Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Przedszkolanka, bardzo mi przykro mogę tylko powiedzieć, że czytałam dużo takich historii i często beta wyskakuje i zaczyna przyrastać ładnie. Trzymam kciuki , by u Ciebie tak było.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
szemkel wrote:Mam!!!
Beta hCG 3775
W piątek było 857.szemkel lubi tę wiadomość
-
Mika88 wrote:Sikance nie chca wychodzic w pozamacicznej jestem pewna:p
Ale nie plamisz nie boli Cie eiec wszystko bedzie w porzadku
Chyba że wy macie jakieś takie inteligentne o których nie słyszałam. Od połączenia się plemnika z komórką wytwarza się minimalne ilości bety hcg. (Potwierdzają to badania poziomu w przypadku niezagniezdzajcego się zarodka).
Zagniezdzenie w jajowodzie powoduje SZYBSZE wykrycie bety i może (ale nie musi) bardzo duze przyrosty.
Prawidłowo rozwijająca się ciąża osiąga podwojenie bety po 48 godzinach. Zawsze to samo labolatorium i godzina pobrania! Są ciaze utrzymane przy przyrostach niewiele niższych, które się wyrównują.
Tak samo prawidłowo może się rozwijać w jajowodzie jak i macicy. Tylko do czasu aż ma miejsce.
Bzdury! Głupota i ciemnogród! Jeśli komuś nie wyszły to nie wyszły. Widocznie zbyt mało bety było żeby ten konkretny test ją wychwycił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 15:26
speakyourmind93, skylight lubią tę wiadomość
Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
PRZEdszkolanka, nie wiem co Ci powiedzieć... bardzo Ci kibicowalam i kibicuje, mam nadzieje,ze tak jak dziewczyny pisza beta wystrzeli w gore!
Ja mialam podobny przypadek, rok temu, u mnie niestety nie skonczylo sie to dobrze Ale trzymam kciuki i mam nadzieje -
Natosia wrote:Dziewczyny rozsyłam wiruski!!
Przedszkolanka na kiedy masz tp?Kiedy się wybierasz do lekarza?Pytałam Cię wczoraj, ale może nie zauważyłaś, bo dużo postów:)
Kochana, ja w poprzedniej ciąży robiłam test 13 dpo z porannego sika i nic, biel Vizira.I to czułości 10! Na następny dzień dopiero koło południa, test czułości 25 i wyszedł. Także jeden dzień często wiele zmienia:)Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
Isaura81 wrote:Błagam! Nie piszcie bzdur! Dlaczego niby nie wychodzi w pozamacicznej? Skąd test wie gdzie zarodek się zagnieździł?
Chyba że wy macie jakieś takie inteligentne o których nie słyszałam. Od połączenia się plemnika z komórką wytwarza się minimalne ilości bety hcg. (Potwierdzają to badania poziomu w przypadku niezagniezdzajcego się zarodka).
Zagniezdzenie w jajowodzie powoduje SZYBSZE wykrycie bety i może (ale nie musi) bardzo duze przyrosty.
Prawidłowo rozwijająca się ciąża osiąga podwojenie bety po 48 godzinach. Zawsze to samo labolatorium i godzina pobrania! Są ciaze utrzymane przy przyrostach niewiele niższych, które się wyrównują.
Tak samo prawidłowo może się rozwijać w jajowodzie jak i macicy. Tylko do czasu aż ma miejsce.
Bzdury! Głupota i ciemnogród! Jeśli komuś nie wyszły to nie wyszły. Widocznie zbyt mało bety było żeby ten konkretny też ją wychwycił. -
nick nieaktualnyIsaura81 wrote:Błagam! Nie piszcie bzdur! Dlaczego niby nie wychodzi w pozamacicznej? Skąd test wie gdzie zarodek się zagnieździł?
