Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
mar wrote:Jak dałaś radę z pozycją ?
Kucnęłam sobie w brodziku, lałam kefir na łapkę i płukałam
Yousee, więcej LwD! Na mnie tez się obce dzieci gapią. Wszystkie! Dzieci się po prostu gapiąAlbo tez gapią się na ludzi, co do których czują, że są "prodzieciowi"
Odrobina, jajcory czasem nieco zmieniają polożenie. I w ogóle nie zawsze sa tak idealnie po lewej/prawej. Ja np. prawego mam po prawej, a lewy zwykle się chowa gdzieś za macicą, więc ostatecznie jest bardziej po środku. I zdarzało się, że mnie pobolewało niby bardziej na prawo, a to byl lewy jajnik, nooo
odrobinacheci lubi tę wiadomość
-
Ooo to mnie zaciekawiłas Zuzzi, może mi lewy jajnik tez coś tam sobie zwiedza i się przemieszcza , dlatego tylko on mnie boli(ociera się niewiadomo o co i szuka niewiadomo czego ) i to jest serio ból , nie jest to praca jajnika jako sama w sobie ... prawy tak mi nie doskwiera, prawy to pikuś. Szczególnie po metforminie przechodzi ból i po dongu albo estrofemie. Too mnie mega dziwi . Mam pco . Ktoś, coś ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 17:55
-
zuzzi wrote:PCOS, hmm...
To wiesz, odnosze wrażenie, że nas to moga bolec jajcory w momencie dowolnym, bo tak
Choroba wściekłych jajników
-
Hahaha
Zwei jest w ciąży tak bardzo, jak ja
Morwa, mi tam lekarze zawsze mówili, że przy PCOS to raczej jest nadmiar estrogenówAle nie wiem... Różny jest PCOSu przebieg, różne komplety objawów i zaburzeń dodatkowych, to może i z tymi estrogenami różnie bywa
-
zuzzi wrote:Hahaha
Zwei jest w ciąży tak bardzo, jak ja
Morwa, mi tam lekarze zawsze mówili, że przy PCOS to raczej jest nadmiar estrogenówAle nie wiem... Różny jest PCOSu przebieg, różne komplety objawów i zaburzeń dodatkowych, to może i z tymi estrogenami różnie bywa
-
zuzzi wrote:Kucnęłam sobie w brodziku, lałam kefir na łapkę i płukałam
UWAGA UWAGAAA mam pytanko do Wiedźmuszek-ciążuszek! Otóż - kiedy robiłyście test ciążowy? Czy któraś z Was robiła przed terminem spodziewanego Ridża i wyszedł pozytyw? Mam taką zagwostkę - jestem przeciwniczką testowania przed @ ale dzisiaj gin mi powiedział, że po zakonczeniu pbrania Duphastonu mam sobie zrobić test (A TO WYPADA JUTRO!) bo biorę duphaston od 16do 25 dc... a test mam zrobić po to jakby wyszedł pozytywny to mam nie przerywać Duphastonu i brać dalej, a jak wyjdzie negatywny to mam nie brać. Co o tym wszystkim myślicie? Mam robić test jutro? jest sens?
-
Morwa, no właśnie mi lekarz odradzal wiesiołka i długotrwałe branie siemienia lnianego, ze względu na fitoestrogeny
Mar, gin kazał, to sikaj, co Ci szkodzi
EDIT: Prosto z gwinta byłoby ciężko, bo to był baaaaaardzo gęsty kefir, nie wylatywal tak łatwo z butelkiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 19:02
-
agatekgagatek wrote:Zwei, to Ty w ciąży jesteś?? OMG jak mogło mi to umknąć! GRATULACJE!!
Ahahahahahaha, chyba zdejmę ten suwaczek
Jestem w drugim tygodniu mojej przyszłej ciążyPlemniory właśnie dorwały moje jajeczko i dzielące się komórki wędrują sobie w kierunku nowego domku tymczasowego. Za kilka dni nastąpi zagnieżdżenie i wyszczam dwie kreski. Taki plan!
