X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ja też miałam podobny pociąg do dzieci jak ty ;) pamiętam jak wyklucalam się i popłakałam jak pani w podstawówce w pierwszej klasie pytała nas kim chcemy zostać w przyszłości. Ja powiedziałam , że chcę zostać mamą a ona ,że to nie jest zawód. Ja za to uparcie twierdziłam, że i tak zostanę mamą czy to się pani podoba czy nie :p

Matleene , a to nie jest tak ,że z blizniakami tyje się podwójnie? Więc pewnie te 2 kg do przodu to norma przy blizniakach na tym etapie ;) przy jednym przytyłabys 1 kg a tak to wiesz ;) to kolejny dowód, że będziesz mamą bliźniaków.

U mnie 0,5 w jedną i w drugą stronę w ciągu dnia to norma . Więc staję na wagę tylko z samego rana by później się niepotrzebnie nie stresować. Iiii na chwilę obecną metforminka oraz dieta działa na mnie dobrze bo kilogramy lecą w dół bez większych ćwiczeń i katowania się :)

Vuko, Shibuya, Emma80, odrobinacheci lubią tę wiadomość

• mar Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzzi wrote:

Mar, wczoraj użyłam kefiru Twoją metodą :D Dzisiaj mnie nic nie szczypie :D :D :D <3
    Jak dałaś radę z pozycją ? :D

ps.jestem trochę z tyłu ale nadrabiam powoli Wasze dyskusje :D

Shibua ja też mam wirus opryszczki i mi mówią lekarze że to właśnie dobrze bo mam przeciwciała, nic się nie martw ;) miałaś już wcześniej kiedykolwiek?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam nigdy opryszczki :( mój mąż ma około dwa razy do roku i jakoś nigdy nie mogę się od niego zarazić. Występuje może takie coś jak opryszczka nindża?

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda wiem wiem, ale wokół mnie same ciążowe laski :/

Co innego jak już będzie brzuch konkretny, a póki co to wystaje coś, co dla niedoinformowanej osoby wygląda jak totalne obżarstwo ;p

Vuko lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • lauda. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:

Co innego jak już będzie brzuch konkretny, a póki co to wystaje coś, co dla niedoinformowanej osoby wygląda jak totalne obżarstwo ;p

No to wskakuj w ciążowe ciuszki i też bądź ciężarną laską :) A niedoinformowani nie muszą wiedzieć, czy to już Piotruś/Majeczka się tak wypina czy jeszcze fasoleczka/makreleczka ;D

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

atdc20mmxp7m5026.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar wrote:
    Jak dałaś radę z pozycją ? :D

ps.jestem trochę z tyłu ale nadrabiam powoli Wasze dyskusje :D

Shibua ja też mam wirus opryszczki i mi mówią lekarze że to właśnie dobrze bo mam przeciwciała, nic się nie martw ;) miałaś już wcześniej kiedykolwiek?

tak miałam, zdarzało mi się parę razy właśnie po chorobie, bądź jak się za bardzo spiekładm na słońcu :P

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:

ja jak siadam na kiblu to mam wrażenie, ze dół brzucha powoli "kładzie się" na udach, heheheh nie wiem czy rozumiecie co mam na myśli, napęczniała po prostu jestem na wzgórku łonowym i trochę wyżej :P

w zeszłym roku na takim festynie organizowanym u nas w mieście co roku we wrześniu spotkałam koleżankę, którą ostatni raz widziałam na maturze :)
    ona do mnie "cześć, nie wiedziałam, że jesteś w ciąży, gratulacje!" i zaczyna mnie całować i ściskac. Myślałam, że się zapadnę pod ziemię, a ona chyba jeszcze bardziej, kiedy jej powiedziałam, że nie jestem.
    Ogólnie jestem szczupła, ale brzuch od pewnego czasu miałam spory od tego piwska, które żłopałam dosyć często :P
    ale już sobie obiecałam, na następne wakacje będę sexy mamuśka :D po porodzie biorę się za siebie :)

nataliano lubi tę wiadomość

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 00:33

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zawsze dzieci lubily, jestem ulubiona ciocia. Ostatnio miałam schizy w centrum handlowym bo 3 dzieci w wieku około 3 lat jak przechodziłam gapili sie na mnie. A ja do malza w bek, że one czuja że nigdy nie będę mieć dziecka i mi współczują :(

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:

To śmigaj w koszulce w stylu "baby inside". W takiej można mieć nawet zupełnie płaski brzuch. ;)
    Chciałam wkleić przykładową, ale nie mogłam się zdecydować na jedną fajną. ;)

https://www.google.pl/search?q=koszulka+baby+inside&espv=2&biw=1280&bih=709&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=nDo-VfaEHem6ygOun4HgDg&ved=0CAYQ_AUoAQ

A tak poza tym, to w dupsko zaraz dostaniesz. Takie problemy wagowe sobie wymyślasz. :P Ciesz się ciążą i zdrowym Fasolem. :)

Wolałabyś usłyszeć komplement w rodzaju: "o, widzę, że spodziewasz się dzidziusia", nie będąc w ciąży, co gorsza nie mogąc w nią zajść, a główną przyczyną lekko odstającego brzuszka nie jest obżarstwo?

