Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki dziewczyny, tak zrobie. Progesteron badalam dzis razem z beta, jutro wyniki, a w sr znow beta i w pn przed wizyta. Dalej biore dupka 1x1, a jutro jak bede miec wyniki prpgesteronu to zadzwonie do tego starego gina fo mi to kazal brac i zapytam czy zwiekszyc, czy odstawic. Ale jestem spokojna jak jogin master
dzis ide do kolezanki na urodziny i juz zapowiedzialam,ze nie moge pic bo biore leki
gorzej tylko jak zapoda torta,bo mnie jakos od slodkiego odrzucilo, a zawsze uwielbialam slodycze,wiec bede musiala zjesc,bo innaczej beda zarty "a co, Ty q ciazy jestes? Hahaha" bo nikt nie wie,ze sie staralismy
A na Ibisza, to mi sie przypomnialo jeszcze,ze dobrze smarowac piczke olejem kokosowym
EDIT: Katarzyna, ja biore folik, to tam jest chyba 0,4mg dawka. No u mnie w dwoch poprzednich cyklach tez byly plamienia,ale brunatne ze skrzepami malymi, a w tym myslalam,ze tez nic z tego bo 6dpo sie pojawily,ale tylko takie kawa z mlekiem, bez skrzepow i malo obfite przez 2 dni, a pozniej to juz tylko troszke rano i pozniej nic. Mam wrazenie,ze z kazdym dniem jest ich coraz mniejWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:11
Maczek, Basik122 lubią tę wiadomość
-
zwei_kresken wrote:Specjalistko Zu, czy estradiol sprawdzony w 10dpo jeszcze da jakieś info o jakości Alexis? Czy już go będzie ubywać?
Może już spadać, ale coś może być widać. To moze sobie machnij w 6DPO?
Lody na gardło zimne. Zimne znieczula
Odrobina, ja tam jestem już w drugim! Trzeci się niedługo zacznie
Vuko, czekam na chabetę! Oleju kokosowego nie mam, ale dorwałam sloiczek masła shea, o którym tez mi to ktoś mówił.
Mar, wczoraj użyłam kefiru Twoją metodąDzisiaj mnie nic nie szczypie
Vuko, odrobinacheci lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć lasencje...kurczę czytam , te wasze pościki i widzę ,że wypadłam troche z terminologii wiedźmowej;/....4 miesiące to za dużo... doszła cionsza
i imiona dzieci Saloniusz mi sie spodobał od salonu:):)tak na marginesie:)
nie mniej cudownie być znów staraczką, wiecie jak ładnie słońce świeci jak się idzie do rossmana po stertę testów owu?...bajecznie:)!!! jak się nie było staraczką to nie było tak pięknie:)
także bajecznie, znów nakręcona jako staraczka pozdrawiam z mego padoła:) i miłego dnia życzę, czas mi jeść obiad, od samej świadomosci, ze już sie staram mam zachcianki i większy apetyt:)
lauda., Vuko, Basik122, Matleena lubią tę wiadomość
-
Kawa z mlekiem to ok, ważne żebyś zwracała uwagę czy razem z plamieniem nie pojawia się silny ból pleców (lędźwie). Mówię tu o mocnym bólu, a nie o dyskomforcie. To może źle wróżyć.
Ja w tej ciąży miałam już nawet czerwone krwawienie (nie plamienie) ze skrzepami! Żegnałam się z dzieciaczkiem. Nikt nie wie skąd się wzięły. Teraz jak mam to właśnie kawa z mlekiem. Gin w zeszłym tygodniu sprawdzała mnie dokładnie i powiedziała, że to na pewno nie z macicy czy łożyska, bo te mam umiejscowione z tyłu. Może ze względu na zwiększone ukrwienie organizmu czasami jakieś naczynko pęknie przy szyjce i nim się wydali jest brązowe. To jednak tylko domysły.
Na belly znalazłam stary wątek, w którym dziewczyny pisały, że plamiły całe ciąże. Nikt nie wiedział czemu. Widocznie ten typ tak ma.
Tak w ogóle to wczoraj się zważyłam: 68,1, dzisiaj się zważyłam 70,7!!!
