Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Sleepyhead wrote:Dziewczyny gratulacje 2 kreseczek
Nadrobić Was nie idzie
Ja dzis 9 dzień cyklu, także zbliżamy się do roboty.
Kiedy przed owu juz zaczynacie serduszkowac?
My to już w 7 dni zaczynaliśmy, ale to raczej wcześnie myślę że 9 dzień jest dobry - a jaką masz strategię codziennie czy co 2 dni - ja co 2 dlatego wcześniej zaczynałam
-
Beata81 wrote:Isia1986, dokładnie 3dc. Zdenerwowałam się, że fsh wyszło takie niskie Pierwszy raz robiłam te badania. Żelazo wyszło 113,4ug/dl. Muszę zbić glukozę, bo wyszła aż 98,2mg/dl.
Wiesz, co robić z glukozą? Ja spadłam z 99,4 na 78,5 -
Wyczytałam, że jeśli stosunek lh do fsh jest większy niż 1,5 może sugerować PCOS, ale u mnie nie występują żadne objawy PCOS. Co kilka miesięcy chodzę do gin., bo pilnuję swoich mięśniaków i nigdy nic nie wspominał, że mogę mieć PCOS.Hashimoto
03.2018 [*] 9tc
01.2018 cb
09.2014 córcia -
nick nieaktualnyAriette1983 wrote:My to już w 7 dni zaczynaliśmy, ale to raczej wcześnie myślę że 9 dzień jest dobry - a jaką masz strategię codziennie czy co 2 dni - ja co 2 dlatego wcześniej zaczynałam
Ariette1983 lubi tę wiadomość
-
szemkel wrote:Wiesz, co robić z glukozą? Ja spadłam z 99,4 na 78,5Hashimoto
03.2018 [*] 9tc
01.2018 cb
09.2014 córcia -
U mnie też upał - ale nie narzekam bo przecież w poniedziałek ma być 13 stopni! a weekend też do dupy... więc się cieszę tym ostatnim słońcem, choć u mnie to jest jeszcze taki minus że pracuję w bloku mieszkalnym i nie mamy klimy i siedzę przy otwartym oknie i przez całe lato jakiś ktoś prawie codziennie pali gandzię chyba na balkonie - i czasem smród jest taki że cały nasz pokój śmierdzi (ale jest za gorąco na zamknięcie okna) więc eliminacja tego smrodu będzie niewątpliwym plusem jesieni
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 21 września 2018, 09:25
-
nick nieaktualny
-
Mika88 wrote:Menka888 jak tam wyniki?
Maltusia super beta
Gratuluje zafasolkowanym ja w salonie fryzjerskim sie relaksuje trzeba sie jakos pocieszyc
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Menka888 wrote:Sama nie wiem co sądzić o tych wynikach... Znów ponad normę. W poniedziałek beta 5652 po 72h 17570
Ogólnie w normie,przyrost 113% to super przyrostWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 18:35
Ariette1983 lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Bliźniaki forumowe teź muszą być !
Ogólnie w normie,przyrost 113% to super przyrost27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
przedszkolanka:) wrote:Bliźniaki forumowe teź muszą być !
Ogólnie w normie,przyrost 113% to super przyrost
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualnyKurczę laski pomóżcie ! Mój gin w tym tyg urlopuję ja jutro w 5 dc mam przyjąć estrofem 2 mg i kuzwa zapomniałam czy raz dziennie czy dwa razy dziennie ... mam przyjmować do 12 Dc , któraś miała zalecenie ? Mam brać na endo ... help !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 18:52
-
Isia1986 wrote:Kurczę laski pomóżcie ! Mój gin w tym tyg urlopuję ja jutro w 5 dc mam przyjąć estrofem 2 mg i kuzwa zapomniałam czy raz dziennie czy dwa razy dziennie ... mam przyjmować do 12 Dc , któraś miała zalecenie ? Mam brać na endo ... help !!!27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Menka888 wrote:Pęcherzyk był jeden to na pewno, ale nie widziałam tam ciałka zoltkowego... Koleżanka ze staraczek jest w 9 tc i dziś była na usg - pęcherzyk bez zarodka i ciałka zoltkowego... Boże jak już bym chciała być po tym drugim usg, zobaczyc zarodek, usłyszeć serduszko, odetchnąć z wieeelką ulga i w końcu cieszyć sie z ciąży....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 19:23
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Beata81 wrote:Jeśli masz sprawdzony sposób, poradź coś proszę. Nie jem nic słodkiego, bo nawet nie przepadam, nie wiem skąd taka wysoka glukoza? Jestem szczupła i raczej zdrowo się odżywiam.