Bzdury! Głupota i ciemnogród! Jeśli komuś nie wyszły to nie wyszły. Widocznie zbyt mało bety było żeby ten konkretny test ją wychwycił.
ale ostagnio Twoje posty mi sie nie podobaja ja nikogo nie obrazam a Ty tak! wiec sie zastanow dziewczyno nastepnym razem jak cos napiszesz... tu piszesz nie piszcie a tu cytujesz mnie wiec sorry ostatnio tez cos na temat ziol pisalas nie wypowiadalam sie ale kobiety ktore przez wiele lat sataraja sie o dziecko wszystkiego probuja ale co Ty mozesz o tym wiedziec...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 15:41
skylight lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanka rozumiem ale to nie było personalnie do ciebie.
Progesteron masz piękny. Beta faktycznie niezadowalająca.
Jakiś czas siedzę na forum i cholera mnie bierze jak czytam super zapewnienia na poziomie "testy w ciąży pozamacicznej na pewno NIE WYCHODZĄ."
Takimi głupimi zapewnieniami można kogoś wprowadzić w błąd, spowodować że nie bedzie reagować na pewne objawy. Chyba nie po to jest to forum.
Tak samo działa niepotrzebne nakręcanie się i jakieś usilne zapewnienia że trzeba wykonać kolejne badania. A potem jeszcze następne i następne bo lekarze na pewno się się znają.
Czym innym jest wspieranie i trzymanie kciuków żeby było dobrze no tego ci życze ( i każdej starającej się) a co innego negowanie twojej wiadomości że jesteś świadoma że tak jak powiedział lekarz trzeba być przygotowanym na drugą opcję.
Niestety każda z nas chciałaby zajść w ciaze za 1 cyklem i ją utrzymać bez problemów. Ale powinnyśmy podchodzić do tego rozsądnie i z umiarem.
Wiem że na forum są dziewczyny z kilkoma kontami i takie które siedzą tylko po to żeby innych wkręcać i wywoływać niepotrzebne zamieszanie. Trzeba to też mieć na uwadze.
Dając rady pamiętajmy że możemy zaszkodzić nawet jak nie chcemy.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
nick nieaktualnyIsaura81 wrote:Przedszkolanka rozumiem ale to nie było personalnie do ciebie.
Progesteron masz piękny. Beta faktycznie niezadowalająca.
Jakiś czas siedzę na forum i cholera mnie bierze jak czytam super zapewnienia na poziomie "testy w ciąży pozamacicznej na pewno NIE WYCHODZĄ."
Takimi głupimi zapewnieniami można kogoś wprowadzić w błąd, spowodować że nie bedzie reagować na pewne objawy. Chyba nie po to jest to forum.
Tak samo działa niepotrzebne nakręcanie się i jakieś usilne zapewnienia że trzeba wykonać kolejne badania. A potem jeszcze następne i następne bo lekarze na pewno się się znają.
Czym innym jest wspieranie i trzymanie kciuków żeby było dobrze no tego ci życze ( i każdej starającej się) a co innego negowanie twojej wiadomości że jesteś świadoma że tak jak powiedział lekarz trzeba być przygotowanym na drugą opcję.
Niestety każda z nas chciałaby zajść w ciaze za 1 cyklem i ją utrzymać bez problemów. Ale powinnyśmy podchodzić do tego rozsądnie i z umiarem.
Wiem że na forum są dziewczyny z kilkoma kontami i takie które siedzą tylko po to żeby innych wkręcać i wywoływać niepotrzebne zamieszanie. Trzeba to też mieć na uwadze.
Dając rady pamiętajmy że możemy zaszkodzić nawet jak nie chcemy. -
nick nieaktualnyMika88 wrote:Otoz to Ty zamieszanie ribisz ze swoimi radami np o pokrzywie ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 15:54
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 11:45
Isaura81 lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
W cp test moźe wyjśc 50/50. Ale czy to ma znaczenie jakieś..?
Nie kłoccie sie dziewczyny,nie znamy sie ,jest nas tu kilkanaście,kazda ma swoje doświadczenia i problemu,po co kolejnych nerwów. Ja dzisiaj juź jestem tak znerwicowana źe trzeci dzien lece na no spie i magnezie i wcale na dobre mi to nie wyszło.Isaura81 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 11:45
Isaura81, Meggs lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”