Emilanka, Ty masz testować 11tego, co? To nadal aktualne? Bo gdyby jednak wyszedł mi ten progesteron poowulacyjny, to mogłybyśmy razem szczać na patyki trzymając się za ręce ponad Europą, ponad podziałami, a dorsze pływałyby nam u stóp!lauda. lubi tę wiadomość
-
mar wrote:tylko że ja zawsze myślałam, że przed @ zawsze wychodzą negatywy więc stres niepotrzebny.. no nic ale test zakupiłam no i siknę jutro żeby formalnościom stało się zadość..
Ja wprawdzie nie jestem w ciazy, ale w poprzedniej pozytyw wyszedł trzy dni przed @tak, wiec sikaj...
-
mar wrote:łeee spróbuj jakiegoś razu prosto "z gwinta" cisnąć
UWAGA UWAGAAA mam pytanko do Wiedźmuszek-ciążuszek! Otóż - kiedy robiłyście test ciążowy? Czy któraś z Was robiła przed terminem spodziewanego Ridża i wyszedł pozytyw? Mam taką zagwostkę - jestem przeciwniczką testowania przed @ ale dzisiaj gin mi powiedział, że po zakonczeniu pbrania Duphastonu mam sobie zrobić test (A TO WYPADA JUTRO!) bo biorę duphaston od 16do 25 dc... a test mam zrobić po to jakby wyszedł pozytywny to mam nie przerywać Duphastonu i brać dalej, a jak wyjdzie negatywny to mam nie brać. Co o tym wszystkim myślicie? Mam robić test jutro? jest sens?
Mar, ja sikałam w 13 dpo, tzn. jeden dzień przed @ i widziałaś jaki efekt
Jaram się, jaram jak na solarce!!! Sikaj na zielono.
BTW, wg ulotek w testach pozytywy powinny wyjść już 7 dni po zapłodnieniu. Ale to zależy też od stężenia bety, tak więc słuchaj się doktorka i bądź kolejną szczęśliwą wiedźmą-ciężarówką -
ano siknę siknę..ale jakoś się nie nastawiam na cuda.
Jak wiecie co miesiąc tworzę sobie taką LISTĘ POZYTYWÓW - czyli za każdym razem kiedy przychodzi @ to czytam sobie tą listę - co mogę robić dzięki temu, że nie jestem w ciąży. Teraz z racji, że zbliżają się wakacje to moja lista urosła do rozmiarów XXL i jak ją czytam to sama już nie wiem czego chcę... -
nick nieaktualny
-
Vuko -sukienki na razie tylko w necie.
Kacha - no tak niby nie dużo ale myślałam, że kupię coś zwyczajnego, po za tym... tę kieckę założę raz tylko, chyba wybiorę coś skromniejszego po prostu albo popatrzę jeszcze na oferty stacjonarne. Dla mnie prosta kiecka z niewyszukanego materiału powinna kosztować nie więcej jak 20 funtów ale niestety byłoby zbyt pięknie ;p
Morwa - ta koszulka to prawie podobizna mojej Kluski
Mar - ja robiłam test 5 dni przed spodziewanym ridżem i wyszedł bardzo ładny cieńa 4 dni przed już ciemniejszy więc sikaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 20:14
Morwa lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Szkoda, że nie ma testów do szczania na progesteron...
Mar, o której jutro szczasz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 20:16
odrobinacheci, Emma80 lubią tę wiadomość
-
Mar ja szczałam w 11 dpo ...więc czekam na Twojego jutrzejszego szczańca z ogromnymi emocjami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 20:16
DAWID 03.09.2015 Nasz Cud
ZUZIA 12 tydz [*] 13.08.2016 Nasz Aniołek
BĄBELEK termin 11.10.2017rośniemy
Pessar w 27 tc- wytrzymaj