Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
Olencja ta mam na papierze,że jelita zjebane. A że się nie wchłaniają witaminy to pewnie też przez Hashimoto,zresztą jelita tyż- autoimmunologia.
Niby wszędzie piszą ,że właśnie dieta u mnie może zdziałać cuda,ale edno nie potwierdzaKiedyś nawet próbowałam wyeliminować gluten,ale tożto nidyrydy! Bo ograniczenie nic nie da? W sumie jest okazja bo wypieprzyłam wszystkie mąki,bułki tarte,makarony itp bo mi się mole zalęgły
Zwei chyba też poczytam sobie Twoje posty może mnie oświeci -
Eva,no to sikamy razem:D
katastrofa-ograniczenie nic nie da i nie oczekuje cudow po miesiacu, tylko min 3-6 i wtedy jest roznica
wyleczysz jelita to i krew sie poprawi
dzisiajsza porada pod wykresem: nie podniecaj sie jak bierzesz progesteron- on zaburza wykres:/
myslicie ze maja racje?dupek tez czy tylko lutka?
katastrofa wrote:No właśnie ,a moje rosną i rosnąMoże spróbuję jak Ty,na początek ograniczyć ,a potem wyeliminować...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 08:56
-
olencja wrote:czego nie mozesz oprocz jajek? warzyw,mies,owocow jest multum na swiecie:) dasz rade:) ja daje to Ty nie dasz?
Warzyw typu kalafior,kapusta,brokuły,cebula,owoców z drobnymi pestkami jak maliny,truskawki itp. po kaszach sram dalej niż widzę, po mleku pierdze tak śmierdząco,że trzeba otwierać okna i drzwi, a z mięs zjem tylko pierś z kury i mielone...Owsianek i wszystko co drażni jelita,też nie mogę. Powinnam mieć dietę lekkostrawną,ale ostatnio ładuje czopka w dupę i jem na co mam ochote -
Katastrofa, psychicznie takie przechodzenie na raty jest dobre, ale wyniki poprawiły się dopiero po pół roku całkowitego bezglutenu, bezmlecza i bezfasolowa. Jak szukasz przepisów bez jajek to zajrzyj na wegańskie blogi typu Jadłonomia.
Pierdy po mleku to ewidantny objaw tego, że powinnaś je odstawić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 09:05
olencja lubi tę wiadomość
-
no to faktycznie masz mniejsze pole do dzialania:D ale na pewno da sie:) jak wyzdrowieja kiszki to moze wproawadzisz wiecej produktow ktore teraz np maliny sa nie do przetrawienia:)
nad mlekiem,glutenem nie masz coplakac,bez kasz tez da sie zyc
jesli nie masz poki coproblemow ze skrobia to spokojnie bataty i banany mozesz jesc zeby dokarmic tarczyce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 09:05
-
Miałam koleżankę z z chorobą leśniowskiego-crohna. Dopuki trzymała diete było git ale jak wychodziła po za dietę od razu szpital, bo bóle takie miała że traciła przytomność. Tak testowała co może. Zjadła gofra i czekała czy coś się będzie działo. Wiem że ciężko czasem sobie odmówić ale samemu robić sobie krzywdę... Raz w miesiącu musiała na oddziale wylądować bo coś tam zjadła. Tyle wiem że jeszcze żyje...
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
No psychiczna to ja jestem,raz że tu trafiłam,a dwa jak znowu pomyślę o nie jedzeniu glutenu to od razu szukam wymówek
Także wymówka nr jeden powoli będę eliminować ,a na jesień zimę postaram się całkiem wypieprzyć gluten:/ Najgorsze ,że panicz też wybredny
Najwyżej będzie wpieprzał kebaby namieście.
-
marzusiax wrote:Miałam koleżankę z z chorobą leśniowskiego-crohna. Dopuki trzymała diete było git ale jak wychodziła po za dietę od razu szpital, bo bóle takie miała że traciła przytomność. Tak testowała co może. Zjadła gofra i czekała czy coś się będzie działo. Wiem że ciężko czasem sobie odmówić ale samemu robić sobie krzywdę... Raz w miesiącu musiała na oddziale wylądować bo coś tam zjadła. Tyle wiem że jeszcze żyje...
A frytki można jeść co nie? To by mnie trzymało przy życiu -
no to poki co wywal kasze glutenowe, zostaw jaglana i wyzyjesz:)
na sniadanko gotujesz jaglanke,wbijasz dwa jaja,dodajesz kakao i banana i masz sniadanie mistrzow:D
katastrofa wrote:jaglana tak , a tej drugiej nie próbowałam
Ale fryty bez oleju to juz nie to samo,przecie olej nie ma glutenu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 09:21
-
Quinoa mi pasuje tylko na słodko... Ale z batatów można wszystko zrobić no i jesienią zużywam 4 dynie tygodniowo, są super bazą różnych zajebistych wypieków i potraw. Wiem, że dynia to żadne węgle, ale bardzo urozmaica dietę
-
zwei_kresken wrote:Quinoa mi pasuje tylko na słodko... Ale z batatów można wszystko zrobić no i jesienią zużywam 4 dynie tygodniowo, są super bazą różnych zajebistych wypieków i potraw. Wiem, że dynia to żadne węgle, ale bardzo urozmaica dietę
Zwei a Ty juz nie jestes na paleo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 09:26
-
olencja wrote:tesknie za dynia,przez lata jej nie jadlam sugerujac sie wysokim indeksem:(
olencja lubi tę wiadomość