X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
Odpowiedz

Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano widzisz to zke doczytalam no to juz powinno byc widac napewno ja jestem mega zamulona po tych lekach... :/ wrecz mam odloty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 14:49

• Meggs Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika88 wrote:
    Ano widzisz to zke doczytalam no to juz powinno byc widac napewno ja jestem mega zamulona po tych lekach... :/ wrecz mam odloty
    Nic sie nie stało :) a co bierzesz?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Nic sie nie stało :) a co bierzesz?
    Bromergon

• makalotia Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, bardzo mi przykro :( mogę tylko powiedzieć, że czytałam dużo takich historii i często beta wyskakuje i zaczyna przyrastać ładnie. Trzymam kciuki , by u Ciebie tak było.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szemkel wrote:
    Mam!!!
    Beta hCG 3775

W piątek było 857.
    Gratulacje! Który to Twój dzień po?

szemkel lubi tę wiadomość

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika88 wrote:
    Sikance nie chca wychodzic w pozamacicznej jestem pewna:p
    Ale nie plamisz nie boli Cie eiec wszystko bedzie w porzadku
    Błagam! Nie piszcie bzdur! Dlaczego niby nie wychodzi w pozamacicznej? Skąd test wie gdzie zarodek się zagnieździł?
    Chyba że wy macie jakieś takie inteligentne o których nie słyszałam. Od połączenia się plemnika z komórką wytwarza się minimalne ilości bety hcg. (Potwierdzają to badania poziomu w przypadku niezagniezdzajcego się zarodka).
    Zagniezdzenie w jajowodzie powoduje SZYBSZE wykrycie bety i może (ale nie musi) bardzo duze przyrosty.

Prawidłowo rozwijająca się ciąża osiąga podwojenie bety po 48 godzinach. Zawsze to samo labolatorium i godzina pobrania! Są ciaze utrzymane przy przyrostach niewiele niższych, które się wyrównują.

Tak samo prawidłowo może się rozwijać w jajowodzie jak i macicy. Tylko do czasu aż ma miejsce.

Bzdury! Głupota i ciemnogród! Jeśli komuś nie wyszły to nie wyszły. Widocznie zbyt mało bety było żeby ten konkretny test ją wychwycił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 15:26

speakyourmind93, skylight lubią tę wiadomość

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • speakyourmind93 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PRZEdszkolanka, nie wiem co Ci powiedzieć... bardzo Ci kibicowalam i kibicuje, mam nadzieje,ze tak jak dziewczyny pisza beta wystrzeli w gore!

Ja mialam podobny przypadek, rok temu, u mnie niestety nie skonczylo sie to dobrze :-( Ale trzymam kciuki i mam nadzieje <3

eikts65gz0i70ci6.png
  • belly_love Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    Dziewczyny rozsyłam wiruski!!

Przedszkolanka na kiedy masz tp?Kiedy się wybierasz do lekarza?Pytałam Cię wczoraj, ale może nie zauważyłaś, bo dużo postów:)

Kochana, ja w poprzedniej ciąży robiłam test 13 dpo z porannego sika i nic, biel Vizira.I to czułości 10! Na następny dzień dopiero koło południa, test czułości 25 i wyszedł. Także jeden dzień często wiele zmienia:)
    Dzięki, ale u mnie jak wczoraj temperatura spadla z 36.6 na 36.4 tak dzis dalej 36.4 i wszystko tak samo jak co miesiąc na @, więc nawet się nie nastawiam :(

Starania od 01.2018
    Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
    30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
    02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
    10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
    14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
    28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm

Encorton
    Duphaston
    Heparyna
    Euthyrox
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Błagam! Nie piszcie bzdur! Dlaczego niby nie wychodzi w pozamacicznej? Skąd test wie gdzie zarodek się zagnieździł?
    Chyba że wy macie jakieś takie inteligentne o których nie słyszałam. Od połączenia się plemnika z komórką wytwarza się minimalne ilości bety hcg. (Potwierdzają to badania poziomu w przypadku niezagniezdzajcego się zarodka).
    Zagniezdzenie w jajowodzie powoduje SZYBSZE wykrycie bety i może (ale nie musi) bardzo duze przyrosty.

Prawidłowo rozwijająca się ciąża osiąga podwojenie bety po 48 godzinach. Zawsze to samo labolatorium i godzina pobrania! Są ciaze utrzymane przy przyrostach niewiele niższych, które się wyrównują.

Tak samo prawidłowo może się rozwijać w jajowodzie jak i macicy. Tylko do czasu aż ma miejsce.

Bzdury! Głupota i ciemnogród! Jeśli komuś nie wyszły to nie wyszły. Widocznie zbyt mało bety było żeby ten konkretny też ją wychwycił.
    Isaura a jak beta niski wzrost ma a progesteron 30.8? Pewnie przez niego nie krwawie. Jak w czwartek nie przyrosnie to bede chciala chyba by cos ruszylo bo nie chce by roslo(kolezanka tak miala do 20 tys.az zaczelo spadac).

