Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Do falafelkow nie trzeba blendera.
Yousee ja daje na oko zawsze.
Sucha ciecierzyce mocze przez noc albo dwie w duzej ilosci wody. Potem miele ja dwa razy w maszynce do miesa (mam reczna). Z czosnkiem i cebulką. Dolewam wody tak zeby masa nie byla za sucha ale nie plynna. Z przypraw daje roznie. Kolendra, pietruszka, imbir, sol, pieprz, chilli, koperek albo kupuje specjalna przyprawe do falafelkow. Odstawiam na kolejny dzien do lodowki. Jak smaze to sprawdzam czy nie trzeba jeszcze troche wody dolać.
Smaze w glebokim tluszczu a formuje za pomoca robidełka do falafelkow. Dzieki niemu mam ladne medaliony. -
Blender nie potrzebny jak się ma maszynkę albo inne ustrojstwo
Co to za robidełko? U mnie robi to mąż, ale chętnie bym jakiś przyrząd nabyła jakiś link albo zdjęcie poglądowe?
Edit: ZnalazłamWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 20:11
-
-
nick nieaktualny
-
Udało się, krew oddana choć był stres, że żyły nie ma. Cztery babeczki nade mną stały ale za drugim razem poszło. Przepływ jakby woda a nie krew to była bo poniżej 4 min i po sprawie. Przez to teraz trochę w głowie się kręci ale powrót do domu w tempie emeryckim i jest git
Cytrynka_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja w porząsiu, prawie zeszłam dziś na zawał jak mi kazali chabetę robić dziś w luxmedzie, a poszłam tylko próbkę na posiew zanieść... ale wynik mam w podpisie
ciri22, kattalinna, Cytrynka_, Blondik, Basik122, Impresja, ktosiowa, emaj lubią tę wiadomość