyc do 1000zl :P

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri hmmm. A mowia ze ciężarna ma bezplatna opieke medyczna bez ubezpieczenia... Hmmm....

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo ma, nikt mi nie odmowil swiadczenia uslug tylko ze jak nie masz ubezpieczenia to inaczej placowka sie rozlicza z zusem.

Edit: Wiesz Cytrynka tak naprawde chodzi o to ze rozne papierki sie wypelnia u lekarza jak pracujesz i masz ubezpiecznie a nie wykazuje tego system a inny jak nie jestes ubezpieczona tak ogolnie.

Mnie zalezalo na ubezpieczniu bo jeszcze wtedy nie wiedzialam ze z pracy zrezygnuje a chcialam miec ciaglosc do macierzynskiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 13:23

• Emma80 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Cytrynka nie mam nic poniewaz ja bylam na zleceniowce ktora co miesiac podpisywalam, czyli w momencie kiedy przestalam pracowac po prostu umowy nie dostawalam.
    ciri22 wrote:
    problem byl jak poszlam na l4 (ciazowe)

Wydawało mi się, że na umowie zlecenia nie ma zwolnień lekarskich.
    W ciąży jest inaczej?

Starania od 09.2011r.
    sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
    14 c.s.
    luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
    wrzesień 2016 - usuwamy polipa...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma na zlecenie nie ma obowiazku ubezpiecznia (przynajmniej nie bylo do wprowadzenia nowych przepisow w tym roku), ja na wlasne zyczenie bylam ubezpieczona zdrowotnie i chorobowo (tu pracodawca musi Cie ubezpieczyc jesli sobie tego zyczysz, na umowie o dzielo nie ma takiego obowiazku) wiec mialam L4 normalnie platne (ze sredniej z ostatnich 12 miesiecy wyplat naliczali) tylko problem jest taki ze l4 jest nie opodatkowane na zleceniowce i przy picie musisz sama zaplacic podatek (nie wiedzialam o tym i jakie bylo moje zdziwienie w lutym jak sie okazalo ze musze panstwu kase jeszcze zaplacic! znaczy zamiast 550zl zwrotu mam 200zl ale jakbym byla do porodu na zwolnieniu musialabym im jeszcze doplacic z 800zl!)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 13:28

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmowa moja i męża :

M: Klient właśnie dzwonił i gratulował mi tego ,że zostałem tatusiem, po tym jak dzisiaj Ciebie widział.

J: o co mu do cholery chodzi przecież schudłam , a nie przytyłam!?

M: to proste . Najpierw widział Cię jak pijesz wodę z ogórków kiszonki prosto ze słoika , po czym wsuwasz cały słoik ogórków, a następnie jak zajadasz się prawie pół litrowymi lodami.

Cholera chyba będę musiała być bardziej przezorna w życiu prywatnym ;) raz człowiek zgrzeszy i wszyscy muszą akurat tylko to zobaczyć.

kattalinna, Maczek, ciri22, odrobinacheci, Vesper, Emma80, myshka84, pepsunieczka, Blondik lubią tę wiadomość

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa masz apetyt...

A propo ogorkow. Czy jak mam ogorki malosolne ktore za tydzien beda juz kiszone to moge te wode wykorzystac do impresjowego przepisu na detox? Czyli zmieszac z czochem?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Morwa masz apetyt...

A propo ogorkow. Czy jak mam ogorki malosolne ktore za tydzien beda juz kiszone to moge te wode wykorzystac do impresjowego przepisu na detox? Czyli zmieszac z czochem?
    A co to za detoks? Chyba mi umknęło.

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamietam to woda z ogorkow kiszonych i gora czosnku. Na robale itp.
    I soe zastanawiam czy woda z ogorkow poczatkowo malosolnych bedzie sie nadawac czy nie bardzo.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Z tego co pamietam to woda z ogorkow kiszonych i gora czosnku. Na robale itp.
    I soe zastanawiam czy woda z ogorkow poczatkowo malosolnych bedzie sie nadawac czy nie bardzo.
    Każdy ogórek kiszony początkowo jest małosolny, więc ja nie widzę problemu ;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem potworem
    Chcę słońca, bez słońca jestem koszmarnym stworem który chce gryść i kopać
    Absolutnie wszystko mnie k***wia: od bajzlu, przez kaszel dziecka, bo swędzącą metkę
    Sama siebie nie lubię za to zachowanie, ale kurde nie umiem się ogarnąć.

Uprzedając czekolada nie działa, jeszcze bardziej mnie wk**wia

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa zainwestuj w lampy doswietlajace.dzialaja cuda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ridz tak mnie sponirwieral ze w nocy rzyggalam z bólu a dziś sie Zwolnilam z pracy. Wcale nie jest mocny ale boli jak chuj.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety w chwili obecnej nie mogę inwestować w cokolwiek, gdyż korporacja matka postanowila (chyba w ramach prezentu z okazji drugiego dziecka) ze mój mąż powinien wiecej czasu spędzać w domu a nie w biurze. W sumie to caly czas.
    Takze naprawdę potrzebuje słońca.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod koniec ciazy mialam tak samo Baronowa.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tak bez ciąży...

age.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa kciuki zaciśnięte za Twoje sprawy! Piękny brzuszek! <3
    Dostałam kolejne leki do testowania...

Ledwo mi się udało dziś dostać na wizytę :P

Zuunie zazdroszczę spotkania z lekarką starej daty, tym bardziej, że zdarzają się jeszcze starsi lekarze z powołania, którzy potrafią leczyć skutecznie i są na bieżąco, jeśli chodzi o wiedzę.

A ja właśnie raczę się kawą od męża...JaKup się na mnie obraził - pewnie po tych Wiedźmowo-Hanulkowo-Cytrynkowych rozkminach ;)

Moje TSH? Zbijam, zbijam ;)
    Mam nawet specjalny młotek ;)

http://iv.pl/images/42088230489439589073.jpg

Emma80, ciri22, Morwa, zwei_kresken lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczęta :)

Ridż mnie się zgubił. Nie widział ktoś? Nawet się dziad nie zaczął. A objawy wszystkie są, nawet załamanie nerwowe wczoraj.
    Nawet z tego niedowierzania niepotrzebnie obszczałam oszczędzony wczoraj test.
    Co więcej, mam objawy i drugiej i pierwszej fazy. Zastanawiałam się czemu, a tu olśnienie: jestem w dwóch cionżach naraz! I w tej prawie czterotygodniowej, nie skończyła się bo nie było jeszcze Ridża, i w tej jedno-dwudniowej, która się zaczęła bo temperatura spadła!

Drogie Bravo, czy to znaczy, że będę te prawie-bliźniaki rodzić miesiąc po miesiącu?
    Bo trochę się tego obawiam. ;)

Vesper, kattalinna, Morwa lubią tę wiadomość

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKup przyszedł... krwawy. Przestraszyłam się. Buraków nie jadłam ;)
    A taki miałam dobry humor :P

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper, mój wczorajszy też był krwawy, i na dodatek niezamawiany. Może ten Cytrynkowy nadal nie może trafić?

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
‹‹ 1931 1932 1933 1934 1935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