Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj Śnieżka bardzo współczuje stary złośliwy dziad Ridż!
W sumie to jak krokiet liczy sie za naleśnik to ja tez trafiłam w dzień nie chciało mi sie juz po pracy robić owsianych, ale jesteście moim źródłem inspiracji do rożnych zjadliwych rzeczy marze o pieczonych jabłkach ale len w dupie mnie powstrzymuje."I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Omg, weszlam na swoje ustawienia w Ovu, a tam jak byk, że to siódmy miesiąc starań. Tymczasem jestem w połowie czwartego cyklu.
Drogi Ridżu, z okazji Twoich urodzin życzę sobie krótsze cykle.
Twoja ja. -
Lachony, w Diagnostyce można pobrać kupony zniżkowe na badania przedciążowe i ciążowe.
W opcji przedciążowej za 99zeta mamy:
Pełna morfologia
CRP
TSH
antyTPO
Prolaktyna
HCV przeciwciała
HBs przeciwciała
Toksoplazmoza IgG
Cytomegalia IgG
Różyczka IgG
Glukoza
http://www.kobieta.diagnostyka.pl/
Wiem, że wątek ma poczytność więc mam nadzieję, że dotrze do Was wszystkichlauda. lubi tę wiadomość
-
lauda. wrote:Lubię to. I se zrobię to. Kto bogatemu zabroni?
Aha. Chciałabym zrobić pakiet dla kobiet w ciąży. Tylko nie ma na razie ciąży. Czy masz na to jakąś radę Zwei?
Bony sa wazne na pewno do maja, to zdarzyszlauda. lubi tę wiadomość
-
zwei_kresken wrote:Lachony, w Diagnostyce można pobrać kupony zniżkowe na badania przedciążowe i ciążowe.
A mogłabyś mnie oświecić gdzie na ich stronie jest cennik? Jakoś nie mogę znaleźć. Widzę tylko ofertę badań z dokładnymi opisami, ale bez cen.
Zauważyłam, że nie tak daleko ode mnie jest punkt całodobowy 7/7 i może kiedyś się przydać, jak termin badania wypadnie w weekend.
Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
tu była zdublowana powyższa wiadomość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 10:50
Starania od 09.2011r.
14 c.s.
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Emma80 wrote:A mogłabyś mnie oświecić gdzie na ich stronie jest cennik?
Nie ma. I nie będzie Podobnoż z tej przyczyny, że różne punkty pobrań mają niewielkie różnice w cenach. Musisz dzwonić do konkretnego punktu i pytać o cenę badań...
Zwei, fajny pakiet Ale niektóre pokemony już mam. Tak dwa razy robić?
-
Emma80 wrote:A mogłabyś mnie oświecić gdzie na ich stronie jest cennik? Jakoś nie mogę znaleźć. Widzę tylko ofertę badań z dokładnymi opisami, ale bez cen.
Zauważyłam, że nie tak daleko ode mnie jest punkt całodobowy 7/7 i może kiedyś się przydać, jak termin badania wypadnie w weekend.
Nie ma, z tego co kojarze.to.w.roznych miastach miewaja rozne ceny. Ale ja sobie spisze.ile bym zaplacila na Klinikach- oni wiekszosc badan maja taniej niz Diagnostyka I wtedy zdecyduje gdzie isc. I tak mialam.robic toxo itd.
-
nick nieaktualnyKatarzyna87 wrote:Mnie zgodnie z tym co zaleciła gin bardziej pasuje pakiet dla kobiet starających się o dziecko ;p
Bo na początku ciąży i tak w sumie trzeba zrobić badania własnie z tego zestawu dla starających się. Podejżewam że nawet jakbym teraz zrobiła ten zestaw, to jakbym za jakiś czas zaszła w ciąże to gin dużo z tego zastawu kazałby powtórzyć, żeby było aktualne
Ale w sumie tak jak pisała Zwei do maja może się jeszcze coś przydarzyćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 11:55
-
lauda. wrote:Zuzzi, zrób sobie dwa razy. Będziesz miała więcej poce-ball'ów to sobie zrobisz podmiankę
Będę mogła zobaczyć, czy dobrze badają w diagnostyce i wyniki wychodzą mi podobne?
W zasadzie z tego zestawu nie robiłam tylko nigdy HCV i cytomegalowirusa. Ewentualnie CRP mogłabym sobie machnąć.
A cała reszta robiona i raczej niewiele się zmieni Musze się zorientowac, czy aby te trzy nie wyszłyby mi taniej, niż te 99 zeta
Aaa! I na moim pdfie jest napisane, że ważne do 30. czerwca. A do tego czasu to się może jeszcze więcej wydarzyć
EDIT2: Też chcę wit. D mieć taniej zbadaną! Normalnie sama z 7 dych kosztuje. Zrobię sobie dwa kucyki przewiązane wstążeczką i pójdę udawać dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:04
odrobinacheci lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zwei_kresken wrote:Nie ma, z tego co kojarze.to.w.roznych miastach miewaja rozne ceny. Ale ja sobie spisze.ile bym zaplacila na Klinikach- oni wiekszosc badan maja taniej niz Diagnostyka I wtedy zdecyduje gdzie isc. I tak mialam.robic toxo itd.
Szkoda. Trzeba będzie podzwonić.
A ten gotowy zestaw badań nie bardzo mi pasuje, bo już kilka z nich robiłam i mi są niepotrzebne. Fajniejsza byłaby jakaś zniżka, albo możliwość skomponowania zestawu samemu z zaproponowanych do wyboru.
Dobrze myślę, że warto zrobić sobie TSH i FT3 w trzecim dniu cyklu?
A FT4 i antyTPO dopiero jak TSH wyjdzie nie za dobrze? (Tak sobie kiedyś ponotowałam jak była o tym mowa).
A estrogen też?
I myślałam o FSH, bo kiedyś raz robiłam, ale już dawno.
Tak się zastanawiam, czy się nie wybrać w tym cyklu koło Alexis do gina, żeby skontrolował czy wszystko gra, więc dobrze byłoby chyba te badania jeszcze porobić.Starania od 09.2011r.
14 c.s.
wrzesień 2016 - usuwamy polipa...