Ja tez w ciąży szuklam przyczyny, dlaczego tak sie dzieje ze malo jem slodkiego a glukoza wysoka, natknęłam sie na forum gdzie dziewczyny daly mi troche wskazówek. . Z ciekawości sprawdzilam czy faktycznie od tego moze tak byc .. sprawdzalam nawet kilka krotnie jak mialam zlecane jakies badania krwi ..
A mianowicie zazwyczaj jadlam kolacje w godzinie 20.. a badanie robilam okolo 7-8 okazalo sie ze u mnie lezal problem w tym ze mialam za dluga przerwe miedzy kolacja a badaniem i poprostu glukoza z rana mi skakala ..
Przy kolejnym razie kolacje zjadlam o 22 nie wcześniej a badanie zrobilam po 7 i wyszlo wszystko w normie i pozniej tak juz robilam ..
Aha a doktor jak za pierwszym razem glukoza mi wyszls zla zlecil w 8tyg glukoze do picia tzw po obciążeniu po 1h i 2 h i wyszla bardzo dobra tylko na czco podwyższona 99 zlecil mi tez takie badanie jak hemoglobina glikonowana jest to badanie ktore pokazuje jak przez 3 ost miesiąc ta glukoza byla .. i wyszlo mi bardzo nisko ..
Później jak sie dowiedzialam co jest przyczyną ze na czczo wychodzi wyzsza poprostu jadlam kolacje pozniejWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 19:34
Beata81 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
nick nieaktualny
-
Beata81 wrote:Jeśli masz sprawdzony sposób, poradź coś proszę. Nie jem nic słodkiego, bo nawet nie przepadam, nie wiem skąd taka wysoka glukoza? Jestem szczupła i raczej zdrowo się odżywiam.
Glukozę powinno się badać absolutnie na czczo po co najmniej 10 godzinach o samej wodzie - żadnej gumy do żucia, żadnej kawy, herbaty, nawet mycia zębów. Dzień wcześniej lepiej nie jeść nic słodkiego w sensie tortu czy pączka, bo jeśli słodzisz, to możesz normalnie kawę czy herbatę wypić. Zachowując te zasady, zrób jeszcze na czczo poziom insuliny. jeśli masz PCOS prawdopodobnie masz też insulinooporoność. Ja też długo byłam raczej normalnej postury aż po pierwszej ciąży nagle przytyłam w bardzo krótkim czasie i schudnąć jest mi potwornie trudno. Generalnie, dobrze jest unikać cukrów prostych w ogóle, czyli nie tylko samych słodyczy, ale też produktów mącznych, większości owoców i ogólnie produktów o wysokim indeksie glikemicznym. Ilość posiłków jest indywidualna. Dobrze jest jeść po prostu wtedy, kiedy jesteś głodna, ale jak jesz posiłek, to nie podjadaj po nim przed następnym posiłkiem. Niektórzy dobrze się czują przy 6 posiłkach, inni przy 2-3. Wskazany jest też bardzo wysiłek fizyczny, ale nie zbyt intensywny - 30-60 minut codziennie tak, by się spocić. Np. gimnastyka domowa, a najlepiej jazda na rowerze 15-20 km/h. Ważne, żeby nie pić w ogóle alkoholu.Beata81, natalia000 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny