Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Morwa wrote:Ciągle czuję dyskomfort z lewej strony a czasami ból . Dlatego tez bałam się tej ciąży pozamacicznej . Ale jak okazał się zarod w pełnej klasie tam gdzie trzeba to zwatpilam. Dzisiaj poszłam do lekarza bo źle się czułam i dalej ten brzuch bolał jednostronnie oraz plecy . No a ten do mnie "dam panią profilaktycznie do szpitala, tam porobią pani badania i zobaczymy co i jak" . W szpitalu lekarze bo oglądało mnie dwóch(w tym murzynka
) stwierdzili ,że mój lewy jejnikow daleki jest od ideału . Jest powiększony i jest na nim ogromną torbiel albo coś co wygląda jak torbiel -tak zrozumiałam jak gadali między sobą. Potem lekarka stwierdziła ,że porobią mi dodatkowe badania w kierunku potworniaka m.in enzymy nowotworowe i przy okazji zestaw badań "w razie wu" gdybym miała trafić na stół (grupa krwi i inne takie). Nigdy nie spotkałam się z tak dosadnym przekazywaniem informacji , ale to może dlatego ,że ta lekarka jest obcokrajowcem, więc jej łatwiej mówić jest "prostą i dosadną polszczyzną nie owijajac w bawełnę".
az fasolem wszystko oki? Daj znac koniecznie jak bedziesz wiedziala cos wiecej. Sciskam Cie :-*
-
Morwa, miejmy nadzieję, że będzie podobnie jak u Mar, którą nastraszyli mięśniakiem, a to była kupa.
A z tego co wiem, to nawet potworniak to nie wyrok i kobiety rodzą zdrowe dzieci, a zmiana jest usuwana w trakcie ciąży.Morwa lubi tę wiadomość
Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Morwa, co ja czytam
trzymaj sie kochana. Wiem, że cieżko ale musisz dać radę. Dawaj znać co i jak.
Morwa lubi tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Morwa, naprawdę nie musisz się bić ze mną o tytuł najbardziej popapranej ciąży, powiedz jajnikom żeby się nie wygłupiały. A czy oni mają pewność, że to potworniak a nie druga ciąża? Trzymaj się i dla relaksu wklejaj tu zdjęcia szpitalnych frykasów. Ty się skup na oddychaniu relaksacyjnym, a my będziemy odprawiać czary, żeby wszystko było dobrze. Znasz nasze moce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 09:24
Vuko, Morwa lubią tę wiadomość
-
Ze mną na oddziale leżała dziewczyna, która była w 8tc a brzuch jak w 15tc. Okazało się że miała torbiel giganta ok 15cm średnicy!!!
Podawali jej jakieś leki, monitorowali, pasli szpitalnym zarciem i jak wychodziłam (choć ona i tak była tydzień przede mną) torbiel miała kolo 8cm, a do 6cm jest 'norma'. W pierwszej ciąży miałam torbiel na 5cm i wiem że lekarze mowili ze jest ok tylko musimy jej pilnować.
Morwa lekarze zawsze muszą być przygotowani na najgorsze. Dobrze że wykluczają poszczególne gorsze opcje. Tak to może naczytałabyś się w necie o nowotworze i sama siała panikę.
Sorki za błędy poprawię jak będę przy kompie, bo z tel ciężkoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 08:38
Morwa lubi tę wiadomość
-
zwei_kresken wrote:Morwa, naprawdę nie musisz się bić ze mną o tytuł najbardziej popapranej ciąży, powiedz jajnikom żeby się nie wygłupiały. A czy oni mają pewność, że to potworniak a nie druga ciąża? Trzymaj się i dla relaksu wklejaj tu zdjęciw szpitalnych frykasów. Ty się skup na oddychaniu relaksacyjnym, a my będziemy odprawiać czary, żeby wszystko było dobrze. Znasz nasze moce
gdyby można było cofnąć czas to zaczęłabym się rozmnażać w wieku 16 lat , urodziłabym stado dzieci a teraz z uśmiechem na ustach stwierdziłabym ,że jak chcą mogą sobie wszystko usuwać, nawet nerke oddam gratis... no ale czasu cofnąć nie można niestety. Jak będę coś więcej wiedziała i zrozumiem co tam duka lekarka to dam znać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 08:47
-
Oj Morwa, gdyby tylko można było cofnąć czas
ja też bym wcześniej zaczęła
Najważniejsze, to bądź dobrej myśli"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
Morwa wrote:Nie mają jeszcze pewności , narazie sprawdzali jakieś markery nowotworowe i czekam na wynik . Lekarz tylko przypuszcza, łatwo mu to powiedzieć. Torbiel jest dziwna i duża i nie ma w niej zarodka ani nic co by go przypominało, więc wykluczyli "drugą ciążę". Wolałabym nie mieć żadnych problemów i nadal być "staraczką" bo jest wtedy zdecydowanie mnie nerwów
A, to dobrze, że w środku pusto. Zakładaj więc, że to torbiel, wchłonie się i będzie bajka. W sumie dobrze, że lekarze zakładają najgorsze scenariusze i porządnie Cię zdiagnozują, a nie że Cie wyśmiali i pogonili do domu
A co do ostatniego zdania, to ja też tak wyklinałam w duchu jak miałam problemy ze spadającą betą i trofodziadem i teraz u progu nowej owulacji znowu wyklinam, że jestem "staraczką"
Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma -
Morwa wrote:Nie mają jeszcze pewności , narazie sprawdzali jakieś markery nowotworowe i czekam na wynik . Lekarz tylko przypuszcza, łatwo mu to powiedzieć. Torbiel jest dziwna i duża i nie ma w niej zarodka ani nic co by go przypominało, więc wykluczyli "drugą ciążę". Wolałabym nie mieć żadnych problemów i nadal być "staraczką" bo jest wtedy zdecydowanie mnie nerwów, ale ja niestety nie jestem w czepku urodzona a problemy czepiają się mnie jak kupa do buta
gdyby można było cofnąć czas to zaczęłabym się rozmnażać w wieku 16 lat , urodziłabym stado dzieci a teraz z uśmiechem na ustach stwierdziłabym ,że jak chcą mogą sobie wszystko usuwać, nawet nerke oddam gratis... no ale czasu cofnąć nie można niestety. Jak będę coś więcej wiedziała i zrozumiem co tam duka lekarka to dam znać.
