X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzu ma rację
    przydałaby się tu jakaś nowa ciaża dla rozkręcenia interesu

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźmy, czy jest coś takiego jak wypowiedzenie za porozumieniem stron? Miałam dziś ofertę pracy do innego przedszkola, a nie wiadomo czy etat się utrzyma jeszcze przez miesiąc.

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrobina rozwiązanie umowy jest. A nie ma znaczenia ktora strona wypowiada. Musisz tylko wiedzieć jaki okres wypowiedzenia masz. A jak masz dobre kontakty z szefową to moze Ci skrócić ten czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Odrobina rozwiązanie umowy jest. A nie ma znaczenia ktora strona wypowiada. Musisz tylko wiedzieć jaki okres wypowiedzenia masz. A jak masz dobre kontakty z szefową to moze Ci skrócić ten czas.

No ja mam właśnie dwa tygodnie, ale może skróciłyby jakbym z nią pogadała, 17 maja wraca babka która zastępuje. Z drugiej strony muszę patrzeć na siebie, ta praca póki co do końca sierpnia, a jak nic nie znajdę to 17 zostaje z niczym.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest coś takiego :) tylko jak sama nazwa wskazuje, musisz się porozumieć z szefową :) z tego co pamiętam to składałam na piśmie prośbę o rozwiązanie umowy w konkretnym dniu. Google Ci podpowie szczegóły. Powodzenia :) chociaż jesteś w ciąży to nie wiem jak ze zmianą ;)

odrobinacheci lubi tę wiadomość

age.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrobina. Lepiej do sierpnia niz do Maja ;) takze zagaduj z szefowa. Skladaj pismo. A jak tak sie nie da. To kombinuj z urlopem niewykorzystanym czy cos

odrobinacheci lubi tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrobina sorry, ale nie ma po rozwiązywać umowy za porozumieniem, bo Ty już przecież w ciąży jesteś ;*

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;).
    Zaczynamy sie wdrażać w nocnie niespanie. Jacek ogląda nba,,ja sobie skorzystalam i umylam włosy ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa - powodzenia <3

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż złożył wypowiedzenie za porozumieniem, ale szef robił mu cyrki. W nowej pracy etat był na już, a stary pracodawca chciał go trzymać 2 miesiące, a miał umowe na czas określony. Nie rozumiem dlaczego tak. Coś tłumaczył, że muszą się miesiące rozliczeniowe zgadzać. Nie chciało mi się w to wierzyć, bo ciągle męża wykorzystywał, okradał na pensji...

Ale przy ciążuniu to ty się nie zwalniaj. Muszą ci umowę przedłużyć do daty porodu :-)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • lauda. Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrobino, na tu czekam na wieści! Ridż stęka w piwnicy, alem nie czuła dla dziada ;D

Baronowa, ja też o takich myślałam. Cudo! I wiesz pelnia księżyca wkrótce i te sprawy... Maluj pazdry, koś podwozie! Synuś zaraz wykluje się.

A teraz powiem Wam coś, co mnie śmieszy nawet...
    Dentystka przypilowala mi moją złamaną 8 - lewą górną. Natomiast właśnie zaczęła mi rosnąć (po raz pierdyliardowy) lewa dolna.
    Na odczynić stluczone lusterko????

marzusiax, odrobinacheci lubią tę wiadomość

atdc20mmxp7m5026.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może czarny kot by się przydał?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie się szykuje i mam nadzieję że zdążę na betę. Robiłam test czy bez luteiny temperatura spadnie i coś się ruszy no i nie spadła w sumie.
    Marzu z tym przedłużeniem do dnia porodu to chyba trzeba być od 12 tygodnia, ja jakbym miała jednak być w ciąży to będę w 8 więc mogę liczyć tylko na dobrą wolę Pani dyrektor.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki :)

Mam dzisiaj w planach sporo latania, także proszę się nie jarać ;)
    Jakby co się zaczęło dziać to będę zdawać relacje na żywo ;D

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrobina wlasnie nie od 12tc gdzies czytalam ze wczesniej tez masz zapewnione. Ale nie wiem jak to jest jesli jestes na zastepstwie. Podejrzewam ze dostalabys przedlyzenie ale ze by Cie wyslali na l4...

Wez popatrz bo ja nie jestem na 100% pewna ale cos ze znajoma szukalam kiedys przepisow...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 08:58

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Ale przy ciążuniu to ty się nie zwalniaj. Muszą ci umowę przedłużyć do daty porodu :-)

Wybaczcie, że się wtrącę.
    Jeśli Odrobina jest na umowie na zastępstwo (dobrze zrozumiałam?) to pracodawca nie ma obowiązku przedłużyć umowy do dnia porodu. Umowa o pracę na zastępstwo nie chroni ciężarnej przed zwolnieniem, tak jak normalna umowa o pracę na czas określony.

Odrobinka, trzymam mocno kciuki <3

Pozdrawiam ;)

ktosiowa lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Basik122 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Jeśli Odrobina jest na umowie na zastępstwo (dobrze zrozumiałam?) to pracodawca nie ma obowiązku przedłużyć umowy do dnia porodu. Umowa o pracę na zastępstwo nie chroni ciężarnej przed zwolnieniem, tak jak normalna umowa o pracę na czas określony.

Pozdrawiam ;)
    Też mi się coś takiego obiło o uszy. Umowa na zastępstwo jest tylko na czas zastępstwa.

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:

Pozdrawiam ;)

My mówimy na to umowa na zastępstwo bo za nauczycielkę która na macierzyńskim, ale spisana mam umowę na czas określony.

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinacheci wrote:
    My mówimy na to umowa na zastępstwo bo za nauczycielkę która na macierzyńskim, ale spisana mam umowę na czas określony.

A to już inna sprawa :) Tylko u Ciebie to i tak nic nie zmienia, bo ciąża musi być co najmniej 3-miesięczna w dniu, w którym kończy się umowa terminowa :/

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie prorodzinne te przepisy :/

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
‹‹ 1950 1951 1952 1953 1954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