Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Menka888 wrote:no nie wiem czy z dupy... napisałam jaka jest sytuacja u mnie i u siostry i się strasznie zmartwiłam,że jest cos nie tak a tu takie zarzuty, że jestem botem, mąciwodą i piszę kłamstwa na które nikt mi niechce nawet odpisać - jakby dała mi do zrozumienia, że wszyscy tu mnie mają za wariatkę/? Wysmiewanie się z kogoś na forum jest według wszystkich Was ok? Nikt nie widzi problemu? Inne dziewczyny napisały grzeczniej jesli uważały to za niemożliwe, że moze błąd lekarza, laboratorium - tak po ludzku ze wsparciem bo serio się martwimy a tu od razu z grubej rury!! Taki mamy u nas przypadek i nie jest mi do śmiechu. Liczyłam na jakieś rady, może któraś tak miała i wszytko się potem ułożyło? A Isaura myśli według szablonu książkowego - jak nie pasuje to zgnoić bo kłamie! Uwierzcie wolałabym, żeby było inaczej!
Nie jestes wariatką,jesteś przyszla mama ktora juź zawsze,każdego dnia będzie się martwic o przyrosty,kopniaki,poród,ząbki,kupki itd. Taka nasza naturaGoldfinch26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMenka888 mojej koelzance wykryli pecherzyk przy becie okolo 300 ja jej tez mowilam ze to nie mozliwe bo przeciez normy podaja od 1000 -1500 wiec jak lekarz mogl zobaczyc aktualnie jest w 6+6 tc P.S nie jestem botem u kazdej kobiety jest inaczej u mnie tez byl pecherzyk w 6tc a okazala sie cp no i co??? Mam to na zdjeciach usg i wypisie jaka wielkosc 0.4 na kolejnej 1.6 wiec co to bylo ?? Skoro mialam cp? Piernik wie... tak ze wszystkim dobrej nocy u mnie z owulka tez jakos nie ksiazkowo mam od maja owulacje tylko z prawej strony a co z lewa?? Spi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 22:47
-
Sung wrote:O matko... nic więcej nie powiem.
Moje wyniki (7 dpo):
progesteron 23 ,30 ng/ml (bez smarowania się!)
estradiol 132,60 pg/ml
prolaktyna 9,4 ng/ml
Piersi się obudziły, podbrzusze też.
Na prolaktynie nic a nic sie nie znam, będę wdzięczna za opinie.Sung lubi tę wiadomość
-
Mika88 wrote:Menka888 mojej koelzance wykryli pecherzyk przy becie okolo 300 ja jej tez mowilam ze to nie mozliwe bo przeciez normy podaja od 1000 -1500 wiec jak lekarz mogl zobaczyc aktualnie jest w 6+6 tc P.S nie jestem botem u kazdej kobiety jest inaczej u mnie tez byl pecherzyk w 6tc a okazala sie cp no i co??? Mam to na zdjeciach usg i wypisie jaka wielkosc 0.4 na kolejnej 1.6 wiec co to bylo ?? Skoro mialam cp? Piernik wie... tak ze wszystkim dobrej nocy u mnie z owulka tez jakos nie ksiazkowo mam od maja owulacje tylko z prawej strony a co z lewa?? Spi
Ciąża heterotopowa-kiedy zostają zapłodnienie dwie komórki jajowe, jedna zagnieżdża się w macicy, a druga poza. Jajnik, jajowód, a czasami i w innych miejscach.
Ponieważ implantacja nieprawidłowego zarodka odbywa się szybciej (czasem kilka dni), ciąża pozamaciczna jest mocniej rozwinięta.
Niestety lekarze widząc prawidłowy pęcherzyk ciążowy w macicy bardzo często pomijają sprawdzenie jajników i jajowodów, co doprowadza do takich sytuacji, jak niestety Twoja.
Ciąża heterotopowa nie wyklucza zdrowej ciąży rozwijającej się w macicy. Wymaga jednak szybkiej interwencji-czasami sama obumiera, jednak w szpitalu wstrzykują roztwór (nie pamiętam, jaki) uśmiercający nieprawidłowo zagnieżdżający się zarodek, chroniąc ten prawidłowy.
Miałam podejrzenie takiej ciąży właśnie teraz. Ciałko żółte w jajniku na pierwszym usg wyglądało wlasnie, jak druga ciąża. Sama to widziałam. Lekarz dmuchał na zimne i dał skierowanie na dodatkowe usg, na lepszym sprzęcie- Tylko po tygodniu. Ile się nadenerwowałam Na szczęście to było po prostu ciałko żółte.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 23:10
Mika88 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
nick nieaktualny
-
Nie lubię się wtrącać w takie sytuacje które mnie nie tyczą ale czytając ta „dziwna sytuacje „ i patrząc na to z boku to emocje poszły w góry i jednej i drugiej ale nie jesteśmy tutaj by siebie osadzać tylko pomagać i wspierać. Przechodzę każdego miesiąc na nowy wątek (niestety) i Isaura nigdy na nikogo „nie naskoczyła” dlatego nie warto się na sobie gniewać i rozcząsywac. Jesteśmy kobietami powinnismy trzymać się razem15.08.19r. Wojciech ❤️
-
Cześć kobitki
Ale natworzylyscie stron do poczytania, Hihi.
Gratuluje nowym przyszłym mamusiom
U mnie dzisiaj w 10dc był monitoring przed IUI 15.09.
Lekarz zobaczył ... 4 pecherzyki dwa po 15mm i dwa ok 13mm w obu jajnikach
Clo podziałało na mnie szybko i skutecznie.
W piatek zastrzyk i sobota rano działamy
Ściskajcie kciuki bardzo proszę potrzebuje nadziei, wiary i szansy że tym razem się uda.
Miłego wieczoru Wam życzę.
Ps. Zero kłótni i fochów - szkoda na to życiaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 23:21
patuniek86, Mika88, RudaAnna, przedszkolanka:), Izaw, Niezapominajka2, Evli, Ariette1983 lubią tę wiadomość
-
Mika, nie ma za co. Niestety takie sytuacje się zdarzają, szkoda tylko, że tak często - chociaż Ty i tak możesz czuć się "wyjątkowa" Liczy się, że taka ciąża zdarza się raz na 30000 przypadków.
W końcu nie zapominajmy- to jest cały czas ciąża bliźniacza. Czekając na usg stwierdziłam, że moje dziecko ma "złego brata bliźniaka". Ale ja mam zawsze wyjątkowo czarne poczucie humoru
Pola Róża
-
Iga66 wrote:Cześć kobitki
U mnie dzisiaj 10dc monitoring przed IUI 15.09.
Ściskające kciuki bardzo proszę potrzebuje nadziei, wiary i szansy że tym razem się uda.
Ps. Zero kłótni i fochów - szkoda na to życia
Iga-jaki piękny plan!
I jakie piękne jajeczka
No to widzę, że u Ciebie jednak nie jedno dziecko się narodziIga66 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
patuniek86 wrote:Iga-jaki piękny plan!
I jakie piękne jajeczka
No to widzę, że u Ciebie jednak nie jedno dziecko się narodzipatuniek86 lubi tę wiadomość
-
patuniek86 wrote:Oj Iga-specjalnie 4u
&#¥@₩!(#&$*×₩!)-*÷&×)@(-&$*×)!₩÷(=&=&@¥@¥-&@₩₩@&#¥#@₩÷*$;#₩^#¥@₩@&#^×¥×*#&÷(@(@*&#&#₩×(@*@*#)#@&#^#^^@@*^$£÷¥#¥@&##&×(@₩#&÷@₩@(@*#&$&£÷¥×#%/@#*×)@)
Kochana żeby nie zapeszać to nie dziękuję
Zobaczymy 28.09 czy bedą to magiczne, szczęśliwe wiruski.patuniek86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypatuniek86 wrote:Mika, nie ma za co. Niestety takie sytuacje się zdarzają, szkoda tylko, że tak często - chociaż Ty i tak możesz czuć się "wyjątkowa" Liczy się, że taka ciąża zdarza się raz na 30000 przypadków.
W końcu nie zapominajmy- to jest cały czas ciąża bliźniacza. Czekając na usg stwierdziłam, że moje dziecko ma "złego brata bliźniaka". Ale ja mam zawsze wyjątkowo czarne poczucie humoru -
Wiruski przesyłam co pełen tydzień, ale na specjalne prośby nie odmawiam
Więc na zgodę i spokojne forum, na same na pierwszej stronie dla KAŻDEJ staraczki bez względu na poglądy, charakter, wyznanie, kolor skóry oraz poglądy polityczne Z całego serca :-*
&$£×₩×£#^=*÷)@)'₩×¥×€÷&=*=₩×₩!(@&$;$;$?÷¥$¥%₩"(#×&%×/!€-¥'*_×¥€#(€$÷_)£₩€#€/÷*_(€£/÷*(€$(_$*%*#_^*^#&/(&_/@&/@^^((¥/@%&$^()=÷(¥=+$%*¥₩_₩(^$&*^^Iga66, RudaAnna, przedszkolanka:), speakyourmind93, Ariette1983 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Mika88 wrote:Ojej przykro mi sie teraz zrobilo bo bylam przekonana ze to tyko ta cp ale ciagle mnie zastanawialo czemu lekarze popelnili blad nie czuje sie jakos wyjatkowa szczegolnie ze ta wyjatkowosc nie kknczy sie pozytywnie
Dlatego na końcu napisałam-ja mam wyjątkowo czarne poczucie humoru, które nie każdemu pasuje. Po zaśniadzie też mówiłam mężowi, żeby opanował swoich chłopaków, wystarczy, że jeden dotrze do celu-nie musi wysyłać dwóch
Oczywiście, że nie chcesz być takim wyjątkiem, nikt nie chce.
Nudna ciąża-marzenie większości z nas.
I tego Ci życzę :-*Pola Róża
-
Nulqa wrote:No to się cieszę, że bóle trochę przeszły.
I mega zazdroszczę, że nie masz ochoty na słodkie. Chciałabym, żeby i mnie od słodkiego odrzucciło, co chyba jest nierealne.
Dziś mnie mega plecy bolały, ale to chyba przez niewygodne krzesło w pracy
No i super, że beta CI wyszła. Powtarzasz za 2 dni ?
Ja na razie nic nie będę sprawdzać, no może jedynie w weekend jeszcze raz zatestuje zobaczyć, czy kreseczka jest ciemniejsza
Powiem Ci szczerze, że zastanawiam się czy robić betę w piątek czy nie. Dzisiaj przed odebraniem wyniku tak się zestresowalam, że aż słabo mi sie zrobiło - a wydawałoby się że to nic takiego :p czy znowu narażać się na taki stres ? Eh nie wiem przemyśle to. U mnie kreseczka na razie słabiutka. Teraz też będę testowała w weekend zobaczyć czy będzie ciemniejsza. A kiedy planujesz pierwsze usg? -
przedszkolanka:) wrote:Menka u mnie na wizycie przy becie 34.33 dr powiedzial (a słuchalam uwaźnie!) Że "jakby się przypatrzyć to można by było zobaczyć pecherzyk tworzacy sie" (pokazal mi na usg co gdzie jak i COŚ bylo. Również pomyslalam od razu o TYM pecherzyku.ale dr od razu powiedzial,ze poki co to tylko mozemy przypuszczac i zobaczymy po becie na następnym usg jak to sie rozwinie. Nie mam pojęcia o.co chodzi,znając dokładnie zasadę,že pęcherzyk widać przy becie 1000 + a zarodek X plus i tak dalej. Ale to jest lekarz,myśle że wiedzial co widzi a my sobie możemy gdybać.
Nie jestes wariatką,jesteś przyszla mama ktora juź zawsze,każdego dnia będzie się martwic o przyrosty,kopniaki,poród,ząbki,kupki itd. Taka nasza natura
Bardzo dużo zależy od lekarza, od jego chęci też bo może powiedzieć że za wcześnie, nic nie będzie widać, proszę przyjść za x czasu i może nawet dobrze nie poszukać tego pęcherzyka na usg. Plus też sprzęt. Niektórzy pracują na naprawdę starych sprzetach a pacjent nawet nie ma o tym pojęcia. Chyba też zależy od rodzaju usg? Czy robione jest dopochwowe (większe szanse na zobaczenie czegokolwiek) czy przez powłoki brzuszne ( a tutaj szanse za małe na samym początku ciąży) -
Iga66 wrote:Cześć kobitki
U mnie dzisiaj w 10dc był monitoring przed IUI 15.09.
Ściskajcie kciuki bardzo proszę potrzebuje nadziei, wiary i szansy że tym razem się uda.
Ps. Zero kłótni i fochów - szkoda na to życia
Trzymam kciuki!!!