Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem za bardzo gdzie dodać wpis, żeby uzyskać pomoc. Jeśli zaśmiecam, to z góry przepraszam
dziewczyny mam wielką obawę, że z moimi hormonami jest coś nie w porządku.
Robiłam badania 19 dnia cyklu, gdzie owulacja przypada na 20-21 dc.
Jeśli dobrze rozumiem mam za wysoki testosteron
wynik: 0,82 gdzie norma 0,07 do 0,79
czy taka nadwyżka to dużo? czym grozi? czy moze być to przyczyną niemożności zajścia w ciążę?
LH 29,39
Prolaktyna 10,33
FSH 13,05
normy: Faza folikularna: 3,85 do 8,78
środek cyklu 4,54 do 22,51
faza lutealna 1,79 do 5,12
czy tutaj jest wszystko okej? naczytałam sie, ze mogę mieć niską rezerwę jajnikową.
Czy możecie mi pomóc odczytać te wyniki badań? bardzo się martwię a wizytę u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie... -
Cytrynka_ wrote:
Emma a nie lepiej cos na pekanie? Jakies zastrzyki?
Wiesz, jeśli się da, to chciałabym usunąć przyczynę, ziółkami naturalnie wyregulować co trzeba, żeby jajca same pękały. W ostateczności zostają zastrzyki i wymuszone pękanie pod monitoringiem.
Na razie mam czas na picie ziółek.Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Morwa wrote:Ja piłam , niekoniecznie pod kontem LUF, ale piłam te zioła. Jedyne czego się dorobiłam po nich, to bólu piersi ,który towarzyszył mi przez cały cykl. Ból piersi był od zaburzeń hormonalnych , nie dam sobie reki uciąć ,że zioła miały na to wpływ na 100%. Przestałam pić ziółka i ból zniknął
Wiele babek z LUF je chwaliło. Może u Ciebie to tak zadziałało, bo "regulowały" Ci (próbowały) akurat te hormony, które miałaś w porządku?Starania od 09.2011r.
14 c.s.
LH i FSH lepiej było zrobić na początku cyklu, teraz to nie wiem, jak ten wynik interpretować.
A testosteron nie jest dużo podwyższony, da się z tym żyć i zajść. Aczkolwiek warto by było poszukać przyczyn i zbadać więcej rzeczy, bo może coś jest do leczenia.
-
Emma80 wrote:Wiele babek z LUF je chwaliło. Może u Ciebie to tak zadziałało, bo "regulowały" Ci (próbowały) akurat te hormony, które miałaś w porządku?
-
Morwa wrote:Nie można regulować to co jest w porządku. Zioła podbiły mi estrogeny , co przy pcos nie jest milewidziane. U Ciebie i Twoich predyspozycji do mięśniaków macicy też bym nie próbowała. Estrogeny w nadmiarze mogą przyczynić się do odnawiania tych dziadów
Dlatego słowo regulowały dałam w cudzysłów. Chodziło mi o to, że pewnie podnosiły Ci lub obniżały coś co miałaś na prawidłowym poziomie.
No to skoro chodziło o podniesienie estrogenów, to chyba rzeczywiście w moim przypadku to zły pomysł. Ale jak w takim razie zmusić jajca do pękania? Co mam podnieść, albo co obniżyć? Jaka w takim razie u mnie jest przyczyna, skoro innym pomaga to co mi akurat zaszkodzi?
Starania od 09.2011r.
14 c.s.
nick nieaktualny
-
Emma80 wrote:Dlatego słowo regulowały dałam w cudzysłów. Chodziło mi o to, że pewnie podnosiły Ci lub obniżały coś co miałaś na prawidłowym poziomie.
No to skoro chodziło o podniesienie estrogenów, to chyba rzeczywiście w moim przypadku to zły pomysł. Ale jak w takim razie zmusić jajca do pękania? Co mam podnieść, albo co obniżyć? Jaka w takim razie u mnie jest przyczyna, skoro innym pomaga to co mi akurat zaszkodzi?
-
Emma80 wrote:Dlatego słowo regulowały dałam w cudzysłów. Chodziło mi o to, że pewnie podnosiły Ci lub obniżały coś co miałaś na prawidłowym poziomie.
Wszystkie pomysly wyczytalam na dziwnych forach . Nie wiem czy akurat cos z tego podzialalo, ale cos bylo w tym cyklu skuteczneWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 14:51
ojejku, Morwa, pepsunieczka, kattalinna, Emma80 lubią tę wiadomość
-
Te zioła pobijają estrogeny? Mówiłam gin-endo, że mnie swędzi jama przed alexis (wyczytałam, że to może być z niedoborów estrogenów), ale się doktorek tym nie przejoł. Stwierdził że ''to normalne''. No ale żeby aż tak swędziało?
Odrobina ty robiłaś hsg na nfz czy prywatnie?
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
odrobinacheci wrote:Na NFZ.
Ridż mnie smyra, chyba potrzebował zrobienia bety żeby się pokazać, ale jest sukces i tak 13dfl
Weee przestań!
Dawaj ten wynik, a nie wkurzasz ludzi
Małgo dzisiaj po szczepieniu. Zjadła i śpi już ponad dwie godziny. Nudzi mi się...
Upiekłam sernik. Zrobiłam obiad. Poprasowałam - tak, tak podłogi również
Cytrynka_, ciri22, pepsunieczka, kattalinna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, czy strasznie kijowo sie umówiłam na 2dc na 1 wizyte w klinice?
Kurde, ja tego do końca nie przemyślałam, Ridż przyszedł przed chwilą, a jutro po południu mamy konsultacje.
Z drugiej strony, z tym amh może i lepiej żeby mi zrobił usg w 2dc, ale z trzeciej strony to ja jakaś dzika jestem, bo się boję usg z Ridżem,
a może go doktor wystraszy berłem i nie będzie juz przychodził?