Czekam na brzuch ciążowy, bo serio czuję się grubaVuko lubi tę wiadomość
-
U mnie bez bolu na szczescie. A plqmienia zaczely sie po stosunku, wiec moze moja szyjka nie chce byc macana
ale pojde na ta wizyte 5ego, bo po niej chce powiedziec mojemu nie-malzowi,ze jest nas wiecej
biedaczek bedzie w szoku, znajac jego charakter to przez 2 dni bedzie milczacy
EDIT: Maslo shea dsiala raczwj regenerujaco, a olej kokosowy przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:23
-
Vuko wrote:Tylko ze u mnie ciagle sa minimalne plamienia z rana, taka kawa z mlekiem... Dlatego sie zastanawiam czy nie isc, nawet jakby mial nie robic usg
-
Matleena wrote:Ja tak jak Basik, zrobiłam betę i czekam do 7 tygodnia. Wizytę akurat mam 5 maja. Ale mam drogiego lekarza i nie widzę sensu iść wcześniej.
Edit
Basik, toż to już drugi trymestr u Ciebie!Katarzyna87, Matleena lubią tę wiadomość
-
My wczoraj wybieraliśmy jeszcze imiona i powiem Wam, że niektóre mnie rozwalają! Spis jest robiony od niedawna, bo od 2004r, ale szok. Ludzie dają imiona dzieciom takie jak:
Męskie: Anatol, Żyraf, Wolfgang, Myszon, Belzebub, Idzi,
Żeńskie: Żaklina, Viorika, Sindi, Niunia, Mrówka, Jeżyna, Jarzyna, Amnezja, Żywia, Calineczka,
Niestety to tylko Warszawskie, szkoda że nie ma całej Polski, musi być ciekawie
-
zwei_kresken wrote:No wlasnie problem w tym, ze nie moge
5dpo to za wczesnie na proga, co ?
No czemu nie możesz?
Wg bajecznej przerywanej kreski 6dpo będziesz mieć w czwartek.
Vuko, ok, musze się znów zaopatrzyć w olej kokosowy. Miałam go dość długo, ale trzeba go jednak było trzymać w lodówce w lecie, bo zjełczał od ciepła
Wielkie pytanie: rafinowany, czy nie rafinowany? Zważywszy, że chcę też na nim smażyć
EDIT: Mrówka, Żyraf, Amnezja, Myszon, Belzebub? Calineczka? Kogoś (nie)zdrowo pogrzałoTo potem taka na przykład mała Ania, czy Zosia będzie mieć dziwaczne imię na tle kolezanek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:37
-
Katarzyna87 wrote:Kawa z mlekiem to ok, ważne żebyś zwracała uwagę czy razem z plamieniem nie pojawia się silny ból pleców (lędźwie). Mówię tu o mocnym bólu, a nie o dyskomforcie. To może źle wróżyć.
Ja w tej ciąży miałam już nawet czerwone krwawienie (nie plamienie) ze skrzepami! Żegnałam się z dzieciaczkiem. Nikt nie wie skąd się wzięły. Teraz jak mam to właśnie kawa z mlekiem. Gin w zeszłym tygodniu sprawdzała mnie dokładnie i powiedziała, że to na pewno nie z macicy czy łożyska, bo te mam umiejscowione z tyłu. Może ze względu na zwiększone ukrwienie organizmu czasami jakieś naczynko pęknie przy szyjce i nim się wydali jest brązowe. To jednak tylko domysły.
Na belly znalazłam stary wątek, w którym dziewczyny pisały, że plamiły całe ciąże. Nikt nie wiedział czemu. Widocznie ten typ tak ma.
Czekam na brzuch ciążowy, bo serio czuję się gruba
Właśnie ja chyba też z tych typów co mają plamienia niewiadomego pochodzenia
Ja teraz byłam na zwolnieniu lekarskim tydzień czasu i w życiu się tak nie opierniczałam i nie wyleżałam jak teraz! Bardzo mi się to podobało, ale.... przez ten tydzień przytyłam 3 kg!
Cholercia fajnie się leżało, ale trzeba dupsko ruszyć bo tak nie może być, inaczej na koniec ciąży dojdę do 30 kg... -
Vuko zaciskam kciuki za habete, przy takim pięknym teście pewnikiem będzie wysoka
i jestem tego samego zdania co dziewczyny , więc dobrze ,że zdecydowała się na wizytę 5 mają. Lepiej wszystko sprawdzić , upewnić się i spać spokojniej.
