Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Katta lej. Mialam robic to ciasto dzisiaj wieczorem. Jak wroce z parku. Bo pogoda piekna ze szkoda siedziec w domu. Ale mojemu na zakupy sie zabralo. Wiec czekam az on skonczy i jedziemy... Ehhhh....
Edit i takie cudo znalazlam. Myslalam ze tylko mnie dziwi slonce...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03ae9fb76a00.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 20:01
WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość
-
No to Wasze zdrowie, Wiedźmy.
Akurat wodą mineralną, tak wyszło Bo nawet piwa bezalkoholowe mi odpadły. Za to ostatnio się dowiedziałam, że podczas karmienia ssaka mogę sobie czasem strzelić lampkę wina i już jestem przeszczęśliwa na tę perspektywę
O, ostatecznie mogę przepić szklaną kefiru - toż to ma procenty!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 21:51
Vesper, odrobinacheci, Morwa, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny - robić dym jutro w tej diagnostyce?
Ja nigdy dymu nie robię, ale teraz to mnie wkurzyli namaxa, prawie menopuren kupiłam !! i tę taką fioletową farbę do włosów!
ed. idę na wątek AMH, tam dziewczyny wczoraj jeszcze mówiły, że moga mi oddać ich nadwyżki, idę dziękować zatemWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 22:11
-
Marta gratuluję wyniku!!!
Przykro mi, że ta cała akcja kosztowała Cię tyle stresu. Co do labu, nie wiem, co poradzić, bo np jeden z moich ślepych gieniów mówił mi, że "AMH skacze"
Emma dziewczyny już sporo napisały i mogę Ci rzec: nie wyglądam ani na Hashi, ani na IO (a już w ogóle na hiperinsulinizm ) A jednak mam pakiecik Choroby "wyszukałam" sama w tym sensie, że zrobiłam kontrolnie kilka badań na własną rękę, a potem już poszło... W labie przy gabinecie gina nie chcieli ode mnie skierowania na krzywe, mimo, że miałam
Swoją drogą, wyszło mi, że od września zrobiłam z 55-60 oznaczeń z krwi (niewielką część na NFZ...). Aż nie chce mi się liczyć. Spora część z tych badań była już kierowana przez lekarzy...
A z rzeczy inszych. Pojechałam dziś do IKEI po filiżankę z kotkiem. I co? Wykupili wszystkie! A dzisiaj poszła ostatnia. Spóźniłam się. Chodziłam wokół miski, ale mi nie siadła. Mózgi i szczęki grzecznie leżą. Nie skusiłam się
A potem jak prawdziwa sknera...kupiłam ręczniki to sobie prezent zrobiłamojejku lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
nick nieaktualnyJa naprawdę to przeżyłam, nie oczekuję tego, że mi teraz wynagrodzą straty moralne, ogromnie cieszę się z tego wyniku
ale ja przeryczałam 2-3 tygodnie, ostatnio dopiero się z tym oswoiłam i zorganizowałam działania, tylko dziś z tego powodu zjechałam 600km aby skonsultowac ciulowe wyniki z lekarzem, który się na tym zna (ten od Blondik), mówi, że któryś wynik jest na 100% błędny albo po prostu nie mój, natrzepał w życiu dziesiatki publikacji w temacie amh, przerobił multum badań na pacjentkach przed ciążą, w trakcie ciąży, w trakcie brania hormonów, bez nich itp itd, wynik powinien delikatnie spadać na przestrzeni lat, może spaść nagle w wyniku urazu/operacji/choroby, nigdy nie wzrasta, delikatne wahania w górę to dopuszczalne błędy labów, ale mój wynik wskazuje na błąd wykonawczy badania, nic innego.
ed
a dzisiejsze fsh to 5,9 (2dc)
razem z tamtym amh 0,37 dostałam wynik fsh równy 14... (4dc)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 22:45
-
nick nieaktualnyPepsa, no właśnie nie można...
można poprawiać jakosć komórek poprzez dhea, koenzym itp
ale ilość amh to ma jakiś ma zwiazek z granotropinami (?) i to jest hormon w pęcherzykach, które posiadają komórki...
ale suple jak najbardziej, bo wg niego to, ze nfz nie refundował ivf dla kobiet z niskim amh to hipokryzja, bo z każdej powyżej 0 można uzyskac komórki zdolne do zapłodnienia, może trochę trudniej ale to nie jest niemożliwe, wymaga trochę wiecej uwagi
Citrone - własnie z tym zamiarem chce do nich iść, ponowne badanie, bo i tak muszę je zrobić przeciez w tej sytuacji
ed. Pepsa, lekarz naprawdę wart uwagi, jakbyś rzeczywiście szukała kogos, to gosć na tym całym amh spędził ostatnie lata badań... zwykłe kliniki wiesz, słabe nasienie - siup - ivf - udało się, z amh jest cieżej, bo jest strach przed przestymulowaniem i utratą końcówki rezerwy
ed2
chyba sama niedługo zrobię doktorat z tej całej niepłodności szeroko pojętej, tylko nie wiem, czy po budownictwie można...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 22:54
-
Marta idź i rób dym, bo w takiej sytuacji Ci się należy wyjaśnienie i dodatkowe darmowe badanie. Walcz o swoje. 180 zł ,czy ile tam płaciłaś piechotą nie chodzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 23:01
ojejku, Vesper, ktosiowa lubią tę wiadomość
-
Marta, serio współczuję tych wszystkich przeżyć. Dobrze by było z labem zagadać.
Mnie tak kiedyś jeden lab dobił wartością wolnego testosteronu. Potem się okazało, że wcale nie miałam aż takiego. Ale przeżywałam mocno. Zwłaszcza, że pewna ginka mnie kiedyś bardzo straszyła na podstawie niższych wyników.
Trzymam kciuki, żeby Ci została ta lepsza wersja wyników Wino na odstresowanie i jazda robić Dziedzicaojejku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:Marta idź i rób dym, bo w takiej sytuacji Ci się należy wyjaśnienie i dodatkowe darmowe badanie. Walcz o swoje. 180 zł ,czy ile tam płaciłaś piechotą nie chodzi.
nie byłam przygotowana na sushi, a żołądek ze stresu mnie skręcał, musiałam zjeść cokolwiek bez gluta, a sosu sojowego bg nie mam zawsze w torebce
może użyję tego argumentu w labieMorwa lubi tę wiadomość