Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Emma80 wrote:A bez ślubu poza Ramadanem można? Wtedy też przymyka oko?
I w Ramadan trzeba poscic zeby zmyc z siebie grzechy z calego roku. Jak dokonasz czyn zakazany w Ramadan (jedzenie w ciagu dnia, seks itp) to trzeba w zaleznosci od mocy przewinienia poscic dodatkowe 2 do 5 dni. -
nick nieaktualny
-
Maczek wrote:Czyli normalnie nie widzi, a teraz widzi, bo jest niżej? Ok... a jak się w tym wyznaniu traktuje nieslubne dzieci? Bo wtedy już trudno ukryć, że seks był.
Pewnie tak jak i u katolików
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Nie to ewidentnie choróbsko- samopoczucie w dolinach...
Saxa miłego gmerania w podwoziu!
Cytrynka, zajebista sprawa z taką tolerancją różnych kultur w związku!! -
Maczek wrote:Czyli normalnie nie widzi, a teraz widzi, bo jest niżej? Ok... a jak się w tym wyznaniu traktuje nieslubne dzieci? Bo wtedy już trudno ukryć, że seks był.
Ala, może to alergia? Też mam jakieś paskudztwo na gardle.
Moj mi tlumaczyl ze dziecko to dar od Boga i trzeba je tak traktowac. Nie jest winne grzechu rodzicow. I ponoc niektorzy odczytuja je jako znak od Boga ze sa na dobrej drodze
Wiec tu akurat nie mam sie co martwic o dziecko. Nic mu nie grozi.
Jedyne co to moj juz teraz zapowiada ze jakby sie pojawilo to chciałby przynajmniej przed Bogiem przysiegac (zgadza się na oba warianty religijne bo sam twierdzi ze przed ksiedzem nie czulby sie tak jak przed imamem i rozumie ze ja moge czuc podobnie).
Jedyny konfilkt jaki jest to to ze ja bym wolala aby dziecko bylo ateistyczne (tzn bez chrztu czy innych takich) ale wychowane z ukazaniem obu religii. Zeby moglo sobie swiadomie wybrac.
A on siw upiera ze to my musimy wybrac. I wychowac dziecko w jednej religii (nie mówi w jakiej ale juz sie dowiedzialam ze dziecko dziedziczy wiare po ojcu) -
No są i spowiedzi, i odpusty. W sumie chyba na lżejszych warunkach, bo nie trzeba do tego tak pościc. Tylko podejście jest takie, że jak wewnętrzna podstawa jest nie ok, to się nie liczy, choćby miesiąc pić samą wodę
Edit: to dobrze, że dzieci są ok. Tylko w tym układzie chyba faktycznie Wasze dziecko musiałoby zostać muzułmaninem, z tego, co piszesz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 11:34
-
Maczku. No ale tu wewnetrzna postawa tez musi sie na ten post przygotowac. Nie ze ot tak nie jem caly dzien i juz.
Jak bedziesz caly dzien myslal o seksie to tez zle. Post jest po to abys mial czas na przemyslenie swojego zycia.
Alu teraz juz mamy wypracowany jakis system tolerancji. Ale na poczatku byly momenty ze mialam serdecznie dosc tych roznic. I ochote zrezygnowac.
Jednak ja to chyba za honorowa jestem na rezygnacje. Nie lubie sie poddawac.
Edek. Maczku znam polke ktora z Kurdem ma cudownego chlopca. Jest ochrzczony. Ojciec przy chrzcie byl. Zgodzil sie (z bolem serca ale jednak). No ale slyszalam ze dla nich chrzest jest malo zobowiazujacy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 11:44
Maczek lubi tę wiadomość
-
WiedźmaMaKota wrote:Zastanawiam się nad zakupem swojego zestawu. A na odrost jest sposób. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff75da040ac5.jpg
-
W dalszej rodzinie dziewczyna ma dziecko z muzułmaninem/sadystą. Bił ją, a jak uciekła z dzieckiem to ten ją straszy, że ją zabije. W każdej kulturze są ewenementy. Katolicy też się znęcają "z miłości". Ewenementy są wszędzie.
A cytrynko, prawdą jest to, że jak muzułmanim zabije "niewierzącego", to otrzymuje odkupienie grzechów? Pewnie to bzdura, ale natrafiłam na taką informację.
Świadkowie jehowy mają ciekawe podejście do sexu przedmałżeńskiego. Niby cichaczem nikt nie zabroni, ale jak trafi się ciąża, to wykluczają z wiary.
Cytrynka_ wrote:Ja mam swoj zestaw wcale nie jest jakos mega drogo (biorac pod uwage ceny hybryd u chinczyka). Tylko trzeba zainwestowac w dobre bazy i topy. Ja wyprobowalam kilku firm zanim doszlam do mych ulubionych.
Marz z tym zabijaniem to polityka ISIS. Czyli fanatykow.
Z sadystami to tez zalezy od tego z jakiego kraju sie wywodzi muzulmanin i ktory to odlam.
Porownujac np Arabie Saudyjska (nakaz burek, ograniczone prawa kobiet, itp)do Kurdystanu (kobieta moze miec odkryta glowe, wychodzic sama z domu i ma duza wieksza swobode) widac ogromne roznice.
Moj np sam mnie przed Turkami ostrzega. Bo Ci bardzo czesto zwykly usmiech odbiora jako zachete do zabawy. Wiec jak sie czesto grzecznosciowo usmiechniesz to moga zgwalcic i Ci wmowia ze tego chcialas.
No i Turcy ogolnie maja zla opinie o europejkach (same ladacznice tutaj sa wedlug nich).
No i co gorsi uwazaja ze kobieta ma rodzic dzieci. To ze moze je wychowywac to tylko przywilej tego ze żyje z mężem. Jak chce odejść to sama.
A hybryd uzywam neonail.WiedźmaMaKota, ciri22 lubią tę wiadomość
-
Co do ISIS to ogolnie oni maja chwialami smieszne zasady.
Wiecie ze jak kobieta zabije takiego to on nie trafi do raju tylko do piekla?
Dlatego coraz wiecej kobiet stawia sie do armii. Sa specjalne oddzialy kobiece. Kontroluja cale miasta.WiedźmaMaKota, ciri22, aleala, marzusiax, Blondik, Katarzyna87, odrobinacheci lubią tę wiadomość