Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCytrynka_ wrote:Impra taka domowa ta woda nie jest. Bo to w pracy mam ogoreczki. W wiadrze. Ale sklad nie jest najgorszy.
A podasz mi proporcje prosze
10 główek najlepszego czosnku, jaki uda Ci się dostać (najlepiej prawdziwego polskiego, ale w najgorszym wypadku byle z Chin nie był) obierasz z łupinek i szatkujesz lub zgniatasz. Zalewasz ok. 500ml soku z ogórków, tak żeby zalać cały ten czosnek. Odstawiasz w chłodne i ciemne miejsce na 10 dni. Bardzo ważne: nie może Ci to sfermentować. Po 10 dniach pijesz 10ml przed snem przez miesiąc. Dodatkowo możesz podjadać trochę tych plasterków czosnku z zalewy. Kurację można dwa razy do roku przeprowadzać. A to 10ml można nieco rozcieńczyć, bo smak jest palący, niektórzy narzekają, że żołądek im tego nie wytrzymuje. Ja piję lekko rozcienczony i przepijam szklankę ciepłej wody.
http://hashimotkawracadozdrowia.blogspot.com/2015/05/prozdrowotny-sok-z-czosnku-i-zalewy-po.html
Za tydzień dorzucę do tego papkę z dynii, żeby wymieść wszystko, co we mnie padło Ale to tak dodatkowo, moja własna inwencja Czuję, że coś ruszyłam w sobie i walczy ze mną potwornie, więc chcę uderzyć z maksymalną siłą. A dalej soki warzywne i ścisła dieta.
Edit: W temacie JaKupów - po antybiotyku miałam od tygodnia biegunkę, taką ewidentnie zapalną, mimo probiotyków. Przewlekle mam takie problemy. I co? Zaczęłam pić czosnek i jeden JaKup dzinnie. Budzę się i od razu na kibelek Potem mam błogi spokój
Katta, Baronowa, trzymam kciuki, żeby finanse się ustabilizowały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 19:03
Cytrynka_, Vesper lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do finansów to mi za miesiąc kończy się umowa w przedszkolu i jakbym miała być w ciąży to chyba najgorszy termin by fasol wybrał. Kolejna umowa u mnie w przedszkolu najprędzej od września, więc aktualnie jestem na etapie codziennego sprawdzania ofert pracy, a do publicznych placówek jako nauczyciel raczej nie ma szans na koniec roku szkolnego więc szukam po prywatnych, ewentualnie coś w kierunku oligofrenopedagogiki którą kończę w lipcu, ale mam też terapię pedagogiczną.
-
nick nieaktualny
-
Pytanie z serii "wczesne objawy cionszy".
Ni z gruszki ni z pietruszki myjac podloge mopem zakrecilo mi sie we lbie, zatkalo uszy i zachcialo mi sie spac i to tak ze zebym mogla to bym sie na podlodze polozyla i zasnela. Teraz mnie pala policzki. Ktos ma jakies pomysly skad to? -
Na szczęście ma długie wypowiedzenie, odprawa. Takze do konca roku odpukać kasa jest. Ale mega w*rw jest.
Odrobina trzymam kciuki za fajna ofertę.
A co do Jakupa to ja mam jakis mega żołądek. Muszę naprawdę namieszać zeby chlopak był tak ekspresyjny. A do tego nieważne co jej to jest raczej regularny.
Chociaż raz się strułam czymś a nie wiedziałam czym. Po kilku dniach zjadalam cos z bulka tarta i okazalo sie ze to tym. Za drugim zatruciem myślałam ze umieram. Bolala mnie kazda kosteczka, a plecy tak jakby mnie kto kijem walnął i ledwo mialam sile siedzieć na kiblu i trzymać miskę.
To dopiero byl bardzo ekspresyjny jakup. Bałam się zasnąćodrobinacheci lubi tę wiadomość
-
Cytrynka_ wrote:Pytanie z serii "wczesne objawy cionszy".
Ni z gruszki ni z pietruszki myjac podloge mopem zakrecilo mi sie we lbie, zatkalo uszy i zachcialo mi sie spac i to tak ze zebym mogla to bym sie na podlodze polozyla i zasnela. Teraz mnie pala policzki. Ktos ma jakies pomysly skad to?
Edit: Ewentualnie znak: Dupcz mycie podlogWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 19:31
Impresja, myshka84, Blondik lubią tę wiadomość
-
Impra dzieki za przepis.
Baronowa tez tak pomyslalam. Bo te uszy zatkane... Zastanawia mnie tylko skad taki skok ze az to odczulam. Bo zadnych kaw czy herbat nie pilam.
Edit. Niestety mycie podlog to moj obowiazek w pracy. Wiec ciezko tu negocjowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 19:35
-
nick nieaktualnyPytanie mocno awaryjne:
jak ustalić rodzaj Ibisza bez wymazu?
Tak na już...
Odkąd się oczyszczam zalewa mnie biały śluz. Doszło mega swędzenie i zaczerwienienie u wejścia. Ale śluz nie taki kłaczkowaty tylko kremowy, więc to chyba nie grzybek, nie? Pytam, bo ja niedoświadczona w infekcjach. Raz w życiu miałam jakąś jawną, lata temu, a tak to jedynie jakieś podrażenienie/alergia.
Help... -
nick nieaktualny
-
Ja się na infekcjach nie znam , bo nie posiadam Jebiwiszów. Jedyne co to podejrzenia infekcji dróg moczowych.
Odrobina super próg , zaciskam kciuki za niespodziankę w postaci 2 kresek na ciążowym
Znalazłam dzisiaj aptekę marzeń. Pytam o wit k2 z myślą , że kolejny raz popatrzą na mnie jak na kosmite, ale co tam ,myślę sobie zaryzykuję... a tam babka mi cały wykład o niej nawala byłam Wniebowzięta, kupiłam omega 3 Wit d z k2 mam jeszcze zapas, ale jest nadzieja, że tam odnajdę swój raj supli. Wstąpiła też do Rossmanna i nie mogłam się powstrzymać przed kupnem testów, wszelakich. To uzależnienie 3 stopnia mówię wam.odrobinacheci, Cytrynka_, Impresja, kattalinna, ciri22 lubią tę wiadomość
-
Wracając do jabłka i jakupa, moja babcia zawsze mówiła że na biegunkę zawsze pomaga tarte jabłko, nie wiem w czym jest różnica ale u mnie działa. A na zatwierdzenie najlepsze mleko w dużej ilości i kawa.
Od jutra zaczynam zabawę z testami ovu, miałam iść do giną sprawdzić co się dzieje, ale nie ma kto z Madzia zostać a tak chyba głupio ja brać do gabinetu co -
nick nieaktualny
-
Blondik wrote:Wracając do jabłka i jakupa, moja babcia zawsze mówiła że na biegunkę zawsze pomaga tarte jabłko, nie wiem w czym jest różnica ale u mnie działa. A na zatwierdzenie najlepsze mleko w dużej ilości i kawa.
Od jutra zaczynam zabawę z testami ovu, miałam iść do giną sprawdzić co się dzieje, ale nie ma kto z Madzia zostać a tak chyba głupio ja brać do gabinetu co
Głupio by mi bylo z moim 6 latkiem wejść na badanie;)Impresja, Cytrynka_, ciri22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie Jakup rządzi, co się trochę kłóci z teorią wysokiego proga i nieobecnością Jakupa.
Ale mam nową teorię, Jakup jest towarzyski i lubi gości - jutr nasza pierwsza wizyta w klinice, myślę, że stresior mi Jakupa utrzymuje w ciągłej gotowości do zabawy