trzymam kciuki.
Pracuję w urzadzie pracy i jak właśnie widzę, to 25 latki z 5 dzieci, to stwierdzam, ze my "rozważne i planujące" to jednak w tym wszystkim durne jesteśmy. One sobie porobiły dzieci w chwili największej płodności i mając 35 będą miały odchowane dzieci i jeszcze przeżyją drugą młodość -
Zdążyłam wyjść z pracy o czasie.
Zdążyłam skoczyć z koleżankami na drinka.
Ale nie zdążyłam kupić testow owulacyjnych...
Teraz siedzę smutna w domu i nie mam na co nasikać
Nie odkładaj kupowania testów owulacyjnych na później!
Fundacja Zwei Kresken.
Katarzyna87, lauda., odrobinacheci lubią tę wiadomość
-
Szanowne Wiedźmostwo, przedstawiam Maję (chyba już tak zostanie
Jest idealna! Wszystko na swoim miejscu (narządy, odnóża).
Wyróżnia się za długimi nogami, ale tu nie mam żadnych przeciwwskazań ;p
Morwa nie wiem czy pamiętasz, ale jakie u mnie kwiatki w ciąży były (szpitale, krwawienia ze skrzepami, a teraz wszystko jest dobrze! Wiem, że łatwo się mówi, ale musisz wierzyć!)WiedźmaMaKota, Morwa, Eva82, Yousee, Maczek, lauda., Blondik, Emma80, Basik122, odrobinacheci, Shibuya lubią tę wiadomość
-
Basik122 wrote:Zwei a ja mam na zbyciu chyba jeszcze 8 szt patyków owulacyjnych i jeden patyk ekskluzywny ciążowy i wala się mi to po szafce w WC.
Basik, wygrzebałam jeszcze 3 allegruszki, ktore rozbiegły się po szufladzie, więc spoko. Ale chciałam luksusowe mieć, bo na nich lepiej widać wynik, już się przyzwyczaiłam
A ciążowe mam jeszcze 2- nakupiłam jak zaczęło się poronienie- w zestawie z econopackiem alwaysówNic tak nie cieszy jak blednąca kreska!
Paradoksalnie po tym wszystkim jestem lepiej przygotowana do testowania ciąży niż czekania na owulację, a przecież zaczynam od nowa mój bój o względy Lady Alexis. Nie jest powiedziane, że przyjdzie w tym cyklu.
Kachu, jakie ma piąstki pozaciskaneBędzie kickbokserką?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 12:51
Basik122 lubi tę wiadomość
-
Kasia śliczna ta wasza Maja
silna z niej kobietka będzie ,która nie da sobie w kaszę dmuchać
A co do kaszy to dzisiaj była na obiad z takim jasnym sosem , że aż na samą myśl co to jest robiło się niedobrze:p
A ja zaczęłam krwawic a brzuch tak bolał, że aż zwijałam się z bólu . Na lekarza czekałam w bólach z dobre 15 -20 min czyli tyle co gdybym była w domu i wezwała pogotowie . Żal pl. -
zwei_kresken wrote:Zdążyłam wyjść z pracy o czasie.
Zdążyłam skoczyć z koleżankami na drinka.
Ale nie zdążyłam kupić testow owulacyjnych...
Teraz siedzę smutna w domu i nie mam na co nasikać
Nie odkładaj kupowania testów owulacyjnych na później!
Fundacja Zwei Kresken.
Ahaaaaaahaaaa ależ mam bekę!!! Niczym z mamuś na forachzwei_kresken lubi tę wiadomość