Morwa, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Starania od 09.2011r.
    sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
    14 c.s.
    luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
    wrzesień 2016 - usuwamy polipa...
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma , super koszulki ja osobiście dla Kasi wybrałabym taką :p

d9522456.jpg

Emma80, Blondik lubią tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się bardzo bardzo :) każdej życzę jakich głupich chochlików w głowie, które podpowiadają głupie i wyimaginowane problemy.
    Zresztą wiecie, że trzymamy kciuki za każdą wiedźmę :*

Edit: Morwa idealna koszulka dla mnie ;D Ja bym jeszcze korektorem (żeby było widać) walnęła własny dodatkowy opis USG ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 16:04

Emma80 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Cieszę się bardzo bardzo :) każdej życzę jakich głupich chochlików w głowie, które podpowiadają głupie i wyimaginowane problemy.

Edit: Morwa idealna koszulka dla mnie ;D Ja bym jeszcze korektorem (żeby było widać) walnęła własny dodatkowy opis USG ;D
    Właśnie o tym samy pomyślałam , bo ty tu ekspert od usg :)

Edit : A właśnie Kasia może pomyśl o tym aby wybrać się ze zdjęciem usg takim przerobionym przez Ciebie tam gdzie można koszulki z własnym nadrukiem zamawiać i zrób sobie taki projekt :) zawsze będziesz mogła powiedzieć : dokładnie tak teraz wygląda nasze dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 16:09

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie nie jestem fanką, choć nie neguję, tego typu ciuszków, gdzie jest namalowany bobas wystający czy jakieś bocianki :)

Wyczaiłam fajny zestaw na OLX, jak mi się uda go kupić, bo laska coś niezdecydowana to się pochwalę. Są w nim w ramach ceny (ok. 100 zł) 5 sukienek, z czego 2 na prawdę super, 7 tunik w czym 5 w moim stylu, 1 koszula - spoko i 2 pary spodni w tym jedne lniane <3 Wydaje mi się, że za tą cenę spoko zakup, tylko laska musi się zgodzić na wysyłkę, bo chciałaby odbiór osobisty, a nie będę jechała 200km tylko po to, żeby wziąć ciuchy za stówkę.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy to martwicie się o ciążowe kg, ja za to ćwiczę ostro za Was ;)

A ja mam pytanie do Was wiedźmy jak to jest, że ja od pół roku odczuwam ból owulacyjny z lewego jajnika, może być tak że czujemy lewy a owulacja np z prawego? Póki co nie byłam jeszcze na monitoringu żeby się upewnić, ale takie dylematy mi się nasuwają jak to jest.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrobina, często się tak zdarza , że czujemy jeden jajnik a owulacja jest z innego. Ja osobiście też tak raz miałam , jeszcze jak się nie starałam, byłam młoda , piękna i szczupła i miałam owulacje ;)

odrobinacheci lubi tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrobina dzięki Ci za Twe ćwiczenia ;D Walcz z moim tłuszczem za mnie ;D

Z tego co wiem, to stroną bólu nie powinniśmy się sugerować, bo może być jak piszesz, czujemy prawy, a owulka idzie z lewego.

odrobinacheci lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:

To kupuj papier transferowy w papierniczym, drukuj na atramentówce i naprasuj na koszulkę. :) Będziesz miała unikalną. :)

Morwa lubi tę wiadomość

Starania od 09.2011r.
    sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
    14 c.s.
    luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
    wrzesień 2016 - usuwamy polipa...
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha kupiłam kefirek i wasze winko lidlowskie. Najpierw napiję się wina abym nie miała oporów pić kefir innym otworem ;) piękny początek tygodnia , podchodzi to pod alkoholizm.. no ale czego nie robi się dla zdrowia.

Maczek lubi tę wiadomość

• Maczek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Zazdroszczę takiej wagi -toż to waga z mojego dzieciństwa! A tak na serio serio to ważę tyle bez ciąży , więc jak w ciąży będę to pewnie będę ładnym tluscioszkiem. Mam jeszcze czas by to zrzucić? W ciąży można ? Bo według Mar tez już jestem w ciąży ... OMG i co teraz ?

Pfff... Chciałabym tyle ważyć! :D

K7KTp2.png
    VMlC.png
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