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:

Bzdury! Głupota i ciemnogród! Jeśli komuś nie wyszły to nie wyszły. Widocznie zbyt mało bety było żeby ten konkretny test ją wychwycił.
    Prosze zebys nikogo nie obrazala mialas ciaze pozamaciczna ? Ze sie tak wymadrzasz? Sorry
    ale ostagnio Twoje posty mi sie nie podobaja ja nikogo nie obrazam a Ty tak! wiec sie zastanow dziewczyno nastepnym razem jak cos napiszesz... tu piszesz nie piszcie a tu cytujesz mnie wiec sorry ostatnio tez cos na temat ziol pisalas nie wypowiadalam sie ale kobiety ktore przez wiele lat sataraja sie o dziecko wszystkiego probuja ale co Ty mozesz o tym wiedziec...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 15:41

skylight lubi tę wiadomość

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka rozumiem ale to nie było personalnie do ciebie.
    Progesteron masz piękny. Beta faktycznie niezadowalająca.

Jakiś czas siedzę na forum i cholera mnie bierze jak czytam super zapewnienia na poziomie "testy w ciąży pozamacicznej na pewno NIE WYCHODZĄ."
    Takimi głupimi zapewnieniami można kogoś wprowadzić w błąd, spowodować że nie bedzie reagować na pewne objawy. Chyba nie po to jest to forum.
    Tak samo działa niepotrzebne nakręcanie się i jakieś usilne zapewnienia że trzeba wykonać kolejne badania. A potem jeszcze następne i następne bo lekarze na pewno się się znają.
    Czym innym jest wspieranie i trzymanie kciuków żeby było dobrze no tego ci życze ( i każdej starającej się) a co innego negowanie twojej wiadomości że jesteś świadoma że tak jak powiedział lekarz trzeba być przygotowanym na drugą opcję.

Niestety każda z nas chciałaby zajść w ciaze za 1 cyklem i ją utrzymać bez problemów. Ale powinnyśmy podchodzić do tego rozsądnie i z umiarem.

Wiem że na forum są dziewczyny z kilkoma kontami i takie które siedzą tylko po to żeby innych wkręcać i wywoływać niepotrzebne zamieszanie. Trzeba to też mieć na uwadze.
    Dając rady pamiętajmy że możemy zaszkodzić nawet jak nie chcemy.

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Przedszkolanka rozumiem ale to nie było personalnie do ciebie.
    Progesteron masz piękny. Beta faktycznie niezadowalająca.

Jakiś czas siedzę na forum i cholera mnie bierze jak czytam super zapewnienia na poziomie "testy w ciąży pozamacicznej na pewno NIE WYCHODZĄ."
    Takimi głupimi zapewnieniami można kogoś wprowadzić w błąd, spowodować że nie bedzie reagować na pewne objawy. Chyba nie po to jest to forum.
    Tak samo działa niepotrzebne nakręcanie się i jakieś usilne zapewnienia że trzeba wykonać kolejne badania. A potem jeszcze następne i następne bo lekarze na pewno się się znają.
    Czym innym jest wspieranie i trzymanie kciuków żeby było dobrze no tego ci życze ( i każdej starającej się) a co innego negowanie twojej wiadomości że jesteś świadoma że tak jak powiedział lekarz trzeba być przygotowanym na drugą opcję.

Niestety każda z nas chciałaby zajść w ciaze za 1 cyklem i ją utrzymać bez problemów. Ale powinnyśmy podchodzić do tego rozsądnie i z umiarem.

Wiem że na forum są dziewczyny z kilkoma kontami i takie które siedzą tylko po to żeby innych wkręcać i wywoływać niepotrzebne zamieszanie. Trzeba to też mieć na uwadze.
    Dając rady pamiętajmy że możemy zaszkodzić nawet jak nie chcemy.
    Otoz to Ty zamieszanie ribisz ze swoimi radami np o pokrzywie ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika88 wrote:
    Otoz to Ty zamieszanie ribisz ze swoimi radami np o pokrzywie ...
    Skoro Cie cholera bierze to wez wdech i wydech.... a swoja droga to Ty chyba Nonie wypisywalas o tej pokrzywie i ja zbesztalas a sama masz w opisie ziola O. Sroki wiec skoro nie wierzysz w takie cuda i nie ma potwierdzenia naukowego to po co je pijesz??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 15:54

• tęczova Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 11:45

Isaura81 lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki proga i nie wiem zupełnie co o nim myśleć. 7dpo a wynik to 30,9 ng/ml (norma 1,83-23.9) o co chodzi?

tęczova, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png

Wysłany: 11 września 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W cp test moźe wyjśc 50/50. Ale czy to ma znaczenie jakieś..?
    Nie kłoccie sie dziewczyny,nie znamy sie ,jest nas tu kilkanaście,kazda ma swoje doświadczenia i problemu,po co kolejnych nerwów. Ja dzisiaj juź jestem tak znerwicowana źe trzeci dzien lece na no spie i magnezie :( i wcale na dobre mi to nie wyszło.

Isaura81 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka jezeli coś potrzebujesz to zawsze zapraszam na priv.
    Buziaki i trzymam kciuki.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 11:45

Isaura81, Meggs lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”

Wysłany: 11 września 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs nie doczytalam- wynik.jak.moj teraz,wiec super <3

Meggs lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Maltusia Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny tu mamy się wspierać, a nie kłócić.
    Przedszkolanka będę trzymać kciuki, żeby wszystko było dobrze

tęczova lubi tę wiadomość

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