Ja tez stosowałam taką metodę na ból gardła, szczególnie jak miałam angine... och jak ja kochałam mieć angine bo jadłam loda za lodem dla kuracji. Lody oczywiście zimne.
Zwei piękny suwaczek, no i będziesz miała trojaczki haha kupa roboty ale przynajmniej będzie wesołociocie wiedźmuszki pewnikiem pomogą, wspólnie małe miotły wystrugamy aby odciążyć Cię trochę finansowo
porządna miota trochę kosztuje ,a przecież jej nie urodzisz wraz z wiedźminem x3 .
Zuzzi serio działa ta metoda Mar , czy tak tylko dla jaj piszecie. Bo jak działa to ja piernicze tą korę i te nasiadowki, jak tu taki szybki efekt to lecę po jogurcik. Musi być naturalny co nie ? -
Shibuya uważaj z ta opryszczką. Znajoma z owu przez tego wirusa poroniła. Załaduj sie wit C i idź jeszcze sie skonsultować. Ja nie chce Cie straszyć kochana, ale uważaj proszę."I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
zuzzi wrote:No czemu nie możesz?
Wg bajecznej przerywanej kreski 6dpo będziesz mieć w czwartek.
Vuko, ok, musze się znów zaopatrzyć w olej kokosowy. Miałam go dość długo, ale trzeba go jednak było trzymać w lodówce w lecie, bo zjełczał od ciepła
Wielkie pytanie: rafinowany, czy nie rafinowany? Zważywszy, że chcę też na nim smażyć
EDIT: Mrówka, Żyraf, Amnezja, Myszon, Belzebub? Calineczka? Kogoś (nie)zdrowo pogrzałoTo potem taka na przykład mała Ania, czy Zosia będzie mieć dziwaczne imię na tle kolezanek
Hahahaha rezerwuje Zyrafa:-PWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:41
-
Katarzyna87 wrote:My wczoraj wybieraliśmy jeszcze imiona i powiem Wam, że niektóre mnie rozwalają! Spis jest robiony od niedawna, bo od 2004r, ale szok. Ludzie dają imiona dzieciom takie jak:
Żeńskie: Żaklina, Viorika, Sindi, Niunia, Mrówka, Jeżyna, Jarzyna, Amnezja, Żywia, Calineczka,
Niestety to tylko Warszawskie, szkoda że nie ma całej Polski, musi być ciekawie -
Kurczę, a ja 18 dc. Temp niska dalej, bagno zerowe i w ogole nic! Aleksis mnie olala ewidentnie!! Mam dość powoli serio. I chyba będę musiała zmienic watek bo niedługo zostanę sama wiedźma bez wiedzmiatka
Eh, cieżko mi. I to jeszcze dzisiaj poniedziałek!!
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
nick nieaktualnyKatarzyna87 wrote:My wczoraj wybieraliśmy jeszcze imiona i powiem Wam, że niektóre mnie rozwalają! Spis jest robiony od niedawna, bo od 2004r, ale szok. Ludzie dają imiona dzieciom takie jak:
Co oznacza, że ty Kasiu musisz dać swojej córce na imię Amnezja dlatego, że w cyklu w którym zaszłaś zapomniałaś wziąć Clo i owulki miało nie być, a tu psikus
Yousee no ejj jeszcze nas tu trochę jest niezaciążonych ja,Zuzzi, Zwei, Mar, Emilanka, Morwa, Agatek, Emma, Summerka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 12:47
Morwa, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
Yousee wrote:Kurczę, a ja 18 dc. Temp niska dalej, bagno zerowe i w ogole nic! Aleksis mnie olala ewidentnie!! Mam dość powoli serio. I chyba będę musiała zmienic watek bo niedługo zostanę sama wiedźma bez wiedzmiatka
Eh, cieżko mi. I to jeszcze dzisiaj poniedziałek!!
Napewno wszystkie będziemy cieszyć się z naszych wiedźmiątek bez żadnych wyjątków!! Głowa do góry (mimo że poniedziałek) cyce do przodu i LwD, będzie dobrze
-
Katarzyna87 wrote:
Czekam na brzuch ciążowy, bo serio czuję się grubaVuko lubi tę wiadomość