Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
zwei_kresken wrote:Emma, tarczyce badasz w jakimkolwiek dniu cyklu
To pewnie coś źle zrozumiałam. To co się bada w trzecim dniu cyklu?
A mogłabyś się odnieść do reszty mojej wiadomości? Ty nasza wiedźmowa ekspertko. O, przepraszam - autorytecie.
Czy rzeczywiście lepiej zrobić najpierw tylko TSH i FT3?
Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Emma80 wrote:To pewnie coś źle zrozumiałam. To co się bada w trzecim dniu cyklu?
A mogłabyś się odnieść do reszty mojej wiadomości? Ty nasza wiedźmowa ekspertko. O, przepraszam - autorytecie.
Czy rzeczywiście lepiej zrobić najpierw tylko TSH i FT3?
Nie nie, na poczatku TSH i FT4. Ft3 ewentualnie potem. Czasem sa w promocji pakiety TSH, FT4 I antyTPO, to chyba najfajniejsza opcja, pod warunkiem ze jest promo I jest w cenie samego TSH i FT4
-
nick nieaktualny
-
zwei_kresken wrote:Zamówiłam sobie b15, jak mam to podzielić, żeby mieć b12???????
Łyknij, popij dużą ilością wody i odmierzaj czas: po 12 minutach zerzygaj się. Tak na chłopski rozum: jeśli wzięłaś vit. B15 i po 12 minutach ją zerzygałaś, to wchłonęło się tylko 12.zwei_kresken, Emma80, odrobinacheci lubią tę wiadomość
-
zwei_kresken wrote:Nie nie, na poczatku TSH i FT4. Ft3 ewentualnie potem. Czasem sa w promocji pakiety TSH, FT4 I antyTPO, to chyba najfajniejsza opcja, pod warunkiem ze jest promo I jest w cenie samego TSH i FT4
Po rozeznaniu planuję zrobić sobie LH i FSH, TSH i FT4.
Rozumiem, że to antyTPO nie jest takie istotne na początek i jeśli nie jest w pakiecie, to nie ma konieczności żeby robić?
Jak szukałam informacji o tych badaniach, to znalazłam jeszcze oprócz antyTPO, antyTG. Chętnie dowiem się od mądrzejszych koleżanek na ten temat, jeśli któraś zechciałaby się podzielić swoją wiedzą.Starania od 09.2011r.
14 c.s.
antyTG robi się przy podejrzeniu Hashi, jeśli antyTPO wyjdzie w normie albo minimalnie powyżej.
A antyTPO zrobisz sobie, jak okaże się, że masz TSH i FT4 nie takie jak trzeba
Emma80 lubi tę wiadomość
-
zwei_kresken wrote:antyTG robi się przy podejrzeniu Hashi, jeśli antyTPO wyjdzie w normie albo minimalnie powyżej.
A antyTPO zrobisz sobie, jak okaże się, że masz TSH i FT4 nie takie jak trzeba
Bardzo Ci dziękuję.
Znalazłam pakiet tarczycowy: TSH, FT3 i FT4 za 29 zł (+2zł pobranie).
http://sla.pl/pakiet-badan-tarczycowych-29-zl-nie-przegap/
Mają też inne pakiety: min. hormonalny, dla kobiet planujących ciążę i w ciąży, jest też rozszerzony pakiet tarczycowy.
Podaję info, bo może przyda się innym osobom ze Śląska.
Chciałam dać aktywny link, ale coś mi nie wychodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 22:26
Starania od 09.2011r.
14 c.s.
Emma80 wrote:Bardzo Ci dziękuję.
Znalazłam pakiet tarczycowy: TSH, FT3 i FT4 za 29 zł (+2zł pobranie).
http://sla.pl/pakiet-badan-tarczycowych-29-zl-nie-przegap/
Mają też inne pakiety: min. hormonalny, dla kobiet planujących ciążę i w ciąży, jest też rozszerzony pakiet tarczycowy.
Podaję info, bo może przyda się innym osobom ze Śląska.
Świetna cena!
-
zwei_kresken wrote:Świetna cena!
Jak zrobiłaś ten odnośnik, bo dawałam znacznik "a href" i nie chciało się zrobić?Starania od 09.2011r.
14 c.s.
Pakiet dla ciężarnych jest spoko, ale i tak sporo kasy: 219
EDIT: Aaa... Tylko w ŚLA czasem trochę głupoty wychodzą - mi np. notorycznie zawyżony wychodził wolny testosteron, aczkolwiek akurat na to chyba gdzieś wysyłali te próbki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 